A kakaópor kivételével minden alapanyagot gondosan készíts elő és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát. Mérlegen felezd el, majd az egyik részt dagaszd tovább a kakaóval, illetve plusz egy kevés tejjel. Ha kész a dagasztás, akkor letakarva pihentesd legalább 30 percet. Mérlegen oszd el a tésztákat 4 egyenlő…
A tésztához kimért anyagokat összegyúrjuk, így egy rugalmas tésztát kapunk. A 15 percig pihentetett tésztát elosztjuk 12 egyforma részre és gombócokat formázunk belőlük. Pihentetés követően vékony szálakat sodrunk és megfonjuk őket. Kb. 40 percet kelesztjük a fonott briósokat. Tojással lekenjük a tetejét és mákkal, mandulával díszítjük. Sütés: 200 °C 12-14…
A tészta hozzávalóit mérd össze és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 20 percet. A tésztát 25 g-os darabokra mérd ki, majd gömbölyítsd fel mindegyiket. 3 db tésztát sodorj ki kb. 25 cm-re és fond össze őket, majd a negyedik tésztát nyújtófával nyújtsd ki és…
Zselé elkészítése: Az eper ízű gyümölcslevet tedd fel melegedni egy lábasba, majd állandó keverés mellett add hozzá a cukorral elkevert pektint. Forrásig melegítsd, majd vedd le a tűzről és pár csepp ételfestéket tegyél bele. Tészta elkészítése: A kakaó kivételével mérj össze mindent gondosan, majd a langyos tejjel készíts egy kelttésztát.…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy tálba, majd a langyos tejjel dagaszd be. Ha kellően sima a tészta, akkor vedd kettő felé, és letakarva pihentesd meleg helyen kb. 40-50 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 2-3 mm vastag téglalapra és kend meg az olvasztott vajjal, majd szórd rá egyenletesen a…
A tészta hozzávalóit tedd egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy kelttésztát. Letakarva pihentesd 50 percet. Mérd 3 egyenlő részre, majd nyújtsd ki sütőforma szélességűre a tésztát. Kend meg olvasztott vajjal és oszlasd el rajta egyenletesen az aszalt áfonyát. Két ellentétes oldalról csavard fel a tésztát és helyezd a sütőformákba…
Mérj ki minden hozzávalót és gyors mozdulatokkal, vagy dagasztógépben lassú sebességen alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd kb. 20 percig. Vágd fel 8 felé a tésztát, majd gömbölyítsd fel. Sodord ki a szálakat kb. 25 cm hosszúra és 4 darabot fonj össze, hogy egy kerek kenyér legyen belőle. Így…
A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 45 percet. Közben készítsd el a tölteléket. A vajat melegítsd meg és keverd el benne az ízesítő anyagokat. A tésztát nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastag téglalap alakúra és 4 egyenlő részre…
A tészta hozzávalóit mért össze egy tálba a kakaó kivételével és készíts egy kissé kemény kelttésztát. Mérlegen mérd két felé a tésztát és az egyik részébe dagaszd bele a kakaót. Letakarva keleszd legalább 30 percig. 1 db kosár aljához kell 2 db 40 grammos tészta: egy barna és egy fehér.…
A tészta hozzávalóiból a langyos tejjel készíts egy kalácstésztát, amit letakarva kelessz kb. 30-40 percig. 40 grammos darabokra mérd ki a tésztát és 15-20 cm-es szálakat sodorj. Kettő szálat fonj össze, majd tedd sütőpapíros lemezre, letakarva keleszd legalább 45 percig. Sütés elött a felületét egésztojással kend le és 180 °C-os…
A kakaópor kivételével a többi hozzávalóból készíts egy kelt tésztát. Ezután mérd kettő felé a kész tésztát és az egyik felébe gyúrd bele a kakaót! Így pihentesd letakarva kb. 30 percet és mindkét tésztát mérd ki 30 g-os darabokra. Gömbölyítést követően nyújtófával nyújtsd ki a tésztákat oválisra kb. 3 mm…
Töltelék elkészítése: A csokoládékat lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ehhez a margarint melegítsük puhára. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból közepesen lágy kelt tésztát készítünk, majd letakarva kelesztjük 20 percet. Kilenc egyenlő részre osztjuk a tésztát és felgömbölyítjük. Minden gombócot kinyújtunk ovális alakúra és a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztákon, majd…
A kalács hozzávalóiból egy homogén, közepesen lágy tésztát készítünk és letakarva meleg helyen hagyjuk pihenni 10 percet. 150 g-os darabokra osztjuk a tésztát és alaposan átdolgozzuk, kinyújtjuk és 3 szálból kalácsot fonunk. Kiolajozott sütőformába tesszük és letakarva legalább duplájára kelesztjük. 180 °C-os előmelegített sütőben sütjük 35-40 percet.
