Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzá adjuk a sót, a maradék cukrot, a tojásokat, az olívaolajat, tejet és a felfutott élesztőt. Hólyagosra dagasztjuk a tésztát,majd letakarva 30 percig kelesztjük meleg helyen. Ezután átgyúrjuk a tésztát és 10 egyenlő kis gombócot formázunk…
Ez egy tipikus olasz karácsonyi “kuglóf”, amit egy speciális agyag panettone formában sütnek. Nos, nekem olyan nincs, de agyag cserepet kaptam, és ezzel leptem meg a kolléganőimet Karácsonykor. Elkészítés lépései: Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk bele, és meleg helyen kb. 15 perc…
Az alapanyagokból egy homogén tésztát állítunk össze. Alaposan eldogozzuk, egy órát pihentetjük. Az elkészített tésztából, két szálat nyújtunk, majd ezt kettes fonással összefonjuk, a végét összetekerjük és a közepére főtt tojást helyezünk. Ezután megkenjünk egy tojással és megszórjuk a reszelt mandulával. Sütés: 215°C-on. Elkészítés lépései: Az elkészített szálból két szálat…
A földimogyorót aprítóban ledarálom, és hozzáteszem a cukrot, a juharszirupot, a tojásfehérjét, majd egy kicsit villával felverem. Ezután formázom a gombócokat, és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe elhelyezem őket. Közepesen meleg sütőben megsütöm.
Tészta (kb. 13 darabhoz), Ánizs-boralap, 90 ml zöld veltelini, 1 ½ teáskanál egész ánizsmag, Előtészta, 150 g BL55-ös búzaliszt, 1 ½ kocka Budafoki élesztő, 100 ml tej (szobahőmérsékletű), 310 g előtészta, 350 g BL55-ös búzaliszt, 100 g vaj, 90 g cukor, 4 tojás sárgája (L-es méretű tojásé), 1 ½ teáskanálnyi…
A tejet meglangyosítom, fél decinyit kiöntök belőle egy tálkába, és egy csipet cukorral felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet, sót, cukrot, tojást és a maradék tejet egy tálba mérem, a felfuttatott élesztővel bedagasztom. Az olvasztott vajat a végén csurgatom hozzá, amikor már összeállt a tészta, ekkor dolgozom bele. Letakarva langyos…
A receptet egy véletlen folytán kísérleteztem ki! )))Szalalkális pogácsát szerettem volna csinálni és az utolsó percben vettem észre,hogy elfogyott a szalalkálim! )))) Leugrottam a boltba,de ott is éppen elfogyott,mivel a család sósra vágyott,nekem pedig nem volt kedvem szalalkáli után futkosni így úgy döntöttem,hogy akkor kikísérletezek valami újat és így született…
A lisztet keverjük el az élesztővel és egy teáskanál sóval. Adjuk hozzá a vajat és a tejfölt, valamint fokozatosan annyi langyos vizet (összesen kb. 2,5 – 3 dl), hogy gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen legalább 1,5 órán át kelesszük a tésztát. Vágjuk apróbb darabokra az olajbogyót. A tojást enyhén…
A túrót szitán áttörjük, vagy olyan túrót vásárolunk, ami krémesebb. Elkészítésekor a margarinnak elmorzsolt margarin és a felfutott élesztő keverékhez hozzá kell adni a szitán áttört túrót. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral. A lisztet, a margarinnal/vajjal elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a liszthez. A tojás sárgáját, a…
A lisztben elkeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a rámát.Hozzáadjuk az élesztőt,tojássárgáját,rumot, tejfölt és annyi tejet, hogy rétestészta keménységű legyen. Letakarva meleg helyen, 1 órát pihentetjük,majd kés penge vékonyra nyújtjuk a tésztát. Derelye vágóval kb. 8×8 cm négyszögeket vágunk,melynek a közepét 1cm -ként bevágjuk ügyelve,hogy maradjon a szélén 1cm. Ez…
Tészta: 490 g liszt, 1 kocka Budafoki élesztő, 48 g cukor, 4 g só, 240 ml tej, 56 g vaj (szobahőmérsékletű), 1 tojás (szobahőmérsékletű) Töltelék: 14 g olvasztott vaj, 48 g cukor, 112 g marcipán, egy citrom reszelt héja, Máz: 120 g porcukor, 1 csipet só, 14 g olvasztott vaj,…
Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a margarinnal. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, tejfölt, 20 dkg reszelt sajtot. Szép sima tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, 20 percet pihentetjük. Kinyújtjuk a tésztát és a nagyon apróra vágott medvehagyma…
