Az élesztőt felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez és a többi hozzávalót.Szép hólyagossá dolgozzuk.Egy órát kelesztjük.Kinyújtjuk lekenjük olvasztott vajjal és tetszés szerint megszórjuk porcukros kakaóporral.Feltekerjük lekenjük tojással.Megsütjük.Még melegen lekenjük cukros tejjel.Jó étvágyat!
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tojással, cukorral és a felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenlő részre osztjuk. Fél órát pihentetjük. Az egyik cipót kinyújtjuk és a zsirozott lisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és rászórjuk a diós cukor felét. Erre tesszük…
Hozzávalók: Tésztához:, 800 g finomliszt, 40 g friss Budafoki élesztő, 16 g só, 80 g cukor, 10 g vaníliás cukor (1 csomag), 100 g vaj, 4,5-5 dl tej, Töltelék:, 100 g olvasztott vaj, szeletelt mandula ízlés szerint, kristály- vagy porcukor ízlés szerint A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Kb.…
A tésztával kezdem, egy mély, gyúróedénybe szórok minden száraz alapanyagot: liszt, só, cukor. Az élesztőkockát is belemorzsolom. Ezután hozzáadom az olivaolajat és lassan egy kevés meleg vizet, esetleg egy kevés langyos tejet. Jól összedolgozom, amígy teljesen homogén, laza és nem ragadós tésztát kapok. Letakarva félreteszem kelni, kb. fél órát. Addig…
Tegyük bele a kenyérsütőgép üstjébe a hozzávalókat, majd dagasszuk meg a tésztát. Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen kb. egy óra alatt kelesszük a duplájára. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát) A megkelt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd vágjuk fel 7×7 cm-es kockákra. (15-16…
25 dkg finomliszt 25 dkg ch csökkentett Zero 6 liszt ( vagy további 25 dkg finomliszt), 1 mk. só, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 dl tej, 60 g vaj, 20 g eritrit stevia keverék /kevesebb kell mint a cukorból (vagy 60 g cukor), 1 tk cukor, 20 dkg…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. Harmadoljuk és a darabokból veknit formázunk. A vekniket megszórjuk liszttel és 45 percig kelni hagyjuk. Ezután a veknik tetejét egy éles késsel berácsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe…
Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, morzsoljunk bele 5 dkg márvány sajtot is. Tetejére szórhatunk szezámmagot, reszelt sajtot. Elkészítés: A liszthez adjuk sót és elmorzsoljuk benne a ramat. Hozzáforgatjuk a hagymát. Külön tálban villával áttörjük a túrót, majd hozzáadjuk a márványsajtot és az élesztőt is. Ezt adjuk a liszthez, a tojással…
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk majd a kimért liszthez sóhoz és olajhoz adjuk.Tésztát dagasztunk és kelesztés nélkül mindjárt kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra.A margarint kikeverjük a tojássárgájával sóval majd a tésztára kenjük megszórjuk reszelt sajttal.Két oldaláról feltekerjük a közepéig és itt kettévágjuk.Szeleteljük majd zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk egymás mellé nem…
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal tésztát dagasztunk.1 órát kelni adjuk.Közben ledaráljuk a dió felét a másik felét durvára vágjuk és fahéjas cukorral összekeverjük.Az almákat meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk ez lesz a töltelék.Egy nagyobb kapcsos tortaformát kizsírozunk és lisztezünk.A tésztát egyenletesen elsimítjuk megszórjuk a cukros dióval…
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal készíts egy rugalmas, jól kidolgozott tésztát és letakarva pihentesd kb. 20 percet. A tésztát oszd 4 felé és gömbölyítsd fel. Kézzel vagy nyújtófa segítségével nyújtsd ki a tésztákat kb. 20-25 cm-es kerek lapokká és kend meg egyenletesen a tejföllel. Szórd meg reszelt mozzarella sajttal és…
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepére lukat csinálunk. Beletesszük az élesztőt, egy kicsi cukrot és egy kis langyos tejet. Felfuttatjuk. Majd hozzáadjuk a maradék cukrot, sót, tojást, margarin, vaníliás cukort és annyi tejet amennyit felvesz. Lágy tésztát gyúrunk. Cipót formálunk és hagyjuk pihenni egy 1/2 órát. Addig a töltelék hozzávalóit…