Kovász elkészítése: Legalább 24 órával a Panettone készítése előtt keverd be a hozzávalókból és meleg helyen letakarva pihentesd. Tészta elkészítése: A vaj és a mazsola kivételével a tészta hozzávalóit és a kovászt helyezd bele egy dagasztógépbe és lassú fokozaton dagaszd be a tésztát. Amikor selymes a tészta, akkor kis adagokban…
A tészta hozzávalóit összemérjük és közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva 20 percet pihentetjük. A mákot forró tejjel leforrázzuk, kihűlés után a lekvárral összekeverjük. Kenhető tölteléket kell kapnunk, amit 3 egyenlő részre osztunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük, majd vékony kör alakúra nyújtjuk. A 4 tészta közé 3 adag…
Az élesztőt egy kevés tejben a cukor egy részével felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összemérjük és a felfutott élesztővel elkészítjük a tésztánkat. Dagasztás után egyből szétmérjük 300 grammokra a tésztát és téglalapot formázunk belőle. Letakarva hűtőben pihentetjük 1-2 órát. Közben elkészítjük a kétféle tölteléket és 150 grammos adagokra mérjük. A tésztákat…
A tészta hozzávalóiból egy közepesen lágy tésztát készítünk, dagasztást követően letakarva 15 percet pihentetjük. 12 egyenlő részre osztjuk a tésztát, felgömbölyítjük és nyújtófával oválisra kinyújtjuk. A tészta felületét megolajozzuk és a dió-cukor keverékébe mártjuk. Szorosan feltekerjük, mint egy kiflit úgy, hogy a töltelék a belső oldalon legyen. A feltekert kifli…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk és letakarva 20 percet kelesztjük. 70 grammos darabokra osztjuk a tésztát és hosszúra sodorjuk. Kettő darab tésztát összetekerünk és karikát formálunk belőle. Sütőpapíros lemezre tesszük és letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 40-45 percet. 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percet. Sütés után átkenjük az…
A lisztet átszitáljuk és jól elkeverjük a sóval. Minden további hozzávalót belekeverünk a vaj kivételével. Egy kemény tésztát kell, hogy kapjunk. A szobahőmérsékletű vajat apránként belegyúrjuk a tésztába, míg egy selymes, közepesen lágy tésztát nem kapunk. Letakarva 1 órát kelesztjük, majd egyszer alaposan átgyúrjuk és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük…
Hozzávalók: 500 g , 25 g , 40 g cukor , 10 g vaníliás cukor , 5 g só, 25 g vaj , 230 g magas zsírtartalmú tej, kedvenc fagyink, néhány kartonlap , alufólia , étolaj a kenéshez, kristálycukor A kartonpapírból tölcsérformát hajtunk és tűzőgéppel összefogatjuk, majd az egészet becsavarjuk…
A kimért összetevőket – az áfonyán kívül – simává dagasztjuk. Amikor kész a tészta, leveszünk belőle kb. 150 grammot, amiből gombócot formázunk és félretesszük. (ebből lesz a nyuszi dísz a tetejére) A nagyobb tésztarészt az áfonyával kíméletesen ismét átdagasztjuk. Dagasztás után az áfonyás tésztánkat 2 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük és…
A töltelékbe szánt mustár és a sonka kivételével közepesen kemény tésztát készítünk, melyet legalább 30 percig érni hagyunk letakarva. Ezután a tésztát 60 g – os darabokra osztjuk és felgömbölyítve, letakarva pihentetjük 5 percig. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat és csíkokra vágott sonkát és mustárt teszünk rá, feltekerjük és a két…
Hozzávalók: Kelt tészta:, 450 g , 30 g friss , 45 g , 250 ml tej, 55 g cukor, 1 csipetnyi só, 1 tojás, 170 g barna cukor, 1 tk fahéj, 50 g olvasztott vaj A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, melegítjük és hűlni hagyjuk (a vaj-tej keveréket csak akkor…
