Elkészítjük az elő tésztát: A lisztet tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót és elkeverjük. Rámorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a vizet és alaposan összegyúrjuk a tésztát (dagasztani nem kell). Olajozott, vagy liszttel megszórt tálban lefedve egy éjszakát hagyjuk pihenni, ezalatt túlkel és kissé össze is esik. Elkészítés lépései: Tészta összeállítása: A liszteket…
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos, cukros tejben. A vajat olvasszuk fel, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojások sárgáját keverjük simára a porcukorral, majd keverjük hozzá az olvasztott vajat, és a maradék tejet. Ezután öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe, majd öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt is. Végül kanalazzuk hozzá…
A hozzavalókat a sajt kivételével egy nagyobb tálba tesszuk,alaposan osszedolgozzuk es 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Amikor szépen megkelt,lisztezet gyúró felületre borítjuk es átgyurjuk. 1 cm vastagra nyujtjuk es pogacsa szaggatóval szaggatjuk. A pogik tetejét tojássárgával lekenjük és megszórjuk reszelt sajtal. Előmelegitet sütőben 15-20 perc alatt aranyló sárgára…
Az élesztőt langyos cukros tejben megkelesztjük, a vajat megolvasztjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, kalács keménységű tésztát kell kapnunk. Ezek után a tésztát meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt a tésztát 3 felé osztjuk. Mindhárom részt téglalap alakúvá nyújtjuk. Az egyiket megkenjük lekvárral, a másikat olvasztott vajjal és cukrozott kakaót szórunk rá, a…
A kovászt előző nap elkészítjük: az összetevőket összedagasztjuk majd zárható fedett tálban, szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk egy éjszakára. A paradicsomon és a feta sajton kívül az összetevőkből tésztát készítünk. Mikor készre gyúrtuk a tésztát, hozzáadjuk a paradicsomot és a fetasajtot, majd 1 órát pihentetjük. A tésztát ezután körülbelül 250-350 grammos darabokra…
Felfutattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggyes tölteléket A meggylevét felforraltam, majd a pudingporral besűrítettem.Cukorral ízesítettem. Végül beleforgattam a meggyszemeket. Hagytam kihűlni. A megkelt tésztát kiborítottam, ellapogattam, majd egy 28 cm…
Minden hozzávalót egy tálba rakunk, robotgép dagasztófejével összedolgozzuk, majd megfelezzük a tésztát! Az egyik felébe raktam 3 evk. cicás kakaóport! Megvan a két tésztánk, a sima és a kakaós, amit egy leheletnyi olajjal kikent Jénaiba apránként elkezdünk rakosgatni – vizes kézzel, mert ragad a tészta. Egy kis sima, egy kis…
A recept innen származik: http://www.limarapeksege.hu/ Dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a sóval és a cukorral. A közepébe mélyedést készítünk, ide tesszük a tojást, a tojás sárgáját, a tejszínt és a tejet. Végül rámorzsoljuk a friss élesztőt. A tésztát dagasztani kezdjük. Amikor összeáll egy gombóccá kitesszük a deszkára és erőteljes mozdulatokkal…
1. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és az olajat. 2. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd az egész keveréket öntsük hozzá az edény tartalmához. 3. Alaposan dolgozzuk össze kézzel vagy spatulával két percig, majd adjuk hozzá a kapribogyót és az olívabogyót. Addig dagasszuk, amíg egyenletes és…
Puha, édeskés sütemény aminek mindig sikere van. Elkészítés lépései: A hozzávalókból tésztát dagasztok amit hagyok duplájára kelni. Ekkor átgyúrom, kinyomkodom belőle a levegőt és 20 darabra vágom, egyenként kb. 4 dkg. lesz. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom és hagyom duplájára kelni, aztán 180 fokos előmelegített sütőben 12 perc alatt megsülnek. Még…
Az élesztőt felfuttatjuk a tej felében. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojást, puha margarint és a felfuttatott élesztőt, valamint a maradék tejet. Alaposan kidolgozzuk és duplájára kelesztjük. Közben a 3 dl tejből a 10 dkg cukorral és a pudingporral megfőzzük a pudingot. Hozzákeverjük a szitán áttört túrót, a…
Az élesztöt kevés langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a felfutott élesztövel,megsózzuk és jól kidolgozzuk majd fél órát kelni hagyjuk. Ha megkelt kinyujtjuk 40×30 cm-re majd az egyik hosszanti oldalát bevagdossuk 10 cm hosszan 2cm-enként. A be nem vágott részt megkenjük a tormával rászórjuk a sonkát majd a…
A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben. Ameddig…
