Minden hozzávalót kimérünk egy dagasztó edénybe és egy viszonylag lágy tésztát készítünk. Kiolajozott tálban kelesztjük 2 órát, közben egyszer meghajtogatjuk (szellőztetjük) a tésztát. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és kis vekniket formázunk. Pihentetjük a tésztát 15 percet és egy jó lisztes táblán a kenyereket megcsavarjuk és sütőpapíros lemezre helyezzük.…
A lisztet a zsiradékkal és a száraz hozzávalókkal morzsold össze, majd add hozzá a tojássárgáját, a tejet, és készíts egy homogén élesztős omlós tésztát. Letakarva pihentesd legalább 15 percet, majd vágd kettő egyenlő részre és nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastagra. Töltelék elkészítése: keverd össze a diót annyi baracklekvárral, hogy…
Minden hozzávalót összemérünk és csomómentes tésztát készítünk. 10 perc pihentetés után lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és kb. 1,5-2 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapíros lemezre tesszük és letakarva legalább 30 percet kelesztjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 9-10 percet. Sütés előtt egésztojással lekenjük. Jó étvágyat kívánunk!
Töltelék elkészítése: A száraz azuki babot öblítsd le és egy éjszakára áztasd be hideg vízbe. Másnap egy edényben tedd fel főni és 5 perc forralás után cseréld le a vizet rajta, majd ismét főzd, amíg meg nem puhul a bab. Leszűrés után egy robotgépben vagy botmixerrel aprítsd össze és a…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy tálba, majd a langyos tejjel dagaszd be. Ha kellően sima a tészta, akkor vedd kettő felé, és letakarva pihentesd meleg helyen kb. 40-50 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 2-3 mm vastag téglalapra és kend meg az olvasztott vajjal, majd szórd rá egyenletesen a…
Minden hozzávalót mérj ki (a tepertőkrém kivételével) és dagaszd be a tésztát. Egy rugalmas, nem túl lágy tésztát kell, hogy kapj. Hűtőben pihentesd legalább 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 60×40 cm-re és kend meg a tepertőkrémmel és hajts rá egy dupla hajtást. Ezt ismételd meg, majd újból tedd be…
A tészta hozzávalóit tedd egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy kelttésztát. Letakarva pihentesd 50 percet. Mérd 3 egyenlő részre, majd nyújtsd ki sütőforma szélességűre a tésztát. Kend meg olvasztott vajjal és oszlasd el rajta egyenletesen az aszalt áfonyát. Két ellentétes oldalról csavard fel a tésztát és helyezd a sütőformákba…
A lisztet és a zsiradékot alaposan morzsold el, majd a többi hozzávalót mérd bele és a folyadékkal készíts egy rugalmas tésztát! Letakarva hűtőben 1 órát pihentesd! Kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtsd ki, a tészta felületét irdald be és egy 6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szúrd ki! Tedd sütőpapíros lemezre és…
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis meleg tejben a cukorral. Ezután mindent egybemérünk és a felfuttatott élesztővel kelt tésztát készítünk. 30 percre letakarva pihentetjük. 2-3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és kb. 5×5 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden tésztadarabba átlósan lekvárt helyezünk. Kissé nedvesítjük a tésztát és két ellentétes sarkot egymásra hajtunk,…
Mártogatós elkészítés: A lisztet a vajon pirítsd meg, majd a tejjel apránként keverd el és a végén tedd bele a sajtot. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és pár perc alatt készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva meleg helyen pihentesd 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. fél…
Töltelék előkészítése: A töltelék minden hozzávalóját keverd össze egy tálba. Arra figyelj, hogy a margarin nagyon puha legyen! Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas tésztát. Letakarva 20 percig pihentesd, majd nyújtsd ki téglalap alakúra, kb. 2-3 mm vastagra. A tölteléket egyenletesen kend el a tészta felületén és a csigát…
