Hozzávalók: Tészta:, 250 g liszt, ½ kocka Budafoki élesztő, 1 tk cukor, 1 ek víz, 3 tojás, 100 ml tej, 20 ml olíva olaj, ½ tk só, bors, Töltelék díszítés:, 200 g juhsajt, 250 g passzírozott spenót, chili, étkezési olajspray, 1 tojás, fekete szezámmag (díszítéshez) Az élesztőt elkeverjük a cukorral…
A töltelékbe szánt mustár és a sonka kivételével közepesen kemény tésztát készítünk, melyet legalább 30 percig érni hagyunk letakarva. Ezután a tésztát 60 g – os darabokra osztjuk és felgömbölyítve, letakarva pihentetjük 5 percig. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat és csíkokra vágott sonkát és mustárt teszünk rá, feltekerjük és a két…
Hozzávalók: 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 10 g só, 15 g vaj , 1 kg sütőtök (200 g a tésztához), 2 dl víz, 1 tojás, Töltelék: , 800 g sütőtök, 150 g szeletelt baconszalonna, gyömbér ízlés szerint, Díszítés:, 1 csomag hántolt tökmag Az egész sütőtökünket felvágjuk és…
Hozzávalók: Tészta: , 250 g liszt, fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 8 ml olívaolaj, kb. 8-10 cm-es átmérőjű sütőformák (7-8 db), Töltelék: , 4-5 egész tojás, ízlés szerint ízesítjük: só, bors, zöldhagyma, bacon A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Kelesszük, amíg a duplájára nem nő…
Töltelékhez: reszelt alma, fahéj, cukor, reszelt babapiskóta A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére almástölteléket teszünk (kb. 1 kanál), a tészta széleit behajtogatjuk, tepsibe helyezzük. A tésztát lekenjük egész felvert tojással, ismét kelesztjük (kb. 20percig). Sütés: 180°…
1. A zsíros tepertőt ledaráljuk (ha nem elég zsíros, akkor tegyünk hozzá 2 tojásnyi zsírt), hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 evőkanál ecetet, jól összedolgozzuk, és téglalap alakúra formáljuk, hideg helyre tesszük pihenni. 2. A tejben elkeverjük a cukrot, és hozzáadjuk az élesztőt. Ha az élesztő a tej tetejére jön, akkor…
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet. A kis…
Az élesztőt a langyos tejjel és a kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalóval és az élesztős tejjel összegyúrjuk. A puha tésztát letakarva 45 percet kelesszük. Téglalap formára kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra. Rászórjuk a spenótos fokhagymát amit előtte kevés vajon pároltam meg és a szeletelt mozzarella sajtot. Feltekerjük…
A meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük. A tepsit előkészítjük, kivajazzuk és lisztezzük. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a margarint/vajat elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a margarinos liszthez. Beletesszük a tojás sárgáját és a csipet sót. Rugalmas tésztává gyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába és hűtőben 1 órát…
Az élesztőt langyos tejben kis cukorral megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, sót, tojást. és a megfuttatott élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk. 1 órát kelesztjük. ha megkelt 4 cipóra osztjuk. A cipókat téglalap alakúra kinyújtjuk . Két oldalán csíkokban bevagdaljuk, Középre rátesszük az elkészített túrótölteléket. és…
Tészta elkészítése: 1 dl langyos tejben az 1 evőkanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba bele tesszük a lisztet elmorzsoljuk a margarint majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a tojás sárgájákat. Ezután tésztává gyúrjuk, fél órát pihenni hagyjuk. Amig a tészta pihen, elkészítjük a krémet. Pihentetés után a tésztát lisztezett…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.