Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, összegyúrjuk, dagasztjuk majd duplájára kelesztjük. Ketté vesszük ha megkelt és vékonyan kinyújtjuk. Felszeleteljük kockára és tölteléket rakunk a közepébe. A négyzetek ellentétes sarkait összecsippentjük, batyukat formálva. Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket és 20-30 percig…
A tészta hozzávalóit összekészítjük -az áfonya kivételével- egy dagasztógép táljába, majd lassú fokozaton elkezdjük dagasztani és lassan emeljük a sebességet. Addig dagasztjuk míg el nem válik az edény falától. 10 perc pihentetés után belehajtogatjuk az áfonyát és egy kizsírozott kuglóf formába helyezzük a tésztát. Letakarva kelesztjük kb. 40 percet majd…
A tésztához minden hozzávalót összekeverünk egy tálba, jól átgyúrjuk, majd kb. 30 percig kelni hagyjuk. A köztes időben a kókuszmasszához a tojásfehérjét és a cukrot habosra verjük. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, cukrot és a mézet, még egyszer felverjük és óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Az egészet jól összekeverjük, amíg egy kenhető,…
Tésztát készítünk az összetevőkből. Miután alaposan kidolgoztuk, letakarjuk és 30 percig pihentetjük. Egyenlő részekre osztjuk (kb. 40-50 grammnyi tésztadarabokra) és gombócokat formálunk. Ezeket a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, hogy négyzetformát kapjunk. Körülbelül 1 óra hosszáig kelesztjük, majd a lisztezett nyújtófával mindegyik zsemle közepén egy vájatot készítünk.…
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és kevés cukorral futtassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a 7 dkg porcukrot,vaníliás cukrot,1 tojást,a felfuttatott élesztőt,maradék tejet,citromhéjat és a 6 dkg puha margarint. Dolgozzuk össze és melege helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát. Közben elkészítjük a tölteléket. A pudingport keverjük simára a 10…
Mérőeszköz a joghurtos pohár! A cukorból egy kanálkával elveszek, és elkeverem a langyos tejben, majd feloldom benne az élesztőt és néhány percig állni hagyom. A többi cukrot hozzáadom a liszthez, ugyanúgy mint a sütőport és a sót. A liszt közepébe egy mélyedést csinálok, beleöntöm az összekevert tojást, a joghurtot és…
10 db-hoz hozzávalók:, Liszt (BL-55) – 400 g, Budafoki élesztő – 25 g , Só – 10 g, Víz – 240 ml Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb. 26°C-os), egy csipetnyi élesztő. Egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük. A hozzávalókból tésztát dagasztunk,…
250 g liszt, Fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 150 ml víz, 8 ml olívaolaj, 1 db nagy kuglóf sütőforma, Töltelék: , 1 db kis üveges konzerv gomba (150 g), 1 db kis tejföl, Őrölt bors ízlés szerint, Só ízlés szerint, Piros paprika ízlés szerint Töltelék: Összekeverjük a hozzávalókat…
Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, morzsoljunk bele 5 dkg márvány sajtot is. Tetejére szórhatunk szezámmagot, reszelt sajtot. Elkészítés: A liszthez adjuk sót és elmorzsoljuk benne a ramat. Hozzáforgatjuk a hagymát. Külön tálban villával áttörjük a túrót, majd hozzáadjuk a márványsajtot és az élesztőt is. Ezt adjuk a liszthez, a tojással…
Hozzávalók: Tésztához:, 800 g finomliszt, 40 g friss Budafoki élesztő, 16 g só, 80 g cukor, 10 g vaníliás cukor (1 csomag), 100 g vaj, 4,5-5 dl tej, Töltelék:, 100 g olvasztott vaj, szeletelt mandula ízlés szerint, kristály- vagy porcukor ízlés szerint A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Kb.…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük és lefedve kb. egy órát pihentetjük. A tésztát olívaolajjal egyenletesen megnedvesítjük, majd négyszög alakúra nyújtjuk. A tésztát egy éles késsel kicsi négyszögekre vágjuk, amikre ráhelyezzük a sonka-sajt tölteléket. Végül félbehajtuk a tésztákat és a széleket alaposan egymáshoz nyomjuk. A sonkás-sajtos derelyéket egy sütőpapírral bélelt tepsibe…
