A tészta hozzávalóit készítsd össze és gyors mozdulatokkal vagy dagasztógéppel dagassz egy lágy tésztát. Egy kiolajozott tálban letakarva pihentesd legalább 30-40 percet.…
Poolish elkészítése: A poolish hozzávalóit összekeverve legalább 16-18 órát érni hagyjuk szobahőmérsékleten. Tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverjük és dagasztás után olajos…
Mérj ki minden hozzávalót és gyors mozdulatokkal, vagy dagasztógépben lassú sebességen alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd kb. 20 percig. Vágd…
Töltelék elkészítése: Minden töltelék hozzávalót készíts össze hidegen és állandó keverés mellett forrald fel, majd hűtsd ki. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd…
A hozzávalókból készíts egy kelttésztát és letakarva pihentesd 30 percet. Egyenként 40 g-os darabokra oszd a tésztát, gömbölyítsd fel és tedd sütőpapíros…
Töltelék elkészítése: Ribizli kivételével a töltelék hozzávalóit egy tálba mérjük és botmixerrel krémesre keverjük. Sütemény elkészítése: A tészta hozzávalóit összemérjük egy tálba…
Minden hozzávalót kimérünk egy dagasztó edénybe és egy viszonylag lágy tésztát készítünk. Kiolajozott tálban kelesztjük 2 órát, közben egyszer meghajtogatjuk (szellőztetjük) a…
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal sima tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük legalább 20 percet. 10 egyenlő részre osztjuk a tésztát és…
Töltelék elkészítése: A túróhoz mindent hozzáadunk, kivéve a gyümölcsöt és egy botmixerrel krémesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt is. Elkészítés: A…
Töltelék elkészítése: A fetasajtot kockára vágjuk és elkeverjük az apróra vágott medvehagymával. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk és letakarva…
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal lágy tésztát készítünk. Kiolajozott tálban, letakarva pihentetjük 1 órát. A tésztát egy mérleg segítségével egyenlő…
A magokat egy lemezen megpirítjuk, majd alaposan kihűtjük. Ezután minden alapanyagot kimérünk és a pirított magokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal elkészítjük a tésztát. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és tojássárgával megkenjük, majd fagyasztóba helyezzük. Ha majdnem…
A füstölt kolbászt egy serpenyőben lepirítjuk. Leszűrjük és a zsírt teljesen kihűtjük. A lisztet a sóval, élesztővel, disznózsírral és a kisütött kolbászzsírral…
Minden hozzávalót összemérünk és csomómentes tésztát készítünk. 10 perc pihentetés után lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és kb. 1,5-2 cm-es kiszúróval…
A dióbelet sütőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. Az aszalt fügét kis darabokra vágjuk. A füge és dió kivételével az összetevőkből egy lágy kenyértésztát…
Első mozzanatként minden anyagot kimérünk. A lisztet átszitáljuk egy tálba, és a közepébe mélyedést készítünk, amibe a friss élesztőt belemorzsoljuk. A sót…
Minden hozzávalót keverjünk össze egy tálban, és hagyjuk a tésztát kb. 3 órát a hűtőszekrényben pihenni. Pihentetés után kevés liszt segítségével formáljuk…
Az összes hozzávalót -az olívabogyó nélkül- összemérjük és jó alaposan kidagasztjuk a tésztát. Ha kész, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyókat és gyengéd mozdulatokkal…
Az összes hozzávalóból homogén tésztát készítünk és alaposan eldolgozzuk. Dagasztás után 40 percig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk kb. 1,5-2 cm vastagságura és…
A kovászt előző nap elkészítjük: az összetevőket összedagasztjuk majd zárható fedett tálban, szobahőmérsékleten pihenni hagyjuk egy éjszakára. A paradicsomon és a feta…
A kenyértésztához minden hozzávalót keverjünk össze. Ezután egy műanyagzacskóval fedjük le és 30 percig hagyjuk kelni. Majd a tésztát a hús nagyságához…
Kovász (előző nap, 24 órával előtte készítjük): 100 g liszt, 100 ml víz (kb.26°-os), csipetnyi élesztő, egy tálban letakarva a konyhapulton pihentetjük.…
A graham lisztet összekeverjük a zabliszttel belemorzsoljuk az élesztőt hozzáadjuk a citrom héját,levét.Belekeverünk egy tojást,édesítőt ,sót,a reszelt almát.Összedolgozzuk és letkarva egy órát…
1.5 e.k. zablisztet elkeverünk a laktózmentes margarinnal hozzá morzsoljuk az élesztőt.Langyosan öntjük rá a l.m. tejet majd rászorjuk a többi lisztet.Belekeverünk egy…
Kis tejben megfuttatjuk az élesztőt, egy kevés liszttel megkelesztjük. Összemorzsoljuk a maradék lisztet a kókuszzsírral, hozzáadjuk a megkelesztett élesztőt, a maradék tejet,…
Díszítés opcionális, én kb a felsorolt alapanyagokat használtam fel, de ez mindenki saját ízlése, fantáziája szerint variálható. Elkészítés lépései: A tésztát robotgép…
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben 1 mk cukorral.A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában.Majd hozzáadtam az élesztős tejet és elkezdtem géppel…
Az élesztőt felfutatjuk a langyos tejben, Utánna összegyúrjuk a többi hozzávalóval együtt és félretesszük kelni! Ha megkelt két részre osztjuk. Az egyik…
A hozzávalókat összegyúrom meleg helyen kelesztem 1órát kinyújtom megkenem olvasztott vajjal és rászórom az édesítős kakaóport kb 190-200fokon sütöm ha megsült meglocsolom…
A liszteket kimértem, hozzámértem a tápiókát, aszkorbint, xantánt, sót, és alaposan összekevertem őket. Hozzáütöttem a tojássárgáját. Egy mércébe belemértem a 3 ek…
2 szilikonos sütőpapír között kinyújtom a tésztát, megkenem a csokikrémmel (összekeverve a kakaópor, cukor és kókusztejszín), majd olajos kézzel óvatosan feltekerem, felszeletelem.…
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben 1 mk fruktózzal.A száraz hozzávalókat elkevertem a dagasztógép táljában.Majd hozzáadtam az élesztős tejet és elkezdtem géppel…
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és míg pihent a tészta, elkészítettem a tölteléket. A 15 deka diót ledaráltam, összekevertem a nyírfacukorral. Az öt…
A nagyi receptje: Két vöröshagymát, három paprikát (lehet fagyasztott is) apróra összeszelünk. Lábosba rakjuk és pici olajon megpároljuk. Amikor már kicsit megpuhult,…
A kihűlt és áttört burgonyát megsózzuk és a rámával alaposan elkeverjük, hogy ne maradjanak benne csomók. Hozzáadjuk a tojássárgákat és morzsoljuk bele…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.