Tészta: , 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 5 g só, 40 g cukor, 150 g vaj , 1,5 dl hideg tej, 2 tojás, Töltelék: , kis üveg Nutella, Díszítés:, glazúrral (felvert tojásfehérje, porcukor) A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Kb. 5 dkg-os gombócokra választjuk a tésztát.…
Hozzávalók: Tészta: , 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 5 g só, 50 g vaj , 1 narancs leve és reszelt héja, 1,5-2 dl tej, 2 tojás, Töltelék: , 200 g étcsoki, 50 g vaj, ízlés szerint rumaroma, facsart narancslé (1-2 evőkanál) A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk…
Minden összetevőt mérjünk egy edénybe és dagasszunk tésztát. Ha kész, lefóliázva tegyük hűtőbe 1-2 órára. Amíg a tészta a hűtőben pihen, főzzünk meg egy tasak karamellás pudingot, majd tegyük félre kihűlni. Vegyük elő a tésztánkat és osszuk kb. 70 grammos darabokra. A tésztadarabokat gömbölyítsük fel és tegyük félre letakarva 15…
Hozzávalók: Tészta: , 250 g liszt, fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 150 ml víz, 8 ml olíva olaj, Töltelék: , snidlinges sajtkrém (150 g), 1 db tojás, 1 csipet fehérbors, sonka – ízlés szerint (kb. 50 g) Töltelék: Összekeverjük a hozzávalókat, és hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a tésztánkat.…
Kovász: Mérjünk ki 150 g lisztet és külön 170 ml hideg vizet, majd az ebben a vízben keverjük el az élesztőt (20 g). Ezután adjuk hozzá a liszthez és állítsuk össze az elő tésztánkat, majd lefóliázva tegyük hűtőbe 1 éjszakára. Tészta: Másnap vegyük elő a kész élesztős kovászunkat és mérjünk…
Hozzávalók: 250 g liszt, fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 150 ml víz, 8 ml olívaolaj, Töltelék: , 1 db tonhal konzerv (150g), fél citrom, 1 ek majonéz, 1 csipet fehérbors, újhagyma vagy lilahagyma ízlés szerint Töltelék: Összekeverjük a hozzávalókat, és addig pihentetjük a hűtőben, amíg elkészítjük a tésztánkat.…
Hozzávalók: 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 10 g só, 15 g vaj, 1 kg sütőtök (200 g a tésztához), 2 dl víz, 1 tojás Töltelék: 800 g sütőtök, 150 g szeletelt baconszalonna, gyömbér ízlés szerint Díszítés: 1 csomag hántolt tökmag ELKÉSZÍTÉS: Az egész sütőtökünket felvágjuk és…
Hozzávalók: Tészta: 250 g liszt fél kocka Budafoki élesztő 5 g só 150 ml víz 8 ml olívaolaj Kb. 8-10 cm-es átmérőjű sütőformák (7-8 db) Töltelék: 4-5 egész tojás ízlés szerint ízesítjük: só, bors, zöldhagyma, bacon Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Kelesszük, amíg a duplájára…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük és lefedve kb. egy órát pihentetjük. A tésztát olívaolajjal egyenletesen megnedvesítjük, majd négyszög alakúra nyújtjuk. A tésztát egy éles késsel kicsi négyszögekre vágjuk, amikre ráhelyezzük a sonka-sajt tölteléket. Végül félbehajtuk a tésztákat és a széleket alaposan egymáshoz nyomjuk. A sonkás-sajtos derelyéket egy sütőpapírral bélelt tepsibe…
tíz darabhoz A hozzávalókat összekeverjük, ezután a tésztát kb. egy óráig kelni hagyjuk. Közben egy kis serpenyőt alaposan felhevítünk és kiolajozunk. Tetszés szerinti tésztamennyiséget beleöntünk és oldalanként 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük. A meleg palacsintákat halomba rakjuk és porcukorral, lekvárral, mézzel vagy juharsziruppal tálaljuk. Elkészítés lépései:
