A tészta hozzávalóit mérd ki gondosan, majd egy dagasztó tálban gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva keleszd kb. 40 percet. 80 g-os darabokat mérj ki a tésztából, majd gömbölyítsd fel őket. Pár perc pihentetés után nyújtófával nyújtsd ki oválisra és a tölteléket oszd el egyenletesen a tésztákban. Alaposan…
A tészta hozzávalóit mérd ki és gyors mozdulatokkal dagaszd ki alaposan a tésztát. Kissé lágyabb tésztát kell, hogy kapj dagasztást követően. Egy tálat olajozz ki és tedd bele a tésztát, majd fóliázd le és tedd meleg helyre 45 percre. Mérd ki a tésztát egyenként 250 grammra és formázz belőle kis…
Töltelék elkészítése: Az aszalt szilvát vágd apróra, majd keverd össze az ízesítő anyagokkal. A szilvát vágd félbe vagy aprítsd össze. Az egészet keverd össze. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és dagasztógéppel vagy kézzel készíts egy közepesen lágy kelt tésztát. Letakarva pihentesd a tésztát legalább 30 percet. 60…
Kovász elkészítése: Legalább 24 órával a Panettone készítése előtt keverd be a hozzávalókból és meleg helyen letakarva pihentesd. Tészta elkészítése: A vaj és a mazsola kivételével a tészta hozzávalóit és a kovászt helyezd bele egy dagasztógépbe és lassú fokozaton dagaszd be a tésztát. Amikor selymes a tészta, akkor kis adagokban…
A lisztet, az ízesítő anyagokat és a zsiradékot morzsold össze, majd add hozzá a többi hozzávalót, és készíts gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát. Tedd fóliába és a hűtőben pihentesd 1 órát. Készíts 30 grammos csepp alakú tésztákat és nyújtsd ki kb. 2 mm vastagra, tegyél bele 30 g gesztenyemasszát…
A tészta hozzávalóiból a langyos tejjel készíts egy kalácstésztát, amit letakarva kelessz kb. 30-40 percig. 40 grammos darabokra mérd ki a tésztát és 15-20 cm-es szálakat sodorj. Kettő szálat fonj össze, majd tedd sütőpapíros lemezre, letakarva keleszd legalább 45 percig. Sütés elött a felületét egésztojással kend le és 180 °C-os…
Töltelék elkészítése: A csokoládékat lereszeljük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ehhez a margarint melegítsük puhára. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból közepesen lágy kelt tésztát készítünk, majd letakarva kelesztjük 20 percet. Kilenc egyenlő részre osztjuk a tésztát és felgömbölyítjük. Minden gombócot kinyújtunk ovális alakúra és a tölteléket egyenletesen elkenjük a tésztákon, majd…
A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 45 percet. Közben készítsd el a tölteléket. A vajat melegítsd meg és keverd el benne az ízesítő anyagokat. A tésztát nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastag téglalap alakúra és 4 egyenlő részre…
A hozzávalókból készíts egy kelttésztát és letakarva pihentesd 30 percet. Egyenként 40 g-os darabokra oszd a tésztát, gömbölyítsd fel és tedd sütőpapíros lemezre. 40-45 perces kelesztés után, amikor már jól megkelt a semlor, tedd 200 °C-os előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt süsd aranybarnára. A kihűlt sütemények tetejét vágd…
A tészta hozzávalóiból kézmeleg vízzel készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. 80 g-os darabokra mérd ki a tésztát és formázz belőle karikát. A tésztát mártsd vízbe, majd a szezámmagba úgy, hogy az alja és a teteje is magos legyen. Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd…
Puding elkészítés: A pudingport keverd el a tejben és add hozzá a cukrot, majd állandó keverés mellett forral fel. Pár perc hűtést követően keverd bele a vajat, majd fóliázd le a krémet úgy, hogy a fólia hozzáérjen teljesen a krémhez. Így hűtsd ki teljesen. Elkészítés: A hozzávalókat mérd össze, majd…
Mérj ki minden hozzávalót és gyors mozdulatokkal, vagy dagasztógépben lassú sebességen alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd kb. 20 percig. Vágd fel 8 felé a tésztát, majd gömbölyítsd fel. Sodord ki a szálakat kb. 25 cm hosszúra és 4 darabot fonj össze, hogy egy kerek kenyér legyen belőle. Így…