A liszthez kevertem a sót és a szárított élesztőt, majd hozzáadtam az olívaolajat és a kissé meglangyított vizet. Miután összeállt további 5 percig dagasztottam. A rugalmas tésztát szétlapítottam, olívaolajjal kikent tepsibe (24 cm Ø, de lehet szögletes is) tettem és az ujjaimmal széthúzgáltam, hogy beterítse. Konyharuhával letakartam és 20-25 percet…
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe daraboljuk, rászórunk egy kiskanál cukrot, és félretesszük hogy felfusson. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt,puha vajat és a maradék tejet(a tejet lassan adagoljuk amennyit a tészta felvesz), és jól összedolgozzuk,kidagasztjuk. A tésztát 2 gombócra osztjuk, és lisztezett felületen lapostányérnyi kör alakúra…
A krumplit enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le, krumplinyomón nyomjuk át (v. villával alaposan törjük össze) és hűtsük ki teljesen. Az olajat, az egész tojást, és a tejet keverjük össze, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Ezután kanalazzuk rá a kihűtött, áttört krumplit, majd a sóval összekevert lisztet.…
A hozzávalókat mérd össze a spenót kivételével és géppel vagy kézzel alaposan dagaszd ki a tésztát. A dagasztás végén tedd bele a spenótot és még 1-2 percig dagaszd a tésztát. Letakarva pihentesd 20-30 percet. Oszd el a tésztát egyenként 60 grammra és formázd elő hosszúkásra. 5 perc pihentetés után nyújtsd…
Az összetevőket egy tálba mérjük, majd tésztát gyúrunk és simára dagasztjuk. A mazsolát langyos – igény szerint vaníliás cukorral ízesített – tejbe áztatjuk, majd az elkészült tésztához keverjük. Az elkészült tésztát ezután letakarva pihentetjük egy órát. Ha megkelt, a tésztát egyenlő darabokra osztjuk, zsemléket formázunk belőle, majd letakarva 15 percig…
A hozzávalókat összekeverjük és letakarva két órán át kelesztjük, majd deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bevont tepsibe tesszük a pogácsákat, megkenjük egész tojással és megszórjuk sajttal. (Nem tesszük a tésztába az összes sajtot, csak kb. 15 dkg-ot, a maradékkal megszórjuk a pogácsák tetejét. Forró sütőben sütjük a tésztát, míg…
Egy tálba rakom a lisztet, sót, olajat!Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl meleg vízben a cukorral és ha felfutott, akkor hozzá adom ezt is és jól átgyúrom a tésztát!Majd a kezemmel ellapolgattam és kiszaggattam a virág formát! A virslit fel karikáztam és a virágba nyomkodtam, de előtte mindig mustàrba mártogattam! Utána…
A sóval és köménnyel elkevert lisztbe mélyedést készítünk. A tejet meglangyosítjuk, és kb. fél dl-t a mélyedésbe öntünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és állni hagyjuk, amíg az élesztő felfut. Felolvasztunk 12,5 dkg margarint, és ha az élesztő már szépen púposodik a liszt közepén, akkor hozzáöntjük a margarint, és…
Összekeverjük az élesztőt, 135 g vizet és 150 g lisztet. 30 percet állni hagyjuk. Majd hozzákeverjük a 350 g lisztet, sót, 140 g vizet és a vajat. Az egészet puha tésztává dagasztjuk, 20 percet kelesztjük. 10 részre osztjuk, nagyon vékony háromszögeket sodrunk, megkenjük 3 evőkanál vaj és 1-2 gerezd fokhagyma…
A tejet langyosítjuk bele a csipet cukrot az élesztőt , 30dkg lisztet, a tojást, a tejfölt pici sóval ,az élesztős tejjel összedolgozunk.A 10 dkg lisztet kikeverjük a 8 dkg langyos zsírral,majd ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, majd három egyenlő részre osztjuk. Egy órát pihentetjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk,…
A lisztet morzsoljuk el a Ramával, és keverjük el a többi hozzávalóval. Az elkészített tésztát 1 órát pihentessük. Ezután a tésztát vágjuk tíz felé, és készítsünk kis cipókat belőle. A cipócskákat nyújtsuk kör alakúra, és vágjuk 8 szeletre (mintha torta lenne). A háromszögeket tölthetjük sütésálló lekvárral, diós vagy mákos töltelékkel.…
Előtészta: Az előtésztát bekeverni, letakarva 4 órát pihentetjük Tésztát jól kidagasztjuk, érleljük 1 órát. Aztán két egyforma darabra vágjuk és gömbölyítjük. Újabb 15 perc pihentetés után kinyújtjuk 60 cm hosszúra, és a két végét összecsípjük. Kelesztjük 45 percig, felületét lisztezzük és 230 fokon készre sütjük (25- 30 perc).
