A lisztet morzsoljuk el a Ramával, és keverjük el a többi hozzávalóval. Az elkészített tésztát 1 órát pihentessük. Ezután a tésztát vágjuk tíz felé, és készítsünk kis cipókat belőle. A cipócskákat nyújtsuk kör alakúra, és vágjuk 8 szeletre (mintha torta lenne). A háromszögeket tölthetjük sütésálló lekvárral, diós vagy mákos töltelékkel.…
Az élesztőt langyos tejben kis cukorral megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, sót, tojást. és a megfuttatott élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk. 1 órát kelesztjük. ha megkelt 4 cipóra osztjuk. A cipókat téglalap alakúra kinyújtjuk . Két oldalán csíkokban bevagdaljuk, Középre rátesszük az elkészített túrótölteléket. és…
Egy tálba tenni a lisztet, hozzámorzsolni az élesztőt, majd hozzáadni a zsírt, és kézzel elkezdeni összemorzsolni. Ezután hozzáadni a sót, a reszelt sajtot, az egész tojást, és 1-2 ek tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrni a tésztát, és ha szükséges még kanalanként adagolni hozzá tejfölt. Egy könnyen nyújtható tésztát kell kapni.(ne…
A tejet meglangyosítani, majd belekeverni a cukrot, belemorzsolni az élesztőt, és lefedve felfuttatni. Egy tálba beletenni a lisztet, a túrót, a sót és a zsírt, majd jól összemorzsolni. Ezután a közepébe kis mélyedést csinálni, majd beleütni egy egész tojást, és hozzáönteni a felfuttatott élesztőt. Jó alaposan összegyúrni. (addig gyúrni hogy…
Puha, édeskés sütemény aminek mindig sikere van. Elkészítés lépései: A hozzávalókból tésztát dagasztok amit hagyok duplájára kelni. Ekkor átgyúrom, kinyomkodom belőle a levegőt és 20 darabra vágom, egyenként kb. 4 dkg. lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és hagyom duplájára kelni, aztán 180 fokos előmelegített sütőben 12 perc alatt megsülnek. Még…
Tészta elkészítése: 1 dl langyos tejben az 1 evőkanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba bele tesszük a lisztet elmorzsoljuk a margarint majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a tojás sárgájákat. Ezután tésztává gyúrjuk, fél órát pihenni hagyjuk. Amig a tészta pihen, elkészítjük a krémet. Pihentetés után a tésztát lisztezett…
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálban szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, tejfölt, a felolvasztott zsírt, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejjel tésztát dagasztunk. Szükség szerint még tejet adhatunk hozzá, hogy kb. pogácsa keménységű legyen a tészta. Kelni hagyjuk, amig duplájára nem nő.…
A krumplifőzéssel kezdjük a túrós lepény készítését. A krumplit tisztítás után enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és összetörjük. Félretesszük felhasználásig. A második lépés a tejet meglangyosítjuk egy marék cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és két tojássárgáját. Elkezdjük felverni,…
Az élesztőt langyos tejben felfuttatni ( 2 csipet cukrot kell beletenni ), majd a hozzávalókat összedolgozni szép sima tésztává ( ne legyen túl kemény). Eztán három cipót készítek belőle és 25 percig konyharuhával letakarva kelesztem. Kelesztés után normál tepsibe (kb. 35×25 cm) teszem az első kinyújtott tésztát. lekenem a baracklekvár…
250 ml langyos tejben felolvasztjuk a kockacukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszteket és a sót összekeverjük, majd a felfuttatott élesztős tejjel jól kidagasztjuk. Szükség esetén dagasztáskor tegyünk hozzá lisztet, hogy ne ragadjon le. Ezt követően letakarva – frissentartó fóliával vagy nedves konyharuhával – meleg helyen 30 percig kelesztjük.…
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, 1 kanál cukorral. A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, majd a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalókat a vaj kivételével hozzáadjuk, és jól kidagasztjuk. Mikor jól összeállt a tésztánk, az edény falától is elválik, hozzádolgozzuk a meglangyosított vajat, azzal is…
A lisztet kimérem, közepébe teszem az élesztőt, cukrot és ráöntöm a langyos tejet. Megvárom még felfut. Beütöm a 2 tojássárgáját és összedolgozom. Majdnem duplájára kelesztem. Addig megfőzöm a pudingot. Kinyújtom, megkenem a langyosra hűtött pudinggal. Feltekerem kettévágom és 2 őzgerinc formába rendezem őket. A sütőt nem melegítem elő, a formákat…
3 dl tejet a 3 evőkanál cukorral meglangyosítunk, beletesszük az élesztőt, felfuttatjuk. 25 szem szacharint 1/2 dl langyos tejben feloldunk. 60 dkg liszthez hozzá a sót, a feloldott szacharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl olajat. Jól kidolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a…
A lisztet összedolgozzuk a burgonyával, sóval. Az élesztőt 2 dl cukros vízben felfuttatjuk. Aztán hozzá adjuk a liszthez, kelesztjük. Közben a húst kockázzuk, és a fűszerrel sütjük. A tésztát tepsibe nyomkodjuk félig megsütjük. A tejfölben elkeverjük a fokhagymát, és a salátafűszert. A félkész tészta tetejére öntjük. Paradicsommal kirakjuk a tetejét,…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.