Töltelék elkészítése: A sütőtököt sütőben kb. 190 °C-on süsd puhára, majd kapard ki a belsejét és villával törd össze. A vaníliás pudingot főzd meg a tejjel és langyosan keverd a tökhöz. A többi hozzávalót is keverd bele. Tészta elkészítése: A lisztet a zsiradékkal morzsold el, majd add hozzá a többi…
Mérj ki minden hozzávalót és készíts egy homogén rugalmas tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 40 x 30 cm-es téglalapra, ami kb. 2-3 mm vastag. Kend meg a vajas töltelékkel és tekerd fel, mint egy csigát. Kettő ujjnyi vastagra szeleteld fel, majd egy kivajazott és…
Minden hozzávalót gondosan mérj ki és a langyos folyadékkal dagaszd be a tésztát, amíg el nem válik az edény falától. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 45 percet, majd oszd négy felé és formázd henger alakúra. Letakarva pihentesd 5 percet, majd egy edénybe tegyél bő vizet és egy kevés sót és…
Töltelék elkészítése: A hagymát vágd apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sárgarépát, gombát, parajt, fokhagymát aprítsd fel kis darabokra. Mindent hirtelen piríts meg úgy, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Kihűlésig tedd félre. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót készíts össze és mérd bele egy tálba. Gyors mozdulatokkal dagaszd a…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk és letakarva 20 percet kelesztjük. 70 grammos darabokra osztjuk a tésztát és hosszúra sodorjuk. Kettő darab tésztát összetekerünk és karikát formálunk belőle. Sütőpapíros lemezre tesszük és letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 40-45 percet. 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percet. Sütés után átkenjük az…
A babot alaposan főzd puhára, majd egy késsel aprítsd össze. A lisztet morzsold össze a zsírral, majd tedd hozzá a többi hozzávalót és dagaszd ki. A végén tedd bele a babot, hogy kevésbé törjön össze. Tedd 1 órára a hűtőbe, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki 0,5 cm vastagra, irdald be…
Töltelék elkészítése: A káposztát pirítsd le az olajon és ízlés szerint ízesítsd. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 50 cm x 40 cm-re és egyenletes oszlasd el a tölteléket a felületén. Tekerd fel szorosan,…
Töltelékek elkészítése: Epres: Az epret a cukorral állandó keverés mellett főzd sűrűre, majd kihűlés után keverd át a mascarponéval. Nutellás: A mascarponét keverd ki a Nutellával. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 1,5-2 cm…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy dagasztó edénybe és géppel vagy kézzel készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Nyújtsd ki nyújtófával kb. 50×50 cm-es négyzetté és a kikevert diós tölteléket egyenletesen kend el a tésztán, majd csavard fel és kb. 2-3 cm-es csigákat vágj, amit egy…
A lisztet összedolgozzuk a burgonyával, sóval. Az élesztőt 2 dl cukros vízben felfuttatjuk. Aztán hozzá adjuk a liszthez, kelesztjük. Közben a húst kockázzuk, és a fűszerrel sütjük. A tésztát tepsibe nyomkodjuk félig megsütjük. A tejfölben elkeverjük a fokhagymát, és a salátafűszert. A félkész tészta tetejére öntjük. Paradicsommal kirakjuk a tetejét,…
A tészta hozzávalóit mért össze egy tálba a kakaó kivételével és készíts egy kissé kemény kelttésztát. Mérlegen mérd két felé a tésztát és az egyik részébe dagaszd bele a kakaót. Letakarva keleszd legalább 30 percig. 1 db kosár aljához kell 2 db 40 grammos tészta: egy barna és egy fehér.…
Hozzávalók: Kelt tészta:, 450 g , 30 g friss , 45 g , 250 ml tej, 55 g cukor, 1 csipetnyi só, 1 tojás, 170 g barna cukor, 1 tk fahéj, 50 g olvasztott vaj A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, melegítjük és hűlni hagyjuk (a vaj-tej keveréket csak akkor…
A tészta hozzávalóiból egy közepesen lágy tésztát készítünk, dagasztást követően letakarva 15 percet pihentetjük. 12 egyenlő részre osztjuk a tésztát, felgömbölyítjük és nyújtófával oválisra kinyújtjuk. A tészta felületét megolajozzuk és a dió-cukor keverékébe mártjuk. Szorosan feltekerjük, mint egy kiflit úgy, hogy a töltelék a belső oldalon legyen. A feltekert kifli…
Az élesztőt egy kevés tejben a cukor egy részével felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összemérjük és a felfutott élesztővel elkészítjük a tésztánkat. Dagasztás után egyből szétmérjük 300 grammokra a tésztát és téglalapot formázunk belőle. Letakarva hűtőben pihentetjük 1-2 órát. Közben elkészítjük a kétféle tölteléket és 150 grammos adagokra mérjük. A tésztákat…
