Hozzávalók: Tészta: 250 g liszt, ½ kocka Budafoki élesztő, 1 tk cukor, 1 ek víz, 3 tojás, 100 ml tej, 20 ml olívaolaj, ½ tk só, bors. Töltelék, díszítés: 200 g juhsajt, 250 g passzírozott spenót, chili, étkezési olajspray, 1 tojás, fekete szezámmag (díszítéshez). Elkészítés: Az élesztőt elkeverjük a cukorral…
A töltelékbe szánt mustár és a sonka kivételével közepesen kemény tésztát készítünk, melyet legalább 30 percig érni hagyunk letakarva. Ezután a tésztát 60 g – os darabokra osztjuk és felgömbölyítve, letakarva pihentetjük 5 percig. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat és csíkokra vágott sonkát és mustárt teszünk rá, feltekerjük és a két…
Hozzávalók: 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 10 g só, 15 g vaj, 1 kg sütőtök (200 g a tésztához), 2 dl víz, 1 tojás Töltelék: 800 g sütőtök, 150 g szeletelt baconszalonna, gyömbér ízlés szerint Díszítés: 1 csomag hántolt tökmag ELKÉSZÍTÉS: Az egész sütőtökünket felvágjuk és…
Hozzávalók: Tészta: 250 g liszt fél kocka Budafoki élesztő 5 g só 150 ml víz 8 ml olívaolaj Kb. 8-10 cm-es átmérőjű sütőformák (7-8 db) Töltelék: 4-5 egész tojás ízlés szerint ízesítjük: só, bors, zöldhagyma, bacon Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Kelesszük, amíg a duplájára…
Töltelékhez: reszelt alma, fahéj, cukor, reszelt babapiskóta A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére almástölteléket teszünk (kb. 1 kanál), a tészta széleit behajtogatjuk, tepsibe helyezzük. A tésztát lekenjük egész felvert tojással, ismét kelesztjük (kb. 20percig). Sütés: 180°…
1. A zsíros tepertőt ledaráljuk (ha nem elég zsíros, akkor tegyünk hozzá 2 tojásnyi zsírt), hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 evőkanál ecetet, jól összedolgozzuk, és téglalap alakúra formáljuk, hideg helyre tesszük pihenni. 2. A tejben elkeverjük a cukrot, és hozzáadjuk az élesztőt. Ha az élesztő a tej tetejére jön, akkor…
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet. A kis…
Az élesztőt a langyos tejjel és a kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalóval és az élesztős tejjel összegyúrjuk. A puha tésztát letakarva 45 percet kelesszük. Téglalap formára kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra. Rászórjuk a spenótos fokhagymát amit előtte kevés vajon pároltam meg és a szeletelt mozzarella sajtot. Feltekerjük…
A meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük. A tepsit előkészítjük, kivajazzuk és lisztezzük. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a margarint/vajat elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a margarinos liszthez. Beletesszük a tojás sárgáját és a csipet sót. Rugalmas tésztává gyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába és hűtőben 1 órát…
Az élesztőt langyos tejben kis cukorral megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a cukrot, sót, tojást. és a megfuttatott élesztőt. Lágy tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk. 1 órát kelesztjük. ha megkelt 4 cipóra osztjuk. A cipókat téglalap alakúra kinyújtjuk . Két oldalán csíkokban bevagdaljuk, Középre rátesszük az elkészített túrótölteléket. és…
Tészta elkészítése: 1 dl langyos tejben az 1 evőkanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba bele tesszük a lisztet elmorzsoljuk a margarint majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a tojás sárgájákat. Ezután tésztává gyúrjuk, fél órát pihenni hagyjuk. Amig a tészta pihen, elkészítjük a krémet. Pihentetés után a tésztát lisztezett…
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálban szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, tejfölt, a felolvasztott zsírt, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejjel tésztát dagasztunk. Szükség szerint még tejet adhatunk hozzá, hogy kb. pogácsa keménységű legyen a tészta. Kelni hagyjuk, amig duplájára nem nő.…
