A töltelékbe szánt mustár és a sonka kivételével közepesen kemény tésztát készítünk, melyet legalább 30 percig érni hagyunk letakarva. Ezután a tésztát 60 g – os darabokra osztjuk és felgömbölyítve, letakarva pihentetjük 5 percig. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat és csíkokra vágott sonkát és mustárt teszünk rá, feltekerjük és a két…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal elkészítjük a tésztát. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és tojássárgával megkenjük, majd fagyasztóba helyezzük. Ha majdnem teljesen megfagyott, kivesszük és megvárjuk míg vágható lesz. Felületét megszórjuk ízlés szerint lenmaggal, szezámmal, napraforgóval és egy éles késsel daraboljuk kockára, téglatestre, háromszögre. Sütőpapíros lemezre tesszük és kelesztés…
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, összegyúrjuk a burgonyával, majd az összes többi hozzávalóval. Egynemű, ragadásmentes tésztát kapunk. Ezután kb 10 dkg-os gombócokat formázunk belőle, majd letakarva bő fél órát kelesztük. Ha megkelt, a gombócokat kör alakúvá lapítjuk, majd…
Első mozzanatként minden anyagot kimérünk. A lisztet átszitáljuk egy tálba, és a közepébe mélyedést készítünk, amibe a friss élesztőt belemorzsoljuk. A sót is belerakjuk a lisztbe, de ügyeljünk rá, hogy ne kerüljön az élesztőhöz. Ezután kovászt készítünk: 30-35 ˙C-os vízből egy keveset öntünk az élesztőre és egy villa segítségével elkeverjük.…
Elkészítési idő: 1 nap Az élesztőt a tejben a kiskanál cukorral, kevés liszttel, felfuttatjuk. A liszt közepében mélyedést készítünk, ebbe tesszük; a két egész tojást, a két evőkanál zsírt, egy teáskanál sót, kettő evőkanál ecetet, a felfuttatott élesztőt. Majd annyi ásványvizet adunk hozzá, hogy rugalmas kelt tésztát kapjunk. Letakarva 15…
Tészta készítése: A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 4 dkg-os tésztadarabokra osztjuk, amelyekből golyókat formálunk. A golyókat egy enyhén lisztes konyhai kendővel letakart tálcára helyezzük. A tésztákat úgy kell sorban elhelyezni, hogy a kelésnél ne ragadjanak össze. Kb.…
A porcukor kivételével minden anyagot kimérünk egy tálba és langyos vízzel szép, sima, lágy tésztát készítünk. Ezután a tésztát meleg helyen, letakarva pihentetjük legalább 40 percig. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk kb. 60 cm * 40 cm-re és tetszőleges darabokra vágjuk. Ismét pihentetjük letakarva kb. 30 percig, eközben pedig…
1. Az összes hozzávalót dagasztótálba helyezzük és géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát. 2. Az elkészült tésztát lisztezett felületre helyezzük, gömbölyítjük. Gömbölyítés után egy tálban kelesztjük. 3. A megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk, a darabokat gömbölyítjük, kilapítjuk és a közepébe lekvárt helyezünk. 4. A lekvárral töltött tésztát ismét gömbölyítjük…
A káposztát reszeld le egy reszelővel vagy aprító gépben aprítsd össze. Egy kevés olajon 2 evőkanál cukorral pirítsd le a káposztát, ízesítsd sóval, borssal, majd hűtsd ki. A többi hozzávalóiból készítsd el a tésztát. Elsőként a zsírt, margarint és a lisztet elmorzsold el, majd add hozzá a többi összetevőt és…
Minden nyersanyagot mérj össze és készíts egy közepesen lágy kelttésztát. Letakarva keleszd kb. 40 percet, majd 80 grammos darabokra vágd fel a tésztát és gömbölyítsd fel. Letakarva pihentesd 10 percet, majd formázz belőle vekni alakú kis molnárkákat. Sütőpapíros lemezre tedd a tésztákat és letakarva keleszd kb. 50 percet. Kelesztés felénél…
3 dl tejet a 3 evőkanál cukorral meglangyosítunk, beletesszük az élesztőt, felfuttatjuk. 25 szem szacharint 1/2 dl langyos tejben feloldunk. 60 dkg liszthez hozzá a sót, a feloldott szacharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl olajat. Jól kidolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a…
