Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Fahéjas csiga

Fahéjas csiga
A hozzávalókat egy tálban összemérjük és egynemű sima felületű tésztát készítünk, majd letakarjuk és egy órát pihentetjük. Ezalatt a tepsit kivajazzuk, a fahéjat a porcukorral összekeverjük. A pihentetési idő lejárta után a tésztát téglalap formára nyújtjuk, és a felületét megkenjük tejjel úgy, hogy mindenhol fedje a tésztánkat. Ezután rászórjuk a fahéjas töltetléket, majd a tésztát feltekerjük, és egy éles késsel egyforma darabokra vágjuk. A csigákat tepsibe rakjuk, szorosan egymás mellé, és ismét egy órán át kelesztjük. A megkelt csigák közepébe ízlés szerint nyomhatunk 1-1 aszalt szilvát. A megkelt csigákat előmelegített sütőben 200-220C°-on, 15-18 perc alatt megsütjük, majd forrón lekenjük vaníliáscukros tejjel.
Elkészítés lépései: 
Fahéjas csiga elkészítésének 1. lépése
1
Fahéjas csiga elkészítésének 2. lépése
2
Fahéjas csiga elkészítésének 3. lépése
3
Elkészülési idő: 
15-18 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • Tészta:
  • 500 g liszt (BL55)
  • 25 g Budafoki Élesztő
  • 10 g só
  • 50 g cukor
  • 100 g vaj
  • 300 ml tej
  • Töltelék:
  • Fahéj (őrölt)
  • Cukor
  • Aszalt szilva