Töltelék elkészítése: Mérj össze minden töltelék hozzávalót és alaposan keverd össze. A tölteléknek nedvesnek tapadósnak kell lennie, de nem krémesnek! Elkészítés: A lisztet és a zsiradékot alaposan morzsold el egy tálba. Add hozzá a maradék hozzávalókat és gyors mozdulatokkal készíts egynemű, homogén tésztát. Mérd egyenként 200 grammra a tésztát és…
A tésztához valókat egy tálban homogén tésztává gyúrjuk majd két órára a hűtőbe tesszük pihenni. Addig a hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A tejfölt összekeverjük a sajtkrémmel és a fűszerekkel és egy órát hideg helyen érleljük. A két óra elteltével a tésztát egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és megkenjük a…
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk…
A kész tésztát 35 percig pihentetjük, majd 18 dkg-os darabokra osztjuk (kb. 20 darab). Ezeket a darabokat 80 cm hosszúra nyújtjuk és 5 percet pihentetjük. Ezután olajozzuk, cukorban alaposan megforgatjuk majd felcsavarjuk a sütőfára. A hengeres sütőfát nyújtófaként használva kilapítjuk a rátekert tésztát és kelesztjük 50 percig, majd ezután megsütjük.…
Forró tejjel közepes keménységű masszát csinálunk. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük és 2 egyenlő részre osztjuk: egyik felét a mákoshoz, másikat a dióshoz. A tésztát dagasztjuk, majd 15 percig pihentjük. Vékony lappá nyújtjuk (3 mm), köralakúra kivágjuk, a kivágott tésztadarabokkal pedig kibéleljük a kosárkákat, amit előzőleg vajjal kikentünk. A…
A krumplit héjában megfőzzük, pucolás után áttörjük és hűtjük. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a krumplihoz a tojással, élesztővel, sóval, liszttel és jól kidolgozzuk. Pihentetjük 30 percig, majd 1 cm vékonyra nyújtjuk és 2×10 cm vékony rudakat vágunk. Összesodorjuk, megkenjük tojássárgájával, szórjuk köménnyel és közepes tűznél…
Hozzávalók: Tészta: , 250 g liszt, fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 150 ml víz, 8 ml olíva olaj, Töltelék: , snidlinges sajtkrém (150 g), 1 db tojás, 1 csipet fehérbors, sonka – ízlés szerint (kb. 50 g) Töltelék: Összekeverjük a hozzávalókat, és hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a tésztánkat.…
Az élesztőt a tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk, majd a liszt közepébe kialakított mélyedésbe öntjük, letakarjuk és 30 percig letakarva kelesztjük. Ezután a többi hozzávalót beleöntve hólyagosra dagasztjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk és rákenjük a máktölteléket úgy, hogy minden oldalán ujjnyi széles…
Hozzávalók: 1/2 dl cukros tejben felfuttatunk 3 dkg Budafok élesztőt. Ha ez készen van, hozzáadunk 5 dkg porcukrot, 5 dkg margarint, 2 tojás sárgáját, késhegynyi sót, 50 dkg lisztet és annyi tejet, amennyit még felvesz (kb. 3-4 dl). Összedagasztjuk, meleg helyen kelesztjük. Utána kisodorjuk kb. 2 centiméteresre és kiszaggatjuk. Vigyázni…
Tészta hat darabhoz A tészta hozzávalóiból csomómentes tésztát gyúrunk, majd kb. egy órát kelni hagyjuk. A tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületen harmadoljuk. Minden harmadot téglalap alakúra (kb. 40×15 cm) nyújtunk és megkenjük 50g olvasztott vajjal és cukorral megszórjuk. Ezután hosszábban feltekerjük és kettévágjuk. Minden fél tésztarészt a vágási oldalával felfelé…
25 dkg finomliszt 25 dkg ch csökkentett Zero 6 liszt ( vagy további 25 dkg finomliszt), 1 mk. só, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 dl tej, 60 g vaj, 20 g eritrit stevia keverék /kevesebb kell mint a cukorból (vagy 60 g cukor), 1 tk cukor, 20 dkg…
