A lisztet egy tálba szitáljuk és összemorzsoljuk a vajjal. Egy pohárba beleszórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos tejet. Az élesztőt beletesszük a cukros tejbe és felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez a tojással és sóval együtt. Ezután egy csomómentes tésztát gyúrunk belőle, alaposan dagasztjuk, lisztezett tálban kelesztjük. Ebből a tésztából…
Mivel nekem dagasztógépem van, így nem futtattam fel az élesztőt előre. Ha valaki kézzel dagasztja, akkor az élesztőt felfuttatni 0,5 dl langyos vízben, amihez a fent megadott cukor mennyiségéből egy teáskanálnyit hozzátenni. A dagasztótálba szitáltam a lisztet és a búzasikért, hozzákevertem a sót és a cukrot, készítettem egy mélyedést, abba…
1. lépés: A tojást a cukorral és a sóval alaposan felverjük. 2. lépés: Az élesztő felfuttatjuk egy kevés enyhén cukros langyos tejben. 3. lépés: A tojásos masszába beleszitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, kb. 70 ml olajat, és a maradék tejet (vagy tejet + vizet, ha emellett döntöttünk) Alaposan…
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk a BUDAFOK élesztőt. A lisztet elkeverjük ízlés szerint a sóval és hozzátesszük a tojásokat, a tejfölt, az olajat és az élesztőt. Ezeket jól összegyúrjuk és dagasztjuk. Majd meleg helyen kelesztjük. Mikor megkelt, a tésztát 4 részre osztjuk. Megfogjuk az első darabot és kinyújtjuk kerek formájúra. Megkenjük…
Az olvasztott vaj kivételével mindent összedagasztok. Néhány perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, és tovább dagasztom a tésztát. Ezután duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára borítom és kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtom. Felolvasztok 5 dkg vajat és egy ecsettel elkenem a kinyújtott tésztán. Meghintem cukrozott kakaóporral jó bőven,…
Elkészítés: 1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos, enyhén cukros tejben. 2. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, elkeverjük. 3. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. 4. A liszthez hozzáadjuk az olvasztott vajat, cukros tojást, felfuttatott élesztőt. 5. Csomómentesre alaposan eldolgozzuk, ne sajnáljuk az időt a dagasztásra! 6. Kelesztjük, amíg duplájára nem…
A sütemény részét nagyon gyorsan el lehet készíteni, így hát kezdjük el a krémmel. Egy fazékba öntsük a tejet, és adjuk hozzá a 2 tojást, a 2 evőkanál lisztet, az 1 pohár cukrot és az egy csomag vaníliás cukrot. Keverjük alacsony hőfokon, amíg besűrűsödik és forró lesz. A forró krémhez…
Az egyik kedvenc a rozs kenyér a “sütödémben”. Korábban kevertem a liszteket, mára már a rozs kenyér kizárólag rozs lisztből készül. Igaz, kicsit nehezebb így dolgozni a tésztával, de megéri a vesződséget, ajánlom kipróbálásra az alábbi recept szerint . A kész kenyér a fehér kenyérnél lényegesen tömörebb. A köménytől kellemesen…
A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és 5 cm csíkokra felvágjuk, de a végén 1 cm-t meghagyunk. Minden második csíkot felhajtjuk, és a virsliket a csíkokra vízszintesen belefonjuk. Ha az összes virslit elhelyeztük, a tészta felületét tojással megkenjük. Kelesztés után még egyszer tojásozzuk, majd reszelt sajttal megszórjuk. Végül 220⁰C-os sütőben arany…
Krumplit megfőzzük,összetörtjük,ha kihűlt a liszthez adjuk,majd a többi hozzávalót is belekeverjük.Ha jól kidagasztottuk,akkor hűtőbe rakjuk kb 2 órára,és ott kelesztjük meg,aztán jöhet a nyújtás,szaggatás.Nem szabad túl vékonyra nyújtani.180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen addig sütjük, míg szép piros lesz a teteje.Jó étvágyat! Jó sütögetést hozzá 🙂
