Az összes szárazanyagot összemérjük egy tálba. A tökmagot sütőben világosra pirítjuk, kihűtjük és késsel összevágjuk. A tökmagolajat és a tejet a szárazanyagra öntjük. A langyos vizet fokozatosan adagoljuk a tésztához dagasztás közben a kívánt keménység eléréséig. Ezután letakarva 30 percre meleg helyre tesszük a tésztát. Az idő letelte után egyenlő,…
Töltelék elkészítése: A tejszínt és a tojást egy botmixerrel alaposan elkeverjük, majd beletesszük a többi összevágott alapanyagot és fakanállal elkeverjük. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból egy homogén tésztát készítünk és letakarva pihentetjük 10 percet. A tésztát kinyújtjuk és egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk. Rövid, 15 perces kelesztést követően 200…
A tejet meglangyosítani, majd belekeverni a cukrot, belemorzsolni az élesztőt, és lefedve felfuttatni. Egy tálba beletenni a lisztet, a túrót, a sót és a zsírt, majd jól összemorzsolni. Ezután a közepébe kis mélyedést csinálni, majd beleütni egy egész tojást, és hozzáönteni a felfuttatott élesztőt. Jó alaposan összegyúrni. (addig gyúrni hogy…
Mártogatós elkészítés: A lisztet a vajon pirítsd meg, majd a tejjel apránként keverd el és a végén tedd bele a sajtot. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és pár perc alatt készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva meleg helyen pihentesd 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. fél…
A töltelékbe szánt mustár és a sonka kivételével közepesen kemény tésztát készítünk, melyet legalább 30 percig érni hagyunk letakarva. Ezután a tésztát 60 g – os darabokra osztjuk és felgömbölyítve, letakarva pihentetjük 5 percig. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat és csíkokra vágott sonkát és mustárt teszünk rá, feltekerjük és a két…
A dióbelet sütőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. Az aszalt fügét kis darabokra vágjuk. A füge és dió kivételével az összetevőkből egy lágy kenyértésztát készítünk. Letakarva 1 órát pihentetjük. Egy lisztezett deszkán lapos téglalapot formázunk a tésztából, majd egyenletesen megszórjuk a pirított, aprított dióval és szeletelt aszalt fügével. Szélei felől ráhajtogatjuk a…
Minden hozzávalót összemérünk egy dagasztó tálba és gyors mozdulatokkal homogén tésztát készítünk! Letakarva kelesztjük 30-35 percet, majd olajos kézzel egységnyi gombócokat formázunk a tésztából. 5 percet pihentetjük és forró olajban kisütjük!
Az élesztőt langyos vízben elmorzsoljuk hozzáadunk kiskanál cukrot 1 e.k.zablisztet letakarva 10 percig kelni hagyjuk.A zablisztet egy mély tálba tesszük mélyedést formálunk a közepébe ebbe öntjük a megkelt élesztőt és olajat.Alaposan összegyúrjuk néhányszor a deszkához csapjidjuk.A tetejét megszórjuk zabliszttel és egy órán keresztül letakarva szobahőmérsékleten kelni hagyjuk.Kilisztezett deszkán virág alakúra…
Az összetevőket egy tálba mérjük, úgy, hogy az élesztő és a só ne keveredjen! Az összetevőkből tésztát gyúrunk, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett munkalapon egyenlő darabokra osztjuk és zsemlét formálunk, majd 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt a lehető legmelegebb hőfokra állítjuk és sütő tepsivel együtt melegítjük fel.…
A tészta hozzávalóit mért össze egy tálba a kakaó kivételével és készíts egy kissé kemény kelttésztát. Mérlegen mérd két felé a tésztát és az egyik részébe dagaszd bele a kakaót. Letakarva keleszd legalább 30 percig. 1 db kosár aljához kell 2 db 40 grammos tészta: egy barna és egy fehér.…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal elkészítjük a tésztát. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és tojássárgával megkenjük, majd fagyasztóba helyezzük. Ha majdnem teljesen megfagyott, kivesszük és megvárjuk míg vágható lesz. Felületét megszórjuk ízlés szerint lenmaggal, szezámmal, napraforgóval és egy éles késsel daraboljuk kockára, téglatestre, háromszögre. Sütőpapíros lemezre tesszük és kelesztés…