A lisztet és a hűtőből kivett vajat elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. Az elkészült tésztát fóliába tekerjük és egy órán keresztül a hűtőben pihentetjük. Ezalatt az almát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd egy tálban fahéjjal és cukorral ízesítjük. A sütőformát kivajazzuk. A kihűtött tésztát 2 részre…
1. Az élesztőt dolgozzuk össze néhány kanál langyos tejjel és némi cukorral, majd meleg helyen kelesszük 10 percig. A maradék tejet keverjük össze a tojással, a rummal, a megolvasztott vajjal, a porcukorral, a maradék cukorral, adjuk hozzá az élesztőt, majd apránként dolgozzuk bele a sóval elkevert lisztet is. Keverjük csomómentesre,…
Az élesztőt megfuttatjuk enyhén cukros, langyos tejben. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a megolvasztott vajat (margarint is használhatunk), juhtúrót, 3 tojás felvert habját és az előzőleg felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk, hagyjuk kelni (kb. 30 p.). Ha megkelt, egy 28 cm átmérőjű kikent tortaformába helyezzük, a tetejét megkenjük tojássárgájával. 180° sütőben 25-30…
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a vajjal, azután hozzáadjuk a fölfuttatott élesztős tejet, és az összes többi hozzávalót, a reszelt sajton, medvehagymán és a pogácsák kenésére való tojáson kívül. Az egészet jól kidolgozzuk. Egy kifejezetten puha tésztát kell kapnunk.…
Tészta (kb. 13 darabhoz), Ánizs-boralap, 90 ml zöld veltelini, 1 ½ teáskanál egész ánizsmag, Előtészta, 150 g BL55-ös búzaliszt, 1 ½ kocka Budafoki élesztő, 100 ml tej (szobahőmérsékletű), 310 g előtészta, 350 g BL55-ös búzaliszt, 100 g vaj, 90 g cukor, 4 tojás sárgája (L-es méretű tojásé), 1 ½ teáskanálnyi…
Hozzávalók: Golyókhoz:, 500 g finomliszt, 30 g Budafoki élesztő, 10 g só, 75 g vaj , 10 g vaníliás cukor, 200 g langyos, 2,8 %-os tej, A golyók bevonásához:, olvasztott vaj , finomított kristálycukor, Karamellmártáshoz:, 100 g cukor , 150 g tejszín , 10 g vaj , 1 csepp citromlé…
Elkészítjük a kovászt: egy tálba szitáljuk a lisztet, elvegyítjük a sóval, majd a közepébe mélyedést készítünk. A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral nem túl forróra, majd elmorzsoljuk és el is oszlatjuk benne az élesztőt. Az élesztős tejet a mélyedésbe öntjük, kevés liszttel megszórjuk. 15-20 percig érleljük, ezalatt az élesztő szépen…
Az élesztőt, 1 ek. cukorral és a langyos tej felével felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a többi cukrot, majd hozzáadjuk a tejfölt, tojást, a felfuttatott élesztőt és elkezdjük kidolgozni. Elkezdjük összegyúrni és ha kezd leválni az edény faláról a tészta, apránként hozzáadjuk a puha vajat, majd addig dagasztjuk, míg…
Készítsük ki az összes hozzávalót, és ügyeljünk arra, hogy lehetőség szerint egyforma hőmérsékletű anyagokkal dolgozzunk! Először az élesztőt kevés langyos tej és cukor hozzáadásával felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, majd a vajon kívül minden hozzávalót beletéve, elkezdjük kidolgozni. Ha már összeállt és leválik az edény oldaláról a tészta, adjuk…
Az összes összetevőből tésztát gyúrunk. A tésztát letakarva addig pihentetjük, amíg duplájára nem nő. Egyenlő darabokra osztjuk és gombócokat formázzuk. Ízlés szerint a gombócokba diót, csokit, aszalt gyümölcsöt helyezhetünk. Kikent muffin formákba helyezzük, letakarva kelesztjük kb. 1 óráig. A tetejét 1 tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15-18 percig…
Töltelékhez: reszelt alma, fahéj, cukor, reszelt babapiskóta A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére almástölteléket teszünk (kb. 1 kanál), a tészta széleit behajtogatjuk, tepsibe helyezzük. A tésztát lekenjük egész felvert tojással, ismét kelesztjük (kb. 20percig). Sütés: 180°…