Minden összetevőt mérjünk egy edénybe, majd dagasszunk tésztát. A kész, csomómentes, sima tésztánkat letakarva érleljük fél órán keresztül. Osszuk 80 grammos darabokra és gömbölyítsük fel. Újabb 10 perc pihentetés után egyenként nyomkodjuk bele a tésztagolyók alját és tetejét is búzadarába, hogy ráragadjanak a daraszemcsék. A kissé lapított, darás tésztákat sütőpapíron,…
Elkészítés: 1. Az összes hozzávalóból homogén tésztát készítünk, 10-15 percig pihentetjük. 2. Ahány kalácsot szeretnénk sütni, annyi részre osztjuk a tésztát. 3. Az egy-egy kalácsnak előkészített tésztagombócot 5 felé osztjuk és az adagokat rúd alakúvá nyújtjuk. Ezután a nyújtott tésztákat egymás mellé rakjuk, a végeket összecsípjük és egyszerű copffonással fonjuk…
50 dkg vajból, 20 dkg liszttel vajalapot gyúrunk. ( A lisztet az 1kg-ból vegyük el!!!) Éppencsak egyneművé dolgozzuk,kb 20 %-át a dagasztóba tesszük, a többit folliába csomagoljuk és hűtjük. Ezzel a 20% vajalappal, és a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk.Kézzel jól átgyúrjuk, tetejére keresztet vágunk, és letakarva 20 percet pihentetjük.…
1. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót, a cukrot, a vajat és a tojást. 2. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe. 3. Kb. két percig dagasszuk a tésztát, majd adjuk hozzá a mazsolát. Dagasszuk tovább addig, amíg egyenletes és sima tésztát…
Hozzávalók 24 cm-es formához A tojások sárgáját keverjük össze az olvasztott zsírral, és 1,5 dl langyos tejjel, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet keverjük össze a csipet sóval, a porcukorral, a mazsolával, reszelt citromhéjjal, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalók tetejére. Ezután morzsoljuk rá az élesztőt, majd indítsuk…
A sütőtököt hosszában vágjuk 4 részre és 200°C fokos sütőben süssük meg. Ez kb 1,5-2 órát is igénybe vehet. Ha kész, hagyjuk kihűlni és kanállal húzzuk le a sült puha részt, a héjat pedig kidobhatjuk. A tökmagot enyhén pirítsuk meg serpenyőben, majd amikor kihűlt, késsel aprítsuk kisebb darabokra. Mérjük össze…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy lágy, sima tésztává, és letakarva, meleg helyen kb. 30 percet kelni hagyjuk. Egy mély serpenyőben vagy lábosban bőséges mennyiségű olajat hevítünk (kb. 170-175 °C-ra). Merítsünk egy evőkanalat a forró olajba, és a tésztát kanálnyi adagokban a forró olajba helyezzük. A külső részét ropogósra sütjük,…
Tészta elkészítése: 1 dl langyos tejben az 1 evőkanál cukorral az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba bele tesszük a lisztet elmorzsoljuk a margarint majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a tojás sárgájákat. Ezután tésztává gyúrjuk, fél órát pihenni hagyjuk. Amig a tészta pihen, elkészítjük a krémet. Pihentetés után a tésztát lisztezett…
A porcukor kivételével minden anyagot kimérünk egy tálba és langyos vízzel szép, sima, lágy tésztát készítünk. Ezután a tésztát meleg helyen, letakarva pihentetjük legalább 40 percig. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk kb. 60 cm * 40 cm-re és tetszőleges darabokra vágjuk. Ismét pihentetjük letakarva kb. 30 percig, eközben pedig…
A lisztet a sóval, sajttal, tojással, zsírral és a tejföllel elkeverjük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd a tésztához öntjük, jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkára öntjük és kb 1 cm vastagra nyújtjuk. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval rudakat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 180 fokos, előmelegített…