A lisztbe belevegyítem a friss élesztőt, a zabpelyhet, a sót, hozzáadom a tejfölt, a 3 kanál puha zsírt, a durvára vágott magkeveréket a kettő egész tojást és egy tojás sárgáját, majd lágy de nem ragacsos tésztát dagasztok. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ezután lisztezett deszkára borítom, ujjnyi vastagra sodrom, megkenem vékonyan…
A tésztához az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral ízesített, 1,5 dl langyos tejben elmorzsoljuk és pár perc alatt felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, a felfutott élesztőt és a maradék tejjel összedolgozzuk. Mikor a tészta összeállt, hozzádolgozzuk a langyos, olvasztott vajat. Addig dagasszuk, míg a…
A kihűlt és áttört burgonyát megsózzuk és a rámával alaposan elkeverjük, hogy ne maradjanak benne csomók. Hozzáadjuk a tojássárgákat és morzsoljuk bele az élesztőt is. Végül gyúrjuk össze a liszttel. Letakarva tegyük egy éjszakára a hűtőbe pihenni. Hűtőből kivéve gyúrjuk át és nyújtsuk 2-2,5 cm vékonyra. A tetejét késsel mintázzuk,…
6 db kiflihez Az élesztőt morzsoljuk bele a fele mennyiségű langyos, cukrozott tejbe, majd pár perc alatt futtassuk fel. A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk langyosra hűlni és keverjük össze a maradék langyos tejjel. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük bele a felfuttatott élesztőt is. Ezután kanalazzuk rá…
A tészta hozzávalóit sima tésztává gyúrjuk és letakarva 1 órán át pihentetjük. Utána erősen lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy tortaformát és forró sütőben, közepes lánggal szép, világosbarnára sütjük és a formában hagyjuk kihűlni. Közben a vaníliaízű krémport 2 dl tejjel simára keverjük és hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.…
1. Melegítsük elő a sütőt 160-180 °C-ra, s olvasszuk össze egy méretes lábosban a cukrot, a juharszirupot, s a mézet a vajjal. Ha megvan, vegyük le a tűzről. 2. Ugyanebbe a lábosba szórjuk bele a lisztet, kókuszt, zabpelyhet, mazsolát stb. szóval az összes többi hozzávalót, s öntsük bele a vízben…
A langyos cukros tejbe belemorzsolni az élesztő és felfuttatni. Egy tálba beletenni a sóval, és az őrölt borssal összekevert lisztet, majd hozzáadni a margarint és összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos a közepébe mélyedést csinálni és beletenni a tejfölt, a bort, és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal összegyúrni, és kézzel pár…
A kenyértésztához minden hozzávalót keverjünk össze. Ezután egy műanyagzacskóval fedjük le és 30 percig hagyjuk kelni. Majd a tésztát a hús nagyságához illőre kinyújtjuk és a húst a tészta közepére helyezzük. Vékonyan feltekerjük a tésztát a húsra, és jól összezárjuk. Az összezárt oldallal lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Letakarjuk…
Kenyérsütőgép üstjébe készítem a tészta hozzávalóit és kidagasztatom a géppel, majd duplájára kelesztem. Kétfelé veszem a tésztát és egyforma nagyságú, 3 mm vastag körré nyújtom őket. Az egyik lapot sötőpapíros tepsibe helyezem, megkenem pizzaszósszal (én házit használok), megszórom sonkadarabokkal, meghintem kukoricával, reszelt füstölt sajttal és befedem a másik tésztalappal. A…
1. a por alakú anyagokat jól elkeverjük egy tálban 2. a tejben oldjuk el az élesztőt, majd adjuk hozzá az a tálban lévő összetevőkhöz a teljesen hideg vízzel, a tojással és a 20 g vajjal együtt 3. legalább 10 percig dagasszuk a tésztát, amíg homogén, sima nem lesz 4. letakarva…
Kis tejben megfuttatjuk az élesztőt, egy kevés liszttel megkelesztjük. Összemorzsoljuk a maradék lisztet a kókuszzsírral, hozzáadjuk a megkelesztett élesztőt, a maradék tejet, az eritritet, a tojássárgáját, és a sót- rugalmas tésztává gyúrjuk, ha szükséges, plusz tejjel lazíthatjuk. Vékonyra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk. A szilvalekvárból egy fél kiskanálnyit teszünk a lapocskákra, majd…
A tésztához:1.25 dl tej 1,2kk+50 g cukor 30 g élesztő 300g liszt csipet só 1 db tojás 80 g lágy vaj A rakományhoz: 8 db babapiskóta 2 kg nektarin 750 g túró 250 g tejföl 150 g cukor 1 cs. van. cukor, csipet só,1 cs.van.pudingpor 4 db tojás,1citrom héj Elkészítés:…
