Elkészítés: A tejfölt egy tányérbe öntve tedd a mikróba egy percre, és langyosítsd meg. Ezután keverd bele a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Itt fontos, hogy friss élesztőt használj, mivel ez a gomba szerves anyag, így gyakorlatilag a cukorral megetetjük, ettől lesz levegős a tészta 🙂 Egy nagy tálba…
A langyos tejben elkeverem a lágy vajat, a mézet, a tojást és a vaníliáscukrot, beleszitálom a lisztet és belemorzsolom az élesztőt. Sima, rugalmas tésztává dagasztom, letakarva 15 percig pihentetem, majd 6 egyenlő gombócot formálok belőle. A krémsajtot kikeverem a mézzel. A tésztadarabokat egyenként kb 15-20 cm átmérőjű kerek lappá nyújtom,…
Fél kg liszt, 25 dkg margarin, csipet só,egy marék cukor, 2 tojás sárgája 1egész tojás tojás 25 g BUDAFOKI élesztő 1,5 kanál tejföl (az élesztő futtatásához), Töltelék egy doboz sütés álló sárgabarack lekvár vagy súlyban megegyező üveges is jó 30 dkg cukrozott darált dió bél. A lisztet beleteszem egy tálba…
A lisztet átszitáljuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Egy műanyag kelesztőtálba belemérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük. Rámorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet, beletesszük a krumplipürét, vajat és jól kidagasztjuk. Viszonylag lágy tésztát kell hogy kapjunk, ami előszőr kicsit ragad, de aztán dagasztás során szépen elválik az edény…
Tangzhong elkészítése: A tejet és a lisztet mérd össze egy tálba és közepes lángon állandó keverés mellett sűrítsd be, majd hűtsd ki. Elkészítés: Minden hozzávalót mérj ki, add hozzá a kihűlt tangzhongot és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 40 percet. Vágd három egyenlő részre, gömbölyítsd fel és…
A kakaós margarinhoz a kakaót, a porcukrot és a margarint (vajat) előző nap egy tálban összekeverjük, ujjnyi vastag négyzetet formálunk belőle és a hűtőbe tesszük. Az élesztőt kevés cukorral a tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal együtt egy tálban homogén tésztává dagasztjuk. A kész tésztát két órán át hűtőben pihentetjük. Ezután…
1,5 dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a csipet sót, hozzáadjuk a tojást, a maradék 3 evőkanál cukrot és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, tovább dagasztjuk a tésztát. Kelni hagyjuk kb 30 percet. 1/2 dl forró tejben simára keverjük…
1. Az élesztőt felfuttatjuk az enyhén cukros tejben. 2. A lisztet, a tojást, a sót, a vizet és az élesztős tejet robotgéppel összekeverjük, legvégül beledolgozzuk az olajat. 3. Meleg helyen kb. egy órán át kelesztjük. 4. A tepsit olajjal kikenjük. 5. A tésztát elnyújtjuk úgy, hogy a tepsi széle felé…
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha túl lágy akkor adjunk hozzá lisztet. 30 percig kelesztjük, A margarint kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítővel. Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 cipót formázunk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. Felgöngyöljük, majd hármat összefonunk, majd…
A morzsás tésztához a hozzávalókat egy keverőedénybe szitáljuk és az egészet elektromos habverővel morzsás állagúvá dolgozzuk össze. A kelt tésztához a tejet az élesztővel cukorral elkeverjük, felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd 2 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk,vagy kenyérsütőgépbe…
Hozzávalók: 250 g liszt, fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 150 ml víz, 8 ml olívaolaj, Töltelék: , 1 db tonhal konzerv (150g), fél citrom, 1 ek majonéz, 1 csipet fehérbors, újhagyma vagy lilahagyma ízlés szerint Töltelék: Összekeverjük a hozzávalókat, és addig pihentetjük a hűtőben, amíg elkészítjük a tésztánkat.…
A tejet langyosítjuk bele a csipet cukrot az élesztőt , 30dkg lisztet, a tojást, a tejfölt pici sóval ,az élesztős tejjel összedolgozunk.A 10 dkg lisztet kikeverjük a 8 dkg langyos zsírral,majd ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, majd három egyenlő részre osztjuk. Egy órát pihentetjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk,…
Egy tálba mérd össze a tészta hozzávalóit és a langyos vízzel, egy fakanál segítségével készíts homogén tésztát. Ha alaposan kidagasztottad, akkor tedd bele a sajtot és a diót is. 8-10 db kerámia bögrét olajozz ki és a tésztát oszd el a bögrékben. 20 perc pihentetés után 800 W-on kb. 2…
