2 dl kissé édes langyos tejben felfuttatok 2,5 dkg élesztőt. 70 dkg lisztet összekeverek 2 ek cukorral, a közepébe mélyedést csinálok, beleütök 1 db tojást, 1dl olajat és az élesztős tejet. Annyi tejjel (kb. 3 dl) gyúrom össze, hogy pogácsa lágyságú tészta legyen és jól kidolgozom, hogy sem a kezemhez,…
A tésztához:50 dkg liszt 2,5 dkg friss élesztő 1 ek. olaj 1 ek. tejföl 2,4 dl tej 2 kk. só 1 kk. vegeta 1 kk. cukor 1 kk. oregano 1 kk. bazsalikom A töltelék: bolognai szósz-alap+2 dl víz(tasakos)vagy pizzakrém és sűrített paradicsom keveréke15 dkg sajt Elkészítés Az élesztőt kb. 1…
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és kevés cukorral futtassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a 7 dkg porcukrot,vaníliás cukrot,1 tojást,a felfuttatott élesztőt,maradék tejet,citromhéjat és a 6 dkg puha margarint. Dolgozzuk össze és melege helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát. Közben elkészítjük a tölteléket. A pudingport keverjük simára a 10…
A tésztához:1.25 dl tej 1,2kk+50 g cukor 30 g élesztő 300g liszt csipet só 1 db tojás 80 g lágy vaj A rakományhoz: 8 db babapiskóta 2 kg nektarin 750 g túró 250 g tejföl 150 g cukor 1 cs. van. cukor, csipet só,1 cs.van.pudingpor 4 db tojás,1citrom héj Elkészítés:…
A tésztához először egy tálba tesszük a tejet, vajat és cukrot. Mikróban felmelegítjük, közben kivesszük megkeverjük, megnézzük elolvadt-e már a vaj. Ha igen, akkor kevergetjük és hagyjuk visszahűlni langyosra. Az élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük, belekeverjük a tojást. A lisztet a sóval elkeverjük és a tejes keverékbe öntjük. Egy fakanállal összekeverjük és…
A tésztát gépben dagasztom, mikor kész, kissé átgyúrom. Kelesztőtálba teszem, hagyom duplájára kelni. Mikor megkelt, enyhén lisztezett felületre borítom, ellapogatom a kezemmel, megformázom. Formát sütőpapírral kibélelem, a tetejét rátéve hagyom jó duplájára kelni. Ekkor pengével bevágom, további 15-20 percig hagyom kelni A sütőt 220-230 fokra állítom, kb. 50-55 percig, vagy…
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval kettésztát dagasztunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, kb 1 óra. Elkészítjük a tölteléket. A sonkát nagyon apró kockára vágjuk, és az egészet összekeverjük. Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük mint a kalácsot és 1-2 cm…
A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a sót, belemorzsoljuk az élesztőt és a kihűlt, összetört krumplit. A tojást kikeverjük, egy keveset visszatartva a pogácsák megkenéséhez, és összegyúrjuk vele a tésztát. A töpörtyűvel tovább gyúrjuk, végül a medvehagymával alaposan összedolgozzuk. Kissé megolajozott deszkán kb. 1cm vastagra sodorjuk, kiszaggatjuk, margarinozott tepsibe tesszük, a tetejét…
35 dkg Nutri free mix per pane liszt, 70 g tejföl, 1,2 dl langyos tej (de csak éppen,inkább ne hűtőből kivett legyen), 1 tk só, 2 ek fruktóz (vagy 3 ek cukor), 1 tojás, 25 g friss Budafoki élesztő, 12,5 dkg hideg vaj vagy margarin, Tetejére: 1 tojás, reszelt sajt…
a tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a többi hozzávalót összekeverjük, a tojást általában két részre veszem, hogy a tésztán kívül a tetejére is maradjon. Amikor már a tésztát rendesen átgyúrtuk, akkor 3 lehetőleg egyforma részre szedjük és rudakat sodrunk belőle. A 3 rudat a sütőpapíron összefonjuk és a tetejét megkenjük…
A víz feléhez keverjük hozzá a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Ezután keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatészta állaga legyen. Ezután szórjuk meg egy pici liszttel, majd letakarva, langyos helyen kb. tíz perc alatt kelesszük a duplájára. A maradék lisztet keverjük össze a sóval, adjuk hozzá a…
Az élesztőt 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk a tejben.A liszttel összekeverjük a maradék cukrot,a sót,majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet,végül annyi olajat adunk hozzá,hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.(Ne legyen ragacsos!).Dagasztjuk,majd 1 órán át kelesztjük letakarva meleg helyen.Ha megkelt 4 részre osztjuk.Kinyújtjuk téglalap alakúra 2-3 mm vékonyra.A töltelékhez valókat egy tálban összekeverjük…
A langyos tejben elkeverem a lágy vajat, a mézet, a tojást és a vaníliáscukrot, beleszitálom a lisztet és belemorzsolom az élesztőt. Sima, rugalmas tésztává dagasztom, letakarva 15 percig pihentetem, majd 6 egyenlő gombócot formálok belőle. A krémsajtot kikeverem a mézzel. A tésztadarabokat egyenként kb 15-20 cm átmérőjű kerek lappá nyújtom,…
Az élesztőt, 1 ek. cukorral és a langyos tej felével felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a többi cukrot, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojást, a felfuttatott élesztőt és elkezdjük kidolgozni. Elkezdjük összegyúrni és ha kezd leválni az edény faláról a tészta, apránként hozzáadjuk a puha vajat, majd addig dagasztjuk, míg…
Elkésztése: A tészta alkotó elemeit egy robotgép táljába öntjük, és ha felfuttattuk a cukros tejben az élesztőt, akkor azt is hozzáadjuk. A töpörtyűt ledaráljuk, majd fűszerezzük a borssal, és a pestót belekeverjük. Így kerüljön a liszthez. Kidagasztjuk a tésztát, menetközben adagoljuk hozzá a tejet, és tejfölt. Rugalmas tésztát kell hogy…
Ez egy tipikus olasz karácsonyi “kuglóf”, amit egy speciális agyag panettone formában sütnek. Nos, nekem olyan nincs, de agyag cserepet kaptam, és ezzel leptem meg a kolléganőimet Karácsonykor. Elkészítés lépései: Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc…
Hozzávalók 24 cm-es formához A tojások sárgáját keverjük össze az olvasztott zsírral, és 1,5 dl langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet keverjük össze a csipet sóval, a porcukorral, a mazsolával, reszelt citromhéjjal, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalók tetejére. Ezután morzsoljuk rá az élesztőt, majd indítsuk…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.