Első mozzanatként minden anyagot kimérünk. A lisztet átszitáljuk egy tálba, és a közepébe mélyedést készítünk, amibe a friss élesztőt belemorzsoljuk. A sót is belerakjuk a lisztbe, de ügyeljünk rá, hogy ne kerüljön az élesztőhöz. Ezután kovászt készítünk: 30-35 ˙C-os vízből egy keveset öntünk az élesztőre és egy villa segítségével elkeverjük.…
A lisztet és a zsiradékot alaposan morzsold el, majd a többi hozzávalót mérd bele és a folyadékkal készíts egy rugalmas tésztát! Letakarva hűtőben 1 órát pihentesd! Kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtsd ki, a tészta felületét irdald be és egy 6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szúrd ki! Tedd sütőpapíros lemezre és…
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, összegyúrjuk a burgonyával, majd az összes többi hozzávalóval. Egynemű, ragadásmentes tésztát kapunk. Ezután kb 10 dkg-os gombócokat formázunk belőle, majd letakarva bő fél órát kelesztük. Ha megkelt, a gombócokat kör alakúvá lapítjuk, majd…
A porcukor kivételével minden anyagot kimérünk egy tálba és langyos vízzel szép, sima, lágy tésztát készítünk. Ezután a tésztát meleg helyen, letakarva pihentetjük legalább 40 percig. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk kb. 60 cm * 40 cm-re és tetszőleges darabokra vágjuk. Ismét pihentetjük letakarva kb. 30 percig, eközben pedig…
1. Az összes hozzávalót dagasztótálba helyezzük és géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát. 2. Az elkészült tésztát lisztezett felületre helyezzük, gömbölyítjük. Gömbölyítés után egy tálban kelesztjük. 3. A megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk, a darabokat gömbölyítjük, kilapítjuk és a közepébe lekvárt helyezünk. 4. A lekvárral töltött tésztát ismét gömbölyítjük…
A hozzávalókat összegyúrom meleg helyen kelesztem 1órát kinyújtom megkenem olvasztott vajjal és rászórom az édesítős kakaóport kb 190-200fokon sütöm ha megsült meglocsolom egy picit kókusztejjel Elkészítés lépései: A hozzávalókat összegyúrom meleg helyen kelesztem 1órát kinyújtom megkenem olvasztott vajjal és rászórom az édesítős kakaóport kb 190-200fokon sütöm ha megsült meglocsolom egy…
Elkészítési idő: 1 nap Az élesztőt a tejben a kiskanál cukorral, kevés liszttel, felfuttatjuk. A liszt közepében mélyedést készítünk, ebbe tesszük; a két egész tojást, a két evőkanál zsírt, egy teáskanál sót, kettő evőkanál ecetet, a felfuttatott élesztőt. Majd annyi ásványvizet adunk hozzá, hogy rugalmas kelt tésztát kapjunk. Letakarva 15…
A vaj és a töltelék kivételével minden hozzávalót mérj ki és készíts egy rugalmas, nem túl lágy tésztát. 3-4 mm vastagra nyújtsd ki téglalap alapúra és tedd be a hűtőbe letakarva legalább 30 percre. A vajat is nyújtsd ki sütőpapír között és tedd azt is hűtőbe feldolgozásig. A kinyújtott tésztára…
A káposztát reszeld le egy reszelővel vagy aprító gépben aprítsd össze. Egy kevés olajon 2 evőkanál cukorral pirítsd le a káposztát, ízesítsd sóval, borssal, majd hűtsd ki. A többi hozzávalóiból készítsd el a tésztát. Elsőként a zsírt, margarint és a lisztet elmorzsold el, majd add hozzá a többi összetevőt és…
Tészta készítése: A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 4dkg-os tésztadarabokra osztjuk, amelyekből golyókat formálunk. A golyókat egy enyhén lisztes konyhai kendővel letakart tálcára helyezzük. A tésztákat úgy kell sorban elhelyezni, hogy a kelésnél ne ragadjanak össze. Kb. 1…
Minden hozzávalót belemérünk egy tálba és homogén tésztát készítünk. 30 percre hűtőbe helyezzük fólia alatt. Ezt követően egyszer átgyúrjuk és a tészta kétharmadával kibélelünk egy kb. 20 cm átmérőjű piteformát. Az almákat megmossuk, magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy kevés cukorral és fahéjjal átkeverjük és szépen szorosan egymás mellé helyezve…
Töltelék elkészítése: A sonkát, olívabogyót, szárított paradicsomot vágd apróra és a reszelt sajttal, illetve pizzakrémmel alaposan keverd el. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva tedd hűtőbe legalább 1 órára. Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra és egy kb. 4 cm-es pogácsa kiszúróval szúrd…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.