Fél kg liszt, 25 dkg margarin, csipet só,egy marék cukor, 2 tojás sárgája 1egész tojás tojás 25 g BUDAFOKI élesztő 1,5 kanál tejföl (az élesztő futtatásához), Töltelék egy doboz sütés álló sárgabarack lekvár vagy súlyban megegyező üveges is jó 30 dkg cukrozott darált dió bél. A lisztet beleteszem egy tálba…
• Szitáljuk egy tálba lisztet, adjuk hozzá a sütőport és a sót, majd morzsoljuk össze a szoba-hőmérsékletű vajjal. Adjuk hozzá a sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. • Ez után mehet hozzá tejföl és a tojás. Gyúrjunk belőle lágy tésztát. • Egy óra alatt kelesszük a duplájára. • A…
Az élesztőt kevés cukros tejbe felfuttattam,majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrtam!Duplájára kelesztettem Levettem belőle annyit amiből majd 3 db kb 10 cm átmérőjű kerek tésztát tudok nyújtani. A többi tésztát téglalap alakúra nyújtottam.A hosszabbik felét bevagdostam 2 cm szélesre és kb 10-12 cm hosszúra.A megmaradt részre rákentem a csokoládés…
Az élesztőt felfutatjuk a langyos tejben, Utánna összegyúrjuk a többi hozzávalóval együtt és félretesszük kelni! Ha megkelt két részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk megkenjük a fahéjas margarin krémmel, majd feltekerjük. A másik lappal s így járunk el majd a végén a két tekercset összefonjuk és 40 perc alatt 180…
A liszteket kimértem, hozzámértem a tápiókát, aszkorbint, xantánt, sót, és alaposan összekevertem őket. Hozzáütöttem a tojássárgáját. Egy mércébe belemértem a 3 ek tejfölt, és annyi vízzel alaposan elkevertem, hogy 2 dl legyen az összes mennyisége. Ebbe a keverékbe morzsoltam bele az élesztőt, és azzal is kikevertem. Ezután robotgép dagasztó szárával…
1.5 e.k. zablisztet elkeverünk a laktózmentes margarinnal hozzá morzsoljuk az élesztőt.Langyosan öntjük rá a l.m. tejet majd rászorjuk a többi lisztet.Belekeverünk egy tojássárgáját és megsózzuk.40 percig kelesztjük ,három részre sodorjuk kaláccsá összefonjuk.Margarinnal kikent tepsibe helyezzük a tetejét megkenjük tojássárgájával elkevert tejjel.30 percig kelesztjük még letakarva.180 fokon sütjük 20 percig majd…
Töltelék 1 (sós): Tehéntúró, kapor, tejföl, pirított füstölt szalonna , Almalekvár, vagy szeletelt alma fahéjas cukorral A tésztát bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, és egyenlő részekre osztjuk. 5-10 percet pihentetjük, majd négyzet alakúra nyújtjuk. Ez után megtöltjük a töltelékkel a közepét és ráhajtjuk a széleket. Sütés előtt megkenjük tojással.…
A tésztához 3 evőkanálnyi lisztet a margarinnal egy mély tálban elmorzsolunk. Ezután az élesztőt, a sót és a cukrot beleszórjuk. A tejet kézmelegre langyosítjuk és ráöntjük. A maradék lisztet hozzáadjuk és lágy, a fánkéhoz hasonló tésztává dolgozzuk, közben a tojássárgákat is hozzáadjuk. Akkor jó, ha hólyagosodni kezd. Ha túl lágy…
1.Tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, a cukrot és a szárított élesztőt, legvégül a langyos vizet és az olajat. Jól kidagasztjuk atésztát, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. 2.Lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-re nyújtjuk, befedjük a sonka, majd a sajt szeletekkel. A hosszabbik felétől feltekerjük és 12 egyforma szeletre…
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Hozzávalók: 1,5 kg liszt, 30-40 dkg héjában főtt burgonya, 25 g BUDAFOK friss élesztő, kevés olaj, só, víz, cukor Ez a recept tulajdonképpen a barhesznek is az alapanyaga. A másfél kilogramm liszt közepébe beleöntjük az előzőleg cukros vízben felfuttatott élesztőt. Belerakjuk a főtt, áttört burgonyát. A…
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálban szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, tejfölt, a felolvasztott zsírt, a felfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejjel tésztát dagasztunk. Szükség szerint még tejet adhatunk hozzá, hogy kb. pogácsa keménységű legyen a tészta. Kelni hagyjuk, amig duplájára nem nő.…
A cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt majd a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. 30-40 C fokos sütőben a tésztát fél óra alatt megkelesztjük. 2 részre osztjuk és tetszés szerinti feltéttel 180-200 C fokos sütőben készre sütjük. Ebből az adagból 2 db vékony tésztás pizza készül villámgyorsan. :o)
