Egy tálban a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük az előzőleg tejben feloldott élesztőt és 20-30 percig pihentetjük. Addig az egész tojásokat, a 2 tojás sárgáját, a vajat, a cukrot, a vaníliacukrot, a citrom reszelt héját, a sót egy tálban habosra keverjük és a liszthez adjuk, majd egy fakanál segítségével lágyan…
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26°-os), csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, alaposan eldolgozzuk. A folyamat vége felé az összeállt tésztához hozzáadjuk az apróra vágott aszalt paradicsomot és aprított bazsalikomot, majd egy kicsit rádagasztunk. Egy tálban…
Egy nagy bögrében simára keverjük az élesztőt a tejjel és cukorral, hozzászitáljuk a lisztet; felfuttatjuk. Mély tálban összedolgozzuk a lisztet a megkelt élesztővel, hozzáadjuk a szétmorzsolt gesztenyemasszát, a reszelt csokoládét, mazsolát, tojások sárgáit, a vajat, cukrot, sót, végül a tojásfehérje keményre vert habját – a tésztát alaposan kidolgozzuk. Zsiradékkal vastagon…
Tészta hozzávalói, 4 db tojás, 5 dkg friss élesztő, 1 csipet cukor, 6 dl kefir, 3 tk só, 100 dkg liszt , A tetejére, pár gerezd fokhagyma, 1 nagy doboz tejföl, 20-25 dkg sajt reszelt Egy kevés langyos kefírben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Utána hozzáadjuk a többi kefírt,a…
az élesztőt kis tejjel cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a az élesztőt, egy egész tojást, 2 tojássárgáját, 6 dkg cukrot és 6 dkg vajat, sót. Kevés tej adagolásával könnyű tésztává dagasztjuk. A tésztát kis ideig kelni hagyjuk, majd 2 cipót formálunk belőle és gyúródeszkára tesszük. A cipókat négyszögletes alakúra nyújtjuk,…
Főzzünk le egy adag hosszú kávét (nem erőset), majd hagyjuk kihűlni. Mérjük össze az összes összetevőt egy edénybe, dagasszuk ki alaposan a tésztát, majd pihentessük 20 percig letakarva. Osszuk fel 60 grammos darabokra és formázzuk gombócformára (gömbölyítsük). Letakarva ismét pihentessük 15 percig, majd ismételjük meg a formázást. A tésztadarabokat tegyük…
Előtészta:, 250g búzaliszt (BL-55), 1,5dl víz, 15g Budafoki élesztő, 5g só, 50g vaj, 25g cukor, Tészta:, 250g búzaliszt, 1dl tej, 10g Budafoki élesztő, 5g só, 15g cukor, kávéskanálnyi sütőpor Az előtésztát alaposan összekeverjük, de teljesen kidagasztani nem kell, csak álljon össze a tészta és ne legyenek benne nagyobb csomók. Egy…
1. A tésztához való anyagokból és a reszelt citrom héjából homogén tésztát dagasztunk, majd meleg helyen 20 percig pihentetjük. 2. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk és citromos vízbe áztatjuk, hogy ne barnuljanak meg a levegőn. 3. A tésztát félujjnyi vastagságúra és tepsinagyságúra nyújtjuk, majd megszórjuk a szeletelt mandulával. 4.…
Az alapanyagokból egy homogén tésztát állítunk össze. Alaposan eldogozzuk, egy órát pihentetjük. A kinyújtott tésztába beletöltjük a kakaós tölteléket és feltekerjük (legalább hármat készítünk, hogy össze lehessen fonni), majd ezt követően összefonjuk. Ezután megkenjük egy tojással és betesszük sülni. Sütés: 215°C-on kb. 18-25 percig. Elkészítés lépései:
A langyos-cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd takarjuk le, és futtassuk fel. A lisztet szitáljuk át, majd keverjük hozzá a sót. Ezután adjuk hozzá a langyos vizet, a vajat, és a felfuttatott élesztőt, majd dagasszuk meg a tésztát. Ha lágyabb, ragadósabb lenne a tészta, akkor egy kevés lisztet még…