A mazsola kivételével minden nyersanyagot mérj össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet meleg helyen. 50 g-os darabokra vágd fel a tésztát és gömbölyítsd fel, majd ismét pihentesd 10 percet. Nyújtsd ki kb. 15-20 cm hosszúra és formázz belőle egy nyolcas formát,…
A magokat sütőben vagy egy serpenyőben enyhén pirítsd meg és hagyd kihűlni. A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze és add hozzá a többi hozzávalót, illetve a magokat is, és dagassz egy homogén tésztát. Letakarva pihentesd 20 percet, majd sodrófával nyújtsd ki kb. 1 ujjnyi vastagra és egy kb. 3…
Tészta, 1 kg búzaliszt, 700 ml víz, 22 g só, ½ kocka Budafoki élesztő, 30 ml olívaolaj, olíva (magozott), Feltét, prosciutto (sonka), mozzarella, paradicsom (friss vagy szárított), olíva, friss fűszerek, pesto Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk,…
A tésztát megdagasztjuk és 2 db 400 grammos részre osztjuk, majd 30 percig pihentetjük. Egy 32 cm-es pizzaformát 2 evőkanál olajjal kikenünk, majd belehelyezzük az egyik kör alakúra kinyújtott tésztát. A tészta szélét 1 cm szélességben olajjal megkenjük, majd feltét nélkül nagyjából 1 órán át kelesztjük. Kelesztés után pizzakrémmel lekenjük,…
A magokat egy lemezen megpirítjuk, majd alaposan kihűtjük. Ezután minden alapanyagot kimérünk és a pirított magokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet. 60 g-os darabokra osztjuk a tésztát és felgömbölyítjük, majd ismét pihentetjük 5 percet. Tetszés szerint formázzuk, fonjuk és felületét vizezzük, majd fekete és fehér szezám…
Kovász: Mérjünk ki 150 g lisztet és külön 170 ml hideg vizet, majd az ebben a vízben keverjük el az élesztőt (20 g). Ezután adjuk hozzá a liszthez és állítsuk össze az elő tésztánkat, majd lefóliázva tegyük hűtőbe 1 éjszakára. Tészta: Másnap vegyük elő a kész élesztős kovászunkat és mérjünk…
Minden hozzávalót készíts össze egy tálba és gyors mozdulatokkal dagassz egy egynemű tésztát. 5 percet pihentesd olajos felületen, majd 70 g-os darabokra vágd fel. Formázz rudakat, majd a reszelt sajt és tökmag keverékében forgasd meg a tésztákat, ezután tedd sütőpapíros lemezre. 30-40 perces kelesztést követően 190-180 °C-os sütőben 14-15 perc…
A tészta összes hozzávalóját mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy kelttésztát. Letakarva meleg helyen keleszd legalább 30-40 percet. 50 grammos darabokra oszt a tésztádat és gömbölyítsd fel. 5 perces pihentetés után nyújtófával oválisra nyújtsd ki és kend meg egy adag Nutellával. Pizzavágóval 5-6 vágást készíts a tésztára…
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal sima tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük legalább 20 percet. 10 egyenlő részre osztjuk a tésztát és mindegyiket felgömbölyítjük. A tésztákat kerekre nyújtjuk egy nyújtófával és egy adag tölteléket helyezünk a közepébe, majd összehatjuk, mint egy kagylót. 5 db töltött tésztát teszünk egy kenyér sütőformába,…
A burgonyát megpucolva sós vízben főzd puhára, törd össze villával, majd hagyd kihűlni. Minden további alapanyagot mérj össze egy tálba, add hozzá a burgonyát is, és gyors mozdulatokkal alaposan dagaszd ki a tésztát, majd letakarva pihentesd legalább 40 percet. A tésztát oszd először két felé, majd a feleket oszd el…
A banánt aprítsd fel és a cukorral, folyadékokkal turmixod össze. A többi hozzávalót mérd ki egy tálba és a banános péppel készíts egy homogén tésztát. Letakarva keleszd legalább 1 órát. Mérd ki a tésztát 350 g-os darabokra és formázz belőle hasábokat. Tedd sütőformába (22 cm x 7 cm x 10…
Töltelék elkészítése: Az almát reszeld le és add hozzá a cukor felét. Kb. 30 perc múlva nyomd ki az almából a felesleges nedvességet. A vajat keverd ki a cukor másik felével és add hozzá a fahéjat, szegfűszeget, vaníliás cukrot és a darált kekszet is. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze…
A hozzávalókból egy sűrű palacsintatésztát készítünk, ami meg tud tapadni a kenyereken. Ehhez egy habverő segítségével keverd csomómentesre a palacsinta hozzávalókat. Forgasd meg a benne a kenyérszeleteket, mint egy bundás kenyeret és egy pici olajban (nem bő olajban!) süsd mindkét oldalát aranybarnára. Ízlés szerint lekvárral, gyümölcsökkel tálald! Jó étvágyat!