A füstölt kolbászt egy serpenyőben lepirítjuk. Leszűrjük és a zsírt teljesen kihűtjük. A lisztet a sóval, élesztővel, disznózsírral és a kisütött kolbászzsírral elmorzsoljuk alaposan. Hozzáadjuk a többi nyersanyagot a pirított kolbász kivételével és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. A végén pár mozdulattal belegyúrjuk a kolbászt és letakarva hűtőbe…
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk az alma és a sajt kivételével. Ha félig bedagasztottuk a tésztánkat, akkor rakjuk bele a reszelt almát és a reszelt sajtot. Homogén tésztává gyúrjuk és a hűtőbe helyezzük kb. 1 órára. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát 8 x…
A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy jól kidolgozott közepesen lágy tésztát! A tésztát oszd kettő részre, majd letakarva pihentesd kb. 30 percet. A tésztát nyújtsd ki négyzet alakúra, kb. 3-4 mm vastagra és vágd fel 5×5 cm-es négyzetekre. Ezt ismételd meg a másik tésztával…
A tészta hozzávalóiból dagassz egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd 20 percet. A tésztát oszd kettő részre és téglalap alakúra nyújtsd ki. Az összekevert mandulás krémmel kend meg a tészták közepét és erre tedd a vékony szeletekre vágott körtét. A tészta két szélét szálka alakban vágd be és ezzel-…
A cukkini és a sajt kivételével készíts össze mindent egy dagasztótálba. A folyadékkal készíts egy alaposan kidagasztott tésztát, ami kissé kemény. A dagasztás végén tedd bele a cukkinit és a darabolt sajtot is. Amikor eldolgoztad a tésztában, akkor tedd át egy tálba és letakarva pihentesd legalább 40 percet. 80 g-os…
Töltelék elkészítése: Az olajon a lisztet pirítsd le, majd a tejjel főzd sűrűre. Ha már nem forró, akkor keverd bele a hagymát és a petrezselymet, illetve ízlés szerint fűszerezd. Tedd habzsákba, ezzel tudod a tésztába tölteni. Tészta elkészítése: A margarin kivételével készíts össze minden nyersanyagot, majd készíts egy közepesen lágy…
Töltelék elkészítése: A kristálycukrot tedd egy tapadásmentes serpenyőbe és alacsony lángon karamellizáld le. Tedd hozzá a vajat és a szeletekre darabolt barackot, forgasd át pár percig, majd hagyd kihűlni. Pár csepp citromlével keverd át. Tészta elkészítése: Mérd ki az alapanyagokat, majd a tojás és a tej nélkül morzsold…
Először készítsd el a concha tetejére kerülő linzer réteget. Ehhez a szobahőmérsékletű alapanyagokat jól keverd össze, amíg össze nem áll. Fólia alatt hűtőben pihentesd. A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát, amit letakarva pihentess legalább 1 órát. Egyenként 90 grammos darabokra vágd a tésztát és gondosan…
Minden hozzávalót mérj össze egy tálba és készíts egy rugalmas kenyértésztát. Letakarva érleld kb. 35 percet. Mérd ki a tésztát formától függően. Kb. csak félig rakd tele a formát, majd letakarva keleszd addig, amíg a forma teteje alatt nincs a tészta, kb. 1 ujjnyira. Tegyél rá egy sütőpapírt és egy…
A lisztet a margarinnal és a száraz anyagokkal morzsold össze, majd add hozzá a többi összetevőt és dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd 10 percet, majd 1-1,5 cm-re nyújtsd ki, a tetejét irdald be és kb. 3 cm-es kiszúróval szúrd ki. Egésztojással kend le a tetejét és egy kevés reszelt…
Töltelék elkészítése: Minden töltelék hozzávalót készíts össze hidegen és állandó keverés mellett forrald fel, majd hűtsd ki. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki, majd tedd egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 20 percet. Mérd ki egyenként kb. 70 g-os darabokra a tésztát és…
A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát. Olajozd meg a tészta felületét és pihentesd 15 percet. Oszd el a tésztát 6 egyenlő részre és készítsd belőle gomócokat. A tésztákat nyújtsd ki a serpenyő átmérőjére, majd tegyél egy tésztát a serpenyőbe és közepes lángon süsd…
Kovász készítése: Alaposan dolgozd el a lisztet a meleg vízzel, szőlőmag liszttel és a kefirrel, majd letakarva meleg helyen hagyd pihenni legalább 24 órát. Tészta készítése: Az elkészített kovászhoz add hozzá a tészta hozzávalóit és alaposan dolgozd ki, majd letakarva hagyd kelni a tésztát legalább 40 percig. A tésztát oszd…