A tészta összes hozzávalóját addig gyúrjuk, amíg egy sima tésztát kapunk, majd kb. 1 órát letakarva kelni hagyjuk. Ezután még egyszer alaposan átgyúrjuk, és egy 21×11 cm-es kizsírozott kenyérsütő formába helyezzük. Sütés előtt még egyszer 30 percre kelni hagyjuk, majd 170°C-os sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. A kész…
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, összegyúrjuk a burgonyával, majd az összes többi hozzávalóval. Egynemű, ragadásmentes tésztát kapunk. Ezután kb 10 dkg-os gombócokat formázunk belőle, majd letakarva bő fél órát kelesztük. Ha megkelt, a gombócokat kör alakúvá lapítjuk, majd…
A tészta hozzávalóit összekeverjük, egy egynemű tésztát gyúrunk, majd lefedve kb. 30 percig kelni hagyjuk. A tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, az egyik felét megkenjük pestóval és megszórjuk mozzarellával. Ezután összehajtjuk és egy éles késsel csíkokra vágjuk. A csíkokat spirál alakban megcsavarjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 200°C-on kb. 15-17…
A margarint megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejet, s meglangyosítjuk. Ebbe teszünk egy kanál cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót kimérjük, ha felfutott az élesztő az összes hozzávalót a kézi mixer dagasztó karja segítségével kidagasztjuk. Míg a tészta kel, elkészítjuk a tölteléket, ez kb bő fél óra.…
három darabhoz A tészta összes hozzávalóját addig dagasztjuk, amíg egy sima tésztát kapunk, majd kb. 1 órát letakarva kelni hagyjuk. Ezután a tésztát harmadoljuk és gömbölyítjük. A tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 220°C-on 20-30 perc alatt megsütjük. A sütési idő első 10 percében megkenjünk a cipókat hideg vízzel,…
Tészta hat darabhoz A tészta hozzávalóiból csomómentes tésztát gyúrunk, majd kb. egy órát kelni hagyjuk. A tésztát egy enyhén lisztezett munkafelületen harmadoljuk. Minden harmadot téglalap alakúra (kb. 40×15 cm) nyújtunk és megkenjük 50g olvasztott vajjal és cukorral megszórjuk. Ezután hosszábban feltekerjük és kettévágjuk. Minden fél tésztarészt a vágási oldalával felfelé…
Tészta: 490 g liszt, 1 kocka Budafoki élesztő, 48 g cukor, 4 g só, 240 ml tej, 56 g vaj (szobahőmérsékletű), 1 tojás (szobahőmérsékletű) Töltelék: 14 g olvasztott vaj, 48 g cukor, 112 g marcipán, egy citrom reszelt héja, Máz: 120 g porcukor, 1 csipet só, 14 g olvasztott vaj,…
Hozzávalók: 250 g liszt fél kocka friss Budafoki élesztő 5 g só 150 ml víz 8 ml olívaolaj 1 db nagy kuglóf sütőforma Töltelék: 1 kis üveges konzerv gomba (150 g) 1 kis doboz tejföl őrölt bors ízlés szerint só ízlés szerint piros paprika ízlés szerint Elkészítés: Töltelék: Összekeverjük…
Elkészítés: Öregtészta: Az öregtésztához való hozzávalókat összekeverjük egy edényben és letakarjuk, majd 5 napon át 1 evőkanál lisztet és 1 evőkanál vizet keverünk mindennap a tésztánkhoz, így „etetjük”. Tészta: A langyos tej feléhez hozzáadjuk az élesztőt, a többi hozzávalóból pedig tésztát dagasztunk. Ehhez hozzáöntjük a maradék tejet és az öreg…
Töltelék: Az almákat megmossuk és almaszeletelővel felvágjuk őket (héjastul). A barnacukrot és a fahéjat összekeverjük, majd az almadarabokat beforgatjuk. A cukros almagerezdeket fogjuk beletölteni a tésztadarabokba. Tészta: Egy tálba mérjük ki a lisztet, sót, cukrot és a vajat. Gyúrjuk össze, majd a tejben keverjük el az élesztőt és adjuk hozzá…
