Minden nyersanyagot mérj össze és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Mérd ki 90 g-os darabokra és gömbölyítsd fel, majd tedd sütőpapíros lemezre. Letakarva keleszd meleg helyen kb. 1 órát, majd 210 °C-os előmelegített sütőben süsd 20-22 percig. Jó étvágyat kívánunk!
Az olíva és az olaj kivételével mindent mérj egybe egy dagasztótálba, majd a langyos vízzel alaposan dagaszd ki a tésztát. Vékony sugárban csurgasd hozzá az olajat is, és dagaszd el rendesen. Végén tedd bele az összevágott olívabogyót és dolgozd bele a tésztába. Meleg helyen letakarva pihentesd a tésztát 30-40…
A vaj és az aszalványok kivételével mindent készíts össze egy tálba és alaposan dagaszd ki a tésztát. Apró darabokra vágott vajat fokozatosan add hozzá a tésztához. Ha eldolgoztad a vajat, akkor tedd hozzá az aszalványokat és forgasd át. Egy kiolajozott edénybe tedd a tésztát és letakarva keleszd 2 órát meleg…
A tészta hozzávalóit mérd ki, és készíts egy lágy tésztát. Tedd egy kiolajozott tálba és letakarva pihentesd kb. 40-50 percet. Vedd két felé a tésztát és olajos kézzel nyomkodd el sütőpapíros lemezre. Kend meg a tejföllel és gazdagon pakold meg a feltétekkel. Arra ügyelj, hogy a sütnivaló kolbászokat és a…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy tálba, majd a langyos tejjel dagaszd be. Ha kellően sima a tészta, akkor vedd kettő felé, és letakarva pihentesd meleg helyen kb. 40-50 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 2-3 mm vastag téglalapra és kend meg az olvasztott vajjal, majd szórd rá egyenletesen a…
A tészta hozzávalóit tedd egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy kelttésztát. Letakarva pihentesd 50 percet. Mérd 3 egyenlő részre, majd nyújtsd ki sütőforma szélességűre a tésztát. Kend meg olvasztott vajjal és oszlasd el rajta egyenletesen az aszalt áfonyát. Két ellentétes oldalról csavard fel a tésztát és helyezd a sütőformákba…
A lisztet, az ízesítő anyagokat és a zsiradékot morzsold össze, majd add hozzá a többi hozzávalót, és készíts gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát. Tedd fóliába és a hűtőben pihentesd 1 órát. Készíts 30 grammos csepp alakú tésztákat és nyújtsd ki kb. 2 mm vastagra, tegyél bele 30 g gesztenyemasszát…
Töltelék elkészítése: A pudingport készítsd el a 400 ml tej és 100 g cukor hozzáadásával, majd a főzés végén tedd bele a vajat és keverd el benne. Fólia alatt hűtsd ki. A körtét tisztítsd meg, majd apró kockákra vágd fel, ízlés szerint ízesítsd a fahéjjal, barnacukorral, kardamommal, majd egy serpenyőben pár…
Egy tálban habverővel keverj össze mindent, a liszt kivételével. Adagonként keverd bele a lisztet, hogy teljesen csomómentes legyen. Egy serpenyőt közepes lángon melegíts át és egy adag palacsinta tésztát tegyél a serpenyőbe. Süsd mindkét oldalát pirosra, majd hagyd kihűlni. Házi vagy bolti chilis babot melegíts fel és tedd a palacsintába. …
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy dagasztótálba, majd a langyos tejjel készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Letakarva pihentesd legalább 20-30 percet. Oszd kettő felé a tésztát (2 kuglóf formához), majd sodord ki ujjnyi vastagra és vágd fel kb. 2 cm-es darabokra. Vizezd meg a tészta felületét és forgasd bele alaposan…
A lisztet a zsiradékkal, a sóval, cukorral morzsold össze, majd a többi hozzávalót is add hozzá és alaposan dagaszd ki. Letakarva pihentesd 20 percet, nyújtsd ki és egy kb. 2 cm-es kiszúróval szúrd ki a tésztát. Tedd a pogácsákat sütőpapíros lemezre és egésztojással kend le, a tetejét reszelt sajttal szórd…
A cukkini és a sajt kivételével készíts össze mindent egy dagasztótálba. A folyadékkal készíts egy alaposan kidagasztott tésztát, ami kissé kemény. A dagasztás végén tedd bele a cukkinit és a darabolt sajtot is. Amikor eldolgoztad a tésztában, akkor tedd át egy tálba és letakarva pihentesd legalább 40 percet. 80 g-os…