Töltelék elkészítése: Mérj össze mindent és kis lángon, kb. 5 percig keverés mellett forrald! Kihűlés után használd! Elkészítés: A tészta hozzávalóiból kézzel vagy géppel gyúrj egy közepesen lágy kelttésztát és letakarva pihentesd kb. 40 percet! Vágd 3 egyenlő részre és gömbölyítsd fel! 10 perc pihentetés után nyújtsd ki 2-3…
Morzsa: A hozzávalókat addig morzsoljuk míg el nem érjük a kívánt állagot. A tészta hozzávalókból egy közepesen lágy kelt tésztát készítünk, melyet letakarva 30 percet meleg helyen pihentetünk. Ezután a tésztából 90 g-os gombócokat formálunk és egy nyújtófával kerekre nyújtjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük letakarva, majd a megtisztított,…
A hagymát szálasra vágd fel és kevés cukron és zsíron alaposan pirítsd meg, majd hagyd kihűlni. A lisztet a vajjal morzsold össze, azután adj hozzá minden hozzávalót a hagyma kivételével és dagaszd ki a tésztát. A végén tedd bele a hagymát és még pár mozdulattal dolgozd bele. Hűtőben pihentesd letakarva…
Előszőr morzsold össze a zsiradékot a liszttel, majd a többi hozzávalót is add hozzá a sajt kivételével, és gyúrj egy homogén tésztát és a végén keverd bele a sajtot. Letakarva pihentesd legalább 10-15 percet. Nyújtsd ki kb. ujjnyi vastagra és kb. 20 cm szélesre, majd vágd 1-1,5 cm széles csíkokra.…
Minden hozzávalót mérj össze és készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Dagasztás után pihentesd a tésztát 10-15 percig, majd mérd ki egyesével 100 g-os darabokra és felgömbölyítve tedd őket egy olajos tálcára. Felületét is olajozd, majd fóliázd le alaposan és egy éjszakára tedd a hűtőbe! Másnap a sütés megkezdése előtt kb.…
Elkészítés: Öregtészta: Az öregtésztához való hozzávalókat összekeverjük egy edényben és letakarjuk, majd 5 napon át 1 evőkanál lisztet és 1 evőkanál vizet keverünk mindennap a tésztánkhoz, így „etetjük”. Tészta: A langyos tej feléhez hozzáadjuk az élesztőt, a többi hozzávalóból pedig tésztát dagasztunk. Ehhez hozzáöntjük a maradék tejet és az öreg…
Töltelék elkészítése: A túrót törd át szitán, majd keverd el a joghurttal. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Mérd ki a tésztát egyenként 60 grammra és gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után formázd meg a tésztákat hosszúkás molnárka…
A lisztet a zsiradékkal, a sóval, cukorral morzsold össze, majd a többi hozzávalót is add hozzá és alaposan dagaszd ki. Letakarva pihentesd 20 percet, nyújtsd ki és egy kb. 2 cm-es kiszúróval szúrd ki a tésztát. Tedd a pogácsákat sütőpapíros lemezre és egésztojással kend le, a tetejét reszelt sajttal szórd…
Az édesburgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és rendesen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval, cukorral és a tetejére morzsoljuk az élesztőt. A burgonyát hozzáadjuk és óvatos adagolás mellett elkezdjük dagasztani a tésztát. Fontos, hogy nagyon sima tésztát készítsünk! Dagasztás után 10 percet letakarva pihentetjük, majd…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Ha szükségét érezzük, adjunk hozzá egy kis folyadékot is, pl. vizet vagy tejet. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és pogácsa szúróval kiszúrjuk. Tetejét egésztojással kenjük és sajtozzuk. Sütőpapíros lemezre rakjuk és kb. 30-40 percet meleg helyen kelesztjük. 200 °C-os…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit dagasztást követően téglalap alakúra nyújtjuk és a hűtőbe helyezzük fólia alatt, legalább 30 percre. A tésztát kivesszük a hűtőből és elkenjük rajta a tepertőkrémet, majd a tészta másik felével befedjük. Elnyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra és szimpla hajtást végzünk. Hűtőben pihentetjük 5 percet…
A babot alaposan főzd puhára, majd egy késsel aprítsd össze. A lisztet morzsold össze a zsírral, majd tedd hozzá a többi hozzávalót és dagaszd ki. A végén tedd bele a babot, hogy kevésbé törjön össze. Tedd 1 órára a hűtőbe, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki 0,5 cm vastagra, irdald be…