A lisztet átszitáljuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. Egy műanyag kelesztőtálba belemérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, jól elkeverjük. Rámorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet, beletesszük a krumplipürét, vajat és jól kidagasztjuk. Viszonylag lágy tésztát kell hogy kapjunk, ami előszőr kicsit ragad, de aztán dagasztás során szépen elválik az edény…
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben pici cukorral.A lisztet egy tálba tesszük hozzáadjuk a tojást ,6 dkg cukrot a margarint pici sót szódabikarbónát a citrom reszelt héjját és fél citrom levét.Összedolgozzuk 30 percig kelesztjük.Miután megkelt a tészta ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és korongokat formázunk teszünk rá kiskanál vanília pudingot és…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk.Az élesztőt kevés langyos tejjel 1 ek cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát. Mikor elválik az edénytől, letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, enyhén lisztes felületre borítjuk, átgyúrjuk , és 12 részre osztjuk. A tésztákból hosszúkás rudakat sodrunk majd csiga formába feltekerjük…
Kevés tejben elkeverjük az élesztőt, a tojássárgát és a p.cukrot. Ezt a keveréket a liszttel és a többi hozzávalóval simára dagasztjuk.hagyjuk 20 percet pihenni, majd finoman árgyúrjuk és ismét pihen 20 percet. A tésztát 3-4-5-6 felé osztjuk, attól függően hogy hány fonatos kalácsot szeretnénk. Kis gömböket formálunk és 15 percig…
Elkészítés: A tejfölt egy tányérbe öntve tedd a mikróba egy percre, és langyosítsd meg. Ezután keverd bele a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Itt fontos, hogy friss élesztőt használj, mivel ez a gomba szerves anyag, így gyakorlatilag a cukorral megetetjük, ettől lesz levegős a tészta 🙂 Egy nagy tálba…
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Egy mély keverőtálban a lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, 4 tojással, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és simára dagasztjuk. Ha a tészta összeállt, hozzáadjuk a vajat és addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután a tésztát 30 percig letakarva…
1. Az élesztőt felfuttatjuk az enyhén cukros tejben. 2. A lisztet, a tojást, a sót, a vizet és az élesztős tejet robotgéppel összekeverjük, legvégül beledolgozzuk az olajat. 3. Meleg helyen kb. egy órán át kelesztjük. 4. A tepsit olajjal kikenjük. 5. A tésztát elnyújtjuk úgy, hogy a tepsi széle felé…
A tészta hozzávalóiból gyorsan összeállítottam a tésztát. (Mindent egyszerre kimértem, az élesztőt sem futtattam fel.) Lereszeltem a sajtokat. Háromféle sajt volt itthon: trappista, füstölt parenyica és cheddar, ebből összesen 100 grammot. Eddig a tésztám pihent. Lisztezett szilikonos sütőlapon a tésztát 34 x 40 cm téglalappá nyújtottam, megkentem ketchuppel, megszórtam a…
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb. 26°C-on), egy csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük. A hozzávalókból tésztát dagasztunk és alaposan eldolgozzuk. Az összeállt tésztához hozzáadjuk a kockázott szalonnát (vagy bacont) és az előzőleg lepirított hagymát, majd még egy kicsit rádagasztunk.…
Hozzávalók: Tészta: 250 g liszt fél kocka Budafoki élesztő 5 g só 150 ml víz 8 ml olívaolaj Kb. 8-10 cm-es átmérőjű sütőformák (7-8 db) Töltelék: 4-5 egész tojás ízlés szerint ízesítjük: só, bors, zöldhagyma, bacon Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és dagasszunk tésztát belőle. Kelesszük, amíg a duplájára…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk, hogy egy sima tésztát kapjunk, majd 30 percig pihenni hagyjuk. Ezután kb. 50 grammos darabokra osztjuk a tésztát, a tésztadarabokat gömbölyítjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. 10 percig kelni hagyjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Ha kedvünk tartja, az 50 grammos zsömléket még…
A tejet langyosítjuk bele a csipet cukrot az élesztőt , 30dkg lisztet, a tojást, a tejfölt pici sóval ,az élesztős tejjel összedolgozunk.A 10 dkg lisztet kikeverjük a 8 dkg langyos zsírral,majd ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, majd három egyenlő részre osztjuk. Egy órát pihentetjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk,…
1,5 dl langyos tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a csipet sót, hozzáadjuk a tojást, a maradék 3 evőkanál cukrot és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, tovább dagasztjuk a tésztát. Kelni hagyjuk kb 30 percet. 1/2 dl forró tejben simára keverjük…