A lisztet egy tálba öntjük és a közepén egy mélyedést alakítunk ki. A friss élesztőt összetörjük és beletesszük a mélyedésbe. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet és tésztává dolgozzuk össze. Liszttel megszórt, meleg helyen, letakarva 40 percig kelni hagyjuk. Ezután 3 evőkanál olívaolajat és a sót a tésztához gyúrunk, amíg nyújtható…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk, hogy egy sima tésztát kapjunk, majd 30 percig pihenni hagyjuk. Ezután kb. 50 grammos darabokra osztjuk a tésztát, a tésztadarabokat gömbölyítjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 10 percig kelni hagyjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Ha kedvünk tartja, az 50 grammos zsömléket még…
Tészta, 1 kg búzaliszt, 700 ml víz, 22 g só, ½ kocka Budafoki élesztő, 30 ml olívaolaj, olíva (magozott), Feltét, prosciutto (sonka), mozzarella, paradicsom (friss vagy szárított), olíva, friss fűszerek, pesto Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk,…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. Harmadoljuk és a darabokból veknit formázunk. A vekniket megszórjuk liszttel és 45 percig kelni hagyjuk. Ezután a veknik tetejét egy éles késsel berácsozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe…
Hozzávalók: Tésztához: 500 g liszt 10 g Budafoki élesztő 10 g só 10 g cukor 25 g vaj 250 g margarin/vaj (hajtogatáshoz) 1 kiskanál ecet, Paprikás rácsos hozzávalók:, Töltelékhez:, 10 szelet szeletelt sonka, 10 szelet szeletelt sajt, 1 csipetnyi bors, 3 különböző színű kaliforniai paprika Leveles tészta elkészítése: A tésztát…
A tésztát az összetevőkből jól kidagasztjuk, majd 1 ujjnyi vastagságra kinyújtjuk. A lelapított margarint vagy vajat egy egyszerű hajtással behajtogatjuk a tésztába, majd 10 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 1 ujjnyi vastagságra, és egy összetett (4 rétegű) hajtást csinálunk. Ezt a hajtást még egyszer-egyszer megismételjük,…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap a hűtőből kivéve kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. A tésztát ezután a sütőformához illő darabokra osztjuk, és belehelyezzük az olívaolajjal kikent formákba. Végül rátesszük a tésztára az olíva, szárított paradicsom és…
Az összes hozzávalót -az olívabogyó nélkül- összemérjük és jó alaposan kidagasztjuk a tésztát. Ha kész, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyókat és gyengéd mozdulatokkal beledagasztjuk a tésztánkba. Ha megvan, letakarva hűtőbe tesszük éjszakára. Másnap elővesszük és várunk 1 órát, hogy kicsit átmelegedjen. Ezután óvatos mozdulatokkal négyszög alakúra széthúzzuk és 4-5 hosszúkás darabra…
Összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sót és az élesztőt. Ezután hozzáadjuk a vajat és a margarint, majd jól eldolgozzuk, hogy később kialakuljon az omlós tésztaszerkezet. Végül hozzáadjuk a vizet és kidagasztjuk a tésztát. A kész tésztát lefóliázva hűtőbe tesszük. Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük az almatölteléket: 1,5…
Az összes hozzávalóból homogén tésztát készítünk és alaposan eldolgozzuk. Dagasztás után 40 percig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk kb. 1,5-2 cm vastagságura és késsel a tetejét berácsozzuk. Tetszés szerinti méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A pogácsákat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd kb. 50 percig kelesztjük. Tej és tojás keverékével lekenjük a…