A tészta összes hozzávalóját mérd össze egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát, melyet letakarva pihentess legalább 30-40 percet. A megkelt tésztát mérlegen mérd ki 20 grammos darabokra és gömbölyítsd fel. Egy 5 perces pihentetést követően egy szem mandulát nyomj a tészta közepébe és újra gömbölyítsd fel. Sütőpapíros lemezre…
1. Az élesztőt kevés langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. 2. A vajat a cukorral kihabosítjuk, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, sót, citromot. 3. Egy tálba szitáljuk a lisztet, ehhez tesszük a felfuttatott élesztőt, majd a vajas tojásos keveréket és elkezdjük dagasztani a tésztát, amihez folyamatosan adagoljuk…
Egy tálban habverővel keverj össze mindent, a liszt kivételével. Adagonként keverd bele a lisztet, hogy teljesen csomómentes legyen. Egy serpenyőt közepes lángon melegíts át és egy adag palacsinta tésztát tegyél a serpenyőbe. Süsd mindkét oldalát pirosra, majd hagyd kihűlni. Házi vagy bolti chilis babot melegíts fel és tedd a palacsintába. …
A gyümölcsök és magvak kivételével mindent készíts elő és alaposan dagaszd ki a tésztát. A dagasztás végén keverd bele a gyümölcsöket, magvakat. Letakarva meleg helyen keleszd legalább 1 órát. Kelesztést követően oszd 2 felé a tésztádat és gömbölyítsd fel, majd képezz a közepébe egy lyukat. Helyezd sütőpapírral bélelt lemezre és…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy dagasztótálba, majd a langyos tejjel készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Letakarva pihentesd legalább 20-30 percet. Oszd kettő felé a tésztát (2 kuglóf formához), majd sodord ki ujjnyi vastagra és vágd fel kb. 2 cm-es darabokra. Vizezd meg a tészta felületét és forgasd bele alaposan…
A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas szobahőmérsékletű tésztát és letakarva pihentesd legalább 1 órát. Pihentetés után 60 grammos gombócokat készíts és tedd sütőpapíros lemezre, majd letakarva keleszd kb. 30 percet. A tésztagombóc közepébe készíts egy mélyedést, amit egy apró darab vajjal és kristálycukorral tölts ki. A végső kelesztés kb. újabb…
A lisztet átszitáljuk és jól elkeverjük a sóval. Minden további hozzávalót belekeverünk a vaj kivételével. Egy kemény tésztát kell, hogy kapjunk. A szobahőmérsékletű vajat apránként belegyúrjuk a tésztába, míg egy selymes, közepesen lágy tésztát nem kapunk. Letakarva 1 órát kelesztjük, majd egyszer alaposan átgyúrjuk és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük…
Tészta készítése: A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, belekeverjük a sót, a porcukrot és az élesztőt, majd tojással, tejföllel, tejjel elkészítjük a rugalmas tésztánkat. Fóliában hűtőbe helyezzük kb. 1 órára. A tészta 2/3 részét belenyújtjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd az elkészített tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta és a maradék 1/3 tésztát…
A tészta hozzávalóiból egy közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen 30 percet kelesztjük. 4 db egyenlő részre osztjuk a tésztát, felgömbölyítjük és pihentetjük további 15 percet. A mángoldot apróra vágjuk olajon megfuttatjuk és sóval fokhagymával ízesítjük, fél marék sajttal elkeverjük. Tortaforma méretűre nyújtjuk a tésztákat, és elkezdjük a…
A kakaópor kivételével a többi hozzávalóból készíts egy kelt tésztát. Ezután mérd kettő felé a kész tésztát és az egyik felébe gyúrd bele a kakaót! Így pihentesd letakarva kb. 30 percet és mindkét tésztát mérd ki 30 g-os darabokra. Gömbölyítést követően nyújtófával nyújtsd ki a tésztákat oválisra kb. 3 mm…
A kalács hozzávalóiból egy homogén, közepesen lágy tésztát készítünk és letakarva meleg helyen hagyjuk pihenni 10 percet. 150 g-os darabokra osztjuk a tésztát és alaposan átdolgozzuk, kinyújtjuk és 3 szálból kalácsot fonunk. Kiolajozott sütőformába tesszük és letakarva legalább duplájára kelesztjük. 180 °C-os előmelegített sütőben sütjük 35-40 percet.