Az élesztőt felfuttatjuk a 1/2 dl tejjel és a cukorral. Összegyúrjuk a liszttel, a rámával, a 2 tojás sárgájával, a sóval és szükség szerint egy kevés tejjel! A tészta ne legyen kemény, de lágy sem! Majd 16 részre osztottam a tésztát. Kinyújtottam kukacokra a tésztát, és kisebb-nagyobb sikerrel perecet formáltam…
Az elesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóiból meggyúrjuk a tésztát, cipót formálunk, fél órán át kelni hagyjuk. Kinyújtjuk 4 részletben kerek formára. Megolvasztjuk a vajat, ezzel megkenünk egy lapot, megsózzuk, majd ráhelyezünk egy másik lapot. Ezt a másik két lappal is megismételjük. 8 részre vágjuk, és a kapott…
Tészta (kb. 13 darabhoz), Ánizs-boralap, 90 ml zöld veltelini, 1 ½ teáskanál egész ánizsmag, Előtészta, 150 g BL55-ös búzaliszt, 1 ½ kocka Budafoki élesztő, 100 ml tej (szobahőmérsékletű), 310 g előtészta, 350 g BL55-ös búzaliszt, 100 g vaj, 90 g cukor, 4 tojás sárgája (L-es méretű tojásé), 1 ½ teáskanálnyi…
Előtészta:, 300 g liszt, 60 g Budafoki élesztő, 225 g tej, Tészta:, 450 g liszt, 175 g cukor, 10 g só, 300 g vaj, 1 kisebb méretű tojás, 12,5 g citrom, 12,5 g szegfűszeg, 37,5 g vanillincukor, Gyümölcskeverék:, 125 g sütőtök, 250 g mazsola, 7 g mandula lereszelve, 50 ml…
A lisztben elkeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a rámát.Hozzáadjuk az élesztőt,tojássárgáját,rumot, tejfölt és annyi tejet, hogy rétestészta keménységű legyen. Letakarva meleg helyen, 1 órát pihentetjük,majd kés penge vékonyra nyújtjuk a tésztát. Derelye vágóval kb. 8×8 cm négyszögeket vágunk,melynek a közepét 1cm -ként bevágjuk ügyelve,hogy maradjon a szélén 1cm. Ez…
Az átszitált liszt közepébe mélyedést készítek, belemorzsolom az élesztőt, meghintem a cukorral majd ráöntöm a kézmeleg vizet, befedem addig, míg a sajtot és fokhagymát lereszelem, és az olívabogyót felaprítom és összekeverem. Ez idő alatt felfut az élesztő, amihez hozzáadom az olajat, sót, és dagasztógéppel jól kidolgozom, míg egy fényes, sima…
Először is készítsük el a pizzatésztát. Ehhez futassuk fel az élesztőt cukros, langyos vízben. Amint felfutott, öntsük hozzá a liszthez, majd adjuk hozzá a sót és két evőkanál olívaolajat. Dolgozzuk össze a tésztát, majd tiszta munkafelületen dagasszuk pár percig, hogy minél könnyebb pizzatésztát kapjunk. Ezután formázzunk belőle cipót, takarjuk le,…
450-500 g kenyér- vagy süteményliszt, 2 érett banán, 3 ek joghurt, 2 ek méz, 1 ek barna cukor, 1 tk fahéj, 1 kk őrölt gyömbér, 1 dl meleg víz, 10 g élesztő, 1 ek olívaolaj, egy csipet só, + ráadás: 1 marék dió vagy mandula, + néhány csepp vanília és/vagy…
Tangzhong elkészítése: A tejet és a lisztet mérd össze egy tálba és közepes lángon állandó keverés mellett sűrítsd be, majd hűtsd ki. Elkészítés: Minden hozzávalót mérj ki, add hozzá a kihűlt tangzhongot és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 40 percet. Vágd három egyenlő részre, gömbölyítsd fel és…
A tököt meghámozzuk, legyaluljuk. A gyalult tököt 2 ek sóval bekeverjük, és addig pihentetjük, míg levet nem enged. A levet kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a töltelék további hozzávalóit. A tölteléket készíthetjük mirelit tökből is. Ebben az esetben a fagyasztott gyalult tököt felengedés után alaposan lecsepegtetjük. Bedagasztjuk a tésztát, 2 részre osztjuk,…
A földimogyorót aprítóban ledarálom, és hozzáteszem a cukrot, a juharszirupot, a tojásfehérjét, majd egy kicsit villával felverem. Ezután formázom a gombócokat, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe elhelyezem őket. Közepesen meleg sütőben megsütöm.
