Töltelék elkészítése: A túróhoz mindent hozzáadunk, kivéve a gyümölcsöt és egy botmixerrel krémesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt is. Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba és a folyadékkal egy rugalmas tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet. Egyenként 150 grammra mérjük a tésztát és felgömbölyítjük. 5 perc pihentetés után…
A tészta hozzávalóit összekeverjük alaposan egy tálban és kizsírozott sütőformába tesszük bekeverés után közvetlen. A tölteléket elkészítjük, azaz a vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a barnacukrot és a mandulalisztet. Egyenletesen eloszlatjuk a süteményünk felületén, majd az áfonyával és a mandulával megszórjuk, letakarva kelesztjük 30-40 percet. 180 ℃-os előmelegített sütőben sütjük kb.…
A lisztet kimérem, közepébe teszem az élesztőt, cukrot és ráöntöm a langyos tejet. Megvárom még felfut. Beütöm a 2 tojássárgáját és összedolgozom. Majdnem duplájára kelesztem. Addig megfőzöm a pudingot. Kinyújtom, megkenem a langyosra hűtött pudinggal. Feltekerem kettévágom és 2 őzgerinc formába rendezem őket. A sütőt nem melegítem elő, a formákat…
A tészta hozzávalóit mérd ki és gyors mozdulatokkal dagaszd ki alaposan a tésztát. Kissé lágyabb tésztát kell, hogy kapj dagasztást követően. Egy tálat olajozz ki és tedd bele a tésztát, majd fóliázd le és tedd meleg helyre 45 percre. Mérd ki a tésztát egyenként 250 grammra és formázz belőle kis…
Töltelékek elkészítése: Epres: Az epret a cukorral állandó keverés mellett főzd sűrűre, majd kihűlés után keverd át a mascarponéval. Nutellás: A mascarponét keverd ki a Nutellával. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 1,5-2 cm…
Elkészítjük a kovászt. Az élesztőt a kr.cukorral 2 dl langyos tejbe 20 dkg liszttel elkeverjük, langyos helyen kelesztjük. (Kovászhoz a lisztet mindíg a kimért egész adagból vesszük el.) A többi hozzávalót a vaj és a kakaó kivételével, a megkelt kovásszal jól kidolgozzuk.Az olvasztott vajat a végén dolgozzuk bele. A tésztát…
A tejet a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval bedagasztjuk. 1 óra alatt a duplájára kel. Kissé lisztezett felületre borítjuk, és 8-10 dkg-os gombócokra osztjuk. Minden gombócból kinyújtunk 10 cm-es kört A szemben lévő részeknél bevágjuk a tésztátnégy helyen Ügyeljünk arra, hogy a közepén maradjon annyi hely, hogy a tölteléket…
Mézeskalácsos krém (tésztába): A puha vajat keverd el a többi hozzávalóval. Almás töltelék (tetejére): Az összevágott almát a cukor felével forgasd át és párold meg, majd a cukor másik felét keverd el a pektinnel és állandó keverés mellett add hozzá az almához. Ha összekeverted kész is. ELKÉSZÍTÉS: A tészta hozzávalóit…
A hagymát vágd fel apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sonkát egy nagy lyukú reszelőn reszeld le, tedd a hagymához és párszor forgasd át vele, majd ízesítsd egy kevés sóval és borssal. A tészta többi hozzávalóját mérd össze és készíts belőle egy közepesen lágy tésztát és a dagasztás…
A banánt aprítsd fel és a cukorral, folyadékokkal turmixod össze. A többi hozzávalót mérd ki egy tálba és a banános péppel készíts egy homogén tésztát. Letakarva keleszd legalább 1 órát. Mérd ki a tésztát 350 g-os darabokra és formázz belőle hasábokat. Tedd sütőformába (22 cm x 7 cm x 10…
A tészta nyersanyagait mérd össze és dagassz egy kissé kemény tésztát, amit letakarva kelessz 30 percig. Oszd a tésztát 100 g-os darabokra és nyújtsd ki úgy, hogy a tésztának a közepe vastagabb legyen, mint a két vége. Mindegyiket formázd meg perecnek és egyből tedd a szódabikarbónás forró vízbe úgy, hogy…
