Az élesztőt enyhén langyos vízbe morzsoljuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a vajat, a vizet, a hagymát és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Kelesztés után nyújtjuk, 4 felé osztjuk és kifliket sodrunk. Tepsiben még 30 percig kelesztjük. 180°C-on készre sütjük.
A hozzávalókat mérd ki és dagaszd be egyenként a tésztákat, majd kilapítva, befóliázva helyezd hűtőbe, legalább 1 órára. Vágd a tésztákat 2 egyenlő részre és helyezd egymásra úgy, hogy kissé megvizezed a tészták felületét. Nyújtsd ki kb. ujjnyi vastagra és kend le egész tojással, majd reszelt sajttal és mák keverékével szórd…
Töltelék elkészítése: A kimagozott meggyre tedd rá a cukrot és várd meg, hogy levet eresszen. Botmixerrel mixeld le és keverd bele a többi hozzávalót. Egy kenhető krémet kell hogy kapj. Elkészítés: A nyersanyagokat mérd ki és tedd egy dagasztótálba, majd gyors mozdulatokkal készíts egy homogén tésztát. Letakarva pihentesd legalább…
Minden összetevőt mérjünk egy edénybe és dagasszunk tésztát. Ha kész, lefóliázva tegyük hűtőbe 1-2 órára. Amíg a tészta a hűtőben pihen, főzzünk meg egy tasak karamellás pudingot, majd tegyük félre kihűlni. Vegyük elő a tésztánkat és osszuk kb. 70 grammos darabokra. A tésztadarabokat gömbölyítsük fel és tegyük félre letakarva 15…
Liszt BL-55 400 g, Budafoki élesztő – 25 g, Só – 10 g, Víz – 240 ml Töltelék: Füstölt sajt (kockázva) Darabolt dióbél (előzőleg megpirítjuk) mazsola (előzőleg vörös borban áztatott), Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb. 26°C-os), egy csipetnyi élesztő. Egy tálban…
A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze, majd add hozzá a többi nyersanyagot és készíts egy homogén, rugalmas tésztát. Letakarva hűtőben pihentesd 1 órát. Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát és végezz egy szimpla hajtást, majd nyújtsd ki a pogácsa vastagságára (kb. 1,5 cm) és szúrd ki kb. 4 cm-es kiszúróval.…
50 dkg liszt + 2 evőkanállal, 3 dl tej, 1 dl főzőtejszín, 2 tk só, 1 tk cukor, 3 dkg élesztő, 15 db medvehagymalevél, 1 ek olaj, 1 tojássárga + 1 ek tej a lekenéshez A medvehagymát vágjuk fel vékony csíkokra, majd adjunk hozzá 1 ek olajat, és turmixoljuk össze.…
A langyos folyadékokkal dagaszd ki alaposan a tésztát! Letakarva pihentesd legalább 30 percet! 30 g-os darabokra vágd fel a tésztát és felgömbölyítve pihentesd 5 percet! Sodorj szálakat, majd 3 db-ot fonj össze és helyezd sütőpapíros lemezre! Letakarva, meleg helyen félig keleszd meg, majd a fonat közepét nyomd meg és kend…
A tészta hozzávalóit mérd ki és kézzel vagy dagasztógéppel készítsd egy rugalmas tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet meleg helyen, majd vágd 50 g-os darabokra és gömbölyítsd fel. Pár perc pihentetés után nyújtsd ki kb. 20 cm hosszúra és 3 db-ot helyezz egymás mellé. Vizezd meg az alját és mártsd…
A tészta hozzávalóit mérd ki gondosan és készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Letakarva pihentesd 15 percet. Nyújtsd ki kb. ujjnyi vastagra és szúrd ki 7 cm-es kiszúróval, majd a közepét egy 2,5 cm átmérőjű kiszúróval. 35 °C-on keleszd „proof” funkción kb. 45 percet. (Ha nincs kelesztés funkciója az airfryernek, természetesen…
Krém elkészítése: A tej egy részébe keverd ki a pudingport a tojássárgájával, majd a maradék tejet a tejszínnel forrald fel. Hőkiegyenlítés után keverd bele a pudingos részt, majd alaposan forrald fel állandó keverés mellett. Vedd le a tűzről és keverd bele a vajat. Fóliázd le és teljesen hűtsd ki. Elkészítés:…
Kovász elkészítése: A kovász hozzávalóit összekeverve, kb. 30 °C-on 24 órát érleld! Tangzhong elkészítése: Forró vízzel öntsd le a lisztet és habverővel keverd csomómentesre! Tészta: Az elkészített kovászt és tangzhongot a többi hozzávalóval, de az áfonya kivételével dagaszd ki alaposan. A végén tedd bele az áfonyát is és keverd el.…
A hozzávalókat (szobahőmérsékleten) gépbe mérve vagy kézzel dagasztva sima, fényes tésztát készítünk. A tésztát lefedve kb. 30–35 percig kelesztjük, ezután beletesszük a colomba pasquale formába. A megformázott kalácsot lekenjük tojással, majd további 30–40 percig kelesztjük. Sütés előtt újra megkenjük, 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után 180 °C-ra mérsékeljük…
A tészta hozzávalóit mérd ki gondosan, és készíts egy könnyen nyújtható tésztát. Vedd kettő egyenlő részre és letakarva kb. 20 percig érleld. Nyújtsd ki és helyezd rá a feltéteket, majd 195 °C-on kb. 8-10 perc alatt süsd készre. Jó étvágyat kívánunk!