Az alapanyagokból egy homogén tésztát állítunk össze. Alaposan eldogozzuk, egy órát pihentetjük. Az elkészített tésztából, két szálat nyújtunk, majd ezt kettes fonással összefonjuk, a végét összetekerjük és a közepére főtt tojást helyezünk. Ezután megkenjünk egy tojással és megszórjuk a reszelt mandulával. Sütés: 215°C-on. Elkészítés lépései: Az elkészített szálból két szálat…
Langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálban elkeverjük a lisztet, a cukrot és a fahéjat. Hozzáadjuk a vajat, a tésztát kézzel kidolgozzuk. Egy mélyedést készítünk, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt beleöntjük. A tésztát bedagasztjuk. Amennyiben kemény a tészta, hozzáadhatunk még egy kevés tejet. Lisztezett gyúródeszkára…
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és összemorzsoljuk a vajjal. Egy pohárba beleszórjuk a cukrot és beleöntjük a tejet. Egy kicsit megmelegítjük, langyosra. Az élesztőt beletesszük a cukros tejbe és felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. Ha végeztünk, akkor egybegyúrjuk a tésztát, míg csomómentes lesz és már mehet is…
50 dkg gluténmentes kelt tészta liszt keverék, 2,5 dkg Budafoki friss élesztő, 4 ek olívaolaj (nálam fokhagymás), 4-5 dl víz, só ízlés szerint, rozmaring, kókuszzsír a forma kikenéséhez, 290 g melegszendvicskrém (pizzás), 10 dkg sajt, 10 dkg sonka, oregánó ízlés szerint, bazsalikom ízlés szerint, A tetejére 1 db tojás, 5…
Az élesztőt a cukros langyos tejbe morzsoljuk,és felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet ,és hozzáadjuk a két tojás sárgáját,a csipet sót,hozzáöntjük majd a megkelt élesztős tejet .összeállítjuk a tésztát ,amikor már összeállt akkor apránként bele dolgozzuk,a langyos margarinos olajat.addig dagasztjuk amíg elválik a tészta a tál oldalától,és a kezünktől. Ekkor…
A tejet meglangyosítom, fél decinyit kiöntök belőle egy tálkába, és egy csipet cukorral felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet, sót, cukrot, tojást és a maradék tejet egy tálba mérem, a felfuttatott élesztővel bedagasztom. Az olvasztott vajat a végén csurgatom hozzá, amikor már összeállt a tészta, ekkor dolgozom bele. Letakarva langyos…
100 g héjában főtt, hámozott és alaposan áttört burgonyát összegyúrunk 700 g liszttel, 1 egész tojással, 1 evőkanál olajjal, 1 teáskanál sóval, 2 dl tejjel és 2 dkg langyos, cukros tejben megfuttatott BUDAFOK élesztővel. A tésztát a lisztes gyúródeszkán kb. 1 cm-re nyújtjuk, pohárral vagy pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle. A…
A kenyértésztához minden hozzávalót keverjünk össze. Ezután egy műanyagzacskóval fedjük le és 30 percig hagyjuk kelni. Majd a tésztát a hús nagyságához illőre kinyújtjuk és a húst a tészta közepére helyezzük. Vékonyan feltekerjük a tésztát a húsra, és jól összezárjuk. Az összezárt oldallal lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Letakarjuk…
Kenyérsütőgép üstjébe pakolom a tészta hozzávalóit: 1 dl tej, teavaj, tojás, liszt, nyírfacukor, élesztő és icipici só. A dagasztóprogram végén átteszem a tésztát kelesztőedénybe és letakarva pihentetem, amíg a duplájára nem nő. A töltelékhez leforrázom a mákot a tejjel, hozzáadom a kétféle cukrot és a habbá vert tojásfehérjét. A megkelt…
Ez egy tipikus olasz karácsonyi “kuglóf”, amit egy speciális agyag panettone formában sütnek. Nos, nekem olyan nincs, de agyag cserepet kaptam, és ezzel leptem meg a kolléganőimet Karácsonykor. Elkészítés lépései: Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc…