A víz feléhez keverjük hozzá a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Ezután keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatészta állaga legyen. Ezután szórjuk meg egy pici liszttel, majd letakarva, langyos helyen kb. tíz perc alatt kelesszük a duplájára. A maradék lisztet keverjük össze a sóval, adjuk hozzá a…
2 dl kissé édes langyos tejben felfuttatok 2,5 dkg élesztőt. 70 dkg lisztet összekeverek 2 ek cukorral, a közepébe mélyedést csinálok, beleütök 1 db tojást, 1dl olajat és az élesztős tejet. Annyi tejjel (kb. 3 dl) gyúrom össze, hogy pogácsa lágyságú tészta legyen és jól kidolgozom, hogy sem a kezemhez,…
500 g liszt, 25 g Budafoki élesztő, 5 g só, 50 g cukor, 25 gsertészsír, 1 tojás, 2 dl tej (amennyiben a dagasztásnál keményebbnek ítéljük a tésztát, hozzáadhatunk még tejet), Töltelék: 125 g túró 1 tojássárgája cukor (ízlés szerint) vanília citrom reszelt héja A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett…
A lisztet egy tálba rakjuk átszitálva, majd a közepébe egy nagyobb méretű lukat készítünk. Ide öntjük a langyosra melegített tejet, majd hozzáadjuk az élesztőt és egy kis cukrot. A tál szélére sót szórunk és az olajat is oda öntjük. Ha az élesztőt felfuttattuk, akkor utána alaposan összegyúrjuk a tésztát. (Ha…
A tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, majd langyosra melegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a sót, a porcukrot, tojást, s legvégül az élesztős tejet lassan adagolva kalácsszerű tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap két részre vesszük, mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk és nyolc…
Hozzávalók: Tésztához:, 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 5 g só, 60 g cukor, 60 g vaj , 2 dl tej, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája, Töltelék:, 150 g vaj, 5 g fahéj, 80 g cukor, 10 g vaníliás cukor (1 csomag), 2 g kardamon fűszer, 2…
Az élesztőt langyos tejben kis cukorral megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, sót, tojást. és a megfuttatott élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk. 1 órát kelesztjük. ha megkelt 4 cipóra osztjuk. A cipókat téglalap alakúra kinyújtjuk . Két oldalán csíkokban bevagdaljuk, Középre rátesszük az elkészített túrótölteléket. és…
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben 1 mk fruktózzal.A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában.Majd hozzáadtam az élesztős tejet és elkezdtem géppel dagasztani.Amikor már összeállt,hozzáadtam az olvasztott margarint és alaposan kidolgoztam a tésztát.Letakarva,meleg helyen kb. 1 órát hagytam kelni. Miután megkelt két részre osztottam és kör alakúra nyújtottam a tésztát.Pizzavágóval…
Az élesztőt morzsoljuk bele fél dl langyos tejbe, majd hagyjuk felfutni. A liszthez öntsük hozzá az élesztős tejet, a cukrot, a vajat, egy tojást, csipetnyi sót és a maradék langyos tejet. Gyúrjuk, dagasszuk a tésztát, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesszük duplájára. Lisztezett deszkán osszuk három egyenlő részre a tésztát.…
A tésztát jól kidagasztjuk, ezután letakarva hagyjuk állni fél órát. Fél óra elteltével osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, majd ezeket a tésztadarabokat osszuk tovább szintén 4-4 egyenlő részre. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd lapítsuk ki. Minden kilapított kis tésztába helyezzünk egy-egy sodort sajtdarabot és hajtogassuk rá a tésztát,…