A hozzávalókból rugalmas, nem ragadós tésztát dagasztunk. Az élesztőt nem szoktam külön felfuttatni, mindig megbízható csupán arra kell ügyelni hogy a sóval ne érintkezzen közvetlenül. 30 – 40 percig pihentetjük, utána hat részre osztom, egyesével kis zsemlékké gömbölyítem. 10 percig pihentetem majd ovális, kb. 15 cm. nagyságúra lapítom őket egyesével.…
Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék cukrot, vaníliás cukrot meg a csipet sót elkeverjük a tejjel, a 2 tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a rummal és a mazsolával. A megszitált lisztből, a megkelt élesztőből és a langyos tejkeverékből tésztát dagasztunk. Mikor már kissé kidolgoztuk, hozzáadjuk az…
Egy tálban elkeverjük a langyos tejet a porcukorral majd belemorzsoljuk az élesztőt ,hagyjuk felfutni. A tésztához kimérjük a lisztet, sót, citromhéjat, vaníiliás cukrot. Összekeverjük majd ha felfutott az élesztő hozzáöntjük, kézzel vagy géppel elkezdjük összedolgozni. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és eldolgozzuk majd kis adagokban hozzá adjuk a puha vajat és addig…
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, addig összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ha felfutott az élesztő, a margarinnal, tojássárgájával és a tejjel összegyúrjuk a tésztát (én tálas mixerben csinálom). A kész tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felébe kakaót keverünk, a másikba a mazsolát. 30 percig kelesztjük. Elkészítés lépései: Kelesztés után kb…
– Az élesztőt keverjük össze a cukorral ( folyós állagot kapunk ). A lisztet szitáljuk össze a sóval, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat a folyós élesztőt a langyos tejet és dolgozzuk hólyagosra . Letakarva, kelesszük a duplájára. – Ha a tészta megkelt, osszuk 8 vagy 9 gombócra. A tésztagombócokat…
– A hozzávalókból a lekvár kivételével dagasszunk tésztát és kelesszük a duplájára. – Ha a tészta megkelt, osszuk 12 egyenlő részre, majd minden egyes gombócot vágjunk további 3 részre. – Az így kapott 36 db kis labdacsot egyesével, nyújtsuk kb 14 cm átmérőjű körré, kenjük meg mindegyiket 1 tk lekvárral,…
A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal,az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben a liszthez adjuk a tojássárgájával a sóval és a vaníliás cukorral együtt.Egy órát meleg helyen kelesztjük közben elkészítjük a diókrémet. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral.Ha kész óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a darált diót,majd a citrom reszelt héját.…
450 g finomliszt, 0,5 teáskanál só, 1 kk fahéj, 1 kk szegfűszeg, 1 kk gyömbér, 1 kk cukor, 30 g élesztő, 100 g mazsola, 4 ek vaj (olvasztott), 1 db tojás (felvert), 225 ml tej (langyos), Tetejére: 75 g finomliszt, 2 ek napraforgó olaj, 4 ek víz, 1 db tojás,…
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha túl lágy akkor adjunk hozzá lisztet. 30 percig kelesztjük, A margarint kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítővel. Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 cipót formázunk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. Felgöngyöljük, majd hármat összefonunk, majd…
A krumplit megfőzöm. A tejet langyosítom, kicsi cukrot adok hozzá, majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. A lisztet átszitálom, majd hozzáadom a megfőtt és durvára összetört krumplit, a zsírt, a sót, a tejfölt, a tojásokat végül a felfuttatott élesztőt. Ezt elkezdem összekeverni, majd a cukrot és a csokor apróra…
Elkészítési idő: Kb.1,5 óra mire a tepsibe kerül, ezután kelesztem, ami hőmérséklet függő A tésztát 9 részre osztom, kb 25 cm-es kör alakú lapokat nyújtok egyesével. A kinyújtott tésztát megkenem a puha ramaval, megszórom reszelt sajttal (vegyesen trappista és füstölt), és megszórom a bacon-nel. Három réteget teszek egymásra, kicsit összelapogatva.…
90 dkg liszthez a krémes pudingot és tejjel és kevés cukorral és felfuttatott budafoki élesztőt hozzáadjuk,2 csomag vaníliás cukrot,2 csomag sütőport,25 dkg kristálycukrot,3 evőkanál étolajat összekeverem és jó alaposan kidagasztom,majd mini cipókat formázok és tepsibe kisütöm. Elkészítés lépései: 90 dkg liszthez a krémes pudingot és tejjel és kevés cukorral és…