Tésztát készítünk az összetevőkből. Miután alaposan kidolgoztuk, letakarjuk és 30 percig pihentetjük. Egyenlő részekre osztjuk (kb. 40-50 grammnyi tésztadarabokra) és gombócokat formálunk. Ezeket a gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük, hogy négyzetformát kapjunk. Körülbelül 1 óra hosszáig kelesztjük, majd a lisztezett nyújtófával mindegyik zsemle közepén egy vájatot készítünk.…
A kovászt előző nap elkészítjük: az összetevőket összedagasztjuk majd zárható fedett tálban, szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk egy éjszakára. A paradicsomon és a feta sajton kívül az összetevőkből tésztát készítünk. Mikor készre gyúrtuk a tésztát, hozzáadjuk a paradicsomot és a fetasajtot, majd 1 órát pihentetjük. A tésztát ezután körülbelül 250-350 grammos darabokra…
Tésztához: 500 g liszt 25 g Budafoki élesztő 5 g só 50 g cukor 50 g vaj 2 tojás sárgája 2 csomag vaníliás cukor 2,4 dl tej Töltelékhez: 500 g túró 3 evőkanál cukor 2 csomag vaníliás cukor 1 tojás Díszítéshez: 1 csomag hideg vaníliás pudingpor 250 g eper Édes…
Tészta készítése: A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 4 dkg-os tésztadarabokra osztjuk, amelyekből golyókat formálunk. A golyókat egy enyhén lisztes konyhai kendővel letakart tálcára helyezzük. A tésztákat úgy kell sorban elhelyezni, hogy a kelésnél ne ragadjanak össze. Kb.…
Az egyik kedvenc a rozs kenyér a “sütödémben”. Korábban kevertem a liszteket, mára már a rozs kenyér kizárólag rozs lisztből készül. Igaz, kicsit nehezebb így dolgozni a tésztával, de megéri a vesződséget, ajánlom kipróbálásra az alábbi recept szerint . A kész kenyér a fehér kenyérnél lényegesen tömörebb. A köménytől kellemesen…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy lágy, sima tésztává, és letakarva, meleg helyen kb. 30 percet kelni hagyjuk. Egy mély serpenyőben vagy lábosban bőséges mennyiségű olajat hevítünk (kb. 170-175 °C-ra). Merítsünk egy evőkanalat a forró olajba, és a tésztát kanálnyi adagokban a forró olajba helyezzük. A külső részét ropogósra sütjük,…
A kenyértésztához minden hozzávalót keverjünk össze. Ezután egy műanyagzacskóval fedjük le és 30 percig hagyjuk kelni. Majd a tésztát a hús nagyságához illőre kinyújtjuk és a húst a tészta közepére helyezzük. Vékonyan feltekerjük a tésztát a húsra, és jól összezárjuk. Az összezárt oldallal lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Letakarjuk…
A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 5 percig pihentetjük majd pihentetés után 14 db egyforma súlyú tésztadarabokat porciózunk. Osztás után szivar alakú tésztarudakat formázunk. Az így kapott tésztarudakat megfonjuk és egymásra helyezzük. A kész kalácsot sütőpapírral letakart tepsiben…
Tészta (kb. 13 darabhoz), Ánizs-boralap, 90 ml zöld veltelini, 1 ½ teáskanál egész ánizsmag, Előtészta, 150 g BL55-ös búzaliszt, 1 ½ kocka Budafoki élesztő, 100 ml tej (szobahőmérsékletű), 310 g előtészta, 350 g BL55-ös búzaliszt, 100 g vaj, 90 g cukor, 4 tojás sárgája (L-es méretű tojásé), 1 ½ teáskanálnyi…