A hozzávalókat gondosan mérd ki és dagaszd be a tésztát a langyos tejjel. Letakarva pihentesd 30 percet, majd mérd ki mérlegen egyenként a tésztákat. A nyuszi feje kb. 50 g/db, a fülei darabonként 15 g/db. A nagy tésztákat gömbölyítsd fel, a kicsi tésztákat sodord ki, majd hajlítsd meg és tedd…
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba vagy egy dagasztó gépbe és a langyos tej adagolásával selymesen lágy tésztát készítünk, 30 percet letakarva pihentetjük. Muffin formát vagy kis gyümölcstorta formát kivajazunk és akkora tésztagombócot teszünk bele, ami a forma felét kitölti. Meleg helyen letakarva kelesztjük, míg a forma háromnegyedét el nem…
A tészta hozzávalóit összemérjük és közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva 20 percet pihentetjük. A mákot forró tejjel leforrázzuk, kihűlés után a lekvárral összekeverjük. Kenhető tölteléket kell kapnunk, amit 3 egyenlő részre osztunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük, majd vékony kör alakúra nyújtjuk. A 4 tészta közé 3 adag…
A kenyér hozzávalóit mérd össze és készíts rugalmas tésztát belőle! Pihentesd 2 órát, közben egyszer hajtogasd meg a tésztát. 580 g-os darabokra oszd el a tésztát és formázz veknit, majd tedd szakajtóba. Így keleszd további 2 órát. Sütés előtt vágd meg egy késsel vagy pengével és gőzös sütőben süsd 230-200…
Minden hozzávalót mérj ki és dagasztógépben dagaszd be a tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Oszd a tésztát 70 g-os darabokra és gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után kb. 30 cm-es madzagokat vágj és kösd át vele lazán a zsemléket úgy, hogy tököt formázzon. 30-40 perc kelesztés után 190 °C-os…
Minden hozzávalót kimérünk egy dagasztó edénybe és egy viszonylag lágy tésztát készítünk. Kiolajozott tálban kelesztjük 2 órát, közben egyszer meghajtogatjuk (szellőztetjük) a tésztát. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és kis vekniket formázunk. Pihentetjük a tésztát 15 percet és egy jó lisztes táblán a kenyereket megcsavarjuk és sütőpapíros lemezre helyezzük.…
Minden hozzávalót összemérünk és csomómentes tésztát készítünk. 10 perc pihentetés után lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és kb. 1,5-2 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapíros lemezre tesszük és letakarva legalább 30 percet kelesztjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 9-10 percet. Sütés előtt egésztojással lekenjük. Jó étvágyat kívánunk!
Töltelék elkészítése: A száraz azuki babot öblítsd le és egy éjszakára áztasd be hideg vízbe. Másnap egy edényben tedd fel főni és 5 perc forralás után cseréld le a vizet rajta, majd ismét főzd, amíg meg nem puhul a bab. Leszűrés után egy robotgépben vagy botmixerrel aprítsd össze és a…
A tészta hozzávalóit mérd össze egy dagasztógép táljába és készíts homogén tésztát. Mérd ki egyenként a tésztákat 80 grammra, gömbölyítsd fel és sütőpapíros lemezre nyomkodd el lapos, ovális tésztalapokká. Kikevert tejföllel alaposan kend meg a tésztákat és szórd meg a baconnal és a reszelt sajttal. Süsd 180 °C-on 15 percig.…
A lisztet és a zsiradékot alaposan morzsold el, majd a többi hozzávalót mérd bele és a folyadékkal készíts egy rugalmas tésztát! Letakarva hűtőben 1 órát pihentesd! Kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtsd ki, a tészta felületét irdald be és egy 6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szúrd ki! Tedd sütőpapíros lemezre és…
Mártogatós elkészítés: A lisztet a vajon pirítsd meg, majd a tejjel apránként keverd el és a végén tedd bele a sajtot. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és pár perc alatt készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva meleg helyen pihentesd 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. fél…
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis meleg tejben a cukorral. Ezután mindent egybemérünk és a felfuttatott élesztővel kelt tésztát készítünk. 30 percre letakarva pihentetjük. 2-3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és kb. 5×5 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden tésztadarabba átlósan lekvárt helyezünk. Kissé nedvesítjük a tésztát és két ellentétes sarkot egymásra hajtunk,…