A lisztet morzsoljuk el a Ramával, és keverjük el a többi hozzávalóval. Az elkészített tésztát 1 órát pihentessük. Ezután a tésztát vágjuk tíz felé, és készítsünk kis cipókat belőle. A cipócskákat nyújtsuk kör alakúra, és vágjuk 8 szeletre (mintha torta lenne). A háromszögeket tölthetjük sütésálló lekvárral, diós vagy mákos töltelékkel.…
A mazsolát áztassuk be kb. 30 percre a meglangyosított rumba, majd öntsük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Az aszalt gyümölcsöket, és a mandulát vágjuk fel apróra. (a szeletelt mandulát nem kell összevágni, mehet bele úgy) A tejet langyosítsuk meg, és keverjük hozzá a porcukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt,…
A száraz részeket kimérem egy tálba, és alaposan elkeverem. Kimérek 3 dl vizet, amiben elkeverem a 20 gr élesztőt, majd hozzá öntöm a lisztkeverékhez, és robotgép dagasztószárával elkezdem összedolgozni. Adok hozzá még 7 ml vizet, hogy egy közepesen sűrű nokedli tészta állagú tésztát kapjak. Ha jól eldolgoztam a vízzel a…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. Harmadoljuk és a darabokból veknit formázunk. A vekniket megszórjuk liszttel és 45 percig kelni hagyjuk. Ezután a veknik tetejét egy éles késsel berácsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe…
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal tésztát dagasztunk.1 órát kelni adjuk.Közben ledaráljuk a dió felét a másik felét durvára vágjuk és fahéjas cukorral összekeverjük.Az almákat meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk ez lesz a töltelék.Egy nagyobb kapcsos tortaformát kizsírozunk és lisztezünk.A tésztát egyenletesen elsimítjuk megszórjuk a cukros dióval…
A hozzávalókat egy tálban összemérjük és egynemű sima felületű tésztát készítünk, majd letakarjuk és egy órát pihentetjük. Ezalatt a tepsit kivajazzuk, a fahéjat a porcukorral összekeverjük. A pihentetési idő lejárta után a tésztát téglalap formára nyújtjuk, és a felületét megkenjük tejjel úgy, hogy mindenhol fedje a tésztánkat. Ezután rászórjuk a…
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt majd hozzáadjuk a kávés kanál sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.…
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben 1 mk cukorral.A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában.Majd hozzáadtam az élesztős tejet és elkezdtem géppel dagasztani.Amikor már összeállt,hozzáadtam az olajat és alaposan kidolgoztam a tésztát.Gombócot formáltam belőle és rizslisztes deszkán vékonyra kinyújtottam.Megkentem a puha margarinnal és a kikevert pizzakrémmel.Rátettem a szalámit és a…
A kenyérsütőgép üstjébe teszem a hozzávalókat és csinos kis tésztát dagasztok belőle. Dagasztás után duplájára kelesztem és két részre osztom. Mindkét tésztámat kinyújtom és kifli formára feltekerem őket. Egyenként sütőzacskóba rakom őket, tepsibe helyezem és ismét kelesztés következik. Ha már kétszeresére dagadtak, akkor vizet spriccelek a zacsiba és bekötöm a…
2 dkg BUDAFOK élesztőt 1 kockacukorral kevés langyos tejben felfuttatunk. Ha jól megkelt, hozzáöntjük a melegen tartott 0,5 kg liszthez. Beleteszünk még 1 tojássárgáját, 6 dkg felolvasztott vajat, 3 evőkanál porcukrot, pici sót és annyi tejet, hogy kalácskeménységű tésztát kapjunk. Kézzel nagyon alaposan kidolgozzuk, majd lisztezés után meleg helyen letakarva…
A kenyértésztához minden hozzávalót keverjünk össze. Ezután egy műanyagzacskóval fedjük le és 30 percig hagyjuk kelni. Majd a tésztát a hús nagyságához illőre kinyújtjuk és a húst a tészta közepére helyezzük. Vékonyan feltekerjük a tésztát a húsra, és jól összezárjuk. Az összezárt oldallal lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Letakarjuk…
