A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit dagasztást követően téglalap alakúra nyújtjuk és a hűtőbe helyezzük fólia alatt, legalább 30 percre. A tésztát kivesszük a hűtőből és elkenjük rajta a tepertőkrémet, majd a tészta másik felével befedjük. Elnyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra és szimpla hajtást végzünk. Hűtőben pihentetjük 5 percet…
A tészta hozzávalóit kimérjük és a langyos tejjel közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet, majd téglalapra kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra. A sajtokat felkockázzuk vagy lereszeljük, összekeverjük a fűszerekkel, sóval, fokhagymával és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Hosszanti irányba feltekerjük a tésztát, felületét egy kevés olívaolajjal átkenjük és letakarva…
A dióbelet sütőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. Az aszalt fügét kis darabokra vágjuk. A füge és dió kivételével az összetevőkből egy lágy kenyértésztát készítünk. Letakarva 1 órát pihentetjük. Egy lisztezett deszkán lapos téglalapot formázunk a tésztából, majd egyenletesen megszórjuk a pirított, aprított dióval és szeletelt aszalt fügével. Szélei felől ráhajtogatjuk a…
A tészta hozzávalóit összekeverjük alaposan egy tálban és kizsírozott sütőformába tesszük bekeverés után közvetlen. A tölteléket elkészítjük, azaz a vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a barnacukrot és a mandulalisztet. Egyenletesen eloszlatjuk a süteményünk felületén, majd az áfonyával és a mandulával megszórjuk, letakarva kelesztjük 30-40 percet. 180 ℃-os előmelegített sütőben sütjük kb.…
Töltelék elkészítése: A diót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel leforrázzuk. Kenhető állagot kell, hogy kapjunk, ha túl kemény, még kevés tejjel hígítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Tészta készítése: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd minden ízesítő anyagot hozzáadunk és a tojással meg a tejjel omlós tésztát készítünk.…
1. tészta: 30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 8 dkg cukrot, 1 cs. s. port, 1 csipet sót elmorzsoljuk, és hozzáadunk 1 tojást (linzer állagú tésztát kell gyúrjunk). Ha kell egy csöpp tejet/tejszínt tehetünk hozzá. Folpakkba csomagolva hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a többi hozzávalót. 2. tészta: A 10 dkg lisztet,…
Az élesztőt felfuttatjuk a cukor és a langyos rizstej egy részével. Ezután minden hozzávalót kimérünk egy tálba és az élesztős rizstejjel szép, közepesen lágy tésztát készítünk, melyet dagasztás után letakarva pihentetünk legalább 30-40 percet. Közben a tölteléket elkészítjük, azaz megmelegítjük a margarint, és belekeverjük a kakaóport, a cukrot és a…
Tészta készítése: A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, belekeverjük a sót, a porcukrot és az élesztőt, majd tojással, tejföllel, tejjel elkészítjük a rugalmas tésztánkat. Fóliában hűtőbe helyezzük kb. 1 órára. A tészta 2/3 részét belenyújtjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd az elkészített tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta és a maradék 1/3 tésztát…
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba vagy egy dagasztó gépbe és a langyos tej adagolásával selymesen lágy tésztát készítünk, 30 percet letakarva pihentetjük. Muffin formát vagy kis gyümölcstorta formát kivajazunk és akkora tésztagombócot teszünk bele, ami a forma felét kitölti. Meleg helyen letakarva kelesztjük, míg a forma háromnegyedét el nem…
Az édesburgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és rendesen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval, cukorral és a tetejére morzsoljuk az élesztőt. A burgonyát hozzáadjuk és óvatos adagolás mellett elkezdjük dagasztani a tésztát. Fontos, hogy nagyon sima tésztát készítsünk! Dagasztás után 10 percet letakarva pihentetjük, majd…
A tészta hozzávalóiból egy közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen 30 percet kelesztjük. 4 db egyenlő részre osztjuk a tésztát, felgömbölyítjük és pihentetjük további 15 percet. A mángoldot apróra vágjuk olajon megfuttatjuk és sóval fokhagymával ízesítjük, fél marék sajttal elkeverjük. Tortaforma méretűre nyújtjuk a tésztákat, és elkezdjük a…
