Tejbegrízes pite körtével

Minden anyagot összemérünk egy tálba és sima tésztát készítünk, melyet dagasztás után hűtőbe helyezünk 20 percre. Ezután kinyújtjuk vékonyra a tésztát és a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 30-32 cm átmérőjű formába helyezzük. Villával megszurkáljuk és sütés előtt még 10 percet pihentetjük meleg helyen, 200 ˙C- on kb. 6 percet elősütjük.
Tejbegríz:
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot és addig főzzük állandó keverés mellett, amíg a gríz meg nem fő benne, amíg sűrű tejbegrízt nem kapunk. Miután levettük a tűzről belekeverjük a vajat, míg el nem olvad benne. Langyosra hűtjük és mehet az elősütött tésztára, tetejét szépen kirakjuk körtebefőttel és 200 ˙C-on 10 percet sütjük. Hűlés után tortazselével fényezhetjük.
Elkészítés lépései:

1
Elkészülési idő:
Kb. 60 perc
Bonyolultság:
Kezdő
Szerző:
Budafoki élesztő
Hozzávalók:
- 350g finomliszt
- 10 g só
- 34 g cukor
- 70 g vaj
- 15 g Budafoki élesztő
- 1 db tojás sárga
- 180 g tej 2,8%
- Tejbegríz
- 1000 g tej
- 10 g vaníliás cukor
- 100 g cukor
- 150 g búzadara
- 20 g vaj
- Befőtt körte 1 nagy üveg