Tészta:1kg finomliszt, 3tk só, 2 tojás, 2 ek.zsír, 5dkg élesztő, kb.0,5l tej, 1 tk cukor, Töltelékhez: 500g majonézes torma, kb.30dkg füstölt főtt sonka, 3 nagyobb alma A töltelékhez a sonkát apró kockákra vágjuk,az almát meghámozzuk,lereszeljük,kinyomkodjuk a levét és ezeket összekeverjük a majonézes tormával. A tésztához élesztőt kevés tejbe,a cukorral felfuttatjuk,majd…
1. A vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és a felkockázott sonkát 2. Hozzáadjuk az élesztőt és mérsékelt tűzön folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg krémes lesz az állaga. 3. Hozzákeverjük a mustárt, a szójaszószt, sózzuk, borsozzuk. 4. Hozzáadjuk a három tojást és sűrűre főzzük. 5. Belekeverjük az előzőleg lereszelt…
A langyos tejben elkeverem a lágy vajat, a mézet, a tojást és a vaníliáscukrot, beleszitálom a lisztet és belemorzsolom az élesztőt. Sima, rugalmas tésztává dagasztom, letakarva 15 percig pihentetem, majd 6 egyenlő gombócot formálok belőle. A krémsajtot kikeverem a mézzel. A tésztadarabokat egyenként kb 15-20 cm átmérőjű kerek lappá nyújtom,…
Előtészta:, 400 g BL-55 típusú búzaliszt, 260 ml víz, 6 g só, 4 g élesztő, Főtészta:, 670 g előtészta, 920 g BL-55 típusú búzaliszt, 520 ml víz, 26 g só, 5 g árpacsíra, 1 kocka Budafoki élesztő, 10 g cukor Előtészta: Az összes hozzávalót elkeverjük egymással, jól átgyúrjuk és a…
Töltelék elkészítése: A citromlé kis részében keverd el a pudingot, a cukrot, vaníliás cukrot. A maradék citromlevet forrald fel, majd a kikevert pudingporral sűrítsd be. Pár percig hagyd hűlni, majd keverd bele a vajat és lefóliázva hűtsd ki a krémet. Elkészítés: A zsiradékot a liszttel alaposan morzsold el, majd tedd…
A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a sót és a cukrot, majd az egészet elkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a tojások sárgáját, a szobahőmérsékletű tejszínt és tejet. Rugalmas tésztát dagasztunk, majd a tésztát ketté szedjük. Az egyik gombócba belegyúrunk 1 ek. kakaót. A gombócokat gömbölyítjük, majd…
A hozzávalókat készítsd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd 20 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 1 cm vastagra és szúrd ki kb. 7-8 cm-es kiszúróval, majd a közepét is kb. 3 cm-es kiszúróval. Helyezd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd kb. 60…
Elkészítési idő: 1,5 óra + kovász készítés Előző nap elkészítjük a kovászt: Egy tálba beleszitáljuk a 40 dkg búzalisztet és hozzáadjuk a 10 dkg rozslisztet. Hozzáadjuk a fél liter vizet és az belemorzsoljuk az élesztőt. Az egészet egy masszává dagasztjuk. Lefedve 12 órán át pihenni, azaz érni hagyjuk. Másnap egy…
A morzsás tésztához a hozzávalókat egy keverőedénybe szitáljuk és az egészet elektromos habverővel morzsás állagúvá dolgozzuk össze. A kelt tésztához a tejet az élesztővel cukorral elkeverjük, felfuttatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd 2 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk,vagy kenyérsütőgépbe…
A kakaós margarinhoz a kakaót, a porcukrot és a margarint (vajat) előző nap egy tálban összekeverjük, ujjnyi vastag négyzetet formálunk belőle és a hűtőbe tesszük. Az élesztőt kevés cukorral a tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókkal együtt egy tálban homogén tésztává dagasztjuk. A kész tésztát két órán át hűtőben pihentetjük. Ezután…
Töltelék elkészítése: A szalonnát egy serpenyőben pirítsd le, majd távolítsd el a felesleges zsírt. Keverd össze a többi hozzávalóval. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót mérj ki gondosan, majd dagasztógépben vagy tálban a langyos folyadékokkal készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Letakarva 30 percig pihentesd egy kiolajozott tálban. Mérd ki a tésztát 150…
A graham lisztet összekeverjük a zabliszttel belemorzsoljuk az élesztőt hozzáadjuk a citrom héját,levét.Belekeverünk egy tojást,édesítőt ,sót,a reszelt almát.Összedolgozzuk és letkarva egy órát kelesztjük.Ezután 3 részre osztjuk, összegyúrjuk majd fonjuk a tetejét megkenjük tojássárgájával.Fél órát kelni hagyjuk még kivajazott tepsiben. Újra megkenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben kb.40 percig sütjük.Még langyosan olvasztott…
Minden nyersanyagot mérj össze és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Mérd ki 90 g-os darabokra és gömbölyítsd fel, majd tedd sütőpapíros lemezre. Letakarva keleszd meleg helyen kb. 1 órát, majd 210 °C-os előmelegített sütőben süsd 20-22 percig. Jó étvágyat kívánunk!