-4 dl meleg tejbe beletesszük az édesítőt és még 2 evőkanál cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. /Ha valaki nem szeretné édesitővel nyugodtan használhat a süteményhez cukrot./ -Én 1dl tejben futattom fel az élesztőt,majd a tésztába rakok 2ek. cukrot,anyi tejet adok hozzá amenyit felvesz a tészta./nekem 2dl vett fel./ -A kakaót…
Az élesztőt pici tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Egy tojássárgáját félreteszünk a kenéshez. A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, meleg helyen letakarva megkelesztjük. Ha szépen megkelt, akkor háromfelé osztjuk a tésztát és színezzük, alaposan átgyúrjuk mindegyik színt. Ezután a színeket elosztjuk 5-vagy 6 felé, attól függ, mekkora briósokat szeretnénk. Tetszés szerint fonjuk,…
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, alaposan eldolgozzuk. Hozzáadjuk a tejet, sót, lisztet és a felfuttatott élesztő. Bedagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük (duplájára). Amikor megkelt, kinyújtjuk a tésztát, bőven megszórjuk a töltelékkel (cukor + fahéj). Feltekerjük és szeletekre vágjuk. A tepsibe sütőpapírt…
a tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a többi hozzávalót összekeverjük, a tojást általában két részre veszem, hogy a tésztán kívül a tetejére is maradjon. Amikor már a tésztát rendesen átgyúrtuk, akkor 3 lehetőleg egyforma részre szedjük és rudakat sodrunk belőle. A 3 rudat a sütőpapíron összefonjuk és a tetejét megkenjük…
Hozzávalók (2 db kalácshoz):, 50 g Budafoki Élesztő, 500 g búzaliszt, 5 g só, 40 g cukor, 75 g vaj, 1 db tojás, 200 g tej, Töltelékhez:, 1 zacskó vaníliás vagy csokis puding, Fagyasztott málna vagy eper, ízlés szerint A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg…
Sós kalács tésztát készítünk https://eleszto.hu/receptek/mini-sos-kalacs, 500 g liszt, 2.5 dl víz, 25 g Budafoki Élesztő, 35 g só, 0,25 dl étolaj, 25 g vaj Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk…
Kovászhoz (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26 C°-os), egy csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük A hozzávalókból a szalonna hozzáadásával együtt tésztát dagasztunk, és alaposan eldolgozzuk. A vége felé az összeállt tésztához hozzáadjuk a kockára vágott füstölt sajtot, majd egy kicsit…
Egy tálban elkeverjük a langyos tejet a porcukorral majd belemorzsoljuk az élesztőt ,hagyjuk felfutni. A tésztához kimérjük a lisztet, sót, citromhéjat, vaníiliás cukrot. Összekeverjük majd ha felfutott az élesztő hozzáöntjük, kézzel vagy géppel elkezdjük összedolgozni. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és eldolgozzuk majd kis adagokban hozzá adjuk a puha vajat és addig…
A hozzávalókból rugalmas, nem ragadós tésztát dagasztunk. Az élesztőt nem szoktam külön felfuttatni, mindig megbízható csupán arra kell ügyelni hogy a sóval ne érintkezzen közvetlenül. 30 – 40 percig pihentetjük, utána hat részre osztom, egyesével kis zsemlékké gömbölyítem. 10 percig pihentetem majd ovális, kb. 15 cm. nagyságúra lapítom őket egyesével.…
A langyos tejben elkeverjük a kávéskanál cukrot, és a 2,5 dkg élesztőt felfuttatjuk benne. Az 50 dkg lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzátesszük a tojás sárgáját, az 1 teáskanál sót, és összedolgozzuk a tésztát. Mikor már szépen összeállt, hozzáadjuk a lágy 5 dkg vajat. Ha szükséges, még tejet tehetünk hozzá,…
Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék cukrot, vaníliás cukrot meg a csipet sót elkeverjük a tejjel, a 2 tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a rummal és a mazsolával. A megszitált lisztből, a megkelt élesztőből és a langyos tejkeverékből tésztát dagasztunk. Mikor már kissé kidolgoztuk, hozzáadjuk az…
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és felöntjük egy kis langyos tejjel. Megvárjuk, míg az élesztő felfut, majd hozzáadjuk a maradék langyos tejet, a tojást és jól dagasztjuk. Végül beledagasztjuk az 5 dkg olvasztott vajat. (Ha túl…
Egy tálban kikeverjük a mézet, tojássárgákat, vajat, élesztőt és a citrom és narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, rumot, langyos vizet. Alaposan kidolgozzuk, kb. 1 órát pihentetjük. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, csillagformával kiszaggatjuk. A kiszaggatott csillagokat egy kikent tepsibe helyezzük és kb. 10 percig kelesztjük. Sütőbe tesszük és…
