Előző este összekeverjük a kovász hozzávalóit és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Elkészítés: A kimért anyagokat a dió kivételével beleöntjük a dagasztógép táljába, majd elkezdjük a dagasztást. Dagasztás végén adjuk a tésztához a diót. Rugalmas, jól formázható tésztát kell kapnunk. Az így begyúrt tésztát, konyharuhával letakarva pihentetjük ¾ órát. Szétosztjuk 2…
Poolish elkészítése: A poolish hozzávalóit összekeverve legalább 16-18 órát érni hagyjuk szobahőmérsékleten. Tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük és dagasztás után olajos edényben 1 órát érleljük, majd egyszer meghajtjuk és 16-18 órára letakarva hűtőbe tesszük. Edényből kivéve egységesen 350 grammos darabokat vágjuk, majd előformázzuk és letakarva pihentetjük legalább 15 percet.…
Mérj ki minden hozzávalót és gyors mozdulatokkal, vagy dagasztógépben lassú sebességen alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd kb. 20 percig. Vágd fel 8 felé a tésztát, majd gömbölyítsd fel. Sodord ki a szálakat kb. 25 cm hosszúra és 4 darabot fonj össze, hogy egy kerek kenyér legyen belőle. Így…
A tészta hozzávalóiból dagassz egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd 20 percet. A tésztát oszd kettő részre és téglalap alakúra nyújtsd ki. Az összekevert mandulás krémmel kend meg a tészták közepét és erre tedd a vékony szeletekre vágott körtét. A tészta két szélét szálka alakban vágd be és ezzel-…
Töltelék előkészítése: A töltelék minden hozzávalóját keverd össze egy tálba. Arra figyelj, hogy a margarin nagyon puha legyen! Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas tésztát. Letakarva 20 percig pihentesd, majd nyújtsd ki téglalap alakúra, kb. 2-3 mm vastagra. A tölteléket egyenletesen kend el a tészta felületén és a csigát…
Töltelék elkészítése: A hagymát vágd apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sárgarépát, gombát, parajt, fokhagymát aprítsd fel kis darabokra. Mindent hirtelen piríts meg úgy, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Kihűlésig tedd félre. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót készíts össze és mérd bele egy tálba. Gyors mozdulatokkal dagaszd a…
A tészta hozzávalóiból kézmeleg vízzel készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. 80 g-os darabokra mérd ki a tésztát és formázz belőle karikát. A tésztát mártsd vízbe, majd a szezámmagba úgy, hogy az alja és a teteje is magos legyen. Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd…
Az élesztőt felfuttatjuk a cukor és a langyos rizstej egy részével. Ezután minden hozzávalót kimérünk egy tálba és az élesztős rizstejjel szép, közepesen lágy tésztát készítünk, melyet dagasztás után letakarva pihentetünk legalább 30-40 percet. Közben a tölteléket elkészítjük, azaz megmelegítjük a margarint, és belekeverjük a kakaóport, a cukrot és a…
Az összetevőket egy tálba mérjük, úgy, hogy az élesztő és a só ne keveredjen! Az összetevőkből tésztát gyúrunk, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett munkalapon egyenlő darabokra osztjuk és zsemlét formálunk, majd 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt a lehető legmelegebb hőfokra állítjuk és sütő tepsivel együtt melegítjük fel.…
Minden hozzávalót belemérünk egy tálba és homogén tésztát készítünk. 30 percre hűtőbe helyezzük fólia alatt. Ezt követően egyszer átgyúrjuk és a tészta kétharmadával kibélelünk egy kb. 20 cm átmérőjű piteformát. Az almákat megmossuk, magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy kevés cukorral és fahéjjal átkeverjük és szépen szorosan egymás mellé helyezve…
Hozzávalók: Kovász: 500 g BL 80 liszt (kenyérliszt), 300 g víz , 200 g kovászos uborka lé, Kenyér: 500 g Bl 80 kenyérliszt, 20 g só, 10 g Budafoki élesztő, 150 g víz Kovász: Hozzávalókat összekeverjük. A kovászt legalább 24 órán át érleljük szobahőmérsékleten. Kenyér: Az elkészült kovászból és a…
