Előző este összekeverjük a kovász hozzávalóit és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Elkészítés: A kimért anyagokat a dió kivételével beleöntjük a dagasztógép táljába, majd elkezdjük a dagasztást. Dagasztás végén adjuk a tésztához a diót. Rugalmas, jól formázható tésztát kell kapnunk. Az így begyúrt tésztát, konyharuhával letakarva pihentetjük ¾ órát. Szétosztjuk 2…
Töltelék elkészítése: Mérj össze mindent és kis lángon, kb. 5 percig keverés mellett forrald! Kihűlés után használd! Elkészítés: A tészta hozzávalóiból kézzel vagy géppel gyúrj egy közepesen lágy kelttésztát és letakarva pihentesd kb. 40 percet! Vágd 3 egyenlő részre és gömbölyítsd fel! 10 perc pihentetés után nyújtsd ki 2-3…
A nyersanyagokat előkészítés után dagasztógépben dagaszd ki alaposan. Letakarva pihentesd legalább 20 percet. 90 g-os darabokra mérd ki és gömbölyítsd fel. Újabb 5 perc pihentetés után formázz belőle hosszúzsemléket vagy kalapos zsemléket. Helyezd sütőpapíros lemezre! A tigris paszta hozzávalóit keverd össze és egy ecset segítségével kend meg a zsemlék felületét.…
Kovász elkészítése: Keverd össze a hozzávalókat és legalább 24 órát hagyd meleg helyen letakarva. Forrázott zab elkészítése: Forró vízzel forrázd le a zabpelyhet, majd hagyd kihűlni. A kenyér hozzávalóit mérd ki és készítsd össze, majd a forrázott zab kivételével dolgozd ki alaposan a tésztát. A dagasztás vége előtt pár…
Vanília krém: Egy kevés hideg tejben keverd el a tojást, keményítőt és a cukrot, majd a többi tejet forrald fel és hőkiegyenlítés után öntsd bele a forró tejbe. Forrásig keverd folyamatosan, majd vedd le a tűzről, fóliázd le és hűtsd ki. A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen…
A lisztet a margarinnal és a száraz anyagokkal morzsold össze, majd add hozzá a többi összetevőt és dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd 10 percet, majd 1-1,5 cm-re nyújtsd ki, a tetejét irdald be és kb. 3 cm-es kiszúróval szúrd ki. Egésztojással kend le a tetejét és egy kevés reszelt…
A tészta hozzávalóit mérd ki gondosan, és készíts egy könnyen nyújtható tésztát. Vedd kettő egyenlő részre és letakarva kb. 20 percig érleld. Nyújtsd ki és helyezd rá a feltéteket, majd 195 °C-on kb. 8-10 perc alatt süsd készre. Jó étvágyat kívánunk!