Hozzávalók: Tészta: , 500 g finomliszt, 25 g friss Budafoki élesztő, 5 g só, 50 g vaj , 1 narancs leve és reszelt héja, 1,5-2 dl tej, 2 tojás, Töltelék: , 200 g étcsoki, 50 g vaj, ízlés szerint rumaroma, facsart narancslé (1-2 evőkanál) A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk…
A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 5 percig pihentetjük majd pihentetés után 14 db egyforma súlyú tésztadarabokat porciózunk. Osztás után szivar alakú tésztarudakat formázunk. Az így kapott tésztarudakat megfonjuk és egymásra helyezzük. A kész kalácsot sütőpapírral letakart tepsiben…
Hozzávalók (2 db kalácshoz):, 50 g Budafoki Élesztő, 500 g búzaliszt, 5 g só, 40 g cukor, 75 g vaj, 1 db tojás, 200 g tej, Töltelékhez:, 1 zacskó vaníliás vagy csokis puding, Fagyasztott málna vagy eper, ízlés szerint A hozzávalókat egy tálba összemérjük és tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük, míg…
A hozzávalókat egy tálban összemérjük és egynemű sima felületű tésztát készítünk. Az elkészült tésztát letakarjuk és egy órát pihentetjük. Ezalatt előkészítjük a sütőformát, kivajazzuk, az előzőleg megsütött sütőtököt kihámozzuk a héjából, a mákot pedig a porcukorral és a reszelt citrommal összekeverjük. A pihentetési idő lejárta után a tésztát téglalap formára…
Előtészta:, 300 g liszt, 60 g Budafoki élesztő, 225 g tej, Tészta:, 450 g liszt, 175 g cukor, 10 g só, 300 g vaj, 1 kisebb méretű tojás, 12,5 g citrom, 12,5 g szegfűszeg, 37,5 g vanillincukor, Gyümölcskeverék:, 125 g sütőtök, 250 g mazsola, 7 g mandula lereszelve, 50 ml…
A gyümölcsök kivételével az összes összetevőből tésztát gyúrunk, majd amikor a tészta elkészült, hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. A tésztát letakarva addig pihentetjük, amíg duplájára nem nő. Kettévesszük és megformázzuk. Kikent formába helyezzük, letakarva kelesztjük kb. 1 óráig. A tetejét 1 tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig sütjük.…
5db elkészítéséhez: Előtészta:, Liszt: 100 g, Víz: fél dl, Budafoki élesztő: 10 g, Cukor: 10 g, A hozzávalókat jól összekeverjük, de teljesen kidagasztani nem kell. Tálban, lefóliázva tegyük félre 1 órahosszára. Ha pihent, vegyük elő, és mérjük rá a további összetevőket:, Tészta:, BL55 liszt: 450 g, Tej: 1,5 dl, Budafoki…
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet. A kis…
A tésztát jól kidagasztjuk, ezután letakarva hagyjuk állni fél órát. Fél óra elteltével osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, majd ezeket a tésztadarabokat osszuk tovább szintén 4-4 egyenlő részre. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd lapítsuk ki. Minden kilapított kis tésztába helyezzünk egy-egy sodort sajtdarabot és hajtogassuk rá a tésztát,…
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet. A kis…
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet. A kis…
A tésztát jól kidagasztjuk, majd a végén hozzáadjuk a reszelt zöldségeket és lassan beledolgozzuk a tésztába. Ezután letakarva hagyjuk állni fél órát. Fél óra elteltével osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, majd ezeket a tésztadarabokat osszuk tovább szintén 4-4 egyenlő részre. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd lapítsuk ki. Minden…
Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük, a vajat megolvasztjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, kalács keménységű tésztát kell kapnunk. Ezek után a tésztát meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt a tésztát 3 felé osztjuk. Mindhárom részt téglalap alakúvá nyújtjuk. Az egyiket megkenjük lekvárral, a másikat olvasztott vajjal és cukrozott kakaót szórunk rá, a…