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk és kb öt cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát és…
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval kettésztát dagasztunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, kb 1 óra. Elkészítjük a tölteléket. A sonkát nagyon apró kockára vágjuk, és az egészet összekeverjük. Ha megkelt a tészta, 1 cm vastagra kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük mint a kalácsot és 1-2 cm…
A hozzávalókból homogén tésztát készítünk, alaposan eldolgozzuk. Tésztaérés: (olajjal kikent műanyag tálban) – 3 óra, közben kétszer olivás kézzel „átforgatjuk” a tésztát. Osztást megelőzően a tésztát lisztágyra borítjuk és kézzel gyengéden téglalapot formázunk belőle. A tészta felületét meglisztezzük, majd ezután tetszőleges téglalap alakúra vágjuk össze. Kézzel enyhén megnyújtjuk a tésztadarabokat,…
Hozzávalók a kovászhoz, 10 dkg világos rozsliszt, 10 dkg kenyérliszt, 1 dkg élesztő, 2 dl víz, Hozzávalók a kenyérhez, az előző este előkészített kovász, 5 dkg kenyérliszt, 25 dkg világos rozsliszt, 1 dkg élesztő, 3 kk só, 1 ek olívaolaj, 2 dl langyos víz A sütést megelőző este készítsük el…
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró olajban…
Volt 500 g maradék tört krumplim, ehhez adtam az összes többi hozzávalót és összegyúrtam. (Az élesztőt csak belemorzsoltam, nem futtattam külön fel.) Lágy tésztát kell kapni, ha túl ragadna, még egy kis lisztet adjunk hozzá, ha nagyon kemény akkor vajat vagy tejfölt adhatunk hozzá. Egy tálban letakarva félretettem kelni. Kb.…
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és az összes hozzávalóval jól kidolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva pihentetjük, majd egy ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, betekerjük, mint a beiglit és 4-5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a kivajazott tepsibe egymás mellé helyezzük. Tejföllel megkenjük a tetejét, lassan (esetleg…
2 dkg BUDAFOK élesztőt 1 kockacukorral kevés langyos tejben felfuttatunk. Ha jól megkelt, hozzáöntjük a melegen tartott 0,5 kg liszthez. Beleteszünk még 1 tojássárgáját, 6 dkg felolvasztott vajat, 3 evőkanál porcukrot, pici sót és annyi tejet, hogy kalácskeménységű tésztát kapjunk. Kézzel nagyon alaposan kidolgozzuk, majd lisztezés után meleg helyen letakarva…
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk (hamarabb felfut, ha a tetejére szórunk egy pici lisztet). A lisztet összekeverjük a tojással, tejjel, sóval, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt majd a szőlőmagolajat. A tésztát hólyagosra keverjük és kb. fél óra alatt meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztából 12db gombócot formálunk és olajjal kikent…
Díszítés opcionális, én kb a felsorolt alapanyagokat használtam fel, de ez mindenki saját ízlése, fantáziája szerint variálható. Elkészítés lépései: A tésztát robotgép segítségével alaposan összekeverjük, dagasztjuk. A vizet apránként adagoljuk, mert nem biztos hogy kell bele a 4 dl! Kb fél órát hagyjuk kelni, majd 2 kerek pizzalapot nyújtunk. Elősütjük,…
Az élesztőt a langyos vízzel vagy tejjel elkeverjük. Ezután minden hozzávalót sima tésztává dagasztunk és letakarva szobahőmérsékleten kb. 1 órát kelesztjük, amíg a tészta a kétszeresére nem nő. Miután megkelt, kb. 2 cm vastag és 30-40 cm hosszú kötélszerű darabokra vágjuk. Ezeket a darabokat spirál formában a kéregtelenített ágakra göngyöljük.…
Kovászhoz: 200 g világos rozsliszt (RL-90), 10 g Budafoki élesztő, 2 dl langyos víz, Kenyérhez: összes kovász, 500 g finomliszt (BL-55), 5 g Budafoki élesztő, 3 kk. só, 1 ek. sikér, 2 ek. olivaolaj, 2 dl víz Kovász készítése: A 200 g lisztből a 10 g élesztővel és a 2…
A lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá a többi hozzávalók és készíts omlós tésztát! Az elkészített tésztát tedd egy fóliába és helyezed hűtőbe egy éjszakára. Másnap egy nyújtófával nyújtsd kb. 2-3 mm vastagra és tetszőleges kiszúróval mintázd a tésztát. 180 °C-os előmelegített sütőben sütsd kb. 5-10 percet, amíg…
