Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Laktózmentes kakaós csiga

Laktózmentes kakaós csiga
A tészta hozzávalóit kimérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük kb. 10-15 percet. Ezután fél cm vastag, szögletes alakzatot formázunk a tésztából. Megkenjük étolajjal és a kakaóporos, édesítős keveréket rászórjuk a tésztára. Egyenletesen, kevés vízzel nedvesítjük a felületét. Ezután közepesen szorosan feltekerjük és 1-5 cm-es szeleteket vágunk, melyet sütőpapíros lemezre helyezünk. Letakarva kelesztjük kb. 45 percet és 190 °C-os előmelegített sütőben sütjük kb. 15 percet.
Elkészülési idő: 
2 óra
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Allergén címkék: 
Hozzávalók: 
  • 300 g búzafinomliszt
  • 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 5 g só
  • 2 db tojás
  • 2 db tojás
  • 50 g Budafoki élesztő
  • 100 g laktózmentes vaj
  • kb. 120 ml kókusztej
  • 1 teáskanál szemcsés édesítőszer (Erythritol)
  • Töltelék:
  • 100 g kakaópor + 3 evőkanál édesítőszer+ kevés olaj a kenéshez