Kovász: Mérjünk ki 150 g lisztet és külön 170 ml hideg vizet, majd az ebben a vízben keverjük el az élesztőt (20 g). Ezután adjuk hozzá a liszthez és állítsuk össze az elő tésztánkat, majd lefóliázva tegyük hűtőbe 1 éjszakára. Tészta: Másnap vegyük elő a kész élesztős kovászunkat és mérjünk…
Hozzávalók: 250 g liszt, fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 150 ml víz, 8 ml olívaolaj, Töltelék: , 1 db tonhal konzerv (150g), fél citrom, 1 ek majonéz, 1 csipet fehérbors, újhagyma vagy lilahagyma ízlés szerint Töltelék: Összekeverjük a hozzávalókat, és addig pihentetjük a hűtőben, amíg elkészítjük a tésztánkat.…
Hozzávalók: 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 10 g só, 15 g vaj, 1 kg sütőtök (200 g a tésztához), 2 dl víz, 1 tojás Töltelék: 800 g sütőtök, 150 g szeletelt baconszalonna, gyömbér ízlés szerint Díszítés: 1 csomag hántolt tökmag ELKÉSZÍTÉS: Az egész sütőtökünket felvágjuk és…
Hozzávalók: Tészta: 250 g liszt fél kocka Budafoki élesztő 5 g só 150 ml víz 8 ml olívaolaj Kb. 8-10 cm-es átmérőjű sütőformák (7-8 db) Töltelék: 4-5 egész tojás ízlés szerint ízesítjük: só, bors, zöldhagyma, bacon Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Kelesszük, amíg a duplájára…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük és lefedve kb. egy órát pihentetjük. A tésztát olívaolajjal egyenletesen megnedvesítjük, majd négyszög alakúra nyújtjuk. A tésztát egy éles késsel kicsi négyszögekre vágjuk, amikre ráhelyezzük a sonka-sajt tölteléket. Végül félbehajtuk a tésztákat és a széleket alaposan egymáshoz nyomjuk. A sonkás-sajtos derelyéket egy sütőpapírral bélelt tepsibe…
tíz darabhoz A hozzávalókat összekeverjük, ezután a tésztát kb. egy óráig kelni hagyjuk. Közben egy kis serpenyőt alaposan felhevítünk és kiolajozunk. Tetszés szerinti tésztamennyiséget beleöntünk és oldalanként 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. A meleg palacsintákat halomba rakjuk és porcukorral, lekvárral, mézzel vagy juharsziruppal tálaljuk. Elkészítés lépései:
A tészta összes hozzávalóját addig gyúrjuk, amíg egy sima tésztát kapunk, majd kb. 1 órát letakarva kelni hagyjuk. Ezután még egyszer alaposan átgyúrjuk, és egy 21×11 cm-es kizsírozott kenyérsütő formába helyezzük. Sütés előtt még egyszer 30 percre kelni hagyjuk, majd 170°C-os sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. A kész…
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, összegyúrjuk a burgonyával, majd az összes többi hozzávalóval. Egynemű, ragadásmentes tésztát kapunk. Ezután kb 10 dkg-os gombócokat formázunk belőle, majd letakarva bő fél órát kelesztük. Ha megkelt, a gombócokat kör alakúvá lapítjuk, majd…
A tészta hozzávalóit összekeverjük, egy egynemű tésztát gyúrunk, majd lefedve kb. 30 percig kelni hagyjuk. A tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, az egyik felét megkenjük pestóval és megszórjuk mozzarellával. Ezután összehajtjuk és egy éles késsel csíkokra vágjuk. A csíkokat spirál alakban megcsavarjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 200°C-on kb. 15-17…
A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, s meglangyosítjuk. Ebbe teszünk egy kanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót kimérjük, ha felfutott az élesztő az összes hozzávalót a kézi mixer dagasztó karja segítségével kidagasztjuk. Míg a tészta kel, elkészítjuk a tölteléket, ez kb bő fél óra.…
három darabhoz A tészta összes hozzávalóját addig dagasztjuk, amíg egy sima tésztát kapunk, majd kb. 1 órát letakarva kelni hagyjuk. Ezután a tésztát harmadoljuk és gömbölyítjük. A tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 220°C-on 20-30 perc alatt megsütjük. A sütési idő első 10 percében megkenjünk a cipókat hideg vízzel,…