A lisztben elkeverjük a sót,hagymát, elmorzsoljuk benne a túrót,rámát. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást, futtatott élesztőt és alaposan kidolgozzuk.Meleg helyen 1 órát pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk 1-1,5 cm vékonyra és tetszés szerint kiszúrjuk/vágjuk pogácsának vagy rudacskáknak.Megkenjük tojással,megszórhatjuk szezámmaggal és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztát készítünk. Ha túl lágy akkor adjunk hozzá lisztet. 30 percig kelesztjük, A margarint kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítővel. Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 cipót formázunk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. Felgöngyöljük, majd hármat összefonunk, majd…
Hozzávalók: 250 g liszt, fél kocka Budafoki élesztő, 5 g só, 150 ml víz, 8 ml olívaolaj, Töltelék: , 1 db tonhal konzerv (150g), fél citrom, 1 ek majonéz, 1 csipet fehérbors, újhagyma vagy lilahagyma ízlés szerint Töltelék: Összekeverjük a hozzávalókat, és addig pihentetjük a hűtőben, amíg elkészítjük a tésztánkat.…
Kevés langyos, cukros tejben elkevertem az élesztőt és két ek. lisztet, azaz kovászt készítettem. A többi hozzávalót összekevertem és húsz perc alatt szép hólyagos tésztát dagasztattam. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni. Miután megkelt, lisztezett felületre borítottam. Egyenlő részre vágtam,egyesével ovális formára nyújtottam, majd a lekvárral megkentem és sodortam. Ezeket a töltött…
Az élesztőt egy evőkanál cukros tejben elkeverem. Futtatom. A lisztet összekeverem a sóval és a 2 evőkanál cukorral. Mélyedést készítek a közepébe, beleöntöm az élesztős tejet, a tojások sárgáját, a többi folyadékot és az olvasztott vajat is hozzákeverem. Összegyúrjuk, dagasztjuk aztán kelesztjük. Közben a tojásfehérjét a 10 dkg cukorral, sóval,…
Kovászhoz: 200 g kenyérliszt (BL-80), 10 g Budafoki élesztő, 2 dl langyos víz, Kenyérhez: összes kovász, 300 g kenyérliszt, 10 g Budafoki élesztő, 3 kk. só, 2 ek. burgonyapehely, 1 dl víz, 2 ek. sárgaborsópüré, 2 ek. magkeverék, 20 g vaj Kovász készítése: A 200 g lisztből a 10 g…
A mazsolát megmosom és meleg vízbe beáztatom. Közben a tejet fellangyosítom és kis cukor hozzáadásával belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni. Eközben a lisztet átszitálom, majd a cukrot és a sót is hozzáadom. Elkeverem végül pedig hozzáadom a tojásokat. Ezt összekeverem, hozzáadom a lecsöpögtetett mazsolát, majd kb. 10 percig dagasztom, míg…
450 g finomliszt, 0,5 teáskanál só, 1 kk fahéj, 1 kk szegfűszeg, 1 kk gyömbér, 1 kk cukor, 30 g élesztő, 100 g mazsola, 4 ek vaj (olvasztott), 1 db tojás (felvert), 225 ml tej (langyos), Tetejére: 75 g finomliszt, 2 ek napraforgó olaj, 4 ek víz, 1 db tojás,…
Az élesztőt felfuttatjuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, kidagasztjuk. 3 részre osztjuk, kelni hagyjuk.Kinyújtjuk, majd megkenjük a kikevert vaniliás krémmel. Feltekerjük, mint a bejglit, majd eldaradoljuk. Zsírozott tepsibe tovább kelesztjük, majd barnára sütjük. Sülés közben vaniliás tejjel meglocsoljuk.
A puha margarint habosra keverjük a sóval. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd az élesztő, a kefir, az olaj és 2 tojás hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk. Ha szükségesnek tartjuk, még adhatunk a tésztához kefirt vagy akár tejfölt is. Az elkészült tésztát 8 egyenlő nagyságú…
5db elkészítéséhez: Előtészta:, Liszt: 100 g, Víz: fél dl, Budafoki élesztő: 10 g, Cukor: 10 g, A hozzávalókat jól összekeverjük, de teljesen kidagasztani nem kell. Tálban, lefóliázva tegyük félre 1 órahosszára. Ha pihent, vegyük elő, és mérjük rá a további összetevőket:, Tészta:, BL55 liszt: 450 g, Tej: 1,5 dl, Budafoki…
2 szilikonos sütőpapír között kinyújtom a tésztát, megkenem a csokikrémmel (összekeverve a kakaópor, cukor és kókusztejszín), majd olajos kézzel óvatosan feltekerem, felszeletelem. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a csigákat, és előmelegített, légkeveréses sütőben 175 °C-on 30 perc alatt készre sütöm.
A lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal,az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben a liszthez adjuk a tojássárgájával a sóval és a vaníliás cukorral együtt.Egy órát meleg helyen kelesztjük közben elkészítjük a diókrémet. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral.Ha kész óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a darált diót,majd a citrom reszelt héját.…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy sima tésztává és kb. 5-10 percig kelni hagyjuk. Ezután 40 grammos darabokra osztjuk, gömbölyítjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztadarabokat 2-3 perc után az ujjainkkal egy kicsit laposra nyomkodjuk. Végül letakarva meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük. Ezután a habverővel felvert tojással…
A kockacukorral ízesített langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk. Langyos helyen, 1 órán át pihentetjük, melynek során duplájára kel. Ezt követően lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk a tésztát, majd megkenjük olvasztott margarinnal, és vastagon megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Szorosan feltekerjük, és éles késsel ujjnyi vastag…
kis pohár tejföl fele, 1 kis kanál kristálycukor, 25 g friss Budafoki élesztő, 250 g finomliszt, 125 g margarin, 1 kis kanál só, 50 g reszelt trappista sajt, 1 tojás sárgája, 125 g főtt, áttört burgonya, fél fej dinsztelt vöröshagymával összekeverve, fél fej aprított lilahagyma, 1 szelet felkockázott bacon szalonna,…
Kevés tejben, pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a liszttel, maradék tejjel, cukorral, sóval, olajjal, majd 15 percig pihentetjük. 8 cipóra osztjuk, egyesével nagytányér méretűre nyújtjuk és 8 cikkre vágjuk. A szélesebb részébe rakjuk a fél karika kolbász és kis darabka sajtot, majd feltekerjük. 1 órát hagyjuk pihenni, kelni. Megkenjük…
Legelőször a datolyát kimagozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk és egy tálkában felöntjük fél deci portóival és hagyjuk pihenni. Elkészítés lépései: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a joghurtot és a mézet, és egy csipetnyi sót, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt is, és jól összedolgozzuk. Mikor a tészta…
A tészta összes hozzávalóját keverjük össze, jól gyúrjuk meg, majd hagyjuk pihenni 30 percet. Ezután a tésztát nyújtsuk téglalapalakúra és töltsük meg, amivel szeretnénk. 1 variáció: Kenjük meg paradicsomszósszal és szórjuk meg az apróra vágott sonkával, sajttal és a paprikával. Sózzuk és borsozzuk. 2. variáció: Engedjük fel a fagyasztott spenótot…
A lisztet, tojást, bazsalikomot beleszórom egy edénybe, az élesztőt 1 dl langyos vízben megfuttatom, majd a száraz anyaghoz öntöm, a tejföllel együtt. Elkezdem dagasztani, majd mehet hozzá a só is. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ha megkelt ketté veszem,olajozott tepsibe kézzel szépen szépen szétnyomkodom. Megkenjük a paradicsomszósszal, megszórjuk a kiválasztott feltétekkel. Ez…
Megdagasztjuk a tészta hozzávalóit , és a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, elfelezzük, és az egyik felét kinyújtjuk egy 30 cm átmérőjű körre. A maradék tojássárgáját pici tejjel felverjük, és megkenjük vele a tésztát. A reszelt csoki eloszlatjuk a tésztán. Fahéjjal, cukorral is megszórhatjuk. A tésztát 16 egyenlő háromszögre…
Az élesztőt felfuttatjuk egy deci langyos, cukros tejben. A felfutott élesztőt beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk a vajat, a maradék cukrot, egy csipet sót, mazsolát, és egybegyúrjuk az összes hozzávalót. (Lágy tésztát kell kapnunk. Ha túl kemény öntsünk hozzá még egy kis langyos tejet.) Amikor egynemű, sima tésztát kaptunk, takarjuk le,…
Az élesztőt langyos tejben felfuttatni ( 2 csipet cukrot kell beletenni ), majd a hozzávalókat összedolgozni szép sima tésztává ( ne legyen túl kemény). Eztán három cipót készítek belőle és 25 percig konyharuhával letakarva kelesztem. Kelesztés után normál tepsibe (kb. 35×25 cm) teszem az első kinyújtott tésztát. lekenem a baracklekvár…
Tésztához: 40dkg liszt, fél tubus sűrített tej, 2,4-3dl langyos tej, 2dkg friss élesztő, 4dkg vaj, 1tk só, Töltelékhez, fél tubus sűrített tej, 10dkg puha vaj, Tetejére:felvert tojás 1-2hete találtam a receptet egy újságban,már többször elkészítettem(ajándékba is) biztos a húsvéti asztalon lesz. Elkészítés lépései: Fél deci langyos, cukros tejbe morzsoljuk az…
A tésztához:50 dkg liszt 2,5 dkg friss élesztő 1 ek. olaj 1 ek. tejföl 2,4 dl tej 2 kk. só 1 kk. vegeta 1 kk. cukor 1 kk. oregano 1 kk. bazsalikom A töltelék: bolognai szósz-alap+2 dl víz(tasakos)vagy pizzakrém és sűrített paradicsom keveréke15 dkg sajt Elkészítés Az élesztőt kb. 1…
Az élesztőt enyhén langyos vízbe morzsoljuk. A száraz hozzávalókat összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a vajat, a vizet, a hagymát és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Kelesztés után nyújtjuk, 4 felé osztjuk és kifliket sodrunk. Tepsiben még 30 percig kelesztjük. 180°C-on készre sütjük.