A túrót szitán áttörjük, vagy olyan túrót vásárolunk, ami krémesebb. Elkészítésekor a margarinnak elmorzsolt margarin és a felfutott élesztő keverékhez hozzá kell adni a szitán áttört túrót. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet, a margarinnal/vajjal elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez. A tojás sárgáját, a…
A kihűlt és áttört burgonyát megsózzuk és a rámával alaposan elkeverjük, hogy ne maradjanak benne csomók. Hozzáadjuk a tojássárgákat és morzsoljuk bele az élesztőt is. Végül gyúrjuk össze a liszttel. Letakarva tegyük egy éjszakára a hűtőbe pihenni. Hűtőből kivéve gyúrjuk át és nyújtsuk 2-2,5 cm vékonyra. A tetejét késsel mintázzuk,…
A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalókat egy tálba tesszük, és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől. Végezetül a kezünkre öntünk étolajat, és átgyúrjuk vele a tésztát. Megszórjuk liszttel,…
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, a maradék cukrot, a tojásokat, az olívaolajat, tejet és a felfutott élesztőt. Hólyagosra dagasztjuk a tésztát,majd letakarva 30 percig kelesztjük meleg helyen. Ezután átgyúrjuk a tésztát és 10 egyenlő kis gombócot formázunk…
A lisztbe belevegyítem a friss élesztőt, a zabpelyhet, a sót, hozzáadom a tejfölt, a 3 kanál puha zsírt, a durvára vágott magkeveréket a kettő egész tojást és egy tojás sárgáját, majd lágy de nem ragacsos tésztát dagasztok. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ezután lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra sodrom, megkenem vékonyan…
A tésztához:1.25 dl tej 1,2kk+50 g cukor 30 g élesztő 300g liszt csipet só 1 db tojás 80 g lágy vaj A rakományhoz: 8 db babapiskóta 2 kg nektarin 750 g túró 250 g tejföl 150 g cukor 1 cs. van. cukor, csipet só,1 cs.van.pudingpor 4 db tojás,1citrom héj Elkészítés:…
Az élesztőt a cukorral elkevert 1 dl langyos vízzel felfuttatjuk, majd a közben átszitált és sóval összekevert liszthez öntve, a vizet apránként hozzádolgozzuk. Sima tésztává dagasztjuk. Legalább 1 óra hosszat kelesztjük, majd átgyúrva hosszúkás cipóvá formáljuk. Sütőlemezre rakjuk és előmelegített sütőben, közepes lángos pirosra sütjük. Rendkívül jóízű és egészséges kenyér.…
60 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal. Hozzáadunk 2 dkg sót, 2 tojássárgáját, 3 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatva. Hozzáadunk még 2 dl tejet és rétestészta keménységűre kidolgozzuk. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk. Apró pogácsának szaggatjuk, megkenjük tojássárgájával. Azonnal is süthetjük. Fél sütésben a tojással még egyszer…
A receptet egy véletlen folytán kísérleteztem ki! )))Szalalkális pogácsát szerettem volna csinálni és az utolsó percben vettem észre,hogy elfogyott a szalalkálim! )))) Leugrottam a boltba,de ott is éppen elfogyott,mivel a család sósra vágyott,nekem pedig nem volt kedvem szalalkáli után futkosni így úgy döntöttem,hogy akkor kikísérletezek valami újat és így született…
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl vízben a cukorral. A lisztben elkeverjük először a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a tepertőt. Elmorzsoljuk, hogy porszerű legyen és ne legyenek benne csomók. Hozzáadjuk a tejfölt és a futtatott élesztőt majd nem túl kemény tésztát gyúrunk. Ha kell adhatunk hozzá még vizet. Meleg helyen pihentetjük…
A langyos cukros tejbe belemorzsolni az élesztő és felfuttatni. Egy tálba beletenni a sóval, és az őrölt borssal összekevert lisztet, majd hozzáadni a margarint és összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos a közepébe mélyedést csinálni és beletenni a tejfölt, a bort, és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal összegyúrni, és kézzel pár…