A tejet meglangyosítom, 1 dl-ben egy kis cukorral felfuttatom az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet szitálva, a maradék cukorral, a sóval, vajjal egy tálba teszem. Ha felfutott az élesztő, jó alaposan összedolgozom lassan hozzáadva a megmaradt tejet. Ha már elválik az edény falától félreteszem meleg helyre, letakarva keleszteni. Kb. 1…
A tejet meglangyosítom bele teszem a 4 ek cukrot,majd bele morzsolom az élesztőt, félre tesszük mig fel fut,addig kimérem a lisztet és a sót. Ha felfutott az élesztő akkor hozzá adom a liszthez elkeverem majd az olajat is hozzá adom. Közepesen lágy tésztát kell kapnom. Elfelezem ,majd az egyikhez adom…
Töltelék: Az almákat megmossuk és almaszeletelővel felvágjuk őket (héjastul). A barnacukrot és a fahéjat összekeverjük, majd az almadarabokat beforgatjuk. A cukros almagerezdeket fogjuk beletölteni a tésztadarabokba. Tészta: Egy tálba mérjük ki a lisztet, sót, cukrot és a vajat. Gyúrjuk össze, majd a tejben keverjük el az élesztőt és adjuk hozzá…
A stollen osztrák ünnepi kalács, amit általában Mindenszentekkor készítenek el és Karácsonyig hűvös helyen, becsomagolva tárolnak. A lisztet egy tálba szitáljuk és a közepében kialakított mélyedésbe öntjük a tejben, kis cukorral megfuttatott élesztőt. Az így kapott híg kovászt meleg helyen 30 percig kelesztjük. A mazsolát és az apróra vágott kandírozott…
A tésztát gépben dagasztom, mikor kész, kissé átgyúrom. Kelesztőtálba teszem, hagyom duplájára kelni. Mikor megkelt, enyhén lisztezett felületre borítom, ellapogatom a kezemmel, megformázom. Formát sütőpapírral kibélelem, a tetejét rátéve hagyom jó duplájára kelni. Ekkor pengével bevágom, további 15-20 percig hagyom kelni A sütőt 220-230 fokra állítom, kb. 50-55 percig, vagy…
A tejet meglangyosítjuk a csipet cukorral , felfújtatjuk benne az élesztőt. A lisztet össze keverjük az egy evőkanál sóval , hozzá adjuk a három deciliter étolajat és az élesztős tejet Össze dolgozzuk , a tésztának közepesen puhának kell lennie . Majd mikor kész picit pihenni haddjuk (kb: 10 perc )…
Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, beletesszük a tojássárgját és a felfuttatott élesztőt legvégül a tejfölt. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével és rászórjuk a reszelt sajtot. Ezt követően tetszés szerint rudakat…
Sokan sütnek a gyerekükkel, nos én a barátommal szoktam néha nem a legszebb az eredmény, de nem is az a lényeg. 🙂 Na, de nézzük az elkészítést. A lisztet kimérem, mélyedést csinálok a közepébe. Ide morzsolom az élesztőt, erre teszem a cukrot majd ráöntöm a langyos tejet. Megvárom még kicsit…
Omlós tészta: A lisztet a vajjal, sóval, cukorral és vaníliás cukorral morzsold össze, ezt követően add hozzá a többi alapanyagot és készíts egy omlós tésztát. Fólia alatt pihentesd legalább 1 órát. Töltelék: A birsalmát tisztítsd meg és kockázd fel, majd a vízzel és a cukorral főzd puhára. Hűtsd ki használat…
A vajat, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe, hozzáadjuk a lisztet. Az élesztőt simán belemorzsoljuk. Egyszerű dagasztóprogramon lágy tésztát dagasztunk. Kivesszük, duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyenlő részre osztjuk. Ovális bucikat gömbölyítünk. Sütőpapírral…
Limara Jól bevált fehér kenyere alapján. Az öregtésztát előző nap összeállítom. 30 dkg liszt, csipet só, 1 dkg élesztő, és pici olaj, víz. Szobahőmérsékleten tárolom, nagyon melegben lezárt dobozban hűtőben. A tésztát kézzel dagasztatom, 20 percig.Liszteket kimérem, bele a sót -összekeverem. Majd jöhetnek a folyékony hozzávalók. Mikor kész, kissé átgyúrom,…