Ez a recept igazából a nagymamám és az én saját receptemnek a kombinációja. Kuglóffal kezdjük Tészta 1, A tejet melegítsük langyosra egy kanál cukorral és az élesztőt morzsoljuk bele majd hintsük meg a tetejet liszttel, hogy elfedje. 2, Amíg az élesztőnk fut keverjük ki a vajat a cukorral és ha…
A mazsolát megmosom és meleg vízbe beáztatom. Közben a tejet fellangyosítom és kis cukor hozzáadásával belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni. Eközben a lisztet átszitálom, majd a cukrot és a sót is hozzáadom. Elkeverem végül pedig hozzáadom a tojásokat. Ezt összekeverem, hozzáadom a lecsöpögtetett mazsolát, majd kb. 10 percig dagasztom, míg…
Az élesztőt a cukros langyos tejbe morzsoljuk,és felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet ,és hozzáadjuk a két tojás sárgáját,a csipet sót,hozzáöntjük majd a megkelt élesztős tejet .összeállítjuk a tésztát ,amikor már összeállt akkor apránként bele dolgozzuk,a langyos margarinos olajat.addig dagasztjuk amíg elválik a tészta a tál oldalától,és a kezünktől. Ekkor…
Az elesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóiból meggyúrjuk a tésztát, cipót formálunk, fél órán át kelni hagyjuk. Kinyújtjuk 4 részletben kerek formára. Megolvasztjuk a vajat, ezzel megkenünk egy lapot, megsózzuk, majd ráhelyezünk egy másik lapot. Ezt a másik két lappal is megismételjük. 8 részre vágjuk, és a kapott…
Elkészítés: A tejet a cukorral langyosra melegítjük ,majd belemorzsoljuk az élesztőt felfuttatjuk.A tejet a cukorral langyosra melegítjük ,majd belemorzsoljuk az élesztőt felfuttatjuk .Majd hozzáadjuk a lisztet a két tojásosok sárgáját,a sót ,a zsírt,és bedagasztjuk. Ha megkelt a tésztánk akkor kiborítjuk átgyúrjuk,és téglalap alakúra kinyújtjuk,és hosszában három részre vágjuk. A középső…
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk majd a kimért liszthez sóhoz és olajhoz adjuk.Tésztát dagasztunk és kelesztés nélkül mindjárt kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra.A margarint kikeverjük a tojássárgájával sóval majd a tésztára kenjük megszórjuk reszelt sajttal.Két oldaláról feltekerjük a közepéig és itt kettévágjuk.Szeleteljük majd zsírozott lisztezett tepsibe rakjuk egymás mellé nem…
A tésztához: 2,5 dl tej,100 gr cukor , fél kocka élesztő 5 ek olaj 1 tojás +1 tojásfehérje 650 g liszt 1/2 kk só A töltelékhez: 5 dl tej 5 ek cukor 1csomag eper puding 5 ek kókuszreszelék A kenéshez:50 g vaj ,1 tojás sárgája+1 ek olaj Egy tálban tesszük…
A savanyú káposztáz jól kicsavarjuk és felaprítjuk, hogy ne legyen olyan szálas, így könnyebb lesz vele dolgozni. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a vajat /vagy margarint/, valamint a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Majd hozzáadjuk az előkészített savanyú káposztát…
A liszthez hozzaadom a sot ,a cukrot, langyos tejet es a tojast, majd bedagasztom. A dagasztas vege fele hozzaadom az olvaszott vajat es holyagosra dagasztom amig mar nem tapad a teszta az edeny falahoz. A sutoben megpiritom a mandulat (vigyazat, hamar odaeghet).Egy labasban a cukrot felolvasztom , vilagos szinure karamellizalom…
A hozzávalókat összekeverjük, majd jól összegyúrjuk. Letakarjuk, majd kelni hagyjuk. Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk és 4 db zsemlét készítünk belőle. 10-15 percig pihenni hagyjuk. A zsemlét kinyújtjuk, 6 háromszöget vágunk ki belőle, ezekből lesznek a kiflik. Minden zsemléből 6 db kifli lesz, tehát összesen 24 lesz az…
Az élesztőt felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez és a többi hozzávalót.Szép hólyagossá dolgozzuk.Egy órát kelesztjük.Kinyújtjuk lekenjük olvasztott vajjal és tetszés szerint megszórjuk porcukros kakaóporral.Feltekerjük lekenjük tojással.Megsütjük.Még melegen lekenjük cukros tejjel.Jó étvágyat!
Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, a maradék cukrot, a tojásokat, az olívaolajat, tejet és a felfutott élesztőt. Hólyagosra dagasztjuk a tésztát,majd letakarva 30 percig kelesztjük meleg helyen. Ezután átgyúrjuk a tésztát és 10 egyenlő kis gombócot formázunk…
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalókkal tésztát dagasztunk.1 órát kelni adjuk.Közben ledaráljuk a dió felét a másik felét durvára vágjuk és fahéjas cukorral összekeverjük.Az almákat meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk ez lesz a töltelék.Egy nagyobb kapcsos tortaformát kizsírozunk és lisztezünk.A tésztát egyenletesen elsimítjuk megszórjuk a cukros dióval…
Az élesztőt pici tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Egy tojássárgáját félreteszünk a kenéshez. A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, meleg helyen letakarva megkelesztjük. Ha szépen megkelt, akkor háromfelé osztjuk a tésztát és színezzük, alaposan átgyúrjuk mindegyik színt. Ezután a színeket elosztjuk 5-vagy 6 felé, attól függ, mekkora briósokat szeretnénk. Tetszés szerint fonjuk,…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk.Az élesztőt kevés langyos tejjel 1 ek cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát. Mikor elválik az edénytől, letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, enyhén lisztes felületre borítjuk, átgyúrjuk , és 12 részre osztjuk. A tésztákból hosszúkás rudakat sodrunk majd csiga formába feltekerjük…
Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe és megszórjuk a cukorral, hagyjuk felfutni. Egy másik tálba mérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,majd a margarint és a tojást. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyre rakva, letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt…
Az élesztőt felfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk benne a vajat, beletesszük a tojássárgját és a felfuttatott élesztőt legvégül a tejfölt. Jól összedolgozzuk. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével és rászórjuk a reszelt sajtot. Ezt követően tetszés szerint rudakat…
A langyos tejben elkeverjük a kávéskanál cukrot, és a 2,5 dkg élesztőt felfuttatjuk benne. Az 50 dkg lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzátesszük a tojás sárgáját, az 1 teáskanál sót, és összedolgozzuk a tésztát. Mikor már szépen összeállt, hozzáadjuk a lágy 5 dkg vajat. Ha szükséges, még tejet tehetünk hozzá,…
Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a margarinnal. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, tejfölt, 20 dkg reszelt sajtot. Szép sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, 20 percet pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát és a nagyon apróra vágott medvehagyma…
A 60 dkg lisztet egy tálba szórjuk, közepén mélyedést alakítunk ki. Beleöntjük a 10 dkg cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a 2 dl langyos tejet. 15 percig hagyjuk, hogy felfusson az élesztő. Ezután hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját: 2 tojás, 6 dkg vaj, 1 mk só, rumaroma. Kidagasztjuk, majd…
A tejet langyosítjuk bele a csipet cukrot az élesztőt , 30dkg lisztet, a tojást, a tejfölt pici sóval ,az élesztős tejjel összedolgozunk.A 10 dkg lisztet kikeverjük a 8 dkg langyos zsírral,majd ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, majd három egyenlő részre osztjuk. Egy órát pihentetjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk,…
A tejet langyosítjuk bele a csipet cukrot az élesztőt , 30dkg lisztet, a tojást, a tejfölt pici sóval ,az élesztős tejjel összedolgozunk.A 10 dkg lisztet kikeverjük a 8 dkg langyos zsírral,majd ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, majd három egyenlő részre osztjuk. Egy órát pihentetjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk,…
A földimogyorót aprítóban ledarálom, és hozzáteszem a cukrot, a juharszirupot, a tojásfehérjét, majd egy kicsit villával felverem. Ezután formázom a gombócokat, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe elhelyezem őket. Közepesen meleg sütőben megsütöm.