Hozzávalók: Tészta: 250 g liszt fél kocka Budafoki élesztő 5 g só 150 ml víz 8 ml olívaolaj Kb. 8-10 cm-es átmérőjű sütőformák (7-8 db) Töltelék: 4-5 egész tojás ízlés szerint ízesítjük: só, bors, zöldhagyma, bacon Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Kelesszük, amíg a duplájára…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. Harmadoljuk és a darabokból veknit formázunk. A vekniket megszórjuk liszttel és 45 percig kelni hagyjuk. Ezután a veknik tetejét egy éles késsel berácsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe…
A kenyértésztához minden hozzávalót keverjünk össze. Ezután egy műanyagzacskóval fedjük le és 30 percig hagyjuk kelni. Majd a tésztát a hús nagyságához illőre kinyújtjuk és a húst a tészta közepére helyezzük. Vékonyan feltekerjük a tésztát a húsra, és jól összezárjuk. Az összezárt oldallal lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Letakarjuk…
A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és 5 cm csíkokra felvágjuk, de a végén 1 cm-t meghagyunk. Minden második csíkot felhajtjuk, és a virsliket a csíkokra vízszintesen belefonjuk. Ha az összes virslit elhelyeztük, a tészta felületét tojással megkenjük. Kelesztés után még egyszer tojásozzuk, majd reszelt sajttal megszórjuk. Végül 220⁰C-os sütőben arany…
Elkészítési idő: 12-15 perc Hozzávalók: Liszt: 250g, Víz: 1,5dl, Só: 5g, Cukor: 5g, Olívaolaj: 1 evőkanál, Tojás kenéshez, szezámmag A lisztet, sót és cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az élesztőt. Villával keverjük el a masszát, amíg a liszt az összes vizet fel nem veszi. Ezután adjuk hozzá az…
10 db-hoz hozzávalók:, Liszt (BL-55) – 400 g, Budafoki élesztő – 25 g , Só – 10 g, Víz – 240 ml Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb. 26°C-os), egy csipetnyi élesztő. Egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük. A hozzávalókból tésztát dagasztunk,…
A graham lisztet összekeverjük a zabliszttel belemorzsoljuk az élesztőt hozzáadjuk a citrom héját,levét.Belekeverünk egy tojást,édesítőt ,sót,a reszelt almát.Összedolgozzuk és letkarva egy órát kelesztjük.Ezután 3 részre osztjuk, összegyúrjuk majd fonjuk a tetejét megkenjük tojássárgájával.Fél órát kelni hagyjuk még kivajazott tepsiben. Újra megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben kb.40 percig sütjük.Még langyosan olvasztott…
Az élesztőt langyos vízben elmorzsoljuk hozzáadunk kiskanál cukrot 1 e.k.zablisztet letakarva 10 percig kelni hagyjuk.A zablisztet egy mély tálba tesszük mélyedést formálunk a közepébe ebbe öntjük a megkelt élesztőt és olajat.Alaposan összegyúrjuk néhányszor a deszkához csapjidjuk.A tetejét megszórjuk zabliszttel és egy órán keresztül letakarva szobahőmérsékleten kelni hagyjuk.Kilisztezett deszkán virág alakúra…
Mivel nekem dagasztógépem van, így nem futtattam fel az élesztőt előre. Ha valaki kézzel dagasztja, akkor az élesztőt felfuttatni 0,5 dl langyos vízben, amihez a fent megadott cukor mennyiségéből egy teáskanálnyit hozzátenni. A dagasztótálba szitáltam a lisztet és a búzasikért, hozzákevertem a sót és a cukrot, készítettem egy mélyedést, abba…
1.5 e.k. zablisztet elkeverünk a laktózmentes margarinnal hozzá morzsoljuk az élesztőt.Langyosan öntjük rá a l.m. tejet majd rászorjuk a többi lisztet.Belekeverünk egy tojássárgáját és megsózzuk.40 percig kelesztjük ,három részre sodorjuk kaláccsá összefonjuk.Margarinnal kikent tepsibe helyezzük a tetejét megkenjük tojássárgájával elkevert tejjel.30 percig kelesztjük még letakarva.180 fokon sütjük 20 percig majd…
50 dkg zabliszt, 2 db főtt burgonya, 3dkg élesztő, 1 t.k. cukor, langyos víz vagy tej felfuttatáshoz, 2.k.k.só, 1 db Lilahagyma, 10dkg sonka vagy kolbász karika .mentes, 2 db koktél paradicsom, Laktóz mentes tejföl 3 dl, 1 fokhagyma, 10dkg morzsolt kukorica, őrőlt bors Az élesztőt felfuttatom a burgonyát összetörve hozzáadom…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.