Minden hozzávalót belemérünk egy tálba és homogén tésztát készítünk. 30 percre hűtőbe helyezzük fólia alatt. Ezt követően egyszer átgyúrjuk és a tészta kétharmadával kibélelünk egy kb. 20 cm átmérőjű piteformát. Az almákat megmossuk, magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy kevés cukorral és fahéjjal átkeverjük és szépen szorosan egymás mellé helyezve…
Töltelék elkészítése: A sonkát, olívabogyót, szárított paradicsomot vágd apróra és a reszelt sajttal, illetve pizzakrémmel alaposan keverd el. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva tedd hűtőbe legalább 1 órára. Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra és egy kb. 4 cm-es pogácsa kiszúróval szúrd…
A tészta hozzávalóit mérd ki, majd készíts egy alaposan kidagasztott lágy tésztát. Oszd el a tésztát 3 egyenlő részre és gömbölyítsd fel és egy olajos edényben letakarva keleszd 40 percen keresztül. Tedd a tésztákat sütőpapíros lemezre, majd olajos kézzel nyomkodd ki kb. 0,5 cm vastagra. Kend meg padlizsánkrémmel, majd bőségesen…
A cukros tejben az élesztőt megfuttatom, a margarint megolvasztom. A kimért liszthez hozzáadom a sót, elkeverem benne, majd hozzáöntöm a megfuttatott élesztőt, a vizet és az olvasztott margarint. Az egészet jól kidolgozom, ruhával letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát mégegyszer jól átgyúrom és formázom. kb 20×30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe…
1. tészta: 30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 8 dkg cukrot, 1 cs. s. port, 1 csipet sót elmorzsoljuk, és hozzáadunk 1 tojást (linzer állagú tésztát kell gyúrjunk). Ha kell egy csöpp tejet/tejszínt tehetünk hozzá. Folpakkba csomagolva hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a többi hozzávalót. 2. tészta: A 10 dkg lisztet,…
Minden nyersanyagot mérj ki és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 30-40 percet. Nyújtófával nyújtsd ki 3-5 mm vastagra és kb. 4×4 cm-es négyzetekre vágd fel a tésztát. Kivajazott muffin formába tegyél 4-5 db tésztát állítva, egymás mellé. Meleg helyen letakarva keleszd kb. 1 órát, majd…
2 dl vizet az élesztőt a csésze aljába teszem, majd a lisztet, sót és a másik 2 dl vizet. 3 óra mulva friss házi kenyeret kapunk. Elkészíthetjük ugyanezt sütőben is ha nincs kenyérsütőnk. Akkor ezeket a hozzávalókat kézzel ledagasztjuk, pihentetjük rövid ideig, majd formázzuk. ( hosszukás, vagy gömbölyű alakura) Sütőpapirral…
Az olíva és az olaj kivételével mindent mérj egybe egy dagasztótálba, majd a langyos vízzel alaposan dagaszd ki a tésztát. Vékony sugárban csurgasd hozzá az olajat is, és dagaszd el rendesen. Végén tedd bele az összevágott olívabogyót és dolgozd bele a tésztába. Meleg helyen letakarva pihentesd a tésztát 30-40…
A vaj és a töltelék kivételével minden hozzávalót mérj ki és készíts egy rugalmas, nem túl lágy tésztát. 3-4 mm vastagra nyújtsd ki téglalap alapúra és tedd be a hűtőbe letakarva legalább 30 percre. A vajat is nyújtsd ki sütőpapír között és tedd azt is hűtőbe feldolgozásig. A kinyújtott tésztára…
A meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük. A tepsit előkészítjük, kivajazzuk és lisztezzük. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a margarint/vajat elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a margarinos liszthez. Beletesszük a tojás sárgáját és a csipet sót. Rugalmas tésztává gyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába és hűtőben 1 órát…
A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas, de nyújtható tésztát és hűtőben pihentesd 45 percet. Egy nyújtófával nyújtsd ki 2-3 mm vastag téglalap alakúra és vágd fel 9 x 9 cm-es négyzetekre. Tégy egy adag bacont és pár szál zöldbabot a négyzetekre és hajtsd rá a tészta egyik oldalát, majd ezt…
Sütés előtti este: 40 dkg liszt bl80 1 dkg élesztő 3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…másnap adok hozzá 60 dkg liszt bl80 2 dkg só 2 dkg élesztő 3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.