A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 5 percig pihentetjük majd pihentetés után 14 db egyforma súlyú tésztadarabokat porciózunk. Osztás után szivar alakú tésztarudakat formázunk. Az így kapott tésztarudakat megfonjuk és egymásra helyezzük. A kész kalácsot sütőpapírral letakart tepsiben…
1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az egész tojást, a hideg tejet és belemorzsoljuk az élesztőt (nem futtatjuk!). 2. Alaposan kidolgozzuk, homogén, csomómentes tésztát kapunk. 3. 30 percre hűtőbe helyezzük. 4. A tészta felét kinyújtjuk téglalapalakúra, megkenjük sárgabarackkal (l. kép), rászórjuk a cukros diót. 5.…
Dagasszunk szép sima tésztát és letakarva pihentessük fél órát. Felezzük meg és gömbölyítsük a darabokat szép labdaformára. Letakarva hagyjuk pihenni még 20 percig, majd nyújtófával nyújtsuk el jó vékonyra. Helyezzük sütőpapíron tepsibe, ezután pedig villával szurkáljuk meg a tésztát egyenletesen mindenhol. Kenjük a tésztára a paradicsomszószt, de körben egy 1…
A hozzávalókat összekeverjük, majd jól összegyúrjuk. Letakarjuk, majd kelni hagyjuk. Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk és 4 db zsemlét készítünk belőle. 10-15 percig pihenni hagyjuk. A zsemlét kinyújtjuk, 6 háromszöget vágunk ki belőle, ezekből lesznek a kiflik. Minden zsemléből 6 db kifli lesz, tehát összesen 24 lesz az…
Az összes összetevőből tésztát gyúrunk, majd amikor a tészta elkészült, hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket. A tésztát letakarva addig pihentetjük, amíg duplájára nem nő. Kettévesszük és megformázzuk. Kikent formába helyezzük, letakarva kelesztjük kb. 1 óráig. A tetejét 1 tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30-35 percig sütjük. Miután a kuglófot…
Töltelék (opcionális): sütésálló lekvár/cukros túró/sajt stb. Az élesztőt felfuttatjuk az enyhén cukros langyos tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a margarint (vajat), sót, cukrot, felfuttatott élesztőt és a maradék tejet. Alaposan kidolgozzuk, viszonylag lágy tésztát kapunk. Addig kelesztjük, amíg duplájára nem nő. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kis lepényeket formálunk,…
Megfőzzük a krumplit, melegen áttörjük és kihűtjük. Az élesztőt a tejjel, 2 ek. liszttel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a kihűlt krumplival. Megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, a kovászt és nagyon alaposan kidolgozzuk. Letakarva pihentetjük 1 órát. Közben felolvasztjuk a Rámát. (ne legyen meleg amikor használjuk) Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra…
A tésztát dagasztjuk, alaposan kidolgozzuk, kelesztjük. Kelesztés után 16 részre osztjuk. Vékonyra nyújtjuk a tésztadarabokat, kb. a felénél megkenjük ketchuppal, megtöltjük a szeletelt szalámival vagy sonkával, reszelt sajttal. Ráhajtjuk a tészta másik felét, melyet előzőleg bevagdostunk (kvázi becsomagoljuk). Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és megkenjük tojással, ill. szezámmaggal megszórjuk. Még egy…
1. A hozzávalókat egy dagasztótálban kézzel vagy géppel homogén tésztává dagasztjuk, majd 35 percig pihentetjük. 2. Lisztes gyúrótálban félujjnyi vastagságúra nyújtjuk és 12×12 cm-es négyzetekre vágjuk. 3. A lekvár- vagy túrótölteléket s tésztalapokra tesszük és a négyzetek végeit behajtva feltekerjük. Kivajazott vagy papírozott tepsibe rakjuk úgy, hogy a hajtás alulra…
Elkészítési idő: Sütési idő: 3 – 5 perc Hozzávalók: 500 g liszt, ½ kocka Budafoki élesztő, 150 ml tej, 175 g vaj, 50 g vaníliás cukor, 3 tojás (M-es méretű), 1 csipetnyi só, 100 g porcukor A tészta hozzávalóit a porcukor kivételével jól dolgozzuk össze. Akkor jó, ha már elválik…
