Poolish elkészítése: A poolish hozzávalóit összekeverve legalább 16-18 órát érni hagyjuk szobahőmérsékleten. Tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük és dagasztás után olajos edényben 1 órát érleljük, majd egyszer meghajtjuk és 16-18 órára letakarva hűtőbe tesszük. Edényből kivéve egységesen 350 grammos darabokat vágjuk, majd előformázzuk és letakarva pihentetjük legalább 15 percet.…
Töltelék elkészítése: Minden töltelék hozzávalót készíts össze hidegen és állandó keverés mellett forrald fel, majd hűtsd ki. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki, majd tedd egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 20 percet. Mérd ki egyenként kb. 70 g-os darabokra a tésztát és…
A tészta hozzávalóiból dagassz egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd 20 percet. A tésztát oszd kettő részre és téglalap alakúra nyújtsd ki. Az összekevert mandulás krémmel kend meg a tészták közepét és erre tedd a vékony szeletekre vágott körtét. A tészta két szélét szálka alakban vágd be és ezzel-…
A tészta hozzávalóit mérd össze egy dagasztógép táljába és készíts homogén tésztát. Mérd ki egyenként a tésztákat 80 grammra, gömbölyítsd fel és sütőpapíros lemezre nyomkodd el lapos, ovális tésztalapokká. Kikevert tejföllel alaposan kend meg a tésztákat és szórd meg a baconnal és a reszelt sajttal. Süsd 180 °C-on 15 percig.…
A hozzávalókból készíts egy kelttésztát és letakarva pihentesd 30 percet. Egyenként 40 g-os darabokra oszd a tésztát, gömbölyítsd fel és tedd sütőpapíros lemezre. 40-45 perces kelesztés után, amikor már jól megkelt a semlor, tedd 200 °C-os előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt süsd aranybarnára. A kihűlt sütemények tetejét vágd…
Töltelék előkészítése: A töltelék minden hozzávalóját keverd össze egy tálba. Arra figyelj, hogy a margarin nagyon puha legyen! Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas tésztát. Letakarva 20 percig pihentesd, majd nyújtsd ki téglalap alakúra, kb. 2-3 mm vastagra. A tölteléket egyenletesen kend el a tészta felületén és a csigát…
Töltelék elkészítése: A hagymát vágd apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sárgarépát, gombát, parajt, fokhagymát aprítsd fel kis darabokra. Mindent hirtelen piríts meg úgy, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Kihűlésig tedd félre. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót készíts össze és mérd bele egy tálba. Gyors mozdulatokkal dagaszd a…
A tészta hozzávalóiból kézmeleg vízzel készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. 80 g-os darabokra mérd ki a tésztát és formázz belőle karikát. A tésztát mártsd vízbe, majd a szezámmagba úgy, hogy az alja és a teteje is magos legyen. Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd…
Minden hozzávalót készíts össze egy tálba és gyors mozdulatokkal dagassz egy egynemű tésztát. 5 percet pihentesd olajos felületen, majd 70 g-os darabokra vágd fel. Formázz rudakat, majd a reszelt sajt és tökmag keverékében forgasd meg a tésztákat, ezután tedd sütőpapíros lemezre. 30-40 perces kelesztést követően 190-180 °C-os sütőben 14-15 perc…
Minden hozzávalót összemérünk egy dagasztó tálba és gyors mozdulatokkal homogén tésztát készítünk! Letakarva kelesztjük 30-35 percet, majd olajos kézzel egységnyi gombócokat formázunk a tésztából. 5 percet pihentetjük és forró olajban kisütjük!
Töltelék elkészítése: Ribizli kivételével a töltelék hozzávalóit egy tálba mérjük és botmixerrel krémesre keverjük. Sütemény elkészítése: A tészta hozzávalóit összemérjük egy tálba és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva kelesztjük 30 percet. Kb. 60×40 cm-es téglalap alapúra nyújtjuk a tésztát és egyenletesen elkenjük rajta a túró tölteléket. Gazdagon…
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy dagasztó tálba és a folyadékkal egy homogén tésztát készítünk. Letakarva 5 percet pihentetjük, majd 70 g-os darabokra osztjuk és felgömbölyítjük. Nyújtófával oválisra nyújtjuk, majd a cukorba és fahéjba forgatott almaszeletekkel díszítjük, végül barna cukorral az egészet leszórjuk. Letakarva kelesztjük meleg helyen legalább 40 percet. 185°C-os…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.