A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze, majd add hozzá a többi nyersanyagot és készíts egy homogén, rugalmas tésztát. Letakarva hűtőben pihentesd…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Ha szükségét érezzük, adjunk hozzá egy kis folyadékot is, pl. vizet…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal elkészítjük a tésztát. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és tojássárgával megkenjük, majd fagyasztóba helyezzük. Ha majdnem…
A füstölt kolbászt egy serpenyőben lepirítjuk. Leszűrjük és a zsírt teljesen kihűtjük. A lisztet a sóval, élesztővel, disznózsírral és a kisütött kolbászzsírral…
Minden hozzávalót összemérünk és csomómentes tésztát készítünk. 10 perc pihentetés után lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és kb. 1,5-2 cm-es kiszúróval…
Az összes hozzávalóból homogén tésztát készítünk és alaposan eldolgozzuk. Dagasztás után 40 percig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk kb. 1,5-2 cm vastagságura és…
A lisztet a Rama-val összemorzsolom, majd hozzáadom a tojássárgákat, a tejfölt, kefírt, a felfuttattott élesztőt, ízesítem izlés szerint sóval, jól összedolgozni és…
A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni.…
A túrót szitán áttörjük, vagy olyan túrót vásárolunk, ami krémesebb. Elkészítésekor a margarinnak elmorzsolt margarin és a felfutott élesztő keverékhez hozzá kell…
A burgonyát héjában megfőzzük, majd összetörjük, hagyjuk kihűlni. Az élesztőt felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát. Könnyű…
A krumplit megfőzöm. A tejet langyosítom, kicsi cukrot adok hozzá, majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. A lisztet átszitálom, majd hozzáadom…
Kenyérsütőgép üstjébe készítem a tészta hozzávalóit és kidagasztatom a géppel, majd duplájára kelesztem. Kétfelé veszem a tésztát és egyforma nagyságú, 3 mm…
A tésztát előző este kell elkészíteni. Az élesztőt a tejfölben feloldjuk. A liszttel elmorzsoljuk a zsiradékot, megsózzuk, omlós tésztát készítünk. Közepébe mélyedést…
A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a sót, belemorzsoljuk az élesztőt és a kihűlt, összetört krumplit. A tojást kikeverjük, egy keveset visszatartva a pogácsák…
A tejet a cukorral meglangyosítom, felfuttatom benne az élesztőt. A megfőzött, áttört krumplit (finomabb ha maradnak kisebb krumpli darabok) langyosra hűtöm, beleütöm…
Krumplit megfőzzük,összetörtjük,ha kihűlt a liszthez adjuk,majd a többi hozzávalót is belekeverjük.Ha jól kidagasztottuk,akkor hűtőbe rakjuk kb 2 órára,és ott kelesztjük meg,aztán jöhet…
Az élesztőt langyos tejben 2 dkg cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk,hozzá adjuk a tojássárgáját,élesztőt,tejfölt,sót és a szükséges langyos tejet.…
Az élesztőt langyos-cukros tejben felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a margarinnal. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük…
A hozzavalókat a sajt kivételével egy nagyobb tálba tesszuk,alaposan osszedolgozzuk es 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Amikor szépen megkelt,lisztezet gyúró felületre…
Az élesztőt felfuttatjuk 1,5 dl vízben a cukorral. A lisztben elkeverjük először a száraz anyagokat, majd hozzáadjuk a tepertőt. Elmorzsoljuk, hogy porszerű…
Bedagasztjuk a tésztát, kelesztjük. Kelesztés után nyújtjuk, a felére ráhelyezzük a szalámit (bacont), a másik felével letakarjuk és kb. 5 cm szélességű…
A hozzávalókat összekeverjük és letakarva két órán át kelesztjük, majd deszkán kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bevont tepsibe tesszük a pogácsákat, megkenjük…
A lisztben elkeverjük a sót,hagymát, elmorzsoljuk benne a túrót,rámát. Hozzáadjuk a tejfölt, tojást, futtatott élesztőt és alaposan kidolgozzuk.Meleg helyen 1 órát pihentetjük.…
Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, morzsoljunk bele 5 dkg márvány sajtot is. Tetejére szórhatunk szezámmagot, reszelt sajtot. Elkészítés: A liszthez adjuk sót…
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a vajjal, azután hozzáadjuk a fölfuttatott…
Megfőzzük a krumplit, melegen áttörjük és kihűtjük. Az élesztőt a tejjel, 2 ek. liszttel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a kihűlt krumplival.…
A kihűlt és áttört burgonyát megsózzuk és a rámával alaposan elkeverjük, hogy ne maradjanak benne csomók. Hozzáadjuk a tojássárgákat és morzsoljuk bele…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.