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl tejben, 2 tk. cukorral. A többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk és két részre osztjuk. Az egyik felébe alaposan belegyúrjuk a kakaóport. Megint ketté osztjuk (négy cipónk lesz). Mind a négy tésztát elnyújtjuk és felváltva egymásra fektetve feltekerjük. Kikent és lisztezett tepsire téve 2-2,5 órát pihentetjük. Előmelegített…
Egy tálban a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük az előzőleg tejben feloldott élesztőt és 20-30 percig pihentetjük. Addig az egész tojásokat, a 2 tojás sárgáját, a vajat, a cukrot, a vaníliacukrot, a citrom reszelt héját, a sót egy tálban habosra keverjük és a liszthez adjuk, majd egy fakanál segítségével lágyan…
Egy nagy bögrében simára keverjük az élesztőt a tejjel és cukorral, hozzászitáljuk a lisztet; felfuttatjuk. Mély tálban összedolgozzuk a lisztet a megkelt élesztővel, hozzáadjuk a szétmorzsolt gesztenyemasszát, a reszelt csokoládét, mazsolát, tojások sárgáit, a vajat, cukrot, sót, végül a tojásfehérje keményre vert habját – a tésztát alaposan kidolgozzuk. Zsiradékkal vastagon…
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26°-os), csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, alaposan eldolgozzuk. A folyamat vége felé az összeállt tésztához hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és aprított bazsalikomot, majd egy kicsit rádagasztunk. Egy tálban…
Tészta hozzávalói, 4 db tojás, 5 dkg friss élesztő, 1 csipet cukor, 6 dl kefir, 3 tk só, 100 dkg liszt , A tetejére, pár gerezd fokhagyma, 1 nagy doboz tejföl, 20-25 dkg sajt reszelt Egy kevés langyos kefírben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Utána hozzáadjuk a többi kefírt,a…
az élesztőt kis tejjel cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a az élesztőt, egy egész tojást, 2 tojássárgáját, 6 dkg cukrot és 6 dkg vajat, sót. Kevés tej adagolásával könnyű tésztává dagasztjuk. A tésztát kis ideig kelni hagyjuk, majd 2 cipót formálunk belőle és gyúródeszkára tesszük. A cipókat négyszögletes alakúra nyújtjuk,…
Főzzünk le egy adag hosszú kávét (nem erőset), majd hagyjuk kihűlni. Mérjük össze az összes összetevőt egy edénybe, dagasszuk ki alaposan a tésztát, majd pihentessük 20 percig letakarva. Osszuk fel 60 grammos darabokra és formázzuk gombócformára (gömbölyítsük). Letakarva ismét pihentessük 15 percig, majd ismételjük meg a formázást. A tésztadarabokat tegyük…
Előtészta:, 250g búzaliszt (BL-55), 1,5dl víz, 15g Budafoki élesztő, 5g só, 50g vaj, 25g cukor, Tészta:, 250g búzaliszt, 1dl tej, 10g Budafoki élesztő, 5g só, 15g cukor, kávéskanálnyi sütőpor Az előtésztát alaposan összekeverjük, de teljesen kidagasztani nem kell, csak álljon össze a tészta és ne legyenek benne nagyobb csomók. Egy…
1. A tésztához való anyagokból és a reszelt citrom héjából homogén tésztát dagasztunk, majd meleg helyen 20 percig pihentetjük. 2. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk és citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg a levegőn. 3. A tésztát félujjnyi vastagságúra és tepsinagyságúra nyújtjuk, majd megszórjuk a szeletelt mandulával. 4.…
Az alapanyagokból egy homogén tésztát állítunk össze. Alaposan eldogozzuk, egy órát pihentetjük. A kinyújtott tésztába beletöltjük a kakaós tölteléket és feltekerjük (legalább hármat készítünk, hogy össze lehessen fonni), majd ezt követően összefonjuk. Ezután megkenjük egy tojással és betesszük sülni. Sütés: 215°C-on kb. 18-25 percig. Elkészítés lépései:
A langyos-cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd takarjuk le, és futtassuk fel. A lisztet szitáljuk át, majd keverjük hozzá a sót. Ezután adjuk hozzá a langyos vizet, a vajat, és a felfuttatott élesztőt, majd dagasszuk meg a tésztát. Ha lágyabb, ragadósabb lenne a tészta, akkor egy kevés lisztet még…
Az élesztőt felfuttatjuk a 1/2 dl tejjel és a cukorral. Összegyúrjuk a liszttel, a rámával, a 2 tojás sárgájával, a sóval és szükség szerint egy kevés tejjel! A tészta ne legyen kemény, de lágy sem! Majd 16 részre osztottam a tésztát. Kinyújtottam kukacokra a tésztát, és kisebb-nagyobb sikerrel perecet formáltam…
Tészta (kb. 13 darabhoz), Ánizs-boralap, 90 ml zöld veltelini, 1 ½ teáskanál egész ánizsmag, Előtészta, 150 g BL55-ös búzaliszt, 1 ½ kocka Budafoki élesztő, 100 ml tej (szobahőmérsékletű), 310 g előtészta, 350 g BL55-ös búzaliszt, 100 g vaj, 90 g cukor, 4 tojás sárgája (L-es méretű tojásé), 1 ½ teáskanálnyi…
Előtészta:, 300 g liszt, 60 g Budafoki élesztő, 225 g tej, Tészta:, 450 g liszt, 175 g cukor, 10 g só, 300 g vaj, 1 kisebb méretű tojás, 12,5 g citrom, 12,5 g szegfűszeg, 37,5 g vanillincukor, Gyümölcskeverék:, 125 g sütőtök, 250 g mazsola, 7 g mandula lereszelve, 50 ml…
Az elesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóiból meggyúrjuk a tésztát, cipót formálunk, fél órán át kelni hagyjuk. Kinyújtjuk 4 részletben kerek formára. Megolvasztjuk a vajat, ezzel megkenünk egy lapot, megsózzuk, majd ráhelyezünk egy másik lapot. Ezt a másik két lappal is megismételjük. 8 részre vágjuk, és a kapott…
A lisztben elkeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a rámát.Hozzáadjuk az élesztőt,tojássárgáját,rumot, tejfölt és annyi tejet, hogy rétestészta keménységű legyen. Letakarva meleg helyen, 1 órát pihentetjük,majd kés penge vékonyra nyújtjuk a tésztát. Derelye vágóval kb. 8×8 cm négyszögeket vágunk,melynek a közepét 1cm -ként bevágjuk ügyelve,hogy maradjon a szélén 1cm. Ez…
Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le,…
Az átszitált liszt közepébe mélyedést készítek, belemorzsolom az élesztőt, meghintem a cukorral majd ráöntöm a kézmeleg vizet, befedem addig, míg a sajtot és fokhagymát lereszelem, és az olívabogyót felaprítom és összekeverem. Ez idő alatt felfut az élesztő, amihez hozzáadom az olajat, sót, és dagasztógéppel jól kidolgozom, míg egy fényes, sima…
450-500 g kenyér- vagy süteményliszt, 2 érett banán, 3 ek joghurt, 2 ek méz, 1 ek barna cukor, 1 tk fahéj, 1 kk őrölt gyömbér, 1 dl meleg víz, 10 g élesztő, 1 ek olívaolaj, egy csipet só, + ráadás: 1 marék dió vagy mandula, + néhány csepp vanília és/vagy…
A tököt meghámozzuk, legyaluljuk. A gyalult tököt 2 ek sóval bekeverjük, és addig pihentetjük, míg levet nem enged. A levet kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a töltelék további hozzávalóit. A tölteléket készíthetjük mirelit tökből is. Ebben az esetben a fagyasztott gyalult tököt felengedés után alaposan lecsepegtetjük. Bedagasztjuk a tésztát, 2 részre osztjuk,…
Tangzhong elkészítése: A tejet és a lisztet mérd össze egy tálba és közepes lángon állandó keverés mellett sűrítsd be, majd hűtsd ki. Elkészítés: Minden hozzávalót mérj ki, add hozzá a kihűlt tangzhongot és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 40 percet. Vágd három egyenlő részre, gömbölyítsd fel és…
A földimogyorót aprítóban ledarálom, és hozzáteszem a cukrot, a juharszirupot, a tojásfehérjét, majd egy kicsit villával felverem. Ezután formázom a gombócokat, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe elhelyezem őket. Közepesen meleg sütőben megsütöm.
Langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálban elkeverjük a lisztet, a cukrot és a fahéjat. Hozzáadjuk a vajat, a tésztát kézzel kidolgozzuk. Egy mélyedést készítünk, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt beleöntjük. A tésztát bedagasztjuk. Amennyiben kemény a tészta, hozzáadhatunk még egy kevés tejet. Lisztezett gyúródeszkára…
Az alapanyagokból egy homogén tésztát állítunk össze. Alaposan eldogozzuk, egy órát pihentetjük. Az elkészített tésztából, két szálat nyújtunk, majd ezt kettes fonással összefonjuk, a végét összetekerjük és a közepére főtt tojást helyezünk. Ezután megkenjünk egy tojással és megszórjuk a reszelt mandulával. Sütés: 215°C-on. Elkészítés lépései: Az elkészített szálból két szálat…
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és összemorzsoljuk a vajjal. Egy pohárba beleszórjuk a cukrot és beleöntjük a tejet. Egy kicsit megmelegítjük, langyosra. Az élesztőt beletesszük a cukros tejbe és felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Ha végeztünk, akkor egybegyúrjuk a tésztát, míg csomómentes lesz és már mehet is…
A tejet meglangyosítom, fél decinyit kiöntök belőle egy tálkába, és egy csipet cukorral felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet, sót, cukrot, tojást és a maradék tejet egy tálba mérem, a felfuttatott élesztővel bedagasztom. Az olvasztott vajat a végén csurgatom hozzá, amikor már összeállt a tészta, ekkor dolgozom bele. Letakarva langyos…
Az élesztőt a cukros langyos tejbe morzsoljuk,és felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet ,és hozzáadjuk a két tojás sárgáját,a csipet sót,hozzáöntjük majd a megkelt élesztős tejet .összeállítjuk a tésztát ,amikor már összeállt akkor apránként bele dolgozzuk,a langyos margarinos olajat.addig dagasztjuk amíg elválik a tészta a tál oldalától,és a kezünktől. Ekkor…
50 dkg gluténmentes kelt tészta liszt keverék, 2,5 dkg Budafoki friss élesztő, 4 ek olívaolaj (nálam fokhagymás), 4-5 dl víz, só ízlés szerint, rozmaring, kókuszzsír a forma kikenéséhez, 290 g melegszendvicskrém (pizzás), 10 dkg sajt, 10 dkg sonka, oregánó ízlés szerint, bazsalikom ízlés szerint, A tetejére 1 db tojás, 5…
100 g héjában főtt, hámozott és alaposan áttört burgonyát összegyúrunk 700 g liszttel, 1 egész tojással, 1 evőkanál olajjal, 1 teáskanál sóval, 2 dl tejjel és 2 dkg langyos, cukros tejben megfuttatott BUDAFOK élesztővel. A tésztát a lisztes gyúródeszkán kb. 1 cm-re nyújtjuk, pohárral vagy pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle. A…
A kenyértésztához minden hozzávalót keverjünk össze. Ezután egy műanyagzacskóval fedjük le és 30 percig hagyjuk kelni. Majd a tésztát a hús nagyságához illőre kinyújtjuk és a húst a tészta közepére helyezzük. Vékonyan feltekerjük a tésztát a húsra, és jól összezárjuk. Az összezárt oldallal lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Letakarjuk…
Kenyérsütőgép üstjébe pakolom a tészta hozzávalóit: 1 dl tej, teavaj, tojás, liszt, nyírfacukor, élesztő és icipici só. A dagasztóprogram végén átteszem a tésztát kelesztőedénybe és letakarva pihentetem, amíg a duplájára nem nő. A töltelékhez leforrázom a mákot a tejjel, hozzáadom a kétféle cukrot és a habbá vert tojásfehérjét. A megkelt…
Ez egy tipikus olasz karácsonyi “kuglóf”, amit egy speciális agyag panettone formában sütnek. Nos, nekem olyan nincs, de agyag cserepet kaptam, és ezzel leptem meg a kolléganőimet Karácsonykor. Elkészítés lépései: Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc…
A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalókat egy tálba tesszük, és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől. Végezetül a kezünkre öntünk étolajat, és átgyúrjuk vele a tésztát. Megszórjuk liszttel,…