Töltelék elkészítése: Egy kevés tejjel keverd ki a pudingot és a tojások sárgáját, a többi folyadékot a cukorral forrald fel, majd hőkiegyenlítés után sűrítsd be a krémet. Fólia alatt hűtsd ki. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból géppel vagy kézzel készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd 30 percet. Nyújtsd ki kb.…
A tészta hozzávalóit gondosan mérd össze, majd készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva érleld legalább 20 percet. Oszd kettő egyenlő részre és felgömbölyítve pihentesd pár percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 25 cm átmérőjű lappá és vágd 8 egyenlő részre. Mindegyik körcikkre tegyél egy szelet sonkát és sajtot és csavard fel,…
A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát. Oszd 3 részre, ezekből kettőt kakaóval színezz: 1. fehér tészta: kb. 600 g 2. világosabb kakaós tészta: 200 g tészta + 6 g kakaó + pici tej 3. sötétebb kakaós tészta: 140 g tészta +15 g kakaó + pici…
A hozzávalókat mérd ki és készítsd elő! Kézzel vagy géppel készíts egy homogén, rugalmas tésztát! Letakarva pihentesd legalább 1 órát! Formázz veknit belőle és lisztezett szakajtóba tedd kelni! Letakarva legalább 1 órát keleszd! Az öntöttvas lábast melegítsd elő a sütőben 230 °C-ra! Tedd a kenyeret a szakajtóból egy sütőpapírra és…
A hagyma és a bacon kivételével minden hozzávalót mérj össze és készíts egy közepesen lágy tésztát. A dagasztás végén keverd bele a hagymát és a bacont is. Egy kiolajozott tálba tedd a tésztát és letakarva érleld legalább 60 percet. Mérd kettő egyenlő részre és formázz belőle veknit, majd tedd szakajtóba…
Kevés olajon a hagymát az apróra vágott gombával és a fokhagymával pirítsd meg és ízesítsd sóval, borssal! Ügyelj rá, hogy sok folyadék ne maradjon a gombában! Kihűlésig tedd félre! A tészta hozzávalóit mérd össze az olíva és a pirított gomba kivételével! Kezdd el dagasztani a tésztát és a dagasztás felénél…
Töltelék elkészítése: A felezett epret a cukorral, bazsalikommal és a vaníliás cukorral kevergetés mellett forrald kb. 10 percig, majd botmixerrel daráld le. Keverd bele a porzselatint és újból forrald fel. A tűzről levéve keverd bele a kis kockára vágott eper darabokat, kihűlés után felhasználható. Elkészítés: A hajtogató vaj kivételével mérj…
Töltelék elkészítés: A hagymát, fokhagymát és a paprikát kevés olajon pirítsd meg, majd tedd egy cutterba és a csirkemellsonkával és a párolt csirkemell felével daráld össze! Ha elkészült, keverd bele a trappista sajtot! Tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit mérd ki és dagaszd ki! Letakarva pihentesd legalább 20 percet! Oszd el…
Töltelék elkészítése: A cukrot a tejkaramellával olvaszd fel és tedd rá a körtét. Forrald kb. 10-15 percig, majd mehet rá a dió, pektin és a fahéj is. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze, majd készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Mérd ki egyenként 50 g-os darabokra…
A lisztet a margarinnal, élesztővel és az ízesítő anyagokkal morzsold össze, majd add hozzá a többi hozzávalót és dolgozd el egy egynemű tésztává. Tedd hűtőbe 60 percre, majd vedd ki és hajts rá egy dupla hajtást. Vágd fel vonalzó szélességre, majd háromszög formára. De természetesen kiszúróval is kiszúrhatod. Helyezd a…
Minden hozzávalót készíts össze és dagassz egy egynemű közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 20 percet. Ezután mérd egyenként 40 g-os darabokra és felgömbölyítve 5 percig pihentesd. Sodord ki kb. 20 cm-es egyenletes szálakra és kettőt fonj össze. Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd legalább duplájára. Egész tojással kend le…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.