A lisztben elkeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a rámát.Hozzáadjuk az élesztőt,tojássárgáját,rumot, tejfölt és annyi tejet, hogy rétestészta keménységű legyen. Letakarva meleg helyen, 1 órát pihentetjük,majd kés penge vékonyra nyújtjuk a tésztát. Derelye vágóval kb. 8×8 cm négyszögeket vágunk,melynek a közepét 1cm -ként bevágjuk ügyelve,hogy maradjon a szélén 1cm. Ez…
Az élesztőt a langyos tejben 1 ek. cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a közepébe a tojássárgákat és az élesztőt, és puha tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, tehetünk bele pici tejet. 4 cipót csinálunk belőle, megkelesztjük és ha megkelt, ujjnyi vastagra kinyútjuk s a következő krémmel töltjük: 4 tojásfehérjét…
A víz feléhez keverjük hozzá a cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Ezután keverjünk hozzá annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatészta állaga legyen. Ezután szórjuk meg egy pici liszttel, majd letakarva, langyos helyen kb. tíz perc alatt kelesszük a duplájára. A maradék lisztet keverjük össze a sóval, adjuk hozzá a…
Kis tejben megfuttatjuk az élesztőt, egy kevés liszttel megkelesztjük. Összemorzsoljuk a maradék lisztet a kókuszzsírral, hozzáadjuk a megkelesztett élesztőt, a maradék tejet, az eritritet, a tojássárgáját, és a sót- rugalmas tésztává gyúrjuk, ha szükséges, plusz tejjel lazíthatjuk. Vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk. A szilvalekvárból egy fél kiskanálnyit teszünk a lapocskákra, majd…
Tésztához: 500 g liszt 25 g Budafoki élesztő 5 g só 50 g cukor 50 g vaj 2 tojás sárgája 2 csomag vaníliás cukor 2,4 dl tej Töltelékhez: 500 g túró 3 evőkanál cukor 2 csomag vaníliás cukor 1 tojás Díszítéshez: 1 csomag hideg vaníliás pudingpor 250 g eper Édes…
A langyos-cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd takarjuk le, és futtassuk fel. A lisztet szitáljuk át, majd keverjük hozzá a sót. Ezután adjuk hozzá a langyos vizet, a vajat, és a felfuttatott élesztőt, majd dagasszuk meg a tésztát. Ha lágyabb, ragadósabb lenne a tészta, akkor egy kevés lisztet még…
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe daraboljuk, rászórunk egy kiskanál cukrot, és félretesszük hogy felfusson. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt,puha vajat és a maradék tejet(a tejet lassan adagoljuk amennyit a tészta felvesz), és jól összedolgozzuk,kidagasztjuk. A tésztát 2 gombócra osztjuk, és lisztezett felületen lapostányérnyi kör alakúra…
A kimért anyagokat egy tálba vagy dagasztógépbe öntjük és egyenletes sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 5 percig pihentetjük, majd kb. 0,4 cm vastagságú lappá nyújtjuk. Nagyjából 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kör alakú lapokat szúrunk ki (a körök kimetszéséből megmaradt tésztát vagy annak egy részét tartsuk meg). A bekevert…
Az élesztőt 1,5 dl tejben 2 ek. liszttel és 2 ek. cukorral felfuttatjuk. A tésztát alaposan kidolgozzuk és 8 részre osztjuk. Töltelék: 20 dkg margarint/vajat 1 ek. sóval felmelegítünk (lehet sajtot is). Egy-egy tésztát tányérnagyságúra nyújtunk. Négyet megkenünk margarinnal/vajjal és a másik négyet rátesszük. Egy margarinra/vajra kerül egy sima tészta.…
A lisztet egy tálba szitaljuk és hozzáadjuk a csipet sót, cukrot, olvasztott vajat. A tejet egy teáskanál kristalycukorral meglangyosítunk, majd a Budafoki friss élesztőt felfuttatjuk benne. Az élesztő hozzáadásával puha tésztát gyúrni. A tészta meleg helyen körülbelül 1 óra alatt a kétszeresére kelesztjük. A kelt tésztát nagyjából 2-3 cm vastag…
1. A lisztet és a sót összekeverjük. 2. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, enyhén cukros vízben, majd hozzáadjuk a liszthez, gyúrjuk. Az élesztő felfuttatását akár ki is hagyhatjuk, elég csak tej állagúra keverni a vízben. A Budafoki élesztőnk így is keleszt 3. Apránként hozzáadjuk az olívaolajat, illetve a fűszereket. 4.…