A lisztben elkeverjük a sót,hagymát, elmorzsoljuk benne a túrót,rámát. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást, futtatott élesztőt és alaposan kidolgozzuk.Meleg helyen 1 órát pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk 1-1,5 cm vékonyra és tetszés szerint kiszúrjuk/vágjuk pogácsának vagy rudacskáknak.Megkenjük tojással,megszórhatjuk szezámmaggal és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük
Az élesztőt egy evőkanál cukros tejben elkeverem. Futtatom. A lisztet összekeverem a sóval és a 2 evőkanál cukorral. Mélyedést készítek a közepébe, beleöntöm az élesztős tejet, a tojások sárgáját, a többi folyadékot és az olvasztott vajat is hozzákeverem. Összegyúrjuk, dagasztjuk aztán kelesztjük. Közben a tojásfehérjét a 10 dkg cukorral, sóval,…
A graham lisztet összekeverjük a zabliszttel belemorzsoljuk az élesztőt hozzáadjuk a citrom héját,levét.Belekeverünk egy tojást,édesítőt ,sót,a reszelt almát.Összedolgozzuk és letkarva egy órát kelesztjük.Ezután 3 részre osztjuk, összegyúrjuk majd fonjuk a tetejét megkenjük tojássárgájával.Fél órát kelni hagyjuk még kivajazott tepsiben. Újra megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben kb.40 percig sütjük.Még langyosan olvasztott…
Kevés langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítettem. A többi hozzávalót összekevertem és húsz perc alatt szép hólyagos tésztát dagasztattam. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni. Miután megkelt, lisztezett felületre borítottam. Egyenlő részre vágtam,egyesével ovális formára nyújtottam, majd a lekvárral megkentem és sodortam. Ezeket a töltött…
A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a sót és a cukrot, majd az egészet elkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a tojások sárgáját, a szobahőmérsékletű tejszínt és tejet. Rugalmas tésztát dagasztunk, majd a tésztát ketté szedjük. Az egyik gombócba belegyúrunk 1 ek. kakaót. A gombócokat gömbölyítjük, majd…
Elkészítési idő: 1,5 óra + kovász készítés Előző nap elkészítjük a kovászt: Egy tálba beleszitáljuk a 40 dkg búzalisztet és hozzáadjuk a 10 dkg rozslisztet. Hozzáadjuk a fél liter vizet és az belemorzsoljuk az élesztőt. Az egészet egy masszává dagasztjuk. Lefedve 12 órán át pihenni, azaz érni hagyjuk. Másnap egy…
Az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, kidagasztjuk. 3 részre osztjuk, kelni hagyjuk.Kinyújtjuk, majd megkenjük a kikevert vaniliás krémmel. Feltekerjük, mint a bejglit, majd eldaradoljuk. Zsírozott tepsibe tovább kelesztjük, majd barnára sütjük. Sülés közben vaniliás tejjel meglocsoljuk.
Az olívabogyó kivételével mindent készíts össze egy dagasztótálba vagy dagasztógépbe és készíts egy alaposan kidagasztott, közepesen lágy tésztát. A dagasztás végén keverd bele az olívát. Egy kiolajozott tálban letakarva pihentesd legalább 50 percet. Mérd ki a tésztákat egyenként 70 grammra, gömölyítsd fel és ismét pihentesd 5 percet. Formázd meg hosszúkás…
5db elkészítéséhez: Előtészta:, Liszt: 100 g, Víz: fél dl, Budafoki élesztő: 10 g, Cukor: 10 g, A hozzávalókat jól összekeverjük, de teljesen kidagasztani nem kell. Tálban, lefóliázva tegyük félre 1 órahosszára. Ha pihent, vegyük elő, és mérjük rá a további összetevőket:, Tészta:, BL55 liszt: 450 g, Tej: 1,5 dl, Budafoki…
A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal,az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben a liszthez adjuk a tojássárgájával a sóval és a vaníliás cukorral együtt.Egy órát meleg helyen kelesztjük közben elkészítjük a diókrémet. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral.Ha kész óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a darált diót,majd a citrom reszelt héját.…
Kovászhoz: 200 g kenyérliszt (BL-80), 10 g Budafoki élesztő, 2 dl langyos víz, Kenyérhez: összes kovász, 300 g kenyérliszt, 10 g Budafoki élesztő, 3 kk. só, 2 ek. burgonyapehely, 1 dl víz, 2 ek. sárgaborsópüré, 2 ek. magkeverék, 20 g vaj Kovász készítése: A 200 g lisztből a 10 g…
A puha margarint habosra keverjük a sóval. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd az élesztő, a kefir, az olaj és 2 tojás hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk. Ha szükségesnek tartjuk, még adhatunk a tésztához kefirt vagy akár tejfölt is. Az elkészült tésztát 8 egyenlő nagyságú…
Hozzávalók: Tészta: , 250 g liszt, fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 8 ml olívaolaj, kb. 8-10 cm-es átmérőjű sütőformák (7-8 db), Töltelék: , 4-5 egész tojás, ízlés szerint ízesítjük: só, bors, zöldhagyma, bacon A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Kelesszük, amíg a duplájára nem nő…
