Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl vízben a cukorral. A lisztben elkeverjük először a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a tepertőt. Elmorzsoljuk, hogy porszerű legyen és ne legyenek benne csomók. Hozzáadjuk a tejfölt és a futtatott élesztőt majd nem túl kemény tésztát gyúrunk. Ha kell adhatunk hozzá még vizet. Meleg helyen pihentetjük…
Langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálban elkeverjük a lisztet, a cukrot és a fahéjat. Hozzáadjuk a vajat, a tésztát kézzel kidolgozzuk. Egy mélyedést készítünk, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt beleöntjük. A tésztát bedagasztjuk. Amennyiben kemény a tészta, hozzáadhatunk még egy kevés tejet. Lisztezett gyúródeszkára…
Az alapanyagokból egy homogén tésztát állítunk össze. Alaposan eldogozzuk, egy órát pihentetjük. Az elkészített tésztából, két szálat nyújtunk, majd ezt kettes fonással összefonjuk, a végét összetekerjük és a közepére főtt tojást helyezünk. Ezután megkenjünk egy tojással és megszórjuk a reszelt mandulával. Sütés: 215°C-on. Elkészítés lépései: Az elkészített szálból két szálat…
A földimogyorót aprítóban ledarálom, és hozzáteszem a cukrot, a juharszirupot, a tojásfehérjét, majd egy kicsit villával felverem. Ezután formázom a gombócokat, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe elhelyezem őket. Közepesen meleg sütőben megsütöm.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, a maradék cukrot, a tojásokat, az olívaolajat, tejet és a felfutott élesztőt. Hólyagosra dagasztjuk a tésztát,majd letakarva 30 percig kelesztjük meleg helyen. Ezután átgyúrjuk a tésztát és 10 egyenlő kis gombócot formázunk…
A lisztet keverjük el az élesztővel és egy teáskanál sóval. Adjuk hozzá a vajat és a tejfölt, valamint fokozatosan annyi langyos vizet (összesen kb. 2,5 – 3 dl), hogy gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen legalább 1,5 órán át kelesszük a tésztát. Vágjuk apróbb darabokra az olajbogyót. A tojást enyhén…
Ez egy tipikus olasz karácsonyi „kuglóf”, amit egy speciális agyag panettone formában sütnek. Nos, nekem olyan nincs, de agyag cserepet kaptam, és ezzel leptem meg a kolléganőimet Karácsonykor. Elkészítés lépései: Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc…
A tejet meglangyosítom, fél decinyit kiöntök belőle egy tálkába, és egy csipet cukorral felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet, sót, cukrot, tojást és a maradék tejet egy tálba mérem, a felfuttatott élesztővel bedagasztom. Az olvasztott vajat a végén csurgatom hozzá, amikor már összeállt a tészta, ekkor dolgozom bele. Letakarva langyos…
A receptet egy véletlen folytán kísérleteztem ki! )))Szalalkális pogácsát szerettem volna csinálni és az utolsó percben vettem észre,hogy elfogyott a szalalkálim! )))) Leugrottam a boltba,de ott is éppen elfogyott,mivel a család sósra vágyott,nekem pedig nem volt kedvem szalalkáli után futkosni így úgy döntöttem,hogy akkor kikísérletezek valami újat és így született…
Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a margarinnal. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, tejfölt, 20 dkg reszelt sajtot. Szép sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, 20 percet pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát és a nagyon apróra vágott medvehagyma…
A lisztbe belevegyítem a friss élesztőt, a zabpelyhet, a sót, hozzáadom a tejfölt, a 3 kanál puha zsírt, a durvára vágott magkeveréket a kettő egész tojást és egy tojás sárgáját, majd lágy de nem ragacsos tésztát dagasztok. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ezután lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra sodrom, megkenem vékonyan…
A tésztához az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral ízesített, 1,5 dl langyos tejben elmorzsoljuk és pár perc alatt felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, a felfutott élesztőt és a maradék tejjel összedolgozzuk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat. Addig dagasszuk, míg a…
A túrót szitán áttörjük, vagy olyan túrót vásárolunk, ami krémesebb. Elkészítésekor a margarinnak elmorzsolt margarin és a felfutott élesztő keverékhez hozzá kell adni a szitán áttört túrót. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet, a margarinnal/vajjal elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez. A tojás sárgáját, a…
Tészta (kb. 13 darabhoz), Ánizs-boralap, 90 ml zöld veltelini, 1 ½ teáskanál egész ánizsmag, Előtészta, 150 g BL55-ös búzaliszt, 1 ½ kocka Budafoki élesztő, 100 ml tej (szobahőmérsékletű), 310 g előtészta, 350 g BL55-ös búzaliszt, 100 g vaj, 90 g cukor, 4 tojás sárgája (L-es méretű tojásé), 1 ½ teáskanálnyi…
Tészta: 490 g liszt, 1 kocka Budafoki élesztő, 48 g cukor, 4 g só, 240 ml tej, 56 g vaj (szobahőmérsékletű), 1 tojás (szobahőmérsékletű) Töltelék: 14 g olvasztott vaj, 48 g cukor, 112 g marcipán, egy citrom reszelt héja, Máz: 120 g porcukor, 1 csipet só, 14 g olvasztott vaj,…
6 db kiflihez Az élesztőt morzsoljuk bele a fele mennyiségű langyos, cukrozott tejbe, majd pár perc alatt futtassuk fel. A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk langyosra hűlni és keverjük össze a maradék langyos tejjel. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük bele a felfuttatott élesztőt is. Ezután kanalazzuk rá…
1. Melegítsük elő a sütőt 160-180 °C-ra, s olvasszuk össze egy méretes lábosban a cukrot, a juharszirupot, s a mézet a vajjal. Ha megvan, vegyük le a tűzről. 2. Ugyanebbe a lábosba szórjuk bele a lisztet, kókuszt, zabpelyhet, mazsolát stb. szóval az összes többi hozzávalót, s öntsük bele a vízben…
A lisztben elkeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a rámát.Hozzáadjuk az élesztőt,tojássárgáját,rumot, tejfölt és annyi tejet, hogy rétestészta keménységű legyen. Letakarva meleg helyen, 1 órát pihentetjük,majd kés penge vékonyra nyújtjuk a tésztát. Derelye vágóval kb. 8×8 cm négyszögeket vágunk,melynek a közepét 1cm -ként bevágjuk ügyelve,hogy maradjon a szélén 1cm. Ez…
A langyos cukros tejbe belemorzsolni az élesztő és felfuttatni. Egy tálba beletenni a sóval, és az őrölt borssal összekevert lisztet, majd hozzáadni a margarint és összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos a közepébe mélyedést csinálni és beletenni a tejfölt, a bort, és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal összegyúrni, és kézzel pár…
Egy tálban elkeverjük a langyos tejet a porcukorral majd belemorzsoljuk az élesztőt ,hagyjuk felfutni. A tésztához kimérjük a lisztet, sót, citromhéjat, vaníiliás cukrot. Összekeverjük majd ha felfutott az élesztő hozzáöntjük, kézzel vagy géppel elkezdjük összedolgozni. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és eldolgozzuk majd kis adagokban hozzá adjuk a puha vajat és addig…
A tészta hozzávalóit sima tésztává gyúrjuk és letakarva 1 órán át pihentetjük. Utána erősen lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát és forró sütőben, közepes lánggal szép, világosbarnára sütjük és a formában hagyjuk kihűlni. Közben a vaníliaízű krémport 2 dl tejjel simára keverjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.