Töltelék elkészítése: Ribizli kivételével a töltelék hozzávalóit egy tálba mérjük és botmixerrel krémesre keverjük. Sütemény elkészítése: A tészta hozzávalóit összemérjük egy tálba és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva kelesztjük 30 percet. Kb. 60×40 cm-es téglalap alapúra nyújtjuk a tésztát és egyenletesen elkenjük rajta a túró tölteléket. Gazdagon…
Minden hozzávalót kimérünk egy dagasztó edénybe és egy viszonylag lágy tésztát készítünk. Kiolajozott tálban kelesztjük 2 órát, közben egyszer meghajtogatjuk (szellőztetjük) a tésztát. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és kis vekniket formázunk. Pihentetjük a tésztát 15 percet és egy jó lisztes táblán a kenyereket megcsavarjuk és sütőpapíros lemezre helyezzük.…
A céklát megtisztítjuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük és mikróban főzzük pár percet. Botmixerrel pépesítjük. A további palacsinta hozzávalókat habverővel simára keverjük, majd a végén a céklát is belekeverjük. Meleg helyen hagyjuk kelni kb. 20-30 percet. Előmelegített serpenyőben mindkét oldalát egyenletesen sütjük. Jó étvágyat kívánunk!
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal sima tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük legalább 20 percet. 10 egyenlő részre osztjuk a tésztát és mindegyiket felgömbölyítjük. A tésztákat kerekre nyújtjuk egy nyújtófával és egy adag tölteléket helyezünk a közepébe, majd összehatjuk, mint egy kagylót. 5 db töltött tésztát teszünk egy kenyér sütőformába,…
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy dagasztó tálba és a folyadékkal egy homogén tésztát készítünk. Letakarva 5 percet pihentetjük, majd 70 g-os darabokra osztjuk és felgömbölyítjük. Nyújtófával oválisra nyújtjuk, majd a cukorba és fahéjba forgatott almaszeletekkel díszítjük, végül barna cukorral az egészet leszórjuk. Letakarva kelesztjük meleg helyen legalább 40 percet. 185°C-os…
A tészta hozzávalóiból kézmeleg folyadékkal egy közepesen lágy tésztát készítünk és letakarva pihentetjük legalább 30 percet. Nyújtófával fél cm vastag téglalap alapúra nyújtjuk. A mascarponét cukorral elkeverjük és egyenletesen elkenjük a tészta felületén. Friss áfonyával megszórjuk és a tésztát félbe hajtjuk. Késsel kb. 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk megcsavarjuk, majd csiga…
Töltelék elkészítése: A tejszínt és a tojást egy botmixerrel alaposan elkeverjük, majd beletesszük a többi összevágott alapanyagot és fakanállal elkeverjük. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból egy homogén tésztát készítünk és letakarva pihentetjük 10 percet. A tésztát kinyújtjuk és egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk. Rövid, 15 perces kelesztést követően 200…
Töltelék elkészítése: A túróhoz mindent hozzáadunk, kivéve a gyümölcsöt és egy botmixerrel krémesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt is. Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba és a folyadékkal egy rugalmas tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet. Egyenként 150 grammra mérjük a tésztát és felgömbölyítjük. 5 perc pihentetés után…
A kalács hozzávalóiból egy homogén, közepesen lágy tésztát készítünk és letakarva meleg helyen hagyjuk pihenni 10 percet. 150 g-os darabokra osztjuk a tésztát és alaposan átdolgozzuk, kinyújtjuk és 3 szálból kalácsot fonunk. Kiolajozott sütőformába tesszük és letakarva legalább duplájára kelesztjük. 180 °C-os előmelegített sütőben sütjük 35-40 percet.