A túrót szitán áttörjük, vagy olyan túrót vásárolunk, ami krémesebb. Elkészítésekor a margarinnak elmorzsolt margarin és a felfutott élesztő keverékhez hozzá kell adni a szitán áttört túrót. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet, a margarinnal/vajjal elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez. A tojás sárgáját, a…
A kihűlt és áttört burgonyát megsózzuk és a rámával alaposan elkeverjük, hogy ne maradjanak benne csomók. Hozzáadjuk a tojássárgákat és morzsoljuk bele az élesztőt is. Végül gyúrjuk össze a liszttel. Letakarva tegyük egy éjszakára a hűtőbe pihenni. Hűtőből kivéve gyúrjuk át és nyújtsuk 2-2,5 cm vékonyra. A tetejét késsel mintázzuk,…
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, a maradék cukrot, a tojásokat, az olívaolajat, tejet és a felfutott élesztőt. Hólyagosra dagasztjuk a tésztát,majd letakarva 30 percig kelesztjük meleg helyen. Ezután átgyúrjuk a tésztát és 10 egyenlő kis gombócot formázunk…
A lisztbe belevegyítem a friss élesztőt, a zabpelyhet, a sót, hozzáadom a tejfölt, a 3 kanál puha zsírt, a durvára vágott magkeveréket a kettő egész tojást és egy tojás sárgáját, majd lágy de nem ragacsos tésztát dagasztok. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ezután lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra sodrom, megkenem vékonyan…
A tésztához:1.25 dl tej 1,2kk+50 g cukor 30 g élesztő 300g liszt csipet só 1 db tojás 80 g lágy vaj A rakományhoz: 8 db babapiskóta 2 kg nektarin 750 g túró 250 g tejföl 150 g cukor 1 cs. van. cukor, csipet só,1 cs.van.pudingpor 4 db tojás,1citrom héj Elkészítés:…
Az élesztőt a cukorral elkevert 1 dl langyos vízzel felfuttatjuk, majd a közben átszitált és sóval összekevert liszthez öntve, a vizet apránként hozzádolgozzuk. Sima tésztává dagasztjuk. Legalább 1 óra hosszat kelesztjük, majd átgyúrva hosszúkás cipóvá formáljuk. Sütőlemezre rakjuk és előmelegített sütőben, közepes lángos pirosra sütjük. Rendkívül jóízű és egészséges kenyér.…
60 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal. Hozzáadunk 2 dkg sót, 2 tojássárgáját, 3 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatva. Hozzáadunk még 2 dl tejet és rétestészta keménységűre kidolgozzuk. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk. Apró pogácsának szaggatjuk, megkenjük tojássárgájával. Azonnal is süthetjük. Fél sütésben a tojással még egyszer…
A receptet egy véletlen folytán kísérleteztem ki! )))Szalalkális pogácsát szerettem volna csinálni és az utolsó percben vettem észre,hogy elfogyott a szalalkálim! )))) Leugrottam a boltba,de ott is éppen elfogyott,mivel a család sósra vágyott,nekem pedig nem volt kedvem szalalkáli után futkosni így úgy döntöttem,hogy akkor kikísérletezek valami újat és így született…
A langyos cukros tejbe belemorzsolni az élesztő és felfuttatni. Egy tálba beletenni a sóval, és az őrölt borssal összekevert lisztet, majd hozzáadni a margarint és összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos a közepébe mélyedést csinálni és beletenni a tejfölt, a bort, és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal összegyúrni, és kézzel pár…
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl vízben a cukorral. A lisztben elkeverjük először a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a tepertőt. Elmorzsoljuk, hogy porszerű legyen és ne legyenek benne csomók. Hozzáadjuk a tejfölt és a futtatott élesztőt majd nem túl kemény tésztát gyúrunk. Ha kell adhatunk hozzá még vizet. Meleg helyen pihentetjük…
Tészta: 490 g liszt, 1 kocka Budafoki élesztő, 48 g cukor, 4 g só, 240 ml tej, 56 g vaj (szobahőmérsékletű), 1 tojás (szobahőmérsékletű) Töltelék: 14 g olvasztott vaj, 48 g cukor, 112 g marcipán, egy citrom reszelt héja, Máz: 120 g porcukor, 1 csipet só, 14 g olvasztott vaj,…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.