Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Mascarponés - meggyes tekercs

Mascarponés - meggyes tekercs
Futtassunk fel 5 dkg élesztőt 2,5 dl langyos tejben,1 evőkanál cukorral. Egy tálba tegyünk 50 dkg lisztet,keverjük össze a maradék cukorral,3 tojássárgájával,a felfuttatott élesztővel,a sóval és 5 dkg olvasztott vajjal. Dagasszuk a tésztát legalább 10 percig,amíg egészen sima nem lesz. Tegyük enyhén lisztezett tálba,és hagyjuk letakarva 1 órát kelni. Egy óra elteltével melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A vaníliás töltelékhez keverjünk össze 10 dkg puha vajat,a 25 dkg mascarponét, a 15 dkg cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. Nyújtsuk ki a tésztát enyhén lisztezett nyújtódeszkán kb. fél - egy cm vastagra. Egy kés segítségével kenjük el a tölteléket a tésztán. Szórjuk meg a magozott meggyel. Tekerjük fel a tésztát,és vágjuk föl kb. 15 db karikára. Enyhén vajazzunk ki egy tepsit,és helyezzük bele a tekercseket,ne túl szorosan,mert sokat fognak még nőni. Takarjuk le,és hagyjuk még 25 percig kelni. Szépen megnőnek a tekercsek. Süssük 20 percig az előmelegített sütőben. Közben keverjük össze a 2,5 dl tejszínt 2 evőkanál cukorral egy csomag vaníliás cukorral,és öntsük rá a félig kész tekercsekre. Süssük még 10 percig,miután a cukros tejszínnel meglocsoltuk. Vegyük ki a sütőből,és hagyjuk 15 percig pihenni, letakarva.
Elkészülési idő: 
kb. 2 óra
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • A mascarponés töltelékéhez:
  • 10 dkg puha vaj,25 dkg mascarpone,15 dkg cukor,2 csomag vaníliás cukor,0,5 kg meggy
  • A tejszínes öntethez:
  • 2,5 dl tejszín,6 dkg cukor,1 csomag vaníliás cukor