A hozzávalókból rugalmas, nem ragadós tésztát dagasztunk. Az élesztőt nem szoktam külön felfuttatni, mindig megbízható csupán arra kell ügyelni hogy a sóval ne érintkezzen közvetlenül. 30 – 40 percig pihentetjük, utána hat részre osztom, egyesével kis zsemlékké gömbölyítem. 10 percig pihentetem majd ovális, kb. 15 cm. nagyságúra lapítom őket egyesével.…
A stollen osztrák ünnepi kalács, amit általában Mindenszentekkor készítenek el és Karácsonyig hűvös helyen, becsomagolva tárolnak. A lisztet egy tálba szitáljuk és a közepében kialakított mélyedésbe öntjük a tejben, kis cukorral megfuttatott élesztőt. Az így kapott híg kovászt meleg helyen 30 percig kelesztjük. A mazsolát és az apróra vágott kandírozott…
Langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálban elkeverjük a lisztet, a cukrot és a fahéjat. Hozzáadjuk a vajat, a tésztát kézzel kidolgozzuk. Egy mélyedést készítünk, a felvert tojást és a felfuttatott élesztőt beleöntjük. A tésztát bedagasztjuk. Amennyiben kemény a tészta, hozzáadhatunk még egy kevés tejet. Lisztezett gyúródeszkára…
A tésztát az összetevőkből jól kidagasztjuk, majd 1 ujjnyi vastagságra kinyújtjuk. A lelapított margarint vagy vajat egy egyszerű hajtással behajtogatjuk a tésztába, majd 10 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 1 ujjnyi vastagságra, és egy összetett (4 rétegű) hajtást csinálunk. Ezt a hajtást még egyszer-egyszer megismételjük,…
A tejet meglangyosítjuk a csipet cukorral , felfújtatjuk benne az élesztőt. A lisztet össze keverjük az egy evőkanál sóval , hozzá adjuk a három deciliter étolajat és az élesztős tejet Össze dolgozzuk , a tésztának közepesen puhának kell lennie . Majd mikor kész picit pihenni haddjuk (kb: 10 perc )…
A tejet meglangyosítom, 1 dl-ben egy kis cukorral felfuttatom az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet szitálva, a maradék cukorral, a sóval, vajjal egy tálba teszem. Ha felfutott az élesztő, jó alaposan összedolgozom lassan hozzáadva a megmaradt tejet. Ha már elválik az edény falától félreteszem meleg helyre, letakarva keleszteni. Kb. 1…
Az élesztőt meleg tejben feloldjuk, a liszt egyharmadával és egy kevés cukorral elkeverjük, megszórjuk liszttel és letakarva meleg helyen kelni hagyjuk. A többi hozzávalót kimérjük és a kész kenyértésztával egy sima tésztává dolgozzuk össze. A kész tésztát ezután fél órán át letakarva ismét kelni hagyjuk, majd kötélformára alakítjuk, és kb.…
A hozzávalókat összekeverjük és letakarva két órán át kelesztjük, majd deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bevont tepsibe tesszük a pogácsákat, megkenjük egész tojással és megszórjuk sajttal. (Nem tesszük a tésztába az összes sajtot, csak kb. 15 dkg-ot, a maradékkal megszórjuk a pogácsák tetejét. Forró sütőben sütjük a tésztát, míg…
Az élesztőt felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez és a többi hozzávalót.Szép hólyagossá dolgozzuk.Egy órát kelesztjük.Kinyújtjuk lekenjük olvasztott vajjal és tetszés szerint megszórjuk porcukros kakaóporral.Feltekerjük lekenjük tojással.Megsütjük.Még melegen lekenjük cukros tejjel.Jó étvágyat!
A hozzávalókból homogén tésztát készítünk, alaposan eldolgozzuk. Tésztaérés: (olajjal kikent műanyag tálban) – 3 óra, közben kétszer olivás kézzel „átforgatjuk” a tésztát. Osztást megelőzően a tésztát lisztágyra borítjuk és kézzel gyengéden téglalapot formázunk belőle. A tészta felületét meglisztezzük, majd ezután tetszőleges téglalap alakúra vágjuk össze. Kézzel enyhén megnyújtjuk a tésztadarabokat,…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.