A hozzávalókat mérd ki gondosan, majd tálban vagy egy asztalon gyors mozdulatokkal alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd kb. 15 percet, majd mérd 60 g-os darabokra és felgömbölyítve pihentesd kb. 5 percet. Nyomkodd ki akkorára a tésztát, hogy a melegszendvics sütőbe pont jó legyen, majd töltelékkel töltsd meg, hajtsd…
A tészta hozzávalóit mérd ki gondosan és készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Letakarva pihentesd 15 percet. Nyújtsd ki kb. ujjnyi vastagra és szúrd ki 7 cm-es kiszúróval, majd a közepét egy 2,5 cm átmérőjű kiszúróval. 35 °C-on keleszd „proof” funkción kb. 45 percet. (Ha nincs kelesztés funkciója az airfryernek, természetesen…
Töltelék elkészítése: Egy kevés tejjel keverd ki a pudingot és a tojások sárgáját, a többi folyadékot a cukorral forrald fel, majd hőkiegyenlítés után sűrítsd be a krémet. Fólia alatt hűtsd ki. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból géppel vagy kézzel készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd 30 percet. Nyújtsd ki kb.…
A langyos folyadékokkal dagaszd ki alaposan a tésztát! Letakarva pihentesd legalább 30 percet! 30 g-os darabokra vágd fel a tésztát és felgömbölyítve pihentesd 5 percet! Sodorj szálakat, majd 3 db-ot fonj össze és helyezd sütőpapíros lemezre! Letakarva, meleg helyen félig keleszd meg, majd a fonat közepét nyomd meg és kend…
A tészta hozzávalóit mérd ki és kézzel vagy dagasztógéppel készítsd egy rugalmas tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet meleg helyen, majd vágd 50 g-os darabokra és gömbölyítsd fel. Pár perc pihentetés után nyújtsd ki kb. 20 cm hosszúra és 3 db-ot helyezz egymás mellé. Vizezd meg az alját és mártsd…
A hozzávalókat mérd ki és dagaszd be egyenként a tésztákat, majd kilapítva, befóliázva helyezd hűtőbe, legalább 1 órára. Vágd a tésztákat 2 egyenlő részre és helyezd egymásra úgy, hogy kissé megvizezed a tészták felületét. Nyújtsd ki kb. ujjnyi vastagra és kend le egész tojással, majd reszelt sajttal és mák keverékével szórd…
Kovász elkészítése: A kovász hozzávalóit összekeverve, kb. 30 °C-on 24 órát érleld! Tangzhong elkészítése: Forró vízzel öntsd le a lisztet és habverővel keverd csomómentesre! Tészta: Az elkészített kovászt és tangzhongot a többi hozzávalóval, de az áfonya kivételével dagaszd ki alaposan. A végén tedd bele az áfonyát is és keverd el.…
Töltelék elkészítése: A medvehagymát, parmezánt, kesudiót tedd egy mixerbe és daráld össze, majd fokozatosan adagold hozzá az olívaolajat: így kapsz egy medvehagyma-pestót. Alaposan keverd össze az összetört burgonyával! Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát! Letakarva pihentesd legalább 20 percet. Nyújtófával…
A hozzávalókat (szobahőmérsékleten) gépbe mérve vagy kézzel dagasztva sima, fényes tésztát készítünk. A tésztát lefedve kb. 30–35 percig kelesztjük, ezután beletesszük a colomba pasquale formába. A megformázott kalácsot lekenjük tojással, majd további 30–40 percig kelesztjük. Sütés előtt újra megkenjük, 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után 180 °C-ra mérsékeljük…
Töltelék elkészítése: A felezett epret a cukorral, bazsalikommal és a vaníliás cukorral kevergetés mellett forrald kb. 10 percig, majd botmixerrel daráld le. Keverd bele a porzselatint és újból forrald fel. A tűzről levéve keverd bele a kis kockára vágott eper darabokat, kihűlés után felhasználható. Elkészítés: A hajtogató vaj kivételével mérj…
A hagyma és a bacon kivételével minden hozzávalót mérj össze és készíts egy közepesen lágy tésztát. A dagasztás végén keverd bele a hagymát és a bacont is. Egy kiolajozott tálba tedd a tésztát és letakarva érleld legalább 60 percet. Mérd kettő egyenlő részre és formázz belőle veknit, majd tedd szakajtóba…
A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát. Oszd 3 részre, ezekből kettőt kakaóval színezz: 1. fehér tészta: kb. 600 g 2. világosabb kakaós tészta: 200 g tészta + 6 g kakaó + pici tej 3. sötétebb kakaós tészta: 140 g tészta +15 g kakaó + pici…
A tészta hozzávalóit gondosan mérd össze, majd készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva érleld legalább 20 percet. Oszd kettő egyenlő részre és felgömbölyítve pihentesd pár percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 25 cm átmérőjű lappá és vágd 8 egyenlő részre. Mindegyik körcikkre tegyél egy szelet sonkát és sajtot és csavard fel,…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.