A kalács hozzávalóiból egy homogén, közepesen lágy tésztát készítünk és letakarva meleg helyen hagyjuk pihenni 10 percet. 150 g-os darabokra osztjuk a tésztát és alaposan átdolgozzuk, kinyújtjuk és 3 szálból kalácsot fonunk. Kiolajozott sütőformába tesszük és letakarva legalább duplájára kelesztjük. 180 °C-os előmelegített sütőben sütjük 35-40 percet.
A kenyér hozzávalóit mérd össze és készíts rugalmas tésztát belőle! Pihentesd 2 órát, közben egyszer hajtogasd meg a tésztát. 580 g-os darabokra oszd el a tésztát és formázz veknit, majd tedd szakajtóba. Így keleszd további 2 órát. Sütés előtt vágd meg egy késsel vagy pengével és gőzös sütőben süsd 230-200…
Minden hozzávalót kimérünk egy dagasztó edénybe és egy viszonylag lágy tésztát készítünk. Kiolajozott tálban kelesztjük 2 órát, közben egyszer meghajtogatjuk (szellőztetjük) a tésztát. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és kis vekniket formázunk. Pihentetjük a tésztát 15 percet és egy jó lisztes táblán a kenyereket megcsavarjuk és sütőpapíros lemezre helyezzük.…
Minden hozzávalót összemérünk és csomómentes tésztát készítünk. 10 perc pihentetés után lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és kb. 1,5-2 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapíros lemezre tesszük és letakarva legalább 30 percet kelesztjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 9-10 percet. Sütés előtt egésztojással lekenjük. Jó étvágyat kívánunk!
Töltelék elkészítése: A száraz azuki babot öblítsd le és egy éjszakára áztasd be hideg vízbe. Másnap egy edényben tedd fel főni és 5 perc forralás után cseréld le a vizet rajta, majd ismét főzd, amíg meg nem puhul a bab. Leszűrés után egy robotgépben vagy botmixerrel aprítsd össze és a…
1. Az élesztőt kevés langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. 2. A vajat a cukorral kihabosítjuk, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, sót, citromot. 3. Egy tálba szitáljuk a lisztet, ehhez tesszük a felfuttatott élesztőt, majd a vajas tojásos keveréket és elkezdjük dagasztani a tésztát, amihez folyamatosan adagoljuk…
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis meleg tejben a cukorral. Ezután mindent egybemérünk és a felfuttatott élesztővel kelt tésztát készítünk. 30 percre letakarva pihentetjük. 2-3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és kb. 5×5 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden tésztadarabba átlósan lekvárt helyezünk. Kissé nedvesítjük a tésztát és két ellentétes sarkot egymásra hajtunk,…
A füstölt kolbászt egy serpenyőben lepirítjuk. Leszűrjük és a zsírt teljesen kihűtjük. A lisztet a sóval, élesztővel, disznózsírral és a kisütött kolbászzsírral elmorzsoljuk alaposan. Hozzáadjuk a többi nyersanyagot a pirított kolbász kivételével és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. A végén pár mozdulattal belegyúrjuk a kolbászt és letakarva hűtőbe…
Töltelék előkészítése: A töltelék minden hozzávalóját keverd össze egy tálba. Arra figyelj, hogy a margarin nagyon puha legyen! Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas tésztát. Letakarva 20 percig pihentesd, majd nyújtsd ki téglalap alakúra, kb. 2-3 mm vastagra. A tölteléket egyenletesen kend el a tészta felületén és a csigát…
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk az alma és a sajt kivételével. Ha félig bedagasztottuk a tésztánkat, akkor rakjuk bele a reszelt almát és a reszelt sajtot. Homogén tésztává gyúrjuk és a hűtőbe helyezzük kb. 1 órára. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát 8 x…
Először készítsd el a concha tetejére kerülő linzer réteget. Ehhez a szobahőmérsékletű alapanyagokat jól keverd össze, amíg össze nem áll. Fólia alatt hűtőben pihentesd. A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát, amit letakarva pihentess legalább 1 órát. Egyenként 90 grammos darabokra vágd a tésztát és gondosan…
Morzsa: A hozzávalókat addig morzsoljuk míg el nem érjük a kívánt állagot. A tészta hozzávalókból egy közepesen lágy kelt tésztát készítünk, melyet letakarva 30 percet meleg helyen pihentetünk. Ezután a tésztából 90 g-os gombócokat formálunk és egy nyújtófával kerekre nyújtjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük letakarva, majd a megtisztított,…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.