Hozzávalók: 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 10 g só, 15 g vaj , 1 kg sütőtök (200 g a tésztához), 2 dl víz, 1 tojás, Töltelék: , 800 g sütőtök, 150 g szeletelt baconszalonna, gyömbér ízlés szerint, Díszítés:, 1 csomag hántolt tökmag Az egész sütőtökünket felvágjuk és…
A kenyértésztához minden hozzávalót keverjünk össze. Ezután egy műanyagzacskóval fedjük le és 30 percig hagyjuk kelni. Majd a tésztát a hús nagyságához illőre kinyújtjuk és a húst a tészta közepére helyezzük. Vékonyan feltekerjük a tésztát a húsra, és jól összezárjuk. Az összezárt oldallal lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Letakarjuk…
Tészta (kb. 13 darabhoz), Ánizs-boralap, 90 ml zöld veltelini, 1 ½ teáskanál egész ánizsmag, Előtészta, 150 g BL55-ös búzaliszt, 1 ½ kocka Budafoki élesztő, 100 ml tej (szobahőmérsékletű), 310 g előtészta, 350 g BL55-ös búzaliszt, 100 g vaj, 90 g cukor, 4 tojás sárgája (L-es méretű tojásé), 1 ½ teáskanálnyi…
Hozzávalók (2 db kalácshoz):, 50 g Budafoki Élesztő, 500 g búzaliszt, 5 g só, 40 g cukor, 75 g vaj, 1 db tojás, 200 g tej, Töltelékhez:, 1 zacskó vaníliás vagy csokis puding, Fagyasztott málna vagy eper, ízlés szerint A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg…
A hozzávalókat egy tálban összemérjük és egynemű sima felületű tésztát készítünk. Az elkészült tésztát letakarjuk és egy órát pihentetjük. Ezalatt előkészítjük a sütőformát, kivajazzuk, az előzőleg megsütött sütőtököt kihámozzuk a héjából, a mákot pedig a porcukorral és a reszelt citrommal összekeverjük. A pihentetési idő lejárta után a tésztát téglalap formára…
Sós kalács tésztát készítünk https://eleszto.hu/receptek/mini-sos-kalacs, 500 g liszt, 2.5 dl víz, 25 g Budafoki Élesztő, 35 g só, 0,25 dl étolaj, 25 g vaj Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk…
A tésztához minden hozzávalót összekeverünk egy tálba, jól átgyúrjuk, majd kb. 30 percig kelni hagyjuk. Ezután a tésztát 14 kis részre osztjuk úgy, hogy némi tészta maradjon a sapka és sál elkészítéséhez. A 14 tésztadarabot kúp alakúra formáljuk, a maradék tésztát kinyújtjuk és kis kerek orrocskákat szúrunk, illetve egy pizzavágóval…
Előtészta:, 300 g liszt, 60 g Budafoki élesztő, 225 g tej, Tészta:, 450 g liszt, 175 g cukor, 10 g só, 300 g vaj, 1 kisebb méretű tojás, 12,5 g citrom, 12,5 g szegfűszeg, 37,5 g vanillincukor, Gyümölcskeverék:, 125 g sütőtök, 250 g mazsola, 7 g mandula lereszelve, 50 ml…
Egy tálban összedolgozzuk az elmorzsolt vajat a liszttel. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan eldolgozzuk. A homogén tésztát 4 részre osztjuk és 2 órára hűtőbe tesszük. A tésztákat egyenként tortaforma méretűre nyújtjuk. A tortaformát kikenjük zsiradékkal (vagy sütőpapírt helyezünk bele). Belehelyezzük az első kinyújtott lapot, amelyre baracklekvárt kenünk, a lekvárra…
Az összes összetevőből tésztát gyúrunk, majd amikor a tészta elkészült, hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. A tésztát letakarva addig pihentetjük, amíg duplájára nem nő. Kettévesszük és megformázzuk. Kikent formába helyezzük, letakarva kelesztjük kb. 1 óráig. A tetejét 1 tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig sütjük. Miután a kuglófot…
Tészta:, 500 g búzaliszt, ½ kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 50 g cukor, 150 g vaj, 1 tojás, annyi tej, amennyit a tészta felvesz, Felületkezeléshez 2 tojás A diós marcipános töltelékhez:, 15 dkg darált dió, porcukor, 100 g marcipánmassza, házi baracklekvár, Forralt vízzel leöntjük a cukrozott diót, a tölteléknek…
Egy tálban kikeverjük a mézet, tojássárgáját, vajat, élesztőt és a citrom és narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, rumot, langyos vizet. Alaposan kidolgozzuk, kb. 1 órát pihentetjük. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, csillagformával és egyéb formákkal kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat egy kikent tepsibe helyezzük és kb. 10 percig kelesztjük.…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.