Tészta: 490 g liszt, 1 kocka Budafoki élesztő, 48 g cukor, 4 g só, 240 ml tej, 56 g vaj (szobahőmérsékletű), 1 tojás (szobahőmérsékletű) Töltelék: 14 g olvasztott vaj, 48 g cukor, 112 g marcipán, egy citrom reszelt héja, Máz: 120 g porcukor, 1 csipet só, 14 g olvasztott vaj,…
Kis tejben megfuttatjuk az élesztőt, egy kevés liszttel megkelesztjük. Összemorzsoljuk a maradék lisztet a kókuszzsírral, hozzáadjuk a megkelesztett élesztőt, a maradék tejet, az eritritet, a tojássárgáját, és a sót- rugalmas tésztává gyúrjuk, ha szükséges, plusz tejjel lazíthatjuk. Vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk. A szilvalekvárból egy fél kiskanálnyit teszünk a lapocskákra, majd…
A lisztet keverjük el az élesztővel és egy teáskanál sóval. Adjuk hozzá a vajat és a tejfölt, valamint fokozatosan annyi langyos vizet (összesen kb. 2,5 – 3 dl), hogy gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen legalább 1,5 órán át kelesszük a tésztát. Vágjuk apróbb darabokra az olajbogyót. A tojást enyhén…
2 dkg BUDAFOK élesztőt 1 kockacukorral kevés langyos tejben felfuttatunk. Ha jól megkelt, hozzáöntjük a melegen tartott 0,5 kg liszthez. Beleteszünk még 1 tojássárgáját, 6 dkg felolvasztott vajat, 3 evőkanál porcukrot, pici sót és annyi tejet, hogy kalácskeménységű tésztát kapjunk. Kézzel nagyon alaposan kidolgozzuk, majd lisztezés után meleg helyen letakarva…
A hozzávalókból rugalmas, nem ragadós tésztát dagasztunk. Az élesztőt nem szoktam külön felfuttatni, mindig megbízható csupán arra kell ügyelni hogy a sóval ne érintkezzen közvetlenül. 30 – 40 percig pihentetjük, utána hat részre osztom, egyesével kis zsemlékké gömbölyítem. 10 percig pihentetem majd ovális, kb. 15 cm. nagyságúra lapítom őket egyesével.…
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, sót, lisztet és a felfuttatott élesztő. Bedagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük (duplájára). Amikor megkelt, kinyújtjuk a tésztát, bőven megszórjuk a töltelékkel (cukor + fahéj). Feltekerjük és szeletekre vágjuk. A tepsibe sütőpapírt…
A hozzávalókból homogén tésztát készítünk, alaposan eldolgozzuk. Tésztaérés: (olajjal kikent műanyag tálban) – 3 óra, közben kétszer olivás kézzel „átforgatjuk” a tésztát. Osztást megelőzően a tésztát lisztágyra borítjuk és kézzel gyengéden téglalapot formázunk belőle. A tészta felületét meglisztezzük, majd ezután tetszőleges téglalap alakúra vágjuk össze. Kézzel enyhén megnyújtjuk a tésztadarabokat,…
Az élesztőt a langyos vízzel vagy tejjel elkeverjük. Ezután minden hozzávalót sima tésztává dagasztunk és letakarva szobahőmérsékleten kb. 1 órát kelesztjük, amíg a tészta a kétszeresére nem nő. Miután megkelt, kb. 2 cm vastag és 30-40 cm hosszú kötélszerű darabokra vágjuk. Ezeket a darabokat spirál formában a kéregtelenített ágakra göngyöljük.…
Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a margarinnal. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, tejfölt, 20 dkg reszelt sajtot. Szép sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, 20 percet pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát és a nagyon apróra vágott medvehagyma…
Hozzávalók (2 db kalácshoz):, 50 g Budafoki Élesztő, 500 g búzaliszt, 5 g só, 40 g cukor, 75 g vaj, 1 db tojás, 200 g tej, Töltelékhez:, 1 zacskó vaníliás vagy csokis puding, Fagyasztott málna vagy eper, ízlés szerint A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg…