A graham lisztet összekeverjük a zabliszttel belemorzsoljuk az élesztőt hozzáadjuk a citrom héját,levét.Belekeverünk egy tojást,édesítőt ,sót,a reszelt almát.Összedolgozzuk és letkarva egy órát kelesztjük.Ezután 3 részre osztjuk, összegyúrjuk majd fonjuk a tetejét megkenjük tojássárgájával.Fél órát kelni hagyjuk még kivajazott tepsiben. Újra megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben kb.40 percig sütjük.Még langyosan olvasztott…
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben, 1 kanál cukorral. A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, majd a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalókat a vaj kivételével hozzáadjuk, és jól kidagasztjuk. Mikor jól összeállt a tésztánk, az edény falától is elválik, hozzádolgozzuk a meglangyosított vajat, azzal is…
3 dl tejet a 3 evőkanál cukorral meglangyosítunk, beletesszük az élesztőt, felfuttatjuk. 25 szem szacharint 1/2 dl langyos tejben feloldunk. 60 dkg liszthez hozzá a sót, a feloldott szacharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl olajat. Jól kidolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a…
Az élesztőt a porcukorral, kevés liszttel, langyos tejben, felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk közepébe mélyedést készítünk melybe rakjuk a két tojássárgáját , egy kávéskanál sót , és beleöntjük a megfuttatott élesztőt, és tésztát dagasztunk belőle. Mikor már nem ragad a kezünkhöz sem a tál falához, hozzáadjuk az olvasztott vajat , ezzel…
A hozzávalókból rugalmas, nem ragadós tésztát dagasztunk. Az élesztőt nem szoktam külön felfuttatni, mindig megbízható csupán arra kell ügyelni hogy a sóval ne érintkezzen közvetlenül. 30 – 40 percig pihentetjük, utána hat részre osztom, egyesével kis zsemlékké gömbölyítem. 10 percig pihentetem majd ovális, kb. 15 cm. nagyságúra lapítom őket egyesével.…
Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék cukrot, vaníliás cukrot meg a csipet sót elkeverjük a tejjel, a 2 tojássárgájával, a reszelt citromhéjjal, a rummal és a mazsolával. A megszitált lisztből, a megkelt élesztőből és a langyos tejkeverékből tésztát dagasztunk. Mikor már kissé kidolgoztuk, hozzáadjuk az…
Az alapanyagokból egy homogén tésztát állítunk össze. Alaposan eldogozzuk, egy órát pihentetjük. A kinyújtott tésztába beletöltjük a kakaós tölteléket és feltekerjük (legalább hármat készítünk, hogy össze lehessen fonni), majd ezt követően összefonjuk. Ezután megkenjük egy tojással és betesszük sülni. Sütés: 215°C-on kb. 18-25 percig. Elkészítés lépései:
Az élesztőt felfuttatjuk egy deci langyos, cukros tejben. A felfutott élesztőt beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót, mazsolát, és egybegyúrjuk az összes hozzávalót. (Lágy tésztát kell kapnunk. Ha túl kemény öntsünk hozzá még egy kis langyos tejet.) Amikor egynemű, sima tésztát kaptunk, takarjuk le,…
Egy tálban elkeverjük a langyos tejet a porcukorral majd belemorzsoljuk az élesztőt ,hagyjuk felfutni. A tésztához kimérjük a lisztet, sót, citromhéjat, vaníiliás cukrot. Összekeverjük majd ha felfutott az élesztő hozzáöntjük, kézzel vagy géppel elkezdjük összedolgozni. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és eldolgozzuk majd kis adagokban hozzá adjuk a puha vajat és addig…
Az élesztőt morzsoljuk bele fél dl langyos tejbe, majd hagyjuk felfutni. A liszthez öntsük hozzá az élesztős tejet, a cukrot, a vajat, egy tojást, csipetnyi sót és a maradék langyos tejet. Gyúrjuk, dagasszuk a tésztát, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesszük duplájára. Lisztezett deszkán osszuk három egyenlő részre a tésztát.…