A tészta hozzávalóit mérd ki, és a hagyma kivételével dagaszd be kézmeleg folyadékkal. A végén keverd bele a pirított hagymás is. Letakarva keleszd legalább 40 percig, majd 80 grammos darabokra vágd és gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után 15 cm-es hosszúzsemléket formázz és tedd sütőpapíros lemezre. Letakarva keleszd kb. 50…
Először készíts kovászt! A kovász hozzávalóit alaposan keverd el egy tálban és letakarva legalább 24 órán át pihentesd! Fontos, hogy langyos vizet használj! Ezt követően a többi hozzávalót mérd össze egy tálba és a kész kovászt hozzáadva készíts tésztát. Letakarva pihentesd 30 percet, majd oszd ketté és formázd gömbölyűre, és…
Minden hozzávalót összemérünk egy dagasztó tálba és gyors mozdulatokkal homogén tésztát készítünk! Letakarva kelesztjük 30-35 percet, majd olajos kézzel egységnyi gombócokat formázunk a tésztából. 5 percet pihentetjük és forró olajban kisütjük!
Minden hozzávalót mérj ki (a tepertőkrém kivételével) és dagaszd be a tésztát. Egy rugalmas, nem túl lágy tésztát kell, hogy kapj. Hűtőben pihentesd legalább 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 60×40 cm-re és kend meg a tepertőkrémmel és hajts rá egy dupla hajtást. Ezt ismételd meg, majd újból tedd be…
Töltelék elkészítése: Minden töltelék hozzávalót készíts össze hidegen és állandó keverés mellett forrald fel, majd hűtsd ki. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki, majd tedd egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 20 percet. Mérd ki egyenként kb. 70 g-os darabokra a tésztát és…
Elkészítés: A margarin kivételével a hozzávalókból selymes tésztát készítünk, majd felgömbölyítjük és egy kereszt vágást végzünk rajta. Letakarva pihentetjük 10 percet. Nyújtófával „lóhere” alakúra nyújtjuk. A margarint egyenletes négyzet alakúra nyújtjuk és tészta közepére helyezzük. A tésztával becsomagoljuk a margarint, majd kinyújtjuk kb. 5mm vastagra és egy szimpla hajtást végzünk.…
A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 45 percet. Közben készítsd el a tölteléket. A vajat melegítsd meg és keverd el benne az ízesítő anyagokat. A tésztát nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastag téglalap alakúra és 4 egyenlő részre…
Töltelék elkészítése: A diót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel leforrázzuk. Kenhető állagot kell, hogy kapjunk, ha túl kemény, még kevés tejjel hígítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Tészta készítése: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd minden ízesítő anyagot hozzáadunk és a tojással meg a tejjel omlós tésztát készítünk.…
A lencsét alaplében főzd rövid ideig, majd használat előtt alaposan hűtsd ki. A kenyér további hozzávalóit mérd össze és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát és a végén gyúrd bele a vörös lencsét! Letakarva pihentesd legalább 1 órát. Vágd négy egyenlő részre és gömbölyítsd fel, majd helyezd sütőpapíros lemezre…
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk és hűtőben letakarva pihentetjük kb. 1 órát. Lisztezett asztalon 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk és olajozott fa vagy fém rúdra tekerjük a tésztát úgy, hogy kb. 1/3 részben mindig fedje az előző réteget. Felületét egésztojással kenjük és 30-40…
A kenyér tetejére kerülő napraforgó kivételével mindent tégy egy dagasztó tálba és a langyos vízzel készíts tésztát. Ha a tészta elkészült, hagyd kelni kb. 30 percet. 150 grammos darabokra oszd a tésztát, majd felgömbölyítve és napraforgóba mártva tedd a kiolajozott porcelán bögrébe vagy sütésálló formába. Letakarva keleszd további 40-45 percet.…
