Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le,…
60 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal. Hozzáadunk 2 dkg sót, 2 tojássárgáját, 3 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatva. Hozzáadunk még 2 dl tejet és rétestészta keménységűre kidolgozzuk. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk. Apró pogácsának szaggatjuk, megkenjük tojássárgájával. Azonnal is süthetjük. Fél sütésben a tojással még egyszer…
A tejet meglangyosítom, 1 dl-ben egy kis cukorral felfuttatom az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet szitálva, a maradék cukorral, a sóval, vajjal egy tálba teszem. Ha felfutott az élesztő, jó alaposan összedolgozom lassan hozzáadva a megmaradt tejet. Ha már elválik az edény falától félreteszem meleg helyre, letakarva keleszteni. Kb. 1…
Az élesztőt a cukros langyos tejbe morzsoljuk,és felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet ,és hozzáadjuk a két tojás sárgáját,a csipet sót,hozzáöntjük majd a megkelt élesztős tejet .összeállítjuk a tésztát ,amikor már összeállt akkor apránként bele dolgozzuk,a langyos margarinos olajat.addig dagasztjuk amíg elválik a tészta a tál oldalától,és a kezünktől. Ekkor…
100 g héjában főtt, hámozott és alaposan áttört burgonyát összegyúrunk 700 g liszttel, 1 egész tojással, 1 evőkanál olajjal, 1 teáskanál sóval, 2 dl tejjel és 2 dkg langyos, cukros tejben megfuttatott BUDAFOK élesztővel. A tésztát a lisztes gyúródeszkán kb. 1 cm-re nyújtjuk, pohárral vagy pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle. A…
A tésztát jól kidagasztjuk, ezután letakarva hagyjuk állni fél órát. Fél óra elteltével osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, majd ezeket a tésztadarabokat osszuk tovább szintén 4-4 egyenlő részre. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd lapítsuk ki. Minden kilapított kis tésztába helyezzünk egy-egy sodort sajtdarabot és hajtogassuk rá a tésztát,…
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26°-os), csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, alaposan eldolgozzuk. A folyamat vége felé az összeállt tésztához hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és aprított bazsalikomot, majd egy kicsit rádagasztunk. Egy tálban…
Egy tálban a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük az előzőleg tejben feloldott élesztőt és 20-30 percig pihentetjük. Addig az egész tojásokat, a 2 tojás sárgáját, a vajat, a cukrot, a vaníliacukrot, a citrom reszelt héját, a sót egy tálban habosra keverjük és a liszthez adjuk, majd egy fakanál segítségével lágyan…
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl vízben a cukorral. A lisztben elkeverjük először a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a tepertőt. Elmorzsoljuk, hogy porszerű legyen és ne legyenek benne csomók. Hozzáadjuk a tejfölt és a futtatott élesztőt majd nem túl kemény tésztát gyúrunk. Ha kell adhatunk hozzá még vizet. Meleg helyen pihentetjük…
A lisztet morzsoljuk el a Ramával, és keverjük el a többi hozzávalóval. Az elkészített tésztát 1 órát pihentessük. Ezután a tésztát vágjuk tíz felé, és készítsünk kis cipókat belőle. A cipócskákat nyújtsuk kör alakúra, és vágjuk 8 szeletre (mintha torta lenne). A háromszögeket tölthetjük sütésálló lekvárral, diós vagy mákos töltelékkel.…
A földimogyorót aprítóban ledarálom, és hozzáteszem a cukrot, a juharszirupot, a tojásfehérjét, majd egy kicsit villával felverem. Ezután formázom a gombócokat, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe elhelyezem őket. Közepesen meleg sütőben megsütöm.
