Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Tarkedli

Tarkedli
Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját, majd egy tálba szitáljuk a lisztet. Belekeverjük alaposan a sót és a vaníliás cukrot. A liszt közepén egy mélyedést képzünk, amibe beleöntjük a cukrot és 2 dl langyos tejet, majd rámorzsoljuk az élesztőt! A tojások sárgáját a liszt szélén helyezzük el, a fehérjét pedig felverjük habbá. Amikor az élesztő felfutott, alaposan összedolgozzuk a tál tartalmát a maradék tejjel. Végül a tojás habját is óvatosan belekeverjük, majd fél órán át kelesztjük. Ha megkelt, előmelegített, kiolajozott sütőformába öntjük a tésztát és mindkét oldalát barnára sütjük. Porcukorral, lekvárral tálaljuk.
Elkészítés lépései: 
Tarkedli elkészítésének 1. lépése
-
Elkészülési idő: 
30 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 500g liszt
  • 4 db tojás
  • 25g élesztő
  • 5-6 dl 2,8%-os tej
  • 5 g só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 60 g kristálycukor
  • sütéshez étolaj, a tálaláshoz lekvár, porcukor