450 g finomliszt, 0,5 teáskanál só, 1 kk fahéj, 1 kk szegfűszeg, 1 kk gyömbér, 1 kk cukor, 30 g élesztő, 100 g mazsola, 4 ek vaj (olvasztott), 1 db tojás (felvert), 225 ml tej (langyos), Tetejére: 75 g finomliszt, 2 ek napraforgó olaj, 4 ek víz, 1 db tojás,…
A kockacukorral ízesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk. Langyos helyen, 1 órán át pihentetjük, melynek során duplájára kel. Ezt követően lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd megkenjük olvasztott margarinnal, és vastagon megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Szorosan feltekerjük, és éles késsel ujjnyi vastag…
A mazsolát megmosom és meleg vízbe beáztatom. Közben a tejet fellangyosítom és kis cukor hozzáadásával belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni. Eközben a lisztet átszitálom, majd a cukrot és a sót is hozzáadom. Elkeverem végül pedig hozzáadom a tojásokat. Ezt összekeverem, hozzáadom a lecsöpögtetett mazsolát, majd kb. 10 percig dagasztom, míg…
2 szilikonos sütőpapír között kinyújtom a tésztát, megkenem a csokikrémmel (összekeverve a kakaópor, cukor és kókusztejszín), majd olajos kézzel óvatosan feltekerem, felszeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a csigákat, és előmelegített, légkeveréses sütőben 175 °C-on 30 perc alatt készre sütöm.
Kevés tejben, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a liszttel, maradék tejjel, cukorral, sóval, olajjal, majd 15 percig pihentetjük. 8 cipóra osztjuk, egyesével nagytányér méretűre nyújtjuk és 8 cikkre vágjuk. A szélesebb részébe rakjuk a fél karika kolbász és kis darabka sajtot, majd feltekerjük. 1 órát hagyjuk pihenni, kelni. Megkenjük…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy sima tésztává és kb. 5-10 percig kelni hagyjuk. Ezután 40 grammos darabokra osztjuk, gömbölyítjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztadarabokat 2-3 perc után az ujjainkkal egy kicsit laposra nyomkodjuk. Végül letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük. Ezután a habverővel felvert tojással…
Töltelék elkészítése: A citromlé kis részében keverd el a pudingot, a cukrot, vaníliás cukrot. A maradék citromlevet forrald fel, majd a kikevert pudingporral sűrítsd be. Pár percig hagyd hűlni, majd keverd bele a vajat és lefóliázva hűtsd ki a krémet. Elkészítés: A zsiradékot a liszttel alaposan morzsold el, majd tedd…
kis pohár tejföl fele, 1 kis kanál kristálycukor, 25 g friss Budafoki élesztő, 250 g finomliszt, 125 g margarin, 1 kis kanál só, 50 g reszelt trappista sajt, 1 tojás sárgája, 125 g főtt, áttört burgonya, fél fej dinsztelt vöröshagymával összekeverve, fél fej aprított lilahagyma, 1 szelet felkockázott bacon szalonna,…
Legelőször a datolyát kimagozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk és egy tálkában felöntjük fél deci portóival és hagyjuk pihenni. Elkészítés lépései: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a joghurtot és a mézet, és egy csipetnyi sót, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt is, és jól összedolgozzuk. Mikor a tészta…
A lisztet, tojást, bazsalikomot beleszórom egy edénybe, az élesztőt 1 dl langyos vízben megfuttatom, majd a száraz anyaghoz öntöm, a tejföllel együtt. Elkezdem dagasztani, majd mehet hozzá a só is. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ha megkelt ketté veszem,olajozott tepsibe kézzel szépen szépen szétnyomkodom. Megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk a kiválasztott feltétekkel. Ez…
Az élesztőt felfuttatjuk egy deci langyos, cukros tejben. A felfutott élesztőt beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót, mazsolát, és egybegyúrjuk az összes hozzávalót. (Lágy tésztát kell kapnunk. Ha túl kemény öntsünk hozzá még egy kis langyos tejet.) Amikor egynemű, sima tésztát kaptunk, takarjuk le,…
Töltelék elkészítése: A szalonnát egy serpenyőben pirítsd le, majd távolítsd el a felesleges zsírt. Keverd össze a többi hozzávalóval. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót mérj ki gondosan, majd dagasztógépben vagy tálban a langyos folyadékokkal készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Letakarva 30 percig pihentesd egy kiolajozott tálban. Mérd ki a tésztát 150…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.