Töltelék előkészítése: A töltelék minden hozzávalóját keverd össze egy tálba. Arra figyelj, hogy a margarin nagyon puha legyen! Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas tésztát. Letakarva 20 percig pihentesd, majd nyújtsd ki téglalap alakúra, kb. 2-3 mm vastagra. A tölteléket egyenletesen kend el a tészta felületén és a csigát…
Minden hozzávalót mérj ki (a tepertőkrém kivételével) és dagaszd be a tésztát. Egy rugalmas, nem túl lágy tésztát kell, hogy kapj. Hűtőben pihentesd legalább 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 60×40 cm-re és kend meg a tepertőkrémmel és hajts rá egy dupla hajtást. Ezt ismételd meg, majd újból tedd be…
A füstölt kolbászt egy serpenyőben lepirítjuk. Leszűrjük és a zsírt teljesen kihűtjük. A lisztet a sóval, élesztővel, disznózsírral és a kisütött kolbászzsírral elmorzsoljuk alaposan. Hozzáadjuk a többi nyersanyagot a pirított kolbász kivételével és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. A végén pár mozdulattal belegyúrjuk a kolbászt és letakarva hűtőbe…
A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy jól kidolgozott közepesen lágy tésztát! A tésztát oszd kettő részre, majd letakarva pihentesd kb. 30 percet. A tésztát nyújtsd ki négyzet alakúra, kb. 3-4 mm vastagra és vágd fel 5×5 cm-es négyzetekre. Ezt ismételd meg a másik tésztával…
Töltelék elkészítése: Az olajon a lisztet pirítsd le, majd a tejjel főzd sűrűre. Ha már nem forró, akkor keverd bele a hagymát és a petrezselymet, illetve ízlés szerint fűszerezd. Tedd habzsákba, ezzel tudod a tésztába tölteni. Tészta elkészítése: A margarin kivételével készíts össze minden nyersanyagot, majd készíts egy közepesen lágy…
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk az alma és a sajt kivételével. Ha félig bedagasztottuk a tésztánkat, akkor rakjuk bele a reszelt almát és a reszelt sajtot. Homogén tésztává gyúrjuk és a hűtőbe helyezzük kb. 1 órára. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát 8 x…
Töltelék elkészítése: A kristálycukrot tedd egy tapadásmentes serpenyőbe és alacsony lángon karamellizáld le. Tedd hozzá a vajat és a szeletekre darabolt barackot, forgasd át pár percig, majd hagyd kihűlni. Pár csepp citromlével keverd át. Tészta elkészítése: Mérd ki az alapanyagokat, majd a tojás és a tej nélkül morzsold…
Először készítsd el a concha tetejére kerülő linzer réteget. Ehhez a szobahőmérsékletű alapanyagokat jól keverd össze, amíg össze nem áll. Fólia alatt hűtőben pihentesd. A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát, amit letakarva pihentess legalább 1 órát. Egyenként 90 grammos darabokra vágd a tésztát és gondosan…
Minden hozzávalót mérj össze egy tálba és készíts egy rugalmas kenyértésztát. Letakarva érleld kb. 35 percet. Mérd ki a tésztát formától függően. Kb. csak félig rakd tele a formát, majd letakarva keleszd addig, amíg a forma teteje alatt nincs a tészta, kb. 1 ujjnyira. Tegyél rá egy sütőpapírt és egy…
A tészta hozzávalóiból dagassz egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd 20 percet. A tésztát oszd kettő részre és téglalap alakúra nyújtsd ki. Az összekevert mandulás krémmel kend meg a tészták közepét és erre tedd a vékony szeletekre vágott körtét. A tészta két szélét szálka alakban vágd be és ezzel-…
A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát. Olajozd meg a tészta felületét és pihentesd 15 percet. Oszd el a tésztát 6 egyenlő részre és készítsd belőle gomócokat. A tésztákat nyújtsd ki a serpenyő átmérőjére, majd tegyél egy tésztát a serpenyőbe és közepes lángon süsd…
Morzsa: A hozzávalókat addig morzsoljuk míg el nem érjük a kívánt állagot. A tészta hozzávalókból egy közepesen lágy kelt tésztát készítünk, melyet letakarva 30 percet meleg helyen pihentetünk. Ezután a tésztából 90 g-os gombócokat formálunk és egy nyújtófával kerekre nyújtjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük letakarva, majd a megtisztított,…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.