A lisztet a Rama-val összemorzsolom, majd hozzáadom a tojássárgákat, a tejfölt, kefírt, a felfuttattott élesztőt, ízesítem izlés szerint sóval, jól összedolgozni és 30 percig pihentetni. Közben a nagyon apró kockára vágott szalonnát kisütöm, és kiszedem egy kis sütőpapírra. A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapon téglalapra alakítva, ujjnyi vastagságra nyújtom. Megkenem a…
A hajtogató margarin kivételével készíts egy rugalmas hűvös tésztát és letakarva pihentesd hűtőben 30 percet. A hajtogató margarint nyújtsd ki és csomagold bele a tésztába, majd hajts egy dupla hajtást és ismét tedd hűtőbe 15 percre. Ismételd meg a hajtást és újra tedd a hűtőbe 30 percre. A tésztát nyújtsd…
Minden hozzávalót gondosan mérj ki és a langyos folyadékkal dagaszd be a tésztát, amíg el nem válik az edény falától. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 45 percet, majd oszd négy felé és formázd henger alakúra. Letakarva pihentesd 5 percet, majd egy edénybe tegyél bő vizet és egy kevés sót és…
A krumplifőzéssel kezdjük a túrós lepény készítését. A krumplit tisztítás után enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és összetörjük. Félretesszük felhasználásig. A második lépés a tejet meglangyosítjuk egy marék cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Ha felfutott, hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és két tojássárgáját. Elkezdjük felverni,…
1. A élesztőt felfuttatjuk enyhén cukros langyos tejben. 2. A liszthez hozzáadjuk az előzőleg felvert tojássárgáját, sót, főtt és áttört burgonyát, vajat, a felfuttatott élesztőt és annyi tejet, amennyit felvessz (kb. 4 dl). 3. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk. 4. Kelesztés – kb. 40 p. (duplájára nő). 5. Kettéválasztjuk a tésztát, mindkettőt…
A tejet meglangyítom, elkeverem benne a cukrot,majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Közben kimerem a lisztet, hozzá adom a sót és az olajat. Ha fel futott az élesztő hozzá öntöm a liszthez majd villával elkeverem míg tudom,utána kézzel át dolgozom. Kelesztő tálban, langyos helyen egy órán át kelesztem. Ha…
1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a sót. 2. Az élesztőt felfuttatjuk langyos, enyhén cukros tejben. 3. Hozzáadjuk a liszthez az élesztőt, tojást és az olajat. 4. Alaposan eldolgozzuk, addig dagasztjuk, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapunk. 5. Kelesztjük (min. 1 óra). 6. A sütőt 180°C-ra melegítjük. 7. A…
1. 2,5 dl kézmeleg vizet mérjünk egy pohárba és mérjük bele a sót, majd alaposan keverjük el és tegyük félre 2. mérjük egy nagyobb csuporba a 2 dl tejet, melyet előtte mikróban megmelegítünk (nem forróra, csak langyosra vagy enyhén melegre!) 3. morzsoljuk bele az élesztőt és jól keverjük el, majd…
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és míg pihent a tészta, elkészítettem a tölteléket. A 15 deka diót ledaráltam, összekevertem a nyírfacukorral. Az öt deka diót nylon zacskóban nyújtófával durvára törtem, majd megfőztem a rumban. A tésztát három egyenlő részre osztottam és egyenként 21×26 centis téglalappá nyújtottam. Egy lapot a tepsibe helyeztem,…
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet. A kis…
Egy tálban összedolgozzuk az elmorzsolt vajat a liszttel. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan eldolgozzuk. A homogén tésztát 4 részre osztjuk és 2 órára hűtőbe tesszük. A tésztákat egyenként tortaforma méretűre nyújtjuk. A tortaformát kikenjük zsiradékkal (vagy sütőpapírt helyezünk bele). Belehelyezzük az első kinyújtott lapot, amelyre baracklekvárt kenünk, a lekvárra…
