Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Glutén- és laktózmentes almás pite

Glutén- és laktózmentes almás pite
Minden hozzávalót belemérünk egy tálba és homogén tésztát készítünk. 30 percre hűtőbe helyezzük fólia alatt. Ezt követően egyszer átgyúrjuk és a tészta kétharmadával kibélelünk egy kb. 20 cm átmérőjű piteformát. Az almákat megmossuk, magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy kevés cukorral és fahéjjal átkeverjük és szépen szorosan egymás mellé helyezve tesszük a tésztára. A maradék tésztát kinyújtjuk, csíkokra vágjuk és kereszt alakban az almára helyezzük. Felületét a felvert egész tojással lekenjük és légkeveréses sütőben 175 fokon 20-22 percig sütjük.
Elkészítés lépései: 
Glutén- és laktózmentes almás pite elkészítésének 1. lépése
-
Elkészülési idő: 
kb. 1,5 óra
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 200 g rizsliszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 100 g laktózmentes puha vaj
  • 25 g porcukor
  • 25 g Budafoki élesztő
  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 késhegynyi só
  • 1 kávéskanál útifűmaghéj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • kristálycukor + fahéj az almára