Töltelék elkészítése: Az aszalt szilvát vágd apróra, majd keverd össze az ízesítő anyagokkal. A szilvát vágd félbe vagy aprítsd össze. Az egészet keverd össze. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és dagasztógéppel vagy kézzel készíts egy közepesen lágy kelt tésztát. Letakarva pihentesd a tésztát legalább 30 percet. 60…
Kovász elkészítése: A hozzávalókat mérd ki és alaposan keverd össze, majd letakarva 24 órára tedd meleg helyre (kb. 24°C). Elkészítés: A kovászt és a tészta hozzávalóit készítsd össze, majd a langyos vízzel dagaszd ki alaposan a tésztát. Tedd egy kiolajozott tálba és letakarva érleld 30 percig, majd egyszer hajtogasd meg…
A tészta hozzávalóit mérd ki, majd készíts egy alaposan kidagasztott lágy tésztát. Oszd el a tésztát 3 egyenlő részre és gömbölyítsd fel és egy olajos edényben letakarva keleszd 40 percen keresztül. Tedd a tésztákat sütőpapíros lemezre, majd olajos kézzel nyomkodd ki kb. 0,5 cm vastagra. Kend meg padlizsánkrémmel, majd bőségesen…
Puding elkészítés: A pudingport keverd el a tejben és add hozzá a cukrot, majd állandó keverés mellett forral fel. Pár perc hűtést követően keverd bele a vajat, majd fóliázd le a krémet úgy, hogy a fólia hozzáérjen teljesen a krémhez. Így hűtsd ki teljesen. Elkészítés: A hozzávalókat mérd össze, majd…
A tészta hozzávalóit mérd ki gondosan, majd egy dagasztó tálban gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva keleszd kb. 40 percet. 80 g-os darabokat mérj ki a tésztából, majd gömbölyítsd fel őket. Pár perc pihentetés után nyújtófával nyújtsd ki oválisra és a tölteléket oszd el egyenletesen a tésztákban. Alaposan…
Töltelék elkészítése: A citromlé kis részében keverd el a pudingot, a cukrot, vaníliás cukrot. A maradék citromlevet forrald fel, majd a kikevert pudingporral sűrítsd be. Pár percig hagyd hűlni, majd keverd bele a vajat és lefóliázva hűtsd ki a krémet. Elkészítés: A zsiradékot a liszttel alaposan morzsold el, majd tedd…
Töltelék elkészítése: A kristálycukrot tedd egy tapadásmentes serpenyőbe és alacsony lángon karamellizáld le. Tedd hozzá a vajat és a szeletekre darabolt barackot, forgasd át pár percig, majd hagyd kihűlni. Pár csepp citromlével keverd át. Tészta elkészítése: Mérd ki az alapanyagokat, majd a tojás és a tej nélkül morzsold…
Töltelék elkészítése: A káposztát pirítsd le az olajon és ízlés szerint ízesítsd. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 50 cm x 40 cm-re és egyenletes oszlasd el a tölteléket a felületén. Tekerd fel szorosan,…
Töltelék elkészítése: A szalonnát egy serpenyőben pirítsd le, majd távolítsd el a felesleges zsírt. Keverd össze a többi hozzávalóval. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót mérj ki gondosan, majd dagasztógépben vagy tálban a langyos folyadékokkal készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Letakarva 30 percig pihentesd egy kiolajozott tálban. Mérd ki a tésztát 150…
Töltelék elkészítése: A cseresznyét a cukorral keverd el, majd amikor kiengedte a levét, add hozzá a többi hozzávalót. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy dagasztó tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet, majd nyújtsd ki kb. fél cm vastag téglalap alapúra. Vágd…
Tangzhong elkészítése: A tejet és a lisztet mérd össze egy tálba és közepes lángon állandó keverés mellett sűrítsd be, majd hűtsd ki. Elkészítés: Minden hozzávalót mérj ki, add hozzá a kihűlt tangzhongot és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 40 percet. Vágd három egyenlő részre, gömbölyítsd fel és…
Az olívabogyó kivételével mindent készíts össze egy dagasztótálba vagy dagasztógépbe és készíts egy alaposan kidagasztott, közepesen lágy tésztát. A dagasztás végén keverd bele az olívát. Egy kiolajozott tálban letakarva pihentesd legalább 50 percet. Mérd ki a tésztákat egyenként 70 grammra, gömölyítsd fel és ismét pihentesd 5 percet. Formázd meg hosszúkás…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.