Kovászhoz (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26 C°-os), egy csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük A hozzávalókból a szalonna hozzáadásával együtt tésztát dagasztunk, és alaposan eldolgozzuk. A vége felé az összeállt tésztához hozzáadjuk a kockára vágott füstölt sajtot, majd egy kicsit…
A tészta hozzávalóit sima tésztává gyúrjuk és letakarva 1 órán át pihentetjük. Utána erősen lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát és forró sütőben, közepes lánggal szép, világosbarnára sütjük és a formában hagyjuk kihűlni. Közben a vaníliaízű krémport 2 dl tejjel simára keverjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.…
Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék cukrot, vaníliás cukrot meg a csipet sót elkeverjük a tejjel, a 2 tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a rummal és a mazsolával. A megszitált lisztből, a megkelt élesztőből és a langyos tejkeverékből tésztát dagasztunk. Mikor már kissé kidolgoztuk, hozzáadjuk az…
Az élesztőt pici tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Egy tojássárgáját félreteszünk a kenéshez. A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, meleg helyen letakarva megkelesztjük. Ha szépen megkelt, akkor háromfelé osztjuk a tésztát és színezzük, alaposan átgyúrjuk mindegyik színt. Ezután a színeket elosztjuk 5-vagy 6 felé, attól függ, mekkora briósokat szeretnénk. Tetszés szerint fonjuk,…
Kenyérsütőgép üstjébe készítem a tészta hozzávalóit és kidagasztatom a géppel, majd duplájára kelesztem. Kétfelé veszem a tésztát és egyforma nagyságú, 3 mm vastag körré nyújtom őket. Az egyik lapot sötőpapíros tepsibe helyezem, megkenem pizzaszósszal (én házit használok), megszórom sonkadarabokkal, meghintem kukoricával, reszelt füstölt sajttal és befedem a másik tésztalappal. A…
1. Melegítsük elő a sütőt 160-180 °C-ra, s olvasszuk össze egy méretes lábosban a cukrot, a juharszirupot, s a mézet a vajjal. Ha megvan, vegyük le a tűzről. 2. Ugyanebbe a lábosba szórjuk bele a lisztet, kókuszt, zabpelyhet, mazsolát stb. szóval az összes többi hozzávalót, s öntsük bele a vízben…
6 db kiflihez Az élesztőt morzsoljuk bele a fele mennyiségű langyos, cukrozott tejbe, majd pár perc alatt futtassuk fel. A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk langyosra hűlni és keverjük össze a maradék langyos tejjel. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük bele a felfuttatott élesztőt is. Ezután kanalazzuk rá…
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró olajban…
Egy tálban kikeverjük a mézet, tojássárgákat, vajat, élesztőt és a citrom és narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, rumot, langyos vizet. Alaposan kidolgozzuk, kb. 1 órát pihentetjük. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, csillagformával kiszaggatjuk. A kiszaggatott csillagokat egy kikent tepsibe helyezzük és kb. 10 percig kelesztjük. Sütőbe tesszük és…
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, míg az élesztő felfut, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, a tojást és jól dagasztjuk. Végül beledagasztjuk az 5 dkg olvasztott vajat. (Ha túl…
A tésztához az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral ízesített, 1,5 dl langyos tejben elmorzsoljuk és pár perc alatt felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, a felfutott élesztőt és a maradék tejjel összedolgozzuk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat. Addig dagasszuk, míg a…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.