Morzsa: A hozzávalókat addig morzsoljuk míg el nem érjük a kívánt állagot. A tészta hozzávalókból egy közepesen lágy kelt tésztát készítünk, melyet letakarva 30 percet meleg helyen pihentetünk. Ezután a tésztából 90 g-os gombócokat formálunk és egy nyújtófával kerekre nyújtjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük letakarva, majd a megtisztított,…
Az összetevőket egy tálba mérjük, úgy, hogy az élesztő és a só ne keveredjen! Az összetevőkből tésztát gyúrunk, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett munkalapon egyenlő darabokra osztjuk és zsemlét formálunk, majd 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt a lehető legmelegebb hőfokra állítjuk és sütő tepsivel együtt melegítjük fel.…
A lisztet átszitáljuk és jól elkeverjük a sóval. Minden további hozzávalót belekeverünk a vaj kivételével. Egy kemény tésztát kell, hogy kapjunk. A szobahőmérsékletű vajat apránként belegyúrjuk a tésztába, míg egy selymes, közepesen lágy tésztát nem kapunk. Letakarva 1 órát kelesztjük, majd egyszer alaposan átgyúrjuk és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük…
A spárgát megmossuk és a talpából levágunk egy kis darabot. Egy serpenyőben olajon pár percig pirítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd kihűtjük. A tészta hozzávalóit kimérjük és a langyos vízzel kelt tésztát készítünk. Letakarva 10 percet pihentetjük. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Egy-egy tésztadarabot a…
Minden hozzávalót belemérünk egy tálba és homogén tésztát készítünk. 30 percre hűtőbe helyezzük fólia alatt. Ezt követően egyszer átgyúrjuk és a tészta kétharmadával kibélelünk egy kb. 20 cm átmérőjű piteformát. Az almákat megmossuk, magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy kevés cukorral és fahéjjal átkeverjük és szépen szorosan egymás mellé helyezve…
Hozzávalók: 500 g , 25 g , 40 g cukor , 10 g vaníliás cukor , 5 g só, 25 g vaj , 230 g magas zsírtartalmú tej, kedvenc fagyink, néhány kartonlap , alufólia , étolaj a kenéshez, kristálycukor A kartonpapírból tölcsérformát hajtunk és tűzőgéppel összefogatjuk, majd az egészet becsavarjuk…
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis meleg tejben a cukorral. Ezután mindent egybemérünk és a felfuttatott élesztővel kelt tésztát készítünk. 30 percre letakarva pihentetjük. 2-3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és kb. 5×5 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden tésztadarabba átlósan lekvárt helyezünk. Kissé nedvesítjük a tésztát és két ellentétes sarkot egymásra hajtunk,…
Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját, majd egy tálba szitáljuk a lisztet. Belekeverjük alaposan a sót és a vaníliás cukrot. A liszt közepén egy mélyedést képzünk, amibe beleöntjük a cukrot és 2 dl langyos tejet, majd rámorzsoljuk az élesztőt! A tojások sárgáját a liszt szélén helyezzük el, a fehérjét pedig…
Hozzávalók: 300 g búzafinomliszt, 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 5 g só, 2 db tojás, 50 g Budafoki élesztő, 100 g laktózmentes vaj, kb. 120 ml kókusztej, 1 teáskanál szemcsés édesítőszer (Erythritol), Töltelék: 100 g kakaópor + 3 evőkanál édesítőszer+ kevés olaj a kenéshez A tészta hozzávalóit kimérjük és tésztát…
Hozzávalók: 350g finomliszt, 10 g só, 34 g cukor, 70 g vaj, 15 g Budafoki élesztő, 1 db tojás sárga, 180 g tej 2,8%, Tejbegríz, 1000 g tej , 10 g vaníliás cukor, 100 g cukor, 150 g búzadara, 20 g vaj , Befőtt körte 1 nagy üveg Minden anyagot…
Az összes szárazanyagot összemérjük egy tálba. A tökmagot sütőben világosra pirítjuk, kihűtjük és késsel összevágjuk. A tökmagolajat és a tejet a szárazanyagra öntjük. A langyos vizet fokozatosan adagoljuk a tésztához dagasztás közben a kívánt keménység eléréséig. Ezután letakarva 30 percre meleg helyre tesszük a tésztát. Az idő letelte után egyenlő,…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.