A kimért anyagokat egy tálba vagy dagasztógépbe öntjük és egyenletes sima tésztává dagasztjuk. A tésztát 5 percig pihentetjük, majd kb. 0,4 cm vastagságú lappá nyújtjuk. Nagyjából 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kör alakú lapokat szúrunk ki (a körök kimetszéséből megmaradt tésztát vagy annak egy részét tartsuk meg). A bekevert…
Tészta:, Ládaforma – kb. 250x107x70 mm, 200 g tönkölybúzaliszt, 130 g tönkölypehely, 30 g durva tönkölydara, 75 g napraforgómag, 1 db főtt-tört krumpli, 100 g 3.6 %-os joghurt, 3 evőkanál 5 %-os almaecet, ½ kocka Budafoki élesztő , 1 teáskanál só , Kb. 1-1,5 dl víz (nem meleg), Díszítés: 50-100…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy sima tésztává és kb. 10 percig letakarva pihenni hagyjuk. Ezután 60 grammos darabokra osztjuk, gömbölyítjük és kis ideig letakarva ismét pihentetjük. Ezután a tésztákból csíkokat formázunk és letakarva további 5 percre félretesszük. Majd a csíkokat kb. 50 cm hosszúra nyújtjuk és perecet formázunk belőlük.…
A hozzávalókból homogén tésztát készítünk, alaposan eldolgozzuk. Tésztaérés: (olajjal kikent műanyag tálban) – 3 óra, közben kétszer olivás kézzel „átforgatjuk” a tésztát. Osztást megelőzően a tésztát lisztágyra borítjuk és kézzel gyengéden téglalapot formázunk belőle. A tészta felületét meglisztezzük, majd ezután tetszőleges téglalap alakúra vágjuk össze. Kézzel enyhén megnyújtjuk a tésztadarabokat,…
A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel. Ezután egyenlő darabokra osztjuk (kb. 20 g/db). Letakarva ismét pihentetjük 5 percig. A tésztadarabokat egyenletesen kinyújtjuk, henger alakúra formázzuk, sütőpapíros tepsire tesszük és egy villával benyomkodjuk a felületét, barázdákat képezve. Ezután lekenjük tojással és ízlés…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy sima tésztává és kb. 20 percig kelni hagyjuk. Ezután 45 grammos darabokra osztjuk, gömbölyítjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztadarabokat 2-3 perc után az ujjainkkal egy kicsit laposra nyomkodjuk, végül letakarva, meleg helyen kb. 2 órát kelesztjük, majd egy levegős helyen száradni…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy sima tésztává és kb. 5-10 percig kelni hagyjuk. Ezután 40 grammos darabokra osztjuk, gömbölyítjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztadarabokat 2-3 perc után az ujjainkkal egy kicsit laposra nyomkodjuk. Végül letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük. Ezután a habverővel felvert tojással…
Hozzávalók (2 db kalácshoz):, 50 g Budafoki Élesztő, 500 g búzaliszt, 5 g só, 40 g cukor, 75 g vaj, 1 db tojás, 200 g tej, Töltelékhez:, 1 zacskó vaníliás vagy csokis puding, Fagyasztott málna vagy eper, ízlés szerint A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg…
Minden összetevőt mérjünk egy edénybe, majd dagasszunk tésztát. A kész, csomómentes, sima tésztánkat letakarva érleljük fél órán keresztül. Osszuk 80 grammos darabokra és gömbölyítsük fel. Újabb 10 perc pihentetés után egyenként nyomkodjuk bele a tésztagolyók alját és tetejét is búzadarába, hogy ráragadjanak a daraszemcsék. A kissé lapított, darás tésztákat sütőpapíron,…
A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg a duplájára nem kel. Ezután egyenlő darabokra osztjuk, majd letakarva ismét pihentetjük kb. 5 percig. A tésztadarabokat egyenletesen kinyújtjuk és pereceket formálunk belőle. A pereceket ezután sütőpapíros tepsire tesszük, lekenjük tojással majd ízlés szerint díszítjük: például sajttal, sós köménnyel,…
