Először készítsd el a concha tetejére kerülő linzer réteget. Ehhez a szobahőmérsékletű alapanyagokat jól keverd össze, amíg össze nem áll. Fólia alatt hűtőben pihentesd. A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát, amit letakarva pihentess legalább 1 órát. Egyenként 90 grammos darabokra vágd a tésztát és gondosan…
Tészta, 1 kg búzaliszt, 700 ml víz, 22 g só, ½ kocka Budafoki élesztő, 30 ml olívaolaj, olíva (magozott), Feltét, prosciutto (sonka), mozzarella, paradicsom (friss vagy szárított), olíva, friss fűszerek, pesto Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk,…
A tészta hozzávalóiból dagassz egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd 20 percet. A tésztát oszd kettő részre és téglalap alakúra nyújtsd ki. Az összekevert mandulás krémmel kend meg a tészták közepét és erre tedd a vékony szeletekre vágott körtét. A tészta két szélét szálka alakban vágd be és ezzel-…
Minden hozzávalót mérj össze egy tálba és készíts egy rugalmas kenyértésztát. Letakarva érleld kb. 35 percet. Mérd ki a tésztát formától függően. Kb. csak félig rakd tele a formát, majd letakarva keleszd addig, amíg a forma teteje alatt nincs a tészta, kb. 1 ujjnyira. Tegyél rá egy sütőpapírt és egy…
A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát. Olajozd meg a tészta felületét és pihentesd 15 percet. Oszd el a tésztát 6 egyenlő részre és készítsd belőle gomócokat. A tésztákat nyújtsd ki a serpenyő átmérőjére, majd tegyél egy tésztát a serpenyőbe és közepes lángon süsd…
Kovász készítése: Alaposan dolgozd el a lisztet a meleg vízzel, szőlőmag liszttel és a kefirrel, majd letakarva meleg helyen hagyd pihenni legalább 24 órát. Tészta készítése: Az elkészített kovászhoz add hozzá a tészta hozzávalóit és alaposan dolgozd ki, majd letakarva hagyd kelni a tésztát legalább 40 percig. A tésztát oszd…
Morzsa: A hozzávalókat addig morzsoljuk míg el nem érjük a kívánt állagot. A tészta hozzávalókból egy közepesen lágy kelt tésztát készítünk, melyet letakarva 30 percet meleg helyen pihentetünk. Ezután a tésztából 90 g-os gombócokat formálunk és egy nyújtófával kerekre nyújtjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük letakarva, majd a megtisztított,…
A hagymát szálasra vágd fel és kevés cukron és zsíron alaposan pirítsd meg, majd hagyd kihűlni. A lisztet a vajjal morzsold össze, azután adj hozzá minden hozzávalót a hagyma kivételével és dagaszd ki a tésztát. A végén tedd bele a hagymát és még pár mozdulattal dolgozd bele. Hűtőben pihentesd letakarva…
Töltelék elkészítése: A túrót törd át szitán, majd keverd el a joghurttal. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Mérd ki a tésztát egyenként 60 grammra és gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után formázd meg a tésztákat hosszúkás molnárka…
Elkészítés: Öregtészta: Az öregtésztához való hozzávalókat összekeverjük egy edényben és letakarjuk, majd 5 napon át 1 evőkanál lisztet és 1 evőkanál vizet keverünk mindennap a tésztánkhoz, így „etetjük”. Tészta: A langyos tej feléhez hozzáadjuk az élesztőt, a többi hozzávalóból pedig tésztát dagasztunk. Ehhez hozzáöntjük a maradék tejet és az öreg…
Az édesburgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és rendesen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval, cukorral és a tetejére morzsoljuk az élesztőt. A burgonyát hozzáadjuk és óvatos adagolás mellett elkezdjük dagasztani a tésztát. Fontos, hogy nagyon sima tésztát készítsünk! Dagasztás után 10 percet letakarva pihentetjük, majd…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Ha szükségét érezzük, adjunk hozzá egy kis folyadékot is, pl. vizet vagy tejet. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és pogácsa szúróval kiszúrjuk. Tetejét egésztojással kenjük és sajtozzuk. Sütőpapíros lemezre rakjuk és kb. 30-40 percet meleg helyen kelesztjük. 200 °C-os…