A tésztához az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral ízesített, 1,5 dl langyos tejben elmorzsoljuk és pár perc alatt felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, a felfutott élesztőt és a maradék tejjel összedolgozzuk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat. Addig dagasszuk, míg a…
Langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálban elkeverjük a lisztet, a cukrot és a fahéjat. Hozzáadjuk a vajat, a tésztát kézzel kidolgozzuk. Egy mélyedést készítünk, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt beleöntjük. A tésztát bedagasztjuk. Amennyiben kemény a tészta, hozzáadhatunk még egy kevés tejet. Lisztezett gyúródeszkára…
A receptet egy véletlen folytán kísérleteztem ki! )))Szalalkális pogácsát szerettem volna csinálni és az utolsó percben vettem észre,hogy elfogyott a szalalkálim! )))) Leugrottam a boltba,de ott is éppen elfogyott,mivel a család sósra vágyott,nekem pedig nem volt kedvem szalalkáli után futkosni így úgy döntöttem,hogy akkor kikísérletezek valami újat és így született…
A lisztet keverjük el az élesztővel és egy teáskanál sóval. Adjuk hozzá a vajat és a tejfölt, valamint fokozatosan annyi langyos vizet (összesen kb. 2,5 – 3 dl), hogy gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen legalább 1,5 órán át kelesszük a tésztát. Vágjuk apróbb darabokra az olajbogyót. A tojást enyhén…
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, a maradék cukrot, a tojásokat, az olívaolajat, tejet és a felfutott élesztőt. Hólyagosra dagasztjuk a tésztát,majd letakarva 30 percig kelesztjük meleg helyen. Ezután átgyúrjuk a tésztát és 10 egyenlő kis gombócot formázunk…
A tejet meglangyosítom, fél decinyit kiöntök belőle egy tálkába, és egy csipet cukorral felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet, sót, cukrot, tojást és a maradék tejet egy tálba mérem, a felfuttatott élesztővel bedagasztom. Az olvasztott vajat a végén csurgatom hozzá, amikor már összeállt a tészta, ekkor dolgozom bele. Letakarva langyos…
Tészta: 490 g liszt, 1 kocka Budafoki élesztő, 48 g cukor, 4 g só, 240 ml tej, 56 g vaj (szobahőmérsékletű), 1 tojás (szobahőmérsékletű) Töltelék: 14 g olvasztott vaj, 48 g cukor, 112 g marcipán, egy citrom reszelt héja, Máz: 120 g porcukor, 1 csipet só, 14 g olvasztott vaj,…
Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a margarinnal. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, tejfölt, 20 dkg reszelt sajtot. Szép sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, 20 percet pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát és a nagyon apróra vágott medvehagyma…
A langyos-cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd takarjuk le, és futtassuk fel. A lisztet szitáljuk át, majd keverjük hozzá a sót. Ezután adjuk hozzá a langyos vizet, a vajat, és a felfuttatott élesztőt, majd dagasszuk meg a tésztát. Ha lágyabb, ragadósabb lenne a tészta, akkor egy kevés lisztet még…
6 db kiflihez Az élesztőt morzsoljuk bele a fele mennyiségű langyos, cukrozott tejbe, majd pár perc alatt futtassuk fel. A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk langyosra hűlni és keverjük össze a maradék langyos tejjel. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük bele a felfuttatott élesztőt is. Ezután kanalazzuk rá…
Ez egy tipikus olasz karácsonyi „kuglóf”, amit egy speciális agyag panettone formában sütnek. Nos, nekem olyan nincs, de agyag cserepet kaptam, és ezzel leptem meg a kolléganőimet Karácsonykor. Elkészítés lépései: Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc…
Az alapanyagokból egy homogén tésztát állítunk össze. Alaposan eldogozzuk, egy órát pihentetjük. Az elkészített tésztából, két szálat nyújtunk, majd ezt kettes fonással összefonjuk, a végét összetekerjük és a közepére főtt tojást helyezünk. Ezután megkenjünk egy tojással és megszórjuk a reszelt mandulával. Sütés: 215°C-on. Elkészítés lépései: Az elkészített szálból két szálat…
1. Melegítsük elő a sütőt 160-180 °C-ra, s olvasszuk össze egy méretes lábosban a cukrot, a juharszirupot, s a mézet a vajjal. Ha megvan, vegyük le a tűzről. 2. Ugyanebbe a lábosba szórjuk bele a lisztet, kókuszt, zabpelyhet, mazsolát stb. szóval az összes többi hozzávalót, s öntsük bele a vízben…
Az élesztőt pici tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Egy tojássárgáját félreteszünk a kenéshez. A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, meleg helyen letakarva megkelesztjük. Ha szépen megkelt, akkor háromfelé osztjuk a tésztát és színezzük, alaposan átgyúrjuk mindegyik színt. Ezután a színeket elosztjuk 5-vagy 6 felé, attól függ, mekkora briósokat szeretnénk. Tetszés szerint fonjuk,…
A lisztbe belevegyítem a friss élesztőt, a zabpelyhet, a sót, hozzáadom a tejfölt, a 3 kanál puha zsírt, a durvára vágott magkeveréket a kettő egész tojást és egy tojás sárgáját, majd lágy de nem ragacsos tésztát dagasztok. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ezután lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra sodrom, megkenem vékonyan…
