Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, 1 kanál cukorral. A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, majd a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalókat a vaj kivételével hozzáadjuk, és jól kidagasztjuk. Mikor jól összeállt a tésztánk, az edény falától is elválik, hozzádolgozzuk a meglangyosított vajat, azzal is…
Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék cukrot, vaníliás cukrot meg a csipet sót elkeverjük a tejjel, a 2 tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a rummal és a mazsolával. A megszitált lisztből, a megkelt élesztőből és a langyos tejkeverékből tésztát dagasztunk. Mikor már kissé kidolgoztuk, hozzáadjuk az…
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, addig összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ha felfutott az élesztő, a margarinnal, tojássárgájával és a tejjel összegyúrjuk a tésztát (én tálas mixerben csinálom). A kész tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felébe kakaót keverünk, a másikba a mazsolát. 30 percig kelesztjük. Elkészítés lépései: Kelesztés után kb…
Volt 500 g maradék tört krumplim, ehhez adtam az összes többi hozzávalót és összegyúrtam. (Az élesztőt csak belemorzsoltam, nem futtattam külön fel.) Lágy tésztát kell kapni, ha túl ragadna, még egy kis lisztet adjunk hozzá, ha nagyon kemény akkor vajat vagy tejfölt adhatunk hozzá. Egy tálban letakarva félretettem kelni. Kb.…
Mivel nekem dagasztógépem van, így nem futtattam fel az élesztőt előre. Ha valaki kézzel dagasztja, akkor az élesztőt felfuttatni 0,5 dl langyos vízben, amihez a fent megadott cukor mennyiségéből egy teáskanálnyit hozzátenni. A dagasztótálba szitáltam a lisztet és a búzasikért, hozzákevertem a sót és a cukrot, készítettem egy mélyedést, abba…
Elkészítjük a kovászt: egy tálba szitáljuk a lisztet, elvegyítjük a sóval, majd a közepébe mélyedést készítünk. A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral nem túl forróra, majd elmorzsoljuk és el is oszlatjuk benne az élesztőt. Az élesztős tejet a mélyedésbe öntjük, kevés liszttel megszórjuk. 15-20 percig érleljük, ezalatt az élesztő szépen…
Az élesztőt a cukros langyos tejbe morzsoljuk,és felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet ,és hozzáadjuk a két tojás sárgáját,a csipet sót,hozzáöntjük majd a megkelt élesztős tejet .összeállítjuk a tésztát ,amikor már összeállt akkor apránként bele dolgozzuk,a langyos margarinos olajat.addig dagasztjuk amíg elválik a tészta a tál oldalától,és a kezünktől. Ekkor…
A mazsolát áztassuk be kb. 30 percre a meglangyosított rumba, majd öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Az aszalt gyümölcsöket, és a mandulát vágjuk fel apróra. (a szeletelt mandulát nem kell összevágni, mehet bele úgy) A tejet langyosítsuk meg, és keverjük hozzá a porcukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt,…
Elkészítés: A tejet a cukorral langyosra melegítjük ,majd belemorzsoljuk az élesztőt felfuttatjuk.A tejet a cukorral langyosra melegítjük ,majd belemorzsoljuk az élesztőt felfuttatjuk .Majd hozzáadjuk a lisztet a két tojásosok sárgáját,a sót ,a zsírt,és bedagasztjuk. Ha megkelt a tésztánk akkor kiborítjuk átgyúrjuk,és téglalap alakúra kinyújtjuk,és hosszában három részre vágjuk. A középső…
Az élesztöt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztövel,megsózzuk és jól kidolgozzuk majd fél órát kelni hagyjuk. Ha megkelt kinyujtjuk 40×30 cm-re majd az egyik hosszanti oldalát bevagdossuk 10 cm hosszan 2cm-enként. A be nem vágott részt megkenjük a tormával rászórjuk a sonkát majd a…
A tésztához: 2,5 dl tej,100 gr cukor , fél kocka élesztő 5 ek olaj 1 tojás +1 tojásfehérje 650 g liszt 1/2 kk só A töltelékhez: 5 dl tej 5 ek cukor 1csomag eper puding 5 ek kókuszreszelék A kenéshez:50 g vaj ,1 tojás sárgája+1 ek olaj Egy tálban tesszük…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.