Az élesztőt a langyos tejjel és a kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalóval és az élesztős tejjel összegyúrjuk. A puha tésztát letakarva 45 percet kelesszük. Téglalap formára kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra. Rászórjuk a spenótos fokhagymát amit előtte kevés vajon pároltam meg és a szeletelt mozzarella sajtot. Feltekerjük…
Elkészítési idő: 1 óra Hozzávalók: 50 dkg kevert liszt (finom és grízes 50% arányban), késhegynyi só, 1 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 1/4 l tej, 1 friss Budafok élesztő, 1 tojás sárgája (megkenéshez) Tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk és szép hólyagosra…
A lisztet a dagasztóüstbe mértem, hozzáadtam az élesztőt, a tojásokat, a sót, az útifű maghéjat a puha tepertőt és a puha sertészsírt, majd a tejfölt hozzáadagolva elkezdtem dagasztani. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy lágy de ne ragacsos tészta legyen a végeredmény. Ezután kelesztőtálba tesszük, duplájára kelesszük meg. Kelés után lisztezett…
1. Langyos enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztet átszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a tojást, sót, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és lágy tésztát gyúrunk. Alaposan dagasztjuk. 3. 2 részre osztjuk, mindkettőt lapra nyújtjuk, a tetejüket bőségesen megkenjük olvasztott vajjal. 4. A lapokat rétes mintára feltekerjük, utána…
Tészta:, Ládaforma – kb. 250x107x70 mm, 200 g tönkölybúzaliszt, 130 g tönkölypehely, 30 g durva tönkölydara, 75 g napraforgómag, 1 db főtt-tört krumpli, 100 g 3.6 %-os joghurt, 3 evőkanál 5 %-os almaecet, ½ kocka Budafoki élesztő , 1 teáskanál só , Kb. 1-1,5 dl víz (nem meleg), Díszítés: 50-100…
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett…
A nagyi receptje: Két vöröshagymát, három paprikát (lehet fagyasztott is) apróra összeszelünk. Lábosba rakjuk és pici olajon megpároljuk. Amikor már kicsit megpuhult, hozzáadjuk az apró darabogra vágott zöldségzöldjét. Elkészítjük a masszát: 4 dkg Budafoki élesztőt kevés sóval folyósra keverünk. Hozzáadunk 3 tojást, 1 dl zsemlemorzsát, 1 csésze (3 dl) tejet…
A tésztához: 2,5 dl tej,100 gr cukor , fél kocka élesztő 5 ek olaj 1 tojás +1 tojásfehérje 650 g liszt 1/2 kk só A töltelékhez: 5 dl tej 5 ek cukor 1csomag eper puding 5 ek kókuszreszelék A kenéshez:50 g vaj ,1 tojás sárgája+1 ek olaj Egy tálban tesszük…
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel. A keverőtálba szitáljuk bele a sóval összekevert lisztet, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést. A vajat olvasszuk meg, majd hűtsük vissza, és keverjük simára a tojássárgákkal. Ezután a liszt közepébe lévő mélyedésbe öntsük bele a joghurtot,…
Az élesztőt 1 dl tejben a cukorral felfuttatjuk.A többi hozzávalókból tésztát gyúrunk.meleg helyen megkelesztjük a duplájára kb 30-40 perc. 5 vagy 6 db cipóra osztjuk kinyújtjuk kör alakúra. A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük majd a túrót hozzákeverjük. A túrós töltelékkel megkenjük majd 8 cikkre vágjuk,a szélesebb…
A lisztet átszitáljuk a sóval. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha feljött, hozzáadjuk a liszthez az olajjal és a vízzel együtt. Jól kidolgozzuk, rugalmas, de nem kemény tésztává. 45 percig kelesztjük meleg helyen, letakarva. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk,…
Az élesztőt belemorzsoljuk a meleg tejbe és megszórjuk a cukorral, hagyjuk felfutni. Egy másik tálba mérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,majd a margarint és a tojást. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyre rakva, letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Ha megkelt…
Hozzávalók: Tésztához: 500 g liszt 10 g Budafoki élesztő 10 g só 10 g cukor 25 g vaj 250 g margarin/vaj (hajtogatáshoz) 1 kiskanál ecet, Paprikás rácsos hozzávalók:, Töltelékhez:, 10 szelet szeletelt sonka, 10 szelet szeletelt sajt, 1 csipetnyi bors, 3 különböző színű kaliforniai paprika Leveles tészta elkészítése: A tésztát…
