Minden nyersanyagot mérj ki és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 30-40 percet. Nyújtófával nyújtsd ki 3-5 mm vastagra és kb. 4×4 cm-es négyzetekre vágd fel a tésztát. Kivajazott muffin formába tegyél 4-5 db tésztát állítva, egymás mellé. Meleg helyen letakarva keleszd kb. 1 órát, majd…
Mártogatós elkészítés: A lisztet a vajon pirítsd meg, majd a tejjel apránként keverd el és a végén tedd bele a sajtot. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és pár perc alatt készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva meleg helyen pihentesd 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. fél…
A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 45 percet. Közben készítsd el a tölteléket. A vajat melegítsd meg és keverd el benne az ízesítő anyagokat. A tésztát nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastag téglalap alakúra és 4 egyenlő részre…
A mazsola kivételével minden nyersanyagot mérj össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet meleg helyen. 50 g-os darabokra vágd fel a tésztát és gömbölyítsd fel, majd ismét pihentesd 10 percet. Nyújtsd ki kb. 15-20 cm hosszúra és formázz belőle egy nyolcas formát,…
Töltelék elkészítése: Az almát reszeld le és add hozzá a cukor felét. Kb. 30 perc múlva nyomd ki az almából a felesleges nedvességet. A vajat keverd ki a cukor másik felével és add hozzá a fahéjat, szegfűszeget, vaníliás cukrot és a darált kekszet is. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze…
Omlós tészta: A lisztet a vajjal, sóval, cukorral és vaníliás cukorral morzsold össze, ezt követően add hozzá a többi alapanyagot és készíts egy omlós tésztát. Fólia alatt pihentesd legalább 1 órát. Töltelék: A birsalmát tisztítsd meg és kockázd fel, majd a vízzel és a cukorral főzd puhára. Hűtsd ki használat…
A burgonyát főzd meg és törd át alaposan, majd hagyd kihűlni. Ezután minden nyersanyagot mérj a burgonyához és alaposan dagaszd ki. Egy közepesen lágy tésztát kell, hogy kapj, ami kissé ragacsos. 5-10 perc pihentetés után kb. ujjnyi vastagra nyújtsd ki a tésztát és egy pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Letakarva keleszd kb.…
A magokat sütőben vagy egy serpenyőben enyhén pirítsd meg és hagyd kihűlni. A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze és add hozzá a többi hozzávalót, illetve a magokat is, és dagassz egy homogén tésztát. Letakarva pihentesd 20 percet, majd sodrófával nyújtsd ki kb. 1 ujjnyi vastagra és egy kb. 3…
Mérj ki minden hozzávalót és készíts egy homogén rugalmas tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 40 x 30 cm-es téglalapra, ami kb. 2-3 mm vastag. Kend meg a vajas töltelékkel és tekerd fel, mint egy csigát. Kettő ujjnyi vastagra szeleteld fel, majd egy kivajazott és…
Minden hozzávalót mérj ki és dagasztógépben dagaszd be a tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Oszd a tésztát 70 g-os darabokra és gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után kb. 30 cm-es madzagokat vágj és kösd át vele lazán a zsemléket úgy, hogy tököt formázzon. 30-40 perc kelesztés után 190 °C-os…
A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy jól kidolgozott közepesen lágy tésztát! A tésztát oszd kettő részre, majd letakarva pihentesd kb. 30 percet. A tésztát nyújtsd ki négyzet alakúra, kb. 3-4 mm vastagra és vágd fel 5×5 cm-es négyzetekre. Ezt ismételd meg a másik tésztával…
A tészta hozzávalóiból dagassz egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd 20 percet. A tésztát oszd kettő részre és téglalap alakúra nyújtsd ki. Az összekevert mandulás krémmel kend meg a tészták közepét és erre tedd a vékony szeletekre vágott körtét. A tészta két szélét szálka alakban vágd be és ezzel-…
A tészta hozzávalóit mérd össze egy dagasztógép táljába és készíts homogén tésztát. Mérd ki egyenként a tésztákat 80 grammra, gömbölyítsd fel és sütőpapíros lemezre nyomkodd el lapos, ovális tésztalapokká. Kikevert tejföllel alaposan kend meg a tésztákat és szórd meg a baconnal és a reszelt sajttal. Süsd 180 °C-on 15 percig.…
A hozzávalókból készíts egy kelttésztát és letakarva pihentesd 30 percet. Egyenként 40 g-os darabokra oszd a tésztát, gömbölyítsd fel és tedd sütőpapíros lemezre. 40-45 perces kelesztés után, amikor már jól megkelt a semlor, tedd 200 °C-os előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt süsd aranybarnára. A kihűlt sütemények tetejét vágd…
Töltelék: A padlizsánt sütőben süsd puhára, majd kapard ki a belsejét. A tojásokat főzés után pucold meg és vágd fel kockára, majd keverd össze a reszelt sajttal, a padlizsánnal és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és készíts kelttésztát. Letakarva…
A nyersanyagokat mérd ki és langyos vízzel készíts egy kenyértésztát. Dagasztást követően egy sütőpapíros lemezre nyújtsd ki 0,5 cm vastag szögletes alakúra. 10 perc pihentetés után tetejét vizezd le és kukoricaliszttel szórd meg és egy éles késsel vágd fel 10×10 cm-es négyzet alakú lapokra. Letakarva keleszd kb. 30-40 percig és…
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal készíts egy rugalmas, jól kidolgozott tésztát és letakarva pihentesd kb. 20 percet. A tésztát oszd 4 felé és gömbölyítsd fel. Kézzel vagy nyújtófa segítségével nyújtsd ki a tésztákat kb. 20-25 cm-es kerek lapokká és kend meg egyenletesen a tejföllel. Szórd meg reszelt mozzarella sajttal és…
A burgonyát megpucolva sós vízben főzd puhára, törd össze villával, majd hagyd kihűlni. Minden további alapanyagot mérj össze egy tálba, add hozzá a burgonyát is, és gyors mozdulatokkal alaposan dagaszd ki a tésztát, majd letakarva pihentesd legalább 40 percet. A tésztát oszd először két felé, majd a feleket oszd el…
A lisztet és a zsiradékot alaposan morzsold el, majd a többi hozzávalót mérd bele és a folyadékkal készíts egy rugalmas tésztát! Letakarva hűtőben 1 órát pihentesd! Kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtsd ki, a tészta felületét irdald be és egy 6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szúrd ki! Tedd sütőpapíros lemezre és…
Töltelék előkészítése: A töltelék minden hozzávalóját keverd össze egy tálba. Arra figyelj, hogy a margarin nagyon puha legyen! Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas tésztát. Letakarva 20 percig pihentesd, majd nyújtsd ki téglalap alakúra, kb. 2-3 mm vastagra. A tölteléket egyenletesen kend el a tészta felületén és a csigát…
Minden nyersanyagot mérj ki és egy robotgépben dagaszd ki alaposan! Egy lágy tésztát kell készíteni! Letakarva keleszd 30-40 percet, majd 50 g-os darabokra gombócozd ki a tésztát! Előmelegített gofri sütőben süsd aranybarnára! Jó étvágyat kívánunk!
Minden hozzávalót mérj össze és készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Dagasztás után pihentesd a tésztát 10-15 percig, majd mérd ki egyesével 100 g-os darabokra és felgömbölyítve tedd őket egy olajos tálcára. Felületét is olajozd, majd fóliázd le alaposan és egy éjszakára tedd a hűtőbe! Másnap a sütés megkezdése előtt kb.…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.