Töltelék elkészítése: A fetasajtot kockára vágjuk és elkeverjük az apróra vágott medvehagymával. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk és letakarva 20 percet pihentetjük. Nyújtófával 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden tésztadarab közepére helyezünk egy adag tölteléket és a négy sarkát összefogva becsomagoljuk őket. A…
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal lágy tésztát készítünk. Kiolajozott tálban, letakarva pihentetjük 1 órát. A tésztát egy mérleg segítségével egyenlő részekre osztjuk (kb. 250 g-os darabok) és felgömbölyítjük, majd a sütőpapírral ellátott lemezen újból pihentetjük. Kézzel alaposan megnyomkodjuk és a felvágott feltéteket egyenletesen elhelyezzük a tészta felületén. Letakarva…
A magokat egy lemezen megpirítjuk, majd alaposan kihűtjük. Ezután minden alapanyagot kimérünk és a pirított magokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet. 60 g-os darabokra osztjuk a tésztát és felgömbölyítjük, majd ismét pihentetjük 5 percet. Tetszés szerint formázzuk, fonjuk és felületét vizezzük, majd fekete és fehér szezám…
Töltelék elkészítése: A főzés nélküli vanília pudingport elkeverjük a csomagoláson javasolt tejmennyiség felével és hozzákeverjük a darabolt aszalt epret és a pirított darabolt mandulát. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból (szoba hőmérsékletűek legyenek) egy közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen pihentetjük 30 percet. Egyenként 80 grammra mérjük a tésztát és…
Az elkészítéshez szükséges anyagokat kimérjük egy dagasztó tálba és egynemű, homogén tésztát készítünk, melyet 10 percig letakarva pihentetünk. Nyújtófával kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és egy pohárral vagy kiszúróval kiszúrjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 30 percet, de legalább duplájára, és előmelegített sütőolajban sütjük mindkét oldalát, amíg piros nem lesz.…
Töltelék elkészítése: A tarja mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöd, majd egy éles késsel vékony szeletekre vágod. A hagymát vágd apróra és kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a tarját és a paradicsomszószt az összezúzott fokhagymával és ízesítsd sóval, borssal. Fedő alatt párold kb. 10 percet és már kész is, de…
A kenyér tetejére kerülő napraforgó kivételével mindent tégy egy dagasztó tálba és a langyos vízzel készíts tésztát. Ha a tészta elkészült, hagyd kelni kb. 30 percet. 150 grammos darabokra oszd a tésztát, majd felgömbölyítve és napraforgóba mártva tedd a kiolajozott porcelán bögrébe vagy sütésálló formába. Letakarva keleszd további 40-45 percet.…
Töltelék elkészítése: A sonkát, olívabogyót, szárított paradicsomot vágd apróra és a reszelt sajttal, illetve pizzakrémmel alaposan keverd el. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva tedd hűtőbe legalább 1 órára. Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra és egy kb. 4 cm-es pogácsa kiszúróval szúrd…
A lencsét alaplében főzd rövid ideig, majd használat előtt alaposan hűtsd ki. A kenyér további hozzávalóit mérd össze és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát és a végén gyúrd bele a vörös lencsét! Letakarva pihentesd legalább 1 órát. Vágd négy egyenlő részre és gömbölyítsd fel, majd helyezd sütőpapíros lemezre…
Kovász elkészítése: Legalább 24 órával a Panettone készítése előtt keverd be a hozzávalókból és meleg helyen letakarva pihentesd. Tészta elkészítése: A vaj és a mazsola kivételével a tészta hozzávalóit és a kovászt helyezd bele egy dagasztógépbe és lassú fokozaton dagaszd be a tésztát. Amikor selymes a tészta, akkor kis adagokban…
A tészta hozzávalóit összemérjük és közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva 20 percet pihentetjük. A mákot forró tejjel leforrázzuk, kihűlés után a lekvárral összekeverjük. Kenhető tölteléket kell kapnunk, amit 3 egyenlő részre osztunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük, majd vékony kör alakúra nyújtjuk. A 4 tészta közé 3 adag…
Az élesztőt egy kevés tejben a cukor egy részével felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összemérjük és a felfutott élesztővel elkészítjük a tésztánkat. Dagasztás után egyből szétmérjük 300 grammokra a tésztát és téglalapot formázunk belőle. Letakarva hűtőben pihentetjük 1-2 órát. Közben elkészítjük a kétféle tölteléket és 150 grammos adagokra mérjük. A tésztákat…
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk az alma és a sajt kivételével. Ha félig bedagasztottuk a tésztánkat, akkor rakjuk bele a reszelt almát és a reszelt sajtot. Homogén tésztává gyúrjuk és a hűtőbe helyezzük kb. 1 órára. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát 8 x…
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk és hűtőben letakarva pihentetjük kb. 1 órát. Lisztezett asztalon 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk és olajozott fa vagy fém rúdra tekerjük a tésztát úgy, hogy kb. 1/3 részben mindig fedje az előző réteget. Felületét egésztojással kenjük és 30-40…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Ha szükségét érezzük, adjunk hozzá egy kis folyadékot is, pl. vizet vagy tejet. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és pogácsa szúróval kiszúrjuk. Tetejét egésztojással kenjük és sajtozzuk. Sütőpapíros lemezre rakjuk és kb. 30-40 percet meleg helyen kelesztjük. 200 °C-os…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.