90 dkg liszthez a krémes pudingot és tejjel és kevés cukorral és felfuttatott budafoki élesztőt hozzáadjuk,2 csomag vaníliás cukrot,2 csomag sütőport,25 dkg kristálycukrot,3 evőkanál étolajat összekeverem és jó alaposan kidagasztom,majd mini cipókat formázok és tepsibe kisütöm. Elkészítés lépései: 90 dkg liszthez a krémes pudingot és tejjel és kevés cukorral és…
A krumplit megfőzöm. A tejet langyosítom, kicsi cukrot adok hozzá, majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. A lisztet átszitálom, majd hozzáadom a megfőtt és durvára összetört krumplit, a zsírt, a sót, a tejfölt, a tojásokat végül a felfuttatott élesztőt. Ezt elkezdem összekeverni, majd a cukrot és a csokor apróra…
Liszt BL-55 400 g, Budafoki élesztő – 25 g, Só – 10 g, Víz – 240 ml Töltelék: Füstölt sajt (kockázva) Darabolt dióbél (előzőleg megpirítjuk) mazsola (előzőleg vörös borban áztatott), Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb. 26°C-os), egy csipetnyi élesztő. Egy tálban…
Minden összetevőt mérjünk egy edénybe és dagasszunk tésztát. Ha kész, lefóliázva tegyük hűtőbe 1-2 órára. Amíg a tészta a hűtőben pihen, főzzünk meg egy tasak karamellás pudingot, majd tegyük félre kihűlni. Vegyük elő a tésztánkat és osszuk kb. 70 grammos darabokra. A tésztadarabokat gömbölyítsük fel és tegyük félre letakarva 15…
A tészta hozzávalóit készítsd össze és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel dagassz egy lágy tésztát. Egy kiolajozott tálban letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. Oszd 6 egyenlő részre és készíts gombócokat. Letakarva pihentesd további 10 percet, majd kissé olajos kézzel nyújtsd ki, és előmelegített grillsütőn süsd alaposan át. Jó étvágyat kívánunk!
50 dkg liszt + 2 evőkanállal, 3 dl tej, 1 dl főzőtejszín, 2 tk só, 1 tk cukor, 3 dkg élesztő, 15 db medvehagymalevél, 1 ek olaj, 1 tojássárga + 1 ek tej a lekenéshez A medvehagymát vágjuk fel vékony csíkokra, majd adjunk hozzá 1 ek olajat, és turmixoljuk össze.…
Töltelék elkészítése: A kimagozott meggyre tedd rá a cukrot és várd meg, hogy levet eresszen. Botmixerrel mixeld le és keverd bele a többi hozzávalót. Egy kenhető krémet kell hogy kapj. Elkészítés: A nyersanyagokat mérd ki és tedd egy dagasztótálba, majd gyors mozdulatokkal készíts egy homogén tésztát. Letakarva pihentesd legalább…
Mérj ki minden hozzávalót és készítsd egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 20-30 percet. Oszd el 80 g-os darabokra, majd gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után formázz stanglikat, vizezd be a stangli felületét és forgasd sajtba. Helyezd sütőpapíros lemezre, majd letakarva keleszd kb. 60 percet. 190 °C-os előmelegített sütőben…
A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze, majd add hozzá a többi nyersanyagot és készíts egy homogén, rugalmas tésztát. Letakarva hűtőben pihentesd 1 órát. Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát és végezz egy szimpla hajtást, majd nyújtsd ki a pogácsa vastagságára (kb. 1,5 cm) és szúrd ki kb. 4 cm-es kiszúróval.…
Krém elkészítése: A tej egy részébe keverd ki a pudingport a tojássárgájával, majd a maradék tejet a tejszínnel forrald fel. Hőkiegyenlítés után keverd bele a pudingos részt, majd alaposan forrald fel állandó keverés mellett. Vedd le a tűzről és keverd bele a vajat. Fóliázd le és teljesen hűtsd ki. Elkészítés:…
A lisztet a margarinnal és a száraz anyagokkal morzsold össze, majd add hozzá a többi összetevőt és dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd 10 percet, majd 1-1,5 cm-re nyújtsd ki, a tetejét irdald be és kb. 3 cm-es kiszúróval szúrd ki. Egésztojással kend le a tetejét és egy kevés reszelt…
A kakaópor kivételével minden alapanyagot gondosan készíts elő és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát. Mérlegen felezd el, majd az egyik részt dagaszd tovább a kakaóval, illetve plusz egy kevés tejjel. Ha kész a dagasztás, akkor letakarva pihentesd legalább 30 percet. Mérlegen oszd el a tésztákat 4 egyenlő…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel készíts egy közepesen lágy tésztát. Fontos, hogy jól dagaszd ki a tésztát! Letakarva pihentesd 20-30 percet. Pihentetés után egyenként mérd ki 80 g-ra a tésztát. Pár perc újabb pihentetés után gömbölyítsd fel a tésztákat és helyezd sütőpapíros lemezre.…