A babot alaposan főzd puhára, majd egy késsel aprítsd össze. A lisztet morzsold össze a zsírral, majd tedd hozzá a többi hozzávalót és dagaszd ki. A végén tedd bele a babot, hogy kevésbé törjön össze. Tedd 1 órára a hűtőbe, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki 0,5 cm vastagra, irdald be…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit dagasztást követően téglalap alakúra nyújtjuk és a hűtőbe helyezzük fólia alatt, legalább 30 percre. A tésztát kivesszük a hűtőből és elkenjük rajta a tepertőkrémet, majd a tészta másik felével befedjük. Elnyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra és szimpla hajtást végzünk. Hűtőben pihentetjük 5 percet…
Töltelék elkészítése: A sütőtököt sütőben kb. 190 °C-on süsd puhára, majd kapard ki a belsejét és villával törd össze. A vaníliás pudingot főzd meg a tejjel és langyosan keverd a tökhöz. A többi hozzávalót is keverd bele. Tészta elkészítése: A lisztet a zsiradékkal morzsold el, majd add hozzá a többi…
Mérj ki minden hozzávalót és készíts egy homogén rugalmas tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 40 x 30 cm-es téglalapra, ami kb. 2-3 mm vastag. Kend meg a vajas töltelékkel és tekerd fel, mint egy csigát. Kettő ujjnyi vastagra szeleteld fel, majd egy kivajazott és…
Minden hozzávalót gondosan mérj ki és a langyos folyadékkal dagaszd be a tésztát, amíg el nem válik az edény falától. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 45 percet, majd oszd négy felé és formázd henger alakúra. Letakarva pihentesd 5 percet, majd egy edénybe tegyél bő vizet és egy kevés sót és…
Töltelék elkészítése: A hagymát vágd apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sárgarépát, gombát, parajt, fokhagymát aprítsd fel kis darabokra. Mindent hirtelen piríts meg úgy, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Kihűlésig tedd félre. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót készíts össze és mérd bele egy tálba. Gyors mozdulatokkal dagaszd a…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk és letakarva 20 percet kelesztjük. 70 grammos darabokra osztjuk a tésztát és hosszúra sodorjuk. Kettő darab tésztát összetekerünk és karikát formálunk belőle. Sütőpapíros lemezre tesszük és letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 40-45 percet. 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percet. Sütés után átkenjük az…
Töltelék elkészítése: Minden töltelék hozzávalót készíts össze hidegen és állandó keverés mellett forrald fel, majd hűtsd ki. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki, majd tedd egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 20 percet. Mérd ki egyenként kb. 70 g-os darabokra a tésztát és…
Töltelék elkészítése: A káposztát pirítsd le az olajon és ízlés szerint ízesítsd. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 50 cm x 40 cm-re és egyenletes oszlasd el a tölteléket a felületén. Tekerd fel szorosan,…
Töltelékek elkészítése: Epres: Az epret a cukorral állandó keverés mellett főzd sűrűre, majd kihűlés után keverd át a mascarponéval. Nutellás: A mascarponét keverd ki a Nutellával. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 1,5-2 cm…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy dagasztó edénybe és géppel vagy kézzel készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Nyújtsd ki nyújtófával kb. 50×50 cm-es négyzetté és a kikevert diós tölteléket egyenletesen kend el a tésztán, majd csavard fel és kb. 2-3 cm-es csigákat vágj, amit egy…
A lisztet összedolgozzuk a burgonyával, sóval. Az élesztőt 2 dl cukros vízben felfuttatjuk. Aztán hozzá adjuk a liszthez, kelesztjük. Közben a húst kockázzuk, és a fűszerrel sütjük. A tésztát tepsibe nyomkodjuk félig megsütjük. A tejfölben elkeverjük a fokhagymát, és a salátafűszert. A félkész tészta tetejére öntjük. Paradicsommal kirakjuk a tetejét,…