35 dkg Nutri free mix per pane liszt, 70 g tejföl, 1,2 dl langyos tej (de csak éppen,inkább ne hűtőből kivett legyen), 1 tk só, 2 ek fruktóz (vagy 3 ek cukor), 1 tojás, 25 g friss Budafoki élesztő, 12,5 dkg hideg vaj vagy margarin, Tetejére: 1 tojás, reszelt sajt…
A tésztát bedagasztjuk (paprika nélkül), dagasztás után pedig elfelezzük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a paprikát, majd ismét átdagasztjuk. A bedagasztott tésztákat (külön a paprikást, külön a tejest) 30 grammos tésztadarabokra osztjuk. A felosztott tésztadarabokból kis gombócokat formázunk és kb. 10 perc pihentetés után 1 fehér és 1 paprikás tésztát tenyerünkkel…
Hozzávalók 8 db-hoz:, 50 dkg sima liszt, 2,5 dkg friss élesztő, 4 dkg vaj Az élesztőt egy deci langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a cukrot, és a sót. Összegyúrjuk közepesen lágy tésztává, ekkor hozzáadjuk az…
A tejet meglangyosítjuk, egy teáskanál cukrot adunk hozzá, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarjuk. Kb. 10 percre meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére. A margarint megolvasztjuk. A lisztet a cukorral, a sóval, a reszelt citromhéjjal és citromlével, a megolvasztott margarinnal és a tojásokkal egy tálba tesszük, hozzáadjuk a…
Mérj ki minden hozzávalót és készítsd egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 20-30 percet. Oszd el 80 g-os darabokra, majd gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után formázz stanglikat, vizezd be a stangli felületét és forgasd sajtba. Helyezd sütőpapíros lemezre, majd letakarva keleszd kb. 60 percet. 190 °C-os előmelegített sütőben…
A lisztet egy tálba öntjük és a közepén egy mélyedést alakítunk ki. A friss élesztőt összetörjük és beletesszük a mélyedésbe. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet és tésztává dolgozzuk össze. Liszttel megszórt, meleg helyen, letakarva 40 percig kelni hagyjuk. Ezután 3 evőkanál olívaolajat és a sót a tésztához gyúrunk, amíg nyújtható…
Az élesztőt kevés tejben felfuttatom kb.15 perc elteltével hozzáadom a lisztet,margarint,k.k. sót annyi tejet öntök hozzá hogy ruganyos tésztát kapjak.Összedolgozás után egy órát a kelesztőtálban meleg helyen pihentetem.A jól megkelt tésztát 2 részre osztom gyúródeszkán kör alakúra (kb.0.5 cm magas)kinyújtom majd cikkekre vágom. Az így kapott 2x 8db cikket megtöltöm…
A lisztet összemorzsoljuk a hájjal, a tejet meglangyosítjuk, az egyik részébe beletesszük a sót, a másikba a cukrot és az élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk. A sós tejet a hájas liszt szélére, a cukros-élesztőset a tészta közepébe öntjük. Elkeverjük, jól kidolgozzuk. Addig dagasztjuk, amíg a kezünk tiszta nem lesz. Duplájára kelesztjük.…
Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sót és az élesztőt. Ezután hozzáadjuk a vajat és a margarint, majd jól eldolgozzuk, hogy később kialakuljon az omlós tésztaszerkezet. Végül hozzáadjuk a vizet és kidagasztjuk a tésztát. A kész tésztát lefóliázva hűtőbe tesszük. Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük az almatölteléket: 1,5…
Elkészítési idő: 12-15 perc Hozzávalók: Liszt: 250g, Víz: 1,5dl, Só: 5g, Cukor: 5g, Olívaolaj: 1 evőkanál, Tojás kenéshez, szezámmag A lisztet, sót és cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az élesztőt. Villával keverjük el a masszát, amíg a liszt az összes vizet fel nem veszi. Ezután adjuk hozzá az…
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd egy nejlonzacskóba egy napra hűtőbe tesszük. A zacskót nem zárjuk le, mert a tészta a hűtőben megkel. Egy hétig eláll a hűtőben, minden nap csak annyit veszünk ki belőle, amennyit ki akarunk sütni
Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót, a sovány tejport, joghurtot, olajat, melaszt és a búzacsírát. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe. 2 percen át dolgozzuk össze, aztán adjuk hozzá a len-, illetve napraforgó magvakat. Ismét dolgozzuk össze spatulával addig, amíg egyenletes…
A savanyú káposztáz jól kicsavarjuk és felaprítjuk, hogy ne legyen olyan szálas, így könnyebb lesz vele dolgozni. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a vajat /vagy margarint/, valamint a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Majd hozzáadjuk az előkészített savanyú káposztát…