– A hozzávalókból a lekvár kivételével dagasszunk tésztát és kelesszük a duplájára. – Ha a tészta megkelt, osszuk 12 egyenlő részre, majd minden egyes gombócot vágjunk további 3 részre. – Az így kapott 36 db kis labdacsot egyesével, nyújtsuk kb 14 cm átmérőjű körré, kenjük meg mindegyiket 1 tk lekvárral,…
1. A langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az olvasztott vajat, sót, az élesztős keverék és a maradék tejet. 3. Csomómentes, sima tésztát dagasztunk. 4. Meleg helyen kelesztjük (duplájára!). 5. Amikor megkelt, ismét átgyúrjuk és kb. 20 percig pihentetjük. 6. Ismét gyúrjuk és az…
Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek. liszttel, 1 tk. cukorral és a tejjel. A tepertő nélkül jól gyúrható tésztát készítünk. Fél óra pihentetés után ujjnyi vastagra nyújtjuk és megkenjük a tepertővel. Összehajtogatjuk és fél órát pihentetjük. Ezt mégegyszer megismételjük. Utána 1,5-2 cm-re nyújtjuk, bevagdossuk, kiszaggatjuk, megkenjük tojással és előmelegített sütőben közepes…
A tésztához először egy tálba tesszük a tejet, vajat és cukrot. Mikróban felmelegítjük, közben kivesszük megkeverjük, megnézzük elolvadt-e már a vaj. Ha igen, akkor kevergetjük és hagyjuk visszahűlni langyosra. Az élesztőt belemorzsoljuk, elkeverjük, belekeverjük a tojást. A lisztet a sóval elkeverjük és a tejes keverékbe öntjük. Egy fakanállal összekeverjük és…
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g lisztet, 100 ml vizet (kb. 26 C°-os) és egy csipetnyi élesztőt összekeverünk és egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük Töltelék 1. Fokhagymás tejföl, kockázott bacon, reszelt sajt Töltelék 2. Paradicsomszósz, felkarikázott hegyes paprika, aprított lila hagyma, csípős kolbász, reszelt sajt A…
A tejet meglangyosítjuk, 1 dl kiveszünk belőle és a cukrot elkeverjük benne, majd belemorzsoljuk az élesztőt ( vagyis felfuttatjuk ). A maradék tejhez hozzáöntjük az olajat. A kétféle lisztet egy tálba szórjuk a sóval együtt, és először az olajos tejet, majd a felfutott élesztőt öntjük hozzá, és addig dagasztjuk amíg…
Kenyérsütőgépben dagasztható a tészta, a hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kell a gépbe tenni, kivéve a margarint és a kakaóport, amit a már összeállt tésztához kell apránként öntögetni (ettől lesz foszlós a kalács). Az első dagasztás után kivesszük a tészta 2/3-át és letakarva félretesszük. A maradék tésztához adjuk a kakaóport és…
Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és a cukrot. Az élesztő oldjuk fel egy kevés langyos vízben, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe. Dagasztógéppel, vagy kézzel alaposan dagasszuk ki a tésztát, majd adjuk hozzá a diót. Dagasszuk tovább addig, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk, majd…
Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap a hűtőből kivéve kb. két órát állni hagyjuk, amíg a tészta szobahőmérsékletű lesz. A tésztát ezután a sütőformához illő darabokra osztjuk, és belehelyezzük az olívaolajjal kikent formákba. Végül rátesszük a tésztára az olíva, szárított paradicsom és…
A langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel. A keverőtálba tegyük bele a sóval, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal összekevert lisztet, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést. Ezután az olvasztott vajat keverjük össze a tojássárgával, és a joghurttal, majd öntsük a liszt…
A hozzávalókat egy dagasztótálban kézzel vagy géppel homogén tésztává dagasztjuk, majd 35 percig pihentetjük. Utána nyújtódeszkán 100 g-os darabokra osztjuk és felgömbölyítjük. Még 10 percig pihentetjük. Ezután a tésztagolyókat egyenletes szálakká nyújtjuk és 3-as vagy 4-es fonással kaláccsá fonjuk, majd felvert tojással egyszer lekenjük és meleg helyen megkelesztjük. Utána a…
A langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel, az átszitált liszttel, a sóval és az olajjal puha tésztát gyúrok, amit letakarva 1 órán át kelesztek. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtom, ráterítem a sonkaszeleteket, rászórom a reszelt sajtot és szorosan feltekerem. Sütőpapíros tepsire fektetem, tojássárgával lekenem és 176°ra előmelegített sütőben 30-40 perc…
A tésztát jól kidagasztjuk, ezután letakarva hagyjuk állni fél órát. Fél óra elteltével osszuk a tésztát 4 egyenlő részre, majd ezeket a tésztadarabokat osszuk tovább szintén 4-4 egyenlő részre. A kis darabokat sodorjuk hosszúkásra, majd lapítsuk ki. Minden kilapított kis tésztába helyezzünk egy-egy sodort sajtdarabot és hajtogassuk rá a tésztát,…
Az almákat előkészítem, meghámozom, kiszedem a magházat, és hogy ne barnuljon, citromos vízben félreteszem. A tejfölben elkeverem a porcukrot, és az élesztőt. Félreteszem, míg a tésztát elkezdem összeállítani. A liszthez hozzáadom a sót, majd elmorzsolom a vajjal, mintha omlós tésztát készítenénk. Ha meg van, hozzáadom a tojásokat, és az élesztős…
1. Belemorzsoljuk az élesztőt egy kevés langyos vízbe, 5-10 percig hagyjuk fermentálódni. 2. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, elkeverjük. 3. Hozzáadjuk az élesztőt, a mézet, az olívaolaj felét és a maradék vizet. 4. Alaposan bedagasztjuk a tésztát (ha géppel végezzük a dagasztást – 15 percig gyors fokozaton,…
A tésztát megdagasztjuk és 2 db 400 grammos részre osztjuk, majd 30 percig pihentetjük. Egy 32 cm-es pizzaformát 2 evőkanál olajjal kikenünk, majd belehelyezzük az egyik kör alakúra kinyújtott tésztát. A tészta szélét 1 cm szélességben olajjal megkenjük, majd feltét nélkül nagyjából 1 órán át kelesztjük. Kelesztés után pizzakrémmel lekenjük,…
1. Egy edényben keverjük össze a lisztet, a sót és az olajat. 2. Keverjük össze a vizet az élesztővel, majd ezt a keveréket öntsük az edénybe. 3. Dolgozzuk össze spatulával addig, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk, majd sodrófával nyújtsuk ki. 4. Formáljuk a tésztát labda alakúra, majd helyezzük…
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet. A kis…
Hozzávalók: Tésztához:, 800 g finomliszt, 40 g friss Budafoki élesztő, 16 g só, 80 g cukor, 10 g vaníliás cukor (1 csomag), 100 g vaj, 4,5-5 dl tej, Töltelék:, 100 g olvasztott vaj, szeletelt mandula ízlés szerint, kristály- vagy porcukor ízlés szerint A hozzávalókat összekeverjük és tésztát dagasztunk belőle. Kb.…
A kenyér hozzávalóit mérd össze és készíts rugalmas tésztát belőle! Pihentesd 2 órát, közben egyszer hajtogasd meg a tésztát. 580 g-os darabokra oszd el a tésztát és formázz veknit, majd tedd szakajtóba. Így keleszd további 2 órát. Sütés előtt vágd meg egy késsel vagy pengével és gőzös sütőben süsd 230-200…
A langyos, cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleöntjük a lisztet, cukrot, sót, citromlét, olvasztott margarint, a tojássárgákat és a megfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozzuk és kb. 30 percig kelesztjük. Hozzáadjuk a diót és a mazsolát, még 10 percig kelesztjük. Kinyújtjuk a tésztát, kettévágjuk, mindkét felét még 9 darabra osztjuk,…
Mérjük ki a vizet, majd vegyük ketté. Az egyik felében keverjük el a sót, másik felében pedig az élesztőt. Jól dagasszuk ki a tésztát és hagyjuk állni fél órát letakarva. Ezután osszuk a tésztát 5 dkg-os darabokra és gömbölyítsük fel a darabkákat, majd letakarva pihentessük még 15 percet. A kis…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.