A túrót szitán áttörjük, vagy olyan túrót vásárolunk, ami krémesebb. Elkészítésekor a margarinnak elmorzsolt margarin és a felfutott élesztő keverékhez hozzá kell adni a szitán áttört túrót. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet, a margarinnal/vajjal elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez. A tojás sárgáját, a…
-4 dl meleg tejbe beletesszük az édesítőt és még 2 evőkanál cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. /Ha valaki nem szeretné édesitővel nyugodtan használhat a süteményhez cukrot./ -Én 1dl tejben futattom fel az élesztőt,majd a tésztába rakok 2ek. cukrot,anyi tejet adok hozzá amenyit felvesz a tészta./nekem 2dl vett fel./ -A kakaót…
Tészta (kb. 13 darabhoz), Ánizs-boralap, 90 ml zöld veltelini, 1 ½ teáskanál egész ánizsmag, Előtészta, 150 g BL55-ös búzaliszt, 1 ½ kocka Budafoki élesztő, 100 ml tej (szobahőmérsékletű), 310 g előtészta, 350 g BL55-ös búzaliszt, 100 g vaj, 90 g cukor, 4 tojás sárgája (L-es méretű tojásé), 1 ½ teáskanálnyi…
Egy tálban elkeverjük a langyos tejet a porcukorral majd belemorzsoljuk az élesztőt ,hagyjuk felfutni. A tésztához kimérjük a lisztet, sót, citromhéjat, vaníiliás cukrot. Összekeverjük majd ha felfutott az élesztő hozzáöntjük, kézzel vagy géppel elkezdjük összedolgozni. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és eldolgozzuk majd kis adagokban hozzá adjuk a puha vajat és addig…
A tésztához:1.25 dl tej 1,2kk+50 g cukor 30 g élesztő 300g liszt csipet só 1 db tojás 80 g lágy vaj A rakományhoz: 8 db babapiskóta 2 kg nektarin 750 g túró 250 g tejföl 150 g cukor 1 cs. van. cukor, csipet só,1 cs.van.pudingpor 4 db tojás,1citrom héj Elkészítés:…
a tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a többi hozzávalót összekeverjük, a tojást általában két részre veszem, hogy a tésztán kívül a tetejére is maradjon. Amikor már a tésztát rendesen átgyúrtuk, akkor 3 lehetőleg egyforma részre szedjük és rudakat sodrunk belőle. A 3 rudat a sütőpapíron összefonjuk és a tetejét megkenjük…
Kenyérsütőgép üstjébe készítem a tészta hozzávalóit és kidagasztatom a géppel, majd duplájára kelesztem. Kétfelé veszem a tésztát és egyforma nagyságú, 3 mm vastag körré nyújtom őket. Az egyik lapot sötőpapíros tepsibe helyezem, megkenem pizzaszósszal (én házit használok), megszórom sonkadarabokkal, meghintem kukoricával, reszelt füstölt sajttal és befedem a másik tésztalappal. A…
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, sót, lisztet és a felfuttatott élesztő. Bedagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük (duplájára). Amikor megkelt, kinyújtjuk a tésztát, bőven megszórjuk a töltelékkel (cukor + fahéj). Feltekerjük és szeletekre vágjuk. A tepsibe sütőpapírt…
1. a por alakú anyagokat jól elkeverjük egy tálban 2. a tejben oldjuk el az élesztőt, majd adjuk hozzá az a tálban lévő összetevőkhöz a teljesen hideg vízzel, a tojással és a 20 g vajjal együtt 3. legalább 10 percig dagasszuk a tésztát, amíg homogén, sima nem lesz 4. letakarva…
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, míg az élesztő felfut, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, a tojást és jól dagasztjuk. Végül beledagasztjuk az 5 dkg olvasztott vajat. (Ha túl…
A langyos tejben elkeverjük a kávéskanál cukrot, és a 2,5 dkg élesztőt felfuttatjuk benne. Az 50 dkg lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzátesszük a tojás sárgáját, az 1 teáskanál sót, és összedolgozzuk a tésztát. Mikor már szépen összeállt, hozzáadjuk a lágy 5 dkg vajat. Ha szükséges, még tejet tehetünk hozzá,…
A lisztben elkeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a rámát.Hozzáadjuk az élesztőt,tojássárgáját,rumot, tejfölt és annyi tejet, hogy rétestészta keménységű legyen. Letakarva meleg helyen, 1 órát pihentetjük,majd kés penge vékonyra nyújtjuk a tésztát. Derelye vágóval kb. 8×8 cm négyszögeket vágunk,melynek a közepét 1cm -ként bevágjuk ügyelve,hogy maradjon a szélén 1cm. Ez…
Kis tejben megfuttatjuk az élesztőt, egy kevés liszttel megkelesztjük. Összemorzsoljuk a maradék lisztet a kókuszzsírral, hozzáadjuk a megkelesztett élesztőt, a maradék tejet, az eritritet, a tojássárgáját, és a sót- rugalmas tésztává gyúrjuk, ha szükséges, plusz tejjel lazíthatjuk. Vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk. A szilvalekvárból egy fél kiskanálnyit teszünk a lapocskákra, majd…
A hozzávalókból rugalmas, nem ragadós tésztát dagasztunk. Az élesztőt nem szoktam külön felfuttatni, mindig megbízható csupán arra kell ügyelni hogy a sóval ne érintkezzen közvetlenül. 30 – 40 percig pihentetjük, utána hat részre osztom, egyesével kis zsemlékké gömbölyítem. 10 percig pihentetem majd ovális, kb. 15 cm. nagyságúra lapítom őket egyesével.…
Sós kalács tésztát készítünk https://eleszto.hu/receptek/mini-sos-kalacs, 500 g liszt, 2.5 dl víz, 25 g Budafoki Élesztő, 35 g só, 0,25 dl étolaj, 25 g vaj Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk…
Kovászhoz (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26 C°-os), egy csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük A hozzávalókból a szalonna hozzáadásával együtt tésztát dagasztunk, és alaposan eldolgozzuk. A vége felé az összeállt tésztához hozzáadjuk a kockára vágott füstölt sajtot, majd egy kicsit…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.