Tészta hat darabhoz A tészta hozzávalóiból csomómentes tésztát gyúrunk, majd kb. egy órát kelni hagyjuk. A tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületen harmadoljuk. Minden harmadot téglalap alakúra (kb. 40×15 cm) nyújtunk és megkenjük 50g olvasztott vajjal és cukorral megszórjuk. Ezután hosszábban feltekerjük és kettévágjuk. Minden fél tésztarészt a vágási oldalával felfelé…
Tészta: 490 g liszt, 1 kocka Budafoki élesztő, 48 g cukor, 4 g só, 240 ml tej, 56 g vaj (szobahőmérsékletű), 1 tojás (szobahőmérsékletű) Töltelék: 14 g olvasztott vaj, 48 g cukor, 112 g marcipán, egy citrom reszelt héja, Máz: 120 g porcukor, 1 csipet só, 14 g olvasztott vaj,…
Hozzávalók: 250 g liszt fél kocka friss Budafoki élesztő 5 g só 150 ml víz 8 ml olívaolaj 1 db nagy kuglóf sütőforma Töltelék: 1 kis üveges konzerv gomba (150 g) 1 kis doboz tejföl őrölt bors ízlés szerint só ízlés szerint piros paprika ízlés szerint Elkészítés: Töltelék: Összekeverjük…
Elkészítés: Öregtészta: Az öregtésztához való hozzávalókat összekeverjük egy edényben és letakarjuk, majd 5 napon át 1 evőkanál lisztet és 1 evőkanál vizet keverünk mindennap a tésztánkhoz, így „etetjük”. Tészta: A langyos tej feléhez hozzáadjuk az élesztőt, a többi hozzávalóból pedig tésztát dagasztunk. Ehhez hozzáöntjük a maradék tejet és az öreg…
Töltelék: Az almákat megmossuk és almaszeletelővel felvágjuk őket (héjastul). A barnacukrot és a fahéjat összekeverjük, majd az almadarabokat beforgatjuk. A cukros almagerezdeket fogjuk beletölteni a tésztadarabokba. Tészta: Egy tálba mérjük ki a lisztet, sót, cukrot és a vajat. Gyúrjuk össze, majd a tejben keverjük el az élesztőt és adjuk hozzá…
A lisztet egy tálba öntjük és a közepén egy mélyedést alakítunk ki. A friss élesztőt összetörjük és beletesszük a mélyedésbe. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet és tésztává dolgozzuk össze. Liszttel megszórt, meleg helyen, letakarva 40 percig kelni hagyjuk. Ezután 3 evőkanál olívaolajat és a sót a tésztához gyúrunk, amíg nyújtható…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk, hogy egy sima tésztát kapjunk, majd 30 percig pihenni hagyjuk. Ezután kb. 50 grammos darabokra osztjuk a tésztát, a tésztadarabokat gömbölyítjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 10 percig kelni hagyjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Ha kedvünk tartja, az 50 grammos zsömléket még…
Tészta, 1 kg búzaliszt, 700 ml víz, 22 g só, ½ kocka Budafoki élesztő, 30 ml olívaolaj, olíva (magozott), Feltét, prosciutto (sonka), mozzarella, paradicsom (friss vagy szárított), olíva, friss fűszerek, pesto Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk,…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. Harmadoljuk és a darabokból veknit formázunk. A vekniket megszórjuk liszttel és 45 percig kelni hagyjuk. Ezután a veknik tetejét egy éles késsel berácsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe…
Hozzávalók: Tésztához: 500 g liszt 10 g Budafoki élesztő 10 g só 10 g cukor 25 g vaj 250 g margarin/vaj (hajtogatáshoz) 1 kiskanál ecet, Paprikás rácsos hozzávalók:, Töltelékhez:, 10 szelet szeletelt sonka, 10 szelet szeletelt sajt, 1 csipetnyi bors, 3 különböző színű kaliforniai paprika Leveles tészta elkészítése: A tésztát…
A tésztát az összetevőkből jól kidagasztjuk, majd 1 ujjnyi vastagságra kinyújtjuk. A lelapított margarint vagy vajat egy egyszerű hajtással behajtogatjuk a tésztába, majd 10 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 1 ujjnyi vastagságra, és egy összetett (4 rétegű) hajtást csinálunk. Ezt a hajtást még egyszer-egyszer megismételjük,…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap a hűtőből kivéve kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. A tésztát ezután a sütőformához illő darabokra osztjuk, és belehelyezzük az olívaolajjal kikent formákba. Végül rátesszük a tésztára az olíva, szárított paradicsom és…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.