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, addig összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ha felfutott az élesztő, a margarinnal, tojássárgájával és a tejjel összegyúrjuk a tésztát (én tálas mixerben csinálom). A kész tésztát 2 részre osztjuk, az egyik felébe kakaót keverünk, a másikba a mazsolát. 30 percig kelesztjük. Elkészítés lépései: Kelesztés után kb…
Az élesztőt egy evőkanál cukros tejben elkeverem. Futtatom. A lisztet összekeverem a sóval és a 2 evőkanál cukorral. Mélyedést készítek a közepébe, beleöntöm az élesztős tejet, a tojások sárgáját, a többi folyadékot és az olvasztott vajat is hozzákeverem. Összegyúrjuk, dagasztjuk aztán kelesztjük. Közben a tojásfehérjét a 10 dkg cukorral, sóval,…
2 dl langyos tejbe beleszórunk 1 ek cukor és beletördeljük az élesztőt. Meleg helyen megvárjuk, amíg felfut. Egy tálba szórjuk a lisztet, cukrot, beleütjük a tojást, beleöntjük az élesztős tejet, illetve a maradék 1 dl tejet és 5 dkg puha vagy felolvasztott vajat/margarint. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Az összeállt tésztának…
A tejet meglangyosítom, 1 dl-ben egy kis cukorral felfuttatom az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet szitálva, a maradék cukorral, a sóval, vajjal egy tálba teszem. Ha felfutott az élesztő, jó alaposan összedolgozom lassan hozzáadva a megmaradt tejet. Ha már elválik az edény falától félreteszem meleg helyre, letakarva keleszteni. Kb. 1…
50 dkg liszt + 2 evőkanállal, 3 dl tej, 1 dl főzőtejszín, 2 tk só, 1 tk cukor, 3 dkg élesztő, 15 db medvehagymalevél, 1 ek olaj, 1 tojássárga + 1 ek tej a lekenéshez A medvehagymát vágjuk fel vékony csíkokra, majd adjunk hozzá 1 ek olajat, és turmixoljuk össze.…
Mivel nekem dagasztógépem van, így nem futtattam fel az élesztőt előre. Ha valaki kézzel dagasztja, akkor az élesztőt felfuttatni 0,5 dl langyos vízben, amihez a fent megadott cukor mennyiségéből egy teáskanálnyit hozzátenni. A dagasztótálba szitáltam a lisztet és a búzasikért, hozzákevertem a sót és a cukrot, készítettem egy mélyedést, abba…
Elkészítjük a kovászt: egy tálba szitáljuk a lisztet, elvegyítjük a sóval, majd a közepébe mélyedést készítünk. A tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral nem túl forróra, majd elmorzsoljuk és el is oszlatjuk benne az élesztőt. Az élesztős tejet a mélyedésbe öntjük, kevés liszttel megszórjuk. 15-20 percig érleljük, ezalatt az élesztő szépen…
1.5 e.k. zablisztet elkeverünk a laktózmentes margarinnal hozzá morzsoljuk az élesztőt.Langyosan öntjük rá a l.m. tejet majd rászorjuk a többi lisztet.Belekeverünk egy tojássárgáját és megsózzuk.40 percig kelesztjük ,három részre sodorjuk kaláccsá összefonjuk.Margarinnal kikent tepsibe helyezzük a tetejét megkenjük tojássárgájával elkevert tejjel.30 percig kelesztjük még letakarva.180 fokon sütjük 20 percig majd…
90 dkg liszthez a krémes pudingot és tejjel és kevés cukorral és felfuttatott budafoki élesztőt hozzáadjuk,2 csomag vaníliás cukrot,2 csomag sütőport,25 dkg kristálycukrot,3 evőkanál étolajat összekeverem és jó alaposan kidagasztom,majd mini cipókat formázok és tepsibe kisütöm. Elkészítés lépései: 90 dkg liszthez a krémes pudingot és tejjel és kevés cukorral és…
A mazsolát megmosom és meleg vízbe beáztatom. Közben a tejet fellangyosítom és kis cukor hozzáadásával belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni. Eközben a lisztet átszitálom, majd a cukrot és a sót is hozzáadom. Elkeverem végül pedig hozzáadom a tojásokat. Ezt összekeverem, hozzáadom a lecsöpögtetett mazsolát, majd kb. 10 percig dagasztom, míg…