Töltelék elkészítése: A főzés nélküli vanília pudingport elkeverjük a csomagoláson javasolt tejmennyiség felével és hozzákeverjük a darabolt aszalt epret és a pirított darabolt mandulát. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból (szoba hőmérsékletűek legyenek) egy közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen pihentetjük 30 percet. Egyenként 80 grammra mérjük a tésztát és…
A vajat vagy margarint morzsold el a liszttel, majd add hozzá a többi hozzávalót és készíts egy homogén tésztát. Fólia alatt pihentesd a hűtőben legalább 1-2 órát. 2-3 cm vastagra nyújtsd ki, ezután egy 4-5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szúrd ki és sütőpapíros lemezen keleszd kb. 40 percet. Tetejét egésztojással…
A hagymát vágd fel apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sonkát egy nagy lyukú reszelőn reszeld le, tedd a hagymához és párszor forgasd át vele, majd ízesítsd egy kevés sóval és borssal. A tészta többi hozzávalóját mérd össze és készíts belőle egy közepesen lágy tésztát és a dagasztás…
A vaj kivételével a tészta többi hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk, melyet azonnal 4 egyenlő részre osztunk és igyekszünk négyzet alakúra formázni, majd letakarva legalább 40 percet pihentetjük. Minden egyes tésztadarabot kinyújtunk kb. 20×30 cm-re és a vajat 3 részre osztjuk, majd egyenletesen reszelővel eloszlatjuk a tészta felületén. A tésztákat…
Az elkészítéshez szükséges anyagokat kimérjük egy dagasztó tálba és egynemű, homogén tésztát készítünk, melyet 10 percig letakarva pihentetünk. Nyújtófával kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és egy pohárral vagy kiszúróval kiszúrjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 30 percet, de legalább duplájára, és előmelegített sütőolajban sütjük mindkét oldalát, amíg piros nem lesz.…
A tészta hozzávalóit összekeverjük alaposan egy tálban és kizsírozott sütőformába tesszük bekeverés után közvetlen. A tölteléket elkészítjük, azaz a vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a barnacukrot és a mandulalisztet. Egyenletesen eloszlatjuk a süteményünk felületén, majd az áfonyával és a mandulával megszórjuk, letakarva kelesztjük 30-40 percet. 180 ℃-os előmelegített sütőben sütjük kb.…
A céklát megtisztítjuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük és mikróban főzzük pár percet. Botmixerrel pépesítjük. A további palacsinta hozzávalókat habverővel simára keverjük, majd a végén a céklát is belekeverjük. Meleg helyen hagyjuk kelni kb. 20-30 percet. Előmelegített serpenyőben mindkét oldalát egyenletesen sütjük. Jó étvágyat kívánunk!
A nyersanyagokat mérd ki és langyos vízzel készíts egy kenyértésztát. Dagasztást követően egy sütőpapíros lemezre nyújtsd ki 0,5 cm vastag szögletes alakúra. 10 perc pihentetés után tetejét vizezd le és kukoricaliszttel szórd meg és egy éles késsel vágd fel 10×10 cm-es négyzet alakú lapokra. Letakarva keleszd kb. 30-40 percig és…
Mutatjuk, hogyan készíts ropogós zsúrkenyeret! Először készítsd el a kovászt! A lisztet a vízzel és a kefirrel alaposan keverd el, majd meleg helyen hagyd letakarva pihenni legalább 24 órát. Másnap a tészta hozzávalóit keverd össze a kovásszal és készíts közepesen lágy tésztát. Addig dagaszd amíg a tészta felülete sima nem…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.