A tészta hozzávalóit mért össze egy tálba a kakaó kivételével és készíts egy kissé kemény kelttésztát. Mérlegen mérd két felé a tésztát és az egyik részébe dagaszd bele a kakaót. Letakarva keleszd legalább 30 percig. 1 db kosár aljához kell 2 db 40 grammos tészta: egy barna és egy fehér.…
Hozzávalók: Kelt tészta:, 450 g , 30 g friss , 45 g , 250 ml tej, 55 g cukor, 1 csipetnyi só, 1 tojás, 170 g barna cukor, 1 tk fahéj, 50 g olvasztott vaj A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, melegítjük és hűlni hagyjuk (a vaj-tej keveréket csak akkor…
A tészta hozzávalóiból egy közepesen lágy tésztát készítünk, dagasztást követően letakarva 15 percet pihentetjük. 12 egyenlő részre osztjuk a tésztát, felgömbölyítjük és nyújtófával oválisra kinyújtjuk. A tészta felületét megolajozzuk és a dió-cukor keverékébe mártjuk. Szorosan feltekerjük, mint egy kiflit úgy, hogy a töltelék a belső oldalon legyen. A feltekert kifli…
A lisztet a vajjal és a sóval alaposan morzsold össze, add hozzá a további hozzávalókat és dagaszd ki a tésztát. 5 perc pihentetés után nyújtófával nyújtsd ki másfél ujjnyi vastagra és kb. 2 cm-es pogácsaszaggatóval szaggasd ki a tésztát. Tedd sütőpapíros lemezre és egésztojással kend le a felületét. 50 perc…
Az élesztőt egy kevés tejben a cukor egy részével felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összemérjük és a felfutott élesztővel elkészítjük a tésztánkat. Dagasztás után egyből szétmérjük 300 grammokra a tésztát és téglalapot formázunk belőle. Letakarva hűtőben pihentetjük 1-2 órát. Közben elkészítjük a kétféle tölteléket és 150 grammos adagokra mérjük. A tésztákat…
A mazsola kivételével minden nyersanyagot mérj össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet meleg helyen. 50 g-os darabokra vágd fel a tésztát és gömbölyítsd fel, majd ismét pihentesd 10 percet. Nyújtsd ki kb. 15-20 cm hosszúra és formázz belőle egy nyolcas formát,…
A magokat sütőben vagy egy serpenyőben enyhén pirítsd meg és hagyd kihűlni. A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze és add hozzá a többi hozzávalót, illetve a magokat is, és dagassz egy homogén tésztát. Letakarva pihentesd 20 percet, majd sodrófával nyújtsd ki kb. 1 ujjnyi vastagra és egy kb. 3…
A tésztát megdagasztjuk és 2 db 400 grammos részre osztjuk, majd 30 percig pihentetjük. Egy 32 cm-es pizzaformát 2 evőkanál olajjal kikenünk, majd belehelyezzük az egyik kör alakúra kinyújtott tésztát. A tészta szélét 1 cm szélességben olajjal megkenjük, majd feltét nélkül nagyjából 1 órán át kelesztjük. Kelesztés után pizzakrémmel lekenjük,…
A magokat egy lemezen megpirítjuk, majd alaposan kihűtjük. Ezután minden alapanyagot kimérünk és a pirított magokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet. 60 g-os darabokra osztjuk a tésztát és felgömbölyítjük, majd ismét pihentetjük 5 percet. Tetszés szerint formázzuk, fonjuk és felületét vizezzük, majd fekete és fehér szezám…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy tálba, majd a langyos tejjel dagaszd be. Ha kellően sima a tészta, akkor vedd kettő felé, és letakarva pihentesd meleg helyen kb. 40-50 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 2-3 mm vastag téglalapra és kend meg az olvasztott vajjal, majd szórd rá egyenletesen a…
A tészta összes hozzávalóját mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy kelttésztát. Letakarva meleg helyen keleszd legalább 30-40 percet. 50 grammos darabokra oszt a tésztádat és gömbölyítsd fel. 5 perces pihentetés után nyújtófával oválisra nyújtsd ki és kend meg egy adag Nutellával. Pizzavágóval 5-6 vágást készíts a tésztára…
Kovász: Mérjünk ki 150 g lisztet és külön 170 ml hideg vizet, majd az ebben a vízben keverjük el az élesztőt (20 g). Ezután adjuk hozzá a liszthez és állítsuk össze az elő tésztánkat, majd lefóliázva tegyük hűtőbe 1 éjszakára. Tészta: Másnap vegyük elő a kész élesztős kovászunkat és mérjünk…