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben. Ameddig…
Az alapanyagokból egy homogén tésztát állítunk össze. Alaposan eldogozzuk, egy órát pihentetjük. Az elkészített tésztából, két szálat nyújtunk, majd ezt kettes fonással összefonjuk, a végét összetekerjük és a közepére főtt tojást helyezünk. Ezután megkenjünk egy tojással és megszórjuk a reszelt mandulával. Sütés: 215°C-on. Elkészítés lépései: Az elkészített szálból két szálat…
A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam egy egész tojást, a sót, a tejfölt a darált tepertőből több mint a felét , a durvára vágott tökmagot a csipetnyi őrölt fehérborsot , a puha zsírt és könnyed de nem ragadós tésztát dagasztottam. Lisztezett tálban letakarva körülbelül a duplájára kelesztettem. Mikor megkelt,…
A lisztet a dagasztóüstbe mértem, hozzáadtam az élesztőt, a tojásokat, a sót, az útifű maghéjat a puha tepertőt és a puha sertészsírt, majd a tejfölt hozzáadagolva elkezdtem dagasztani. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy lágy de ne ragacsos tészta legyen a végeredmény. Ezután kelesztőtálba tesszük, duplájára kelesszük meg. Kelés után lisztezett…
A lisztbe belevegyítem a friss élesztőt, a zabpelyhet, a sót, hozzáadom a tejfölt, a 3 kanál puha zsírt, a durvára vágott magkeveréket a kettő egész tojást és egy tojás sárgáját, majd lágy de nem ragacsos tésztát dagasztok. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ezután lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra sodrom, megkenem vékonyan…
A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt majd a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. 30-40 C fokos sütőben a tésztát fél óra alatt megkelesztjük. 2 részre osztjuk és tetszés szerinti feltéttel 180-200 C fokos sütőben készre sütjük. Ebből az adagból 2 db vékony tésztás pizza készül villámgyorsan. :o)
Az élesztőt 1,5 dl tejben 2 ek. liszttel és 2 ek. cukorral felfuttatjuk. A tésztát alaposan kidolgozzuk és 8 részre osztjuk. Töltelék: 20 dkg margarint/vajat 1 ek. sóval felmelegítünk (lehet sajtot is). Egy-egy tésztát tányérnagyságúra nyújtunk. Négyet megkenünk margarinnal/vajjal és a másik négyet rátesszük. Egy margarinra/vajra kerül egy sima tészta.…
Egy tálban összekeverjük a lisztet, olivaolajt, tojást, langyos tejet, élesztőt és a karikákra vágott olivabogyókat. Alaposan kidolgozzuk a tésztát és 35 percig kelesztjük. Egy evőkanál segítségével gombócokat szaggatunk, amikből olajos kézzel zsemléket formázunk. Olivaolajjal kikent tepsibe helyezzük és 30 percig kelesztjük, majd vízzel megszórjuk, és az előmelegített sütőben 160°C-on kb.…
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (hamarabb felfut, ha a tetejére szórunk egy pici lisztet). A lisztet összekeverjük a tojással, tejjel, sóval, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt majd a szőlőmagolajat. A tésztát hólyagosra keverjük és kb. fél óra alatt meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztából 12db gombócot formálunk és olajjal kikent…
1. A langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az olvasztott vajat, sót, az élesztős keverék és a maradék tejet. 3. Csomómentes, sima tésztát dagasztunk. 4. Meleg helyen kelesztjük (duplájára!). 5. Amikor megkelt, ismét átgyúrjuk és kb. 20 percig pihentetjük. 6. Ismét gyúrjuk és az…
60 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal. Hozzáadunk 2 dkg sót, 2 tojássárgáját, 3 dkg élesztőt 1 dl tejben felfuttatva. Hozzáadunk még 2 dl tejet és rétestészta keménységűre kidolgozzuk. 2 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk. Apró pogácsának szaggatjuk, megkenjük tojássárgájával. Azonnal is süthetjük. Fél sütésben a tojással még egyszer…
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, míg az élesztő felfut, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, a tojást és jól dagasztjuk. Végül beledagasztjuk az 5 dkg olvasztott vajat. (Ha túl…
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl vízben a cukorral. A lisztben elkeverjük először a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a tepertőt. Elmorzsoljuk, hogy porszerű legyen és ne legyenek benne csomók. Hozzáadjuk a tejfölt és a futtatott élesztőt majd nem túl kemény tésztát gyúrunk. Ha kell adhatunk hozzá még vizet. Meleg helyen pihentetjük…
Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek. liszttel, 1 tk. cukorral és a tejjel. A tepertő nélkül jól gyúrható tésztát készítünk. Fél óra pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk és megkenjük a tepertővel. Összehajtogatjuk és fél órát pihentetjük. Ezt mégegyszer megismételjük. Utána 1,5-2 cm-re nyújtjuk, bevagdossuk, kiszaggatjuk, megkenjük tojással és előmelegített sütőben közepes…
1. Az élesztőt felfuttatjuk az enyhén cukros tejben. 2. A lisztet, a tojást, a sót, a zsírt és az élesztős tejet összegyúrjuk, legvégül hozzáadjuk a tepertőt és a borsot. Jól kidolgozzuk. 3. Meleg helyen kb. egy óráig kelesztjük. 4. Miután megkelt, lisztezett nyújtódeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. 5. A tészta felületét…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.