Töltelék elkészítése: A sütőtököt sütőben kb. 190 °C-on süsd puhára, majd kapard ki a belsejét és villával törd össze. A vaníliás pudingot főzd meg a tejjel és langyosan keverd a tökhöz. A többi hozzávalót is keverd bele. Tészta elkészítése: A lisztet a zsiradékkal morzsold el, majd add hozzá a többi…
Töltelék elkészítése: A hagymát vágd apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sárgarépát, gombát, parajt, fokhagymát aprítsd fel kis darabokra. Mindent hirtelen piríts meg úgy, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Kihűlésig tedd félre. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót készíts össze és mérd bele egy tálba. Gyors mozdulatokkal dagaszd a…
Mérj ki minden hozzávalót és készíts egy homogén rugalmas tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 40 x 30 cm-es téglalapra, ami kb. 2-3 mm vastag. Kend meg a vajas töltelékkel és tekerd fel, mint egy csigát. Kettő ujjnyi vastagra szeleteld fel, majd egy kivajazott és…
A tészta hozzávalóit készítsd össze és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel dagassz egy lágy tésztát. Egy kiolajozott tálban letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. Oszd 6 egyenlő részre és készíts gombócokat. Letakarva pihentesd további 10 percet, majd kissé olajos kézzel nyújtsd ki, és előmelegített grillsütőn süsd alaposan át. Jó étvágyat kívánunk!
Minden hozzávalót gondosan mérj ki és a langyos folyadékkal dagaszd be a tésztát, amíg el nem válik az edény falától. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 45 percet, majd oszd négy felé és formázd henger alakúra. Letakarva pihentesd 5 percet, majd egy edénybe tegyél bő vizet és egy kevés sót és…
A hozzávalókat készítsd össze egy tálba és a folyadékkal készíts pizza tésztát. 5 percet pihentesd, majd oszd két részre a tésztát, melyet nyújts kerekre. Kend meg paradicsompürével a tésztát és a feltéteket tedd rá. Kb. 15-20 percet kell keleszteni a tésztát, ami forró sütőben 230 °C-on, 10-12 perc alatt ropogósra…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk és letakarva 20 percet kelesztjük. 70 grammos darabokra osztjuk a tésztát és hosszúra sodorjuk. Kettő darab tésztát összetekerünk és karikát formálunk belőle. Sütőpapíros lemezre tesszük és letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 40-45 percet. 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percet. Sütés után átkenjük az…
A töltelék hozzávalóit mérd össze egy tálba, majd alaposan keverd össze és tedd félre, amíg a tésztát elkészíted. Készíts össze minden hozzávalót a tésztához és a langyos tejjel addig dagaszd, amíg sima nem lesz a tészta felülete. Letakarva 20 percet pihentesd, majd vágd kettő egyenlő részre és gömbölyítsd fel. Pár…
A burgonyát főzd meg és törd át alaposan, majd hagyd kihűlni. Ezután minden nyersanyagot mérj a burgonyához és alaposan dagaszd ki. Egy közepesen lágy tésztát kell, hogy kapj, ami kissé ragacsos. 5-10 perc pihentetés után kb. ujjnyi vastagra nyújtsd ki a tésztát és egy pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Letakarva keleszd kb.…
Töltelék elkészítése: A káposztát pirítsd le az olajon és ízlés szerint ízesítsd. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 50 cm x 40 cm-re és egyenletes oszlasd el a tölteléket a felületén. Tekerd fel szorosan,…
Mérj ki minden hozzávalót és készítsd egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 20-30 percet. Oszd el 80 g-os darabokra, majd gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után formázz stanglikat, vizezd be a stangli felületét és forgasd sajtba. Helyezd sütőpapíros lemezre, majd letakarva keleszd kb. 60 percet. 190 °C-os előmelegített sütőben…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy dagasztó edénybe és géppel vagy kézzel készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Nyújtsd ki nyújtófával kb. 50×50 cm-es négyzetté és a kikevert diós tölteléket egyenletesen kend el a tésztán, majd csavard fel és kb. 2-3 cm-es csigákat vágj, amit egy…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.