Elkésztése: A tészta alkotó elemeit egy robotgép táljába öntjük, és ha felfuttattuk a cukros tejben az élesztőt, akkor azt is hozzáadjuk. A töpörtyűt ledaráljuk, majd fűszerezzük a borssal, és a pestót belekeverjük. Így kerüljön a liszthez. Kidagasztjuk a tésztát, menetközben adagoljuk hozzá a tejet, és tejfölt. Rugalmas tésztát kell hogy…
– Az élesztőt keverjük össze a cukorral ( folyós állagot kapunk ). A lisztet szitáljuk össze a sóval, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat a folyós élesztőt a langyos tejet és dolgozzuk hólyagosra . Letakarva, kelesszük a duplájára. – Ha a tészta megkelt, osszuk 8 vagy 9 gombócra. A tésztagombócokat…
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, 1,5 dl tejjel, majd könnyen gyúrható tésztát készítünk az összes hozzávalóból. Ha kell még tejjel lágyíthatjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ez után 10 egyenlő részre osztjuk és gombócokat formálunk. Egy gombócot három felé veszünk és kisodorjuk őket. Elkezdjük a kalászokat készíteni/fonni, közben rakosgatjuk a vékony…
A krumplit megpucoljuk, sós vízben puhára főzzük, majd áttörve hűtjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és tejjel. A lisztben elkeverjük a sót, az áttört krumplit, hozzáadjuk a tejfölt, olajat és végül az élesztőt is. Nem túl kemény tésztát gyúrunk és meleg helyen, kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Most 8-10…
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, addig összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ha felfutott az élesztő, a margarinnal, tojássárgájával és a tejjel összegyúrjuk a tésztát (én tálas mixerben csinálom). A kész tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felébe kakaót keverünk, a másikba a mazsolát. 30 percig kelesztjük. Elkészítés lépései: Kelesztés után kb…
Az élesztőt egy kis porcukorral egy kevés tejben feloldom, hozzáadom a liszthez, a többi alapanyaggal együtt. A tésztát alaposan kidolgozom, pihentetem, utána forró, zsiradékkal kikent palacsintasütőben kisütöm. Lekvárral, nutellával, gyümölcsökkel vagy olvasztott csokival tálalom.
Elkészítési idő: K.b. 30 perc, 50 perc pihentetés, 50 perc sütés Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek liszttel és 1 ek cukorral. A lisztet a vajjal , porcukorral, sóval, citromhéjjal ,tojássárgájával,vaníliás cukorral és a felfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk. Végül beledolgozzuk a mazsolát és a citronátot. A kivajazott, lisztezett formába töltjük. 50…
Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam). Sütőpapíros tepsibe teszem, a tetejét lekenem tojás sárgájával, megszórom egy kis reszelt sajttal és előmelegített…
1,2 kg burgonyát meghámozunk, sós vízben megfőzzük, majd a vizet leöntve róla ,áttörjük. Hagyjuk kihűlni , hozzáadjuk a 30 dkg lisztet, 4 tojást, 2 dkg Budafok élesztőt belemorzsolunk ,sóval, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. Kb 15 percig pihenni hagyjuk , majd 1 evőkanál segítségével beleszaggatjuk a bő forró olajban…
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben. Ameddig…
Kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. Ezután összedagasztjuk a liszttel, cukorral vaníliás cukorral sóval és kb. 2dl langyos tejjel. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk, ami ha már fényes, beledolgozzuk a 6 dkg vajat is. Kicsit kelni hagyjuk, majd három részre osztjuk, amiből kettő kisebb, egy nagyobb. A két…
A töltelékhez: Nutella, VAGY 20 dkg kristálycukor 2 púpos teáskanál pirospaprika(ezt a kettőt összekeverem) Elkészítés: A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, teszünk bele egy pici cukrot is, majd felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a szétmorzsolt vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tejfölt, a felfuttatott élesztőt és a tojást,…
A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. A tejszínt keverjük össze a tojássárgával, és a maradék cukorral, majd öntsük bele a keverőtálba. Ezután öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, majd szitáljuk hozzá a sóval összekevert lisztet. Ezután a robotgép dagasztó szárával…
