Budafoki élesztő, receptek képekkel, süss otthon!

Tejbegrízes pite körtével

Tejbegrízes pite körtével
Minden anyagot összemérünk egy tálba és sima tésztát készítünk, melyet dagasztás után hűtőbe helyezünk 20 percre. Ezután kinyújtjuk vékonyra a tésztát és a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 30-32 cm átmérőjű formába helyezzük. Villával megszurkáljuk és sütés előtt még 10 percet pihentetjük meleg helyen, 200 ˙C- on kb. 6 percet elősütjük. Tejbegríz: A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot és addig főzzük állandó keverés mellett, amíg a gríz meg nem fő benne, amíg sűrű tejbegrízt nem kapunk. Miután levettük a tűzről belekeverjük a vajat, míg el nem olvad benne. Langyosra hűtjük és mehet az elősütött tésztára, tetejét szépen kirakjuk körtebefőttel és 200 ˙C-on 10 percet sütjük. Hűlés után tortazselével fényezhetjük.
Elkészítés lépései: 
Tejbegrízes pite körtével elkészítésének 1. lépése
1
Elkészülési idő: 
Kb. 60 perc
Bonyolultság: 
Kezdő
Szerző: 
Megosztás:
Hozzávalók: 
  • 350g finomliszt
  • 10 g só
  • 34 g cukor
  • 70 g vaj
  • 15 g Budafoki élesztő
  • 1 db tojás sárga
  • 180 g tej 2,8%
  • Tejbegríz
  • 1000 g tej
  • 10 g vaníliás cukor
  • 100 g cukor
  • 150 g búzadara
  • 20 g vaj
  • Befőtt körte 1 nagy üveg