A tészta összes hozzávalóját keverjük össze, jól gyúrjuk meg, majd hagyjuk pihenni 30 percet. Ezután a tésztát nyújtsuk téglalapalakúra és töltsük meg, amivel szeretnénk. 1 variáció: Kenjük meg paradicsomszósszal és szórjuk meg az apróra vágott sonkával, sajttal és a paprikával. Sózzuk és borsozzuk. 2. variáció: Engedjük fel a fagyasztott spenótot…
A hozzávalókat egy tálban összemérjük és egynemű sima felületű tésztát készítünk, majd letakarjuk és egy órát pihentetjük. Ezalatt a tepsit kivajazzuk, a fahéjat a porcukorral összekeverjük. A pihentetési idő lejárta után a tésztát téglalap formára nyújtjuk, és a felületét megkenjük tejjel úgy, hogy mindenhol fedje a tésztánkat. Ezután rászórjuk a…
A hozzávalókat egy tálban összemérjük és egynemű sima felületű tésztát készítünk. Az elkészült tésztát letakarjuk és egy órát pihentetjük. Ezalatt előkészítjük a sütőformát, kivajazzuk, az előzőleg megsütött sütőtököt kihámozzuk a héjából, a mákot pedig a porcukorral és a reszelt citrommal összekeverjük. A pihentetési idő lejárta után a tésztát téglalap formára…
Sós kalács tésztát készítünk https://eleszto.hu/receptek/mini-sos-kalacs, 500 g liszt, 2.5 dl víz, 25 g Budafoki Élesztő, 35 g só, 0,25 dl étolaj, 25 g vaj Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk…
Főzzünk le egy adag hosszú kávét (nem erőset), majd hagyjuk kihűlni. Mérjük össze az összes összetevőt egy edénybe, dagasszuk ki alaposan a tésztát, majd pihentessük 20 percig letakarva. Osszuk fel 60 grammos darabokra és formázzuk gombócformára (gömbölyítsük). Letakarva ismét pihentessük 15 percig, majd ismételjük meg a formázást. A tésztadarabokat tegyük…
A lisztet átszitáljuk a sóval. A tejet meglangyosítjuk az édesítőszerrel, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha feljött, hozzáadjuk a liszthez az olajjal és a vízzel együtt. Jól kidolgozzuk, rugalmas, de nem kemény tésztává. 45 percig kelesztjük meleg helyen, letakarva. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk,…
A tésztához minden hozzávalót összekeverünk egy tálba, jól átgyúrjuk, majd kb. 30 percig kelni hagyjuk. Ezután a tésztát 14 kis részre osztjuk úgy, hogy némi tészta maradjon a sapka és sál elkészítéséhez. A 14 tésztadarabot kúp alakúra formáljuk, a maradék tésztát kinyújtjuk és kis kerek orrocskákat szúrunk, illetve egy pizzavágóval…
Előtészta:, 300 g liszt, 60 g Budafoki élesztő, 225 g tej, Tészta:, 450 g liszt, 175 g cukor, 10 g só, 300 g vaj, 1 kisebb méretű tojás, 12,5 g citrom, 12,5 g szegfűszeg, 37,5 g vanillincukor, Gyümölcskeverék:, 125 g sütőtök, 250 g mazsola, 7 g mandula lereszelve, 50 ml…
Egy tálban összedolgozzuk az elmorzsolt vajat a liszttel. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan eldolgozzuk. A homogén tésztát 4 részre osztjuk és 2 órára hűtőbe tesszük. A tésztákat egyenként tortaforma méretűre nyújtjuk. A tortaformát kikenjük zsiradékkal (vagy sütőpapírt helyezünk bele). Belehelyezzük az első kinyújtott lapot, amelyre baracklekvárt kenünk, a lekvárra…
A tésztához minden hozzávalót összekeverünk egy tálba, jól átgyúrjuk, majd kb. 30 percig kelni hagyjuk. A köztes időben a kókuszmasszához a tojásfehérjét és a cukrot habosra verjük. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, cukrot és a mézet, még egyszer felverjük és óvatosan hozzákeverjük a lisztet. Az egészet jól összekeverjük, amíg egy kenhető,…