A tésztához kimért anyagokat összegyúrjuk, így egy rugalmas tésztát kapunk. A 15 percig pihentetett tésztát elosztjuk 12 egyforma részre és gombócokat formázunk belőlük. Pihentetés követően vékony szálakat sodrunk és megfonjuk őket. Kb. 40 percet kelesztjük a fonott briósokat. Tojással lekenjük a tetejét és mákkal, mandulával díszítjük. Sütés: 200 °C 12-14…
A lisztet a margarinnal morzsold el! A kapott morzsához tedd hozzá a sót, cukrot, tejfölt, 1 tojást, a tejet és az élesztőt, majd kezdd el a dagasztást. A dagasztás, gyúrás végén tedd hozzá a pirított hagymát és a kockázott szalonnát. A dagasztott tésztát konyharuhával letakarva pihentesd 20-25 percet. A tésztát…
A már bedagasztott tésztát elnyújtottam és beletettem a hajtogató margarint. Egy dupla hajtást végzek (azaz a kinyújtott tésztánkat állandóan felezve, a hosszán a távolságot 4 részbe hajtom). Dupla hajtás: Hűtőben pihentetem 10-20 percet, újabb dupla hajtást végzek, majd újra hűtőben pihentetem. Ezután kinyújtottam kb. 7 mm vastagra. (kb. 50 cm…
Előző este összekeverjük a kovász hozzávalóit és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Elkészítés: A kimért anyagokat a dió kivételével beleöntjük a dagasztógép táljába, majd elkezdjük a dagasztást. Dagasztás végén adjuk a tésztához a diót. Rugalmas, jól formázható tésztát kell kapnunk. Az így begyúrt tésztát, konyharuhával letakarva pihentetjük ¾ órát. Szétosztjuk 2…
A hozzávalókat mérd ki egy tálba, majd a langyos tejjel, gyors dagasztó mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy, de rugalmas tésztát. Letakarva 30 percet pihentesd. Mérlegen mérd ki a tésztákat 80 grammra és gömbölyítsd fel mindet. 5 perc pihentetést követően nyújtsd ki a tésztákat legalább akkorára, mint a virsli. Minden tésztát…
Töltelék elkészítése: A vaj, a jalapeno és a reszelt cheddar kivételével a töltelék hozzávalóit keverd csomómentesre, majd állandó keverés mellett közepes lángon főzd fel. A végén keverd bele a vajat. (A jalapenot és a cheddart tedd félre.) Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és gyors mozdulatokkal készítsd egy közepesen lágy…
A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas, közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 15 percig, majd oszd kettő egyenlő részre és nyújtsd ki kb. 20×25 cm téglalapra. Kend meg a szilvalekvárral és szórd meg a csokoládé cseppel. Tekerd fel és vágd ketté hosszában, majd fond össze. Egy kb. 13 cm átmérőjű…
A töltelék hozzávalóit mérd össze egy tálba, majd alaposan keverd össze és tedd félre, amíg a tésztát elkészíted. Készíts össze minden hozzávalót a tésztához és a langyos tejjel addig dagaszd, amíg sima nem lesz a tészta felülete. Letakarva 20 percet pihentesd, majd vágd kettő egyenlő részre és gömbölyítsd fel. Pár…
Töltelék elkészítése: A puha vajjal keverd össze a hozzávalókat! Cukorszirup elkészítése: A cukorszirup hozzávalóit forrald át és kész. Tészta elkészítése: A hozzávalókat gyúrd össze a langyos tejjel, majd letakarva pihentesd 10 percet. Nyújtsd ki kb. 30×40 cm-re és a tölteléket kend el rajta, majd szórd meg kókuszreszelékkel. Tekerd fel szorosan…
Töltelék elkészítése: A töltelék hozzávalóit pár percig serpenyőben kevergetve forrald! Morzsa elkészítése: Morzsold össze a puha vajjal a morzsa hozzávalóit! Tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit mérd ki és a langyos tejjel készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 15 percet. Vágd kettő egyenlő részre és nyújtsd ki kb. 20…
Előszőr morzsold össze a zsiradékot a liszttel, majd a többi hozzávalót is add hozzá a sajt kivételével, és gyúrj egy homogén tésztát és a végén keverd bele a sajtot. Letakarva pihentesd legalább 10-15 percet. Nyújtsd ki kb. ujjnyi vastagra és kb. 20 cm szélesre, majd vágd 1-1,5 cm széles csíkokra.…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.