Töltelék elkészítése: Ribizli kivételével a töltelék hozzávalóit egy tálba mérjük és botmixerrel krémesre keverjük. Sütemény elkészítése: A tészta hozzávalóit összemérjük egy tálba és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva kelesztjük 30 percet. Kb. 60×40 cm-es téglalap alapúra nyújtjuk a tésztát és egyenletesen elkenjük rajta a túró tölteléket. Gazdagon…
Minden nyersanyagot készíts össze egy tálba és gyors mozdulatokkal gyúrd be a tésztát. További folyadék hozzáadása nem szükséges, mivel elég gazdag a tészta összetétele. Hűtőben letakarva pihentesd a tésztát kb. 1 órát, majd sodrófával nyújtsd ki 0,5 cm vastagságra és szaggasd ki vagy vágd fel egy éles késsel kb. olyan…
A kimért összetevőket – az áfonyán kívül – simává dagasztjuk. Amikor kész a tészta, leveszünk belőle kb. 150 grammot, amiből gombócot formázunk és félretesszük. (ebből lesz a nyuszi dísz a tetejére) A nagyobb tésztarészt az áfonyával kíméletesen ismét átdagasztjuk. Dagasztás után az áfonyás tésztánkat 2 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük és…
Töltelék elkészítése: A tarja mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöd, majd egy éles késsel vékony szeletekre vágod. A hagymát vágd apróra és kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a tarját és a paradicsomszószt az összezúzott fokhagymával és ízesítsd sóval, borssal. Fedő alatt párold kb. 10 percet és már kész is, de…
Hozzávalók: Kovász: 500 g BL 80 liszt (kenyérliszt), 300 g víz , 200 g kovászos uborka lé, Kenyér: 500 g Bl 80 kenyérliszt, 20 g só, 10 g Budafoki élesztő, 150 g víz Kovász: Hozzávalókat összekeverjük. A kovászt legalább 24 órán át érleljük szobahőmérsékleten. Kenyér: Az elkészült kovászból és a…
Így készíts isteni, ropogós pogácsát: Morzsold el a lisztet a zsírral, élesztővel, sóval, sajtkrémmel, majd add hozzá a tejfölt, a tejet és a tojást és végül gyúrd bele a tésztába a durvára reszelt sajtokat. Takard le 15 percre, majd nyújtófával kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtsd ki. Szaggasd ki a pogácsákat…
A tészta összes hozzávalóját addig gyúrjuk, amíg egy sima tésztát kapunk, majd kb. 1 órát letakarva kelni hagyjuk. Ezután még egyszer alaposan átgyúrjuk, és egy 21×11 cm-es kizsírozott kenyérsütő formába helyezzük. Sütés előtt még egyszer 30 percre kelni hagyjuk, majd 170°C-os sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. A kész…
Az élesztőből, cukorból, a vízből, egy kanál liszt hozzáadásával kovászt készítünk (kb 15 perc amíg felfut). Ez megy először a kenyérsütőgépbe. Ehhez jön két kanál olaj. ezután a lisztet adjuk hozzá, majd a sót. Elindítjuk a gépet és hagyjuk ‘dolgozni’. Én alapprogramon sütöm félbarnára. 900g- os kenyér lesz belőle. Nincs…
A tészta hozzávalóit összekeverjük, egy egynemű tésztát gyúrunk, majd lefedve kb. 30 percig kelni hagyjuk. A tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, az egyik felét megkenjük pestóval és megszórjuk mozzarellával. Ezután összehajtjuk és egy éles késsel csíkokra vágjuk. A csíkokat spirál alakban megcsavarjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 200°C-on kb. 15-17…
Az elkészítéshez szükséges anyagokat kimérjük egy dagasztó tálba és egynemű, homogén tésztát készítünk, melyet 10 percig letakarva pihentetünk. Nyújtófával kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és egy pohárral vagy kiszúróval kiszúrjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 30 percet, de legalább duplájára, és előmelegített sütőolajban sütjük mindkét oldalát, amíg piros nem lesz.…
Töltelék: A padlizsánt sütőben süsd puhára, majd kapard ki a belsejét. A tojásokat főzés után pucold meg és vágd fel kockára, majd keverd össze a reszelt sajttal, a padlizsánnal és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és készíts kelttésztát. Letakarva…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.