A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel. Ezután egyenlő darabokra osztjuk, majd letakarva ismét pihentetjük kb. 5 percig. A tésztadarabokat egyenletesen kinyújtjuk és pereceket formálunk belőle. A pereceket ezután sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással majd ízlés szerint díszítjük: például sajttal, sós köménnyel,…
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben. A…
A téaztába kerülő só mennyisége ízlés függő, Laura barátnőm szerint legyen jó sós, mert akkor lehet rá inni. Ez az egyetlen recept, amit rendszeresen készítek, ha kártyázunk vagy vendégeket várunk. Lehet belőle pogácsa, kifli, csiga, a töltelék el is hagyható, finom minden nélkül is. Elkészítés lépései: A lisztbe belemorzsoljuk az…
A vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze a tojássárgával. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük hozzá a langyos tejet és a vizet. A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyadék tetejére, végül pedig morzsoljuk rá az élesztőt és szórjuk rá a cukrot. Ezután dagasszuk meg…
Elkészítés: A tejet a cukorral langyosra melegítjük ,majd belemorzsoljuk az élesztőt felfuttatjuk.A tejet a cukorral langyosra melegítjük ,majd belemorzsoljuk az élesztőt felfuttatjuk .Majd hozzáadjuk a lisztet a két tojásosok sárgáját,a sót ,a zsírt,és bedagasztjuk. Ha megkelt a tésztánk akkor kiborítjuk átgyúrjuk,és téglalap alakúra kinyújtjuk,és hosszában három részre vágjuk. A középső…
A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lilahagymát lereszeljük. A lisztet, olajat, sót, tejfölt, sajtot, a lilahagymát a felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, és simává dagasztjuk. Kb. 30 percig meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt kb. 1,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Háromszögekre vágjuk a tésztát. Beleteszünk egy darabka vajat…
Pizza tésztához: Hozzávalók: 30 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 2,5 dkg élesztő, 0,5 dkg só, 1 db tojás, 0,5 dl tej, 1 dkg cukor Elkészítés: A cukrot feloldjuk a tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztbe beletesszük a tojást, hozzáadjuk a sót, az olajat. Az olajból 1 evőkanállal…
Tésztához: 500 g finomliszt, 25 g Budafoki élesztő, 3 kk. só, 1 kk. cukor, 3 ek. olivaolaj, 3 dl víz Tetejére: olvasztott vaj, szezámmag (elhagyható) A lisztet átszitáljuk, a szárazanyagokat egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a morzsolt élesztőt, langyos vizet, olajat, jól kidagasztjuk. Kb. 1 órát letakarva kelesztjük. Tepsit sütőpapírral lefedjük.…
Lisztet egy tálba szitáljuk, majd a közepére lukat csinálunk. Az élesztőt a cukorral és a tejjel felfuttatjuk. Hozzáadjuk margarint, a tojássárgáját és egy csipet sót. Összegyúrjuk a tésztát. Két cipót csinálunk, pihentetjük. A tojásfehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük és hozzáadjuk a porcukrot, majd a kókuszreszeléket is. A tésztát kinyújtjuk…
Az átszitált lisztet egy nagyobb tálba tesszük és a sóval elkeverjük, A tejet langyosra melegitjuk es belemorzsoljuk a friss élesztőt,pici cukrot teszunk bele. Mikor felfutott hozzaadjuk a liszthez es beleontjuk az 1dl olajat is. Alsposan osszedolgozzuk es fél órán át kelesztjük. Amikor megkelt lisztezet felületre boritjuk es egyszer átgyurjuk. 0,5…
Először 0,5 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe egy mélyedést csinálunk és oda adagoljuk a többi hozzávalót az olvasztott vajon kívül, legvégén a felfutott élesztőt és ezt jól összedolgozzuk. Amikor a tészta már összeállt, akkor kezdjük fokozatosan beledagasztani az olvasztott vajat…
Az élesztőt langyos tejben 2 dkg cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk,hozzá adjuk a tojássárgáját,élesztőt,tejfölt,sót és a szükséges langyos tejet. Jól kidolgozzuk.Kb. 1 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk,kb,1 cm vastagra.Tetejét késsel rács alakban bevagdossuk,tojással megkenjük ,majd középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk.15-20 percig sütjük. / lassú tűznél nem szabad sütni,mert kiszárad/
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.