Az élesztőt a cukros langyos tejbe morzsoljuk,és felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet ,és hozzáadjuk a két tojás sárgáját,a csipet sót,hozzáöntjük majd a megkelt élesztős tejet .összeállítjuk a tésztát ,amikor már összeállt akkor apránként bele dolgozzuk,a langyos margarinos olajat.addig dagasztjuk amíg elválik a tészta a tál oldalától,és a kezünktől. Ekkor…
25 dkg finomliszt 25 dkg ch csökkentett Zero 6 liszt ( vagy további 25 dkg finomliszt), 1 mk. só, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 dl tej, 60 g vaj, 20 g eritrit stevia keverék /kevesebb kell mint a cukorból (vagy 60 g cukor), 1 tk cukor, 20 dkg…
A vajat olvasszuk fel, majd keverjük össze a tojássárgával. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük hozzá a langyos tejet és a vizet. A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyadék tetejére, végül pedig morzsoljuk rá az élesztőt és szórjuk rá a cukrot. Ezután dagasszuk meg…
Felfutattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggyes tölteléket A meggylevét felforraltam, majd a pudingporral besűrítettem.Cukorral ízesítettem. Végül beleforgattam a meggyszemeket. Hagytam kihűlni. A megkelt tésztát kiborítottam, ellapogattam, majd egy 28 cm…
Az élesztőt kevés cukros tejbe felfuttattam,majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrtam!Duplájára kelesztettem Levettem belőle annyit amiből majd 3 db kb 10 cm átmérőjű kerek tésztát tudok nyújtani. A többi tésztát téglalap alakúra nyújtottam.A hosszabbik felét bevagdostam 2 cm szélesre és kb 10-12 cm hosszúra.A megmaradt részre rákentem a csokoládés…
Elkészítés: A tejet a cukorral langyosra melegítjük ,majd belemorzsoljuk az élesztőt felfuttatjuk.A tejet a cukorral langyosra melegítjük ,majd belemorzsoljuk az élesztőt felfuttatjuk .Majd hozzáadjuk a lisztet a két tojásosok sárgáját,a sót ,a zsírt,és bedagasztjuk. Ha megkelt a tésztánk akkor kiborítjuk átgyúrjuk,és téglalap alakúra kinyújtjuk,és hosszában három részre vágjuk. A középső…
Az élesztöt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztövel,megsózzuk és jól kidolgozzuk majd fél órát kelni hagyjuk. Ha megkelt kinyujtjuk 40×30 cm-re majd az egyik hosszanti oldalát bevagdossuk 10 cm hosszan 2cm-enként. A be nem vágott részt megkenjük a tormával rászórjuk a sonkát majd a…
-4 dl meleg tejbe beletesszük az édesítőt és még 2 evőkanál cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. /Ha valaki nem szeretné édesitővel nyugodtan használhat a süteményhez cukrot./ -Én 1dl tejben futattom fel az élesztőt,majd a tésztába rakok 2ek. cukrot,anyi tejet adok hozzá amenyit felvesz a tészta./nekem 2dl vett fel./ -A kakaót…
Tészta:1kg finomliszt, 3tk só, 2 tojás, 2 ek.zsír, 5dkg élesztő, kb.0,5l tej, 1 tk cukor, Töltelékhez: 500g majonézes torma, kb.30dkg füstölt főtt sonka, 3 nagyobb alma A töltelékhez a sonkát apró kockákra vágjuk,az almát meghámozzuk,lereszeljük,kinyomkodjuk a levét és ezeket összekeverjük a majonézes tormával. A tésztához élesztőt kevés tejbe,a cukorral felfuttatjuk,majd…
A savanyú káposztáz jól kicsavarjuk és felaprítjuk, hogy ne legyen olyan szálas, így könnyebb lesz vele dolgozni. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tojásokat, a vajat /vagy margarint/, valamint a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Majd hozzáadjuk az előkészített savanyú káposztát…
• Szitáljuk egy tálba lisztet, adjuk hozzá a sütőport és a sót, majd morzsoljuk össze a szoba-hőmérsékletű vajjal. Adjuk hozzá a sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. • Ez után mehet hozzá tejföl és a tojás. Gyúrjunk belőle lágy tésztát. • Egy óra alatt kelesszük a duplájára. • A…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.