Minden hozzávalót készíts össze egy tálba és gyors mozdulatokkal dagassz egy egynemű tésztát. 5 percet pihentesd olajos felületen, majd 70 g-os darabokra vágd fel. Formázz rudakat, majd a reszelt sajt és tökmag keverékében forgasd meg a tésztákat, ezután tedd sütőpapíros lemezre. 30-40 perces kelesztést követően 190-180 °C-os sütőben 14-15 perc…
Töltelék elkészítése: Az almát reszeld le és add hozzá a cukor felét. Kb. 30 perc múlva nyomd ki az almából a felesleges nedvességet. A vajat keverd ki a cukor másik felével és add hozzá a fahéjat, szegfűszeget, vaníliás cukrot és a darált kekszet is. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze…
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal sima tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük legalább 20 percet. 10 egyenlő részre osztjuk a tésztát és mindegyiket felgömbölyítjük. A tésztákat kerekre nyújtjuk egy nyújtófával és egy adag tölteléket helyezünk a közepébe, majd összehatjuk, mint egy kagylót. 5 db töltött tésztát teszünk egy kenyér sütőformába,…
A banánt aprítsd fel és a cukorral, folyadékokkal turmixod össze. A többi hozzávalót mérd ki egy tálba és a banános péppel készíts egy homogén tésztát. Letakarva keleszd legalább 1 órát. Mérd ki a tésztát 350 g-os darabokra és formázz belőle hasábokat. Tedd sütőformába (22 cm x 7 cm x 10…
A burgonyát megpucolva sós vízben főzd puhára, törd össze villával, majd hagyd kihűlni. Minden további alapanyagot mérj össze egy tálba, add hozzá a burgonyát is, és gyors mozdulatokkal alaposan dagaszd ki a tésztát, majd letakarva pihentesd legalább 40 percet. A tésztát oszd először két felé, majd a feleket oszd el…
Minden hozzávalót mérj össze és készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Dagasztás után pihentesd a tésztát 10-15 percig, majd mérd ki egyesével 100 g-os darabokra és felgömbölyítve tedd őket egy olajos tálcára. Felületét is olajozd, majd fóliázd le alaposan és egy éjszakára tedd a hűtőbe! Másnap a sütés megkezdése előtt kb.…
A hozzávalókból egy sűrű palacsintatésztát készítünk, ami meg tud tapadni a kenyereken. Ehhez egy habverő segítségével keverd csomómentesre a palacsinta hozzávalókat. Forgasd meg a benne a kenyérszeleteket, mint egy bundás kenyeret és egy pici olajban (nem bő olajban!) süsd mindkét oldalát aranybarnára. Ízlés szerint lekvárral, gyümölcsökkel tálald! Jó étvágyat!
Először készíts kovászt! A kovász hozzávalóit alaposan keverd el egy tálban és letakarva legalább 24 órán át pihentesd! Fontos, hogy langyos vizet használj! Ezt követően a többi hozzávalót mérd össze egy tálba és a kész kovászt hozzáadva készíts tésztát. Letakarva pihentesd 30 percet, majd oszd ketté és formázd gömbölyűre, és…
Minden hozzávalót összemérünk egy dagasztó tálba és gyors mozdulatokkal homogén tésztát készítünk! Letakarva kelesztjük 30-35 percet, majd olajos kézzel egységnyi gombócokat formázunk a tésztából. 5 percet pihentetjük és forró olajban kisütjük!
A tészta hozzávalóit mérd ki, és a hagyma kivételével dagaszd be kézmeleg folyadékkal. A végén keverd bele a pirított hagymás is. Letakarva keleszd legalább 40 percig, majd 80 grammos darabokra vágd és gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után 15 cm-es hosszúzsemléket formázz és tedd sütőpapíros lemezre. Letakarva keleszd kb. 50…
Elkészítés: A margarin kivételével a hozzávalókból selymes tésztát készítünk, majd felgömbölyítjük és egy kereszt vágást végzünk rajta. Letakarva pihentetjük 10 percet. Nyújtófával „lóhere” alakúra nyújtjuk. A margarint egyenletes négyzet alakúra nyújtjuk és tészta közepére helyezzük. A tésztával becsomagoljuk a margarint, majd kinyújtjuk kb. 5mm vastagra és egy szimpla hajtást végzünk.…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.