A gyümölcsök kivételével az összes összetevőből tésztát gyúrunk, majd amikor a tészta elkészült, hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. A tésztát letakarva addig pihentetjük, amíg duplájára nem nő. Kettévesszük és megformázzuk. Kikent formába helyezzük, letakarva kelesztjük kb. 1 óráig. A tetejét 1 tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig sütjük.…
Az összes összetevőből tésztát gyúrunk, majd amikor a tészta elkészült, hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. A tésztát letakarva addig pihentetjük, amíg duplájára nem nő. Kettévesszük és megformázzuk. Kikent formába helyezzük, letakarva kelesztjük kb. 1 óráig. A tetejét 1 tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig sütjük. Miután a kuglófot…
Tészta:, 500 g búzaliszt, ½ kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 50 g cukor, 150 g vaj, 1 tojás, annyi tej, amennyit a tészta felvesz, Felületkezeléshez 2 tojás A diós marcipános töltelékhez:, 15 dkg darált dió, porcukor, 100 g marcipánmassza, házi baracklekvár, Forralt vízzel leöntjük a cukrozott diót, a tölteléknek…
Az összes összetevőből tésztát gyúrunk. A tésztát letakarva addig pihentetjük, amíg duplájára nem nő. Egyenlő darabokra osztjuk és gombócokat formázzuk. Ízlés szerint a gombócokba diót, csokit, aszalt gyümölcsöt helyezhetünk. Kikent muffin formákba helyezzük, letakarva kelesztjük kb. 1 óráig. A tetejét 1 tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15-18 percig…
Egy tálban kikeverjük a mézet, tojássárgáját, vajat, élesztőt és a citrom és narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, rumot, langyos vizet. Alaposan kidolgozzuk, kb. 1 órát pihentetjük. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, csillagformával és egyéb formákkal kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat egy kikent tepsibe helyezzük és kb. 10 percig kelesztjük.…
A sütőtököt hosszában vágjuk 4 részre és 200°C fokos sütőben süssük meg. Ez kb 1,5-2 órát is igénybe vehet. Ha kész, hagyjuk kihűlni és kanállal húzzuk le a sült puha részt, a héjat pedig kidobhatjuk. A tökmagot enyhén pirítsuk meg serpenyőben, majd amikor kihűlt, késsel aprítsuk kisebb darabokra. Mérjük össze…
A tököt meghámozzuk, legyaluljuk. A gyalult tököt 2 ek sóval bekeverjük, és addig pihentetjük, míg levet nem enged. A levet kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a töltelék további hozzávalóit. A tölteléket készíthetjük mirelit tökből is. Ebben az esetben a fagyasztott gyalult tököt felengedés után alaposan lecsepegtetjük. Bedagasztjuk a tésztát, 2 részre osztjuk,…
Előtészta:, 400 g BL-55 típusú búzaliszt, 260 ml víz, 6 g só, 4 g élesztő, Főtészta:, 670 g előtészta, 920 g BL-55 típusú búzaliszt, 520 ml víz, 26 g só, 5 g árpacsíra, 1 kocka Budafoki élesztő, 10 g cukor Előtészta: Az összes hozzávalót elkeverjük egymással, jól átgyúrjuk és a…
Az élesztőt meleg tejben feloldjuk, a liszt egyharmadával és egy kevés cukorral elkeverjük, megszórjuk liszttel és letakarva meleg helyen kelni hagyjuk. A többi hozzávalót kimérjük és a kész kenyértésztával egy sima tésztává dolgozzuk össze. A kész tésztát ezután fél órán át letakarva ismét kelni hagyjuk, majd kötélformára alakítjuk, és kb.…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.