Töltelék elkészítése: A diót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel leforrázzuk. Kenhető állagot kell, hogy kapjunk, ha túl kemény, még kevés tejjel hígítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Tészta készítése: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd minden ízesítő anyagot hozzáadunk és a tojással meg a tejjel omlós tésztát készítünk.…
A lencsét alaplében főzd rövid ideig, majd használat előtt alaposan hűtsd ki. A kenyér további hozzávalóit mérd össze és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát és a végén gyúrd bele a vörös lencsét! Letakarva pihentesd legalább 1 órát. Vágd négy egyenlő részre és gömbölyítsd fel, majd helyezd sütőpapíros lemezre…
A kenyér tetejére kerülő napraforgó kivételével mindent tégy egy dagasztó tálba és a langyos vízzel készíts tésztát. Ha a tészta elkészült, hagyd kelni kb. 30 percet. 150 grammos darabokra oszd a tésztát, majd felgömbölyítve és napraforgóba mártva tedd a kiolajozott porcelán bögrébe vagy sütésálló formába. Letakarva keleszd további 40-45 percet.…
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk és hűtőben letakarva pihentetjük kb. 1 órát. Lisztezett asztalon 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk és olajozott fa vagy fém rúdra tekerjük a tésztát úgy, hogy kb. 1/3 részben mindig fedje az előző réteget. Felületét egésztojással kenjük és 30-40…
Töltelék elkészítése: A főzés nélküli vanília pudingport elkeverjük a csomagoláson javasolt tejmennyiség felével és hozzákeverjük a darabolt aszalt epret és a pirított darabolt mandulát. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból (szoba hőmérsékletűek legyenek) egy közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen pihentetjük 30 percet. Egyenként 80 grammra mérjük a tésztát és…
Egy tálba mérd össze a tészta hozzávalóit és a langyos vízzel, egy fakanál segítségével készíts homogén tésztát. Ha alaposan kidagasztottad, akkor tedd bele a sajtot és a diót is. 8-10 db kerámia bögrét olajozz ki és a tésztát oszd el a bögrékben. 20 perc pihentetés után 800 W-on kb. 2…
A vajat vagy margarint morzsold el a liszttel, majd add hozzá a többi hozzávalót és készíts egy homogén tésztát. Fólia alatt pihentesd a hűtőben legalább 1-2 órát. 2-3 cm vastagra nyújtsd ki, ezután egy 4-5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szúrd ki és sütőpapíros lemezen keleszd kb. 40 percet. Tetejét egésztojással…
A hagymát vágd fel apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sonkát egy nagy lyukú reszelőn reszeld le, tedd a hagymához és párszor forgasd át vele, majd ízesítsd egy kevés sóval és borssal. A tészta többi hozzávalóját mérd össze és készíts belőle egy közepesen lágy tésztát és a dagasztás…
A vaj kivételével a tészta többi hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk, melyet azonnal 4 egyenlő részre osztunk és igyekszünk négyzet alakúra formázni, majd letakarva legalább 40 percet pihentetjük. Minden egyes tésztadarabot kinyújtunk kb. 20×30 cm-re és a vajat 3 részre osztjuk, majd egyenletesen reszelővel eloszlatjuk a tészta felületén. A tésztákat…
Az elkészítéshez szükséges anyagokat kimérjük egy dagasztó tálba és egynemű, homogén tésztát készítünk, melyet 10 percig letakarva pihentetünk. Nyújtófával kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és egy pohárral vagy kiszúróval kiszúrjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 30 percet, de legalább duplájára, és előmelegített sütőolajban sütjük mindkét oldalát, amíg piros nem lesz.…
Elkészítjük a kovászt. Az élesztőt a kr.cukorral 2 dl langyos tejbe 20 dkg liszttel elkeverjük, langyos helyen kelesztjük. (Kovászhoz a lisztet mindíg a kimért egész adagból vesszük el.) A többi hozzávalót a vaj és a kakaó kivételével, a megkelt kovásszal jól kidolgozzuk.Az olvasztott vajat a végén dolgozzuk bele. A tésztát…
A tészta hozzávalóit készítsd össze egy tálba, majd a langyos tejjel dagaszd be. Ha kellően sima a tészta, akkor vedd kettő felé, és letakarva pihentesd meleg helyen kb. 40-50 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 2-3 mm vastag téglalapra és kend meg az olvasztott vajjal, majd szórd rá egyenletesen a…
Töltelék elkészítése: Az almát nagy lyukú reszelőn reszeld le és keverd el az ízesítőkkel, majd 10-15 perc után nyomkodd ki! Fánk elkészítése: A tészta hozzávalóit mérd ki és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva keleszd legalább 30-40 percet. 50 grammos darabokra oszd a tésztát és gömbölyítsd fel.…
A céklát megtisztítjuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük és mikróban főzzük pár percet. Botmixerrel pépesítjük. A további palacsinta hozzávalókat habverővel simára keverjük, majd a végén a céklát is belekeverjük. Meleg helyen hagyjuk kelni kb. 20-30 percet. Előmelegített serpenyőben mindkét oldalát egyenletesen sütjük. Jó étvágyat kívánunk!
Mutatjuk, hogyan készíts ropogós zsúrkenyeret! Először készítsd el a kovászt! A lisztet a vízzel és a kefirrel alaposan keverd el, majd meleg helyen hagyd letakarva pihenni legalább 24 órát. Másnap a tészta hozzávalóit keverd össze a kovásszal és készíts közepesen lágy tésztát. Addig dagaszd amíg a tészta felülete sima nem…
A nyersanyagokat mérd ki és langyos vízzel készíts egy kenyértésztát. Dagasztást követően egy sütőpapíros lemezre nyújtsd ki 0,5 cm vastag szögletes alakúra. 10 perc pihentetés után tetejét vizezd le és kukoricaliszttel szórd meg és egy éles késsel vágd fel 10×10 cm-es négyzet alakú lapokra. Letakarva keleszd kb. 30-40 percig és…
Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját, majd egy tálba szitáljuk a lisztet. Belekeverjük alaposan a sót és a vaníliás cukrot. A liszt közepén egy mélyedést képzünk, amibe beleöntjük a cukrot és 2 dl langyos tejet, majd rámorzsoljuk az élesztőt! A tojások sárgáját a liszt szélén helyezzük el, a fehérjét pedig…
Az élesztőt felfuttatjuk a cukor és a langyos rizstej egy részével. Ezután minden hozzávalót kimérünk egy tálba és az élesztős rizstejjel szép, közepesen lágy tésztát készítünk, melyet dagasztás után letakarva pihentetünk legalább 30-40 percet. Közben a tölteléket elkészítjük, azaz megmelegítjük a margarint, és belekeverjük a kakaóport, a cukrot és a…
Töltelék elkészítése: A túróhoz mindent hozzáadunk, kivéve a gyümölcsöt és egy botmixerrel krémesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt is. Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba és a folyadékkal egy rugalmas tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet. Egyenként 150 grammra mérjük a tésztát és felgömbölyítjük. 5 perc pihentetés után…
A tészta hozzávalóit kimérjük egy tálba és a langyos tejjel lágy tésztát készítünk. 35 percet pihentetjük letakarva. 10 egyenlő részre osztjuk a tésztánkat és minden egyes tésztadarabot megfonunk. Végül a szezám- mák keverékébe beleforgatjuk. Egy sütőtálba helyezzük a fonatokat, úgy, hogy egy karikát formálunk belőlük. A mártogatós hozzávalóit csak összekeverjük…
A lisztet kimérem, közepébe teszem az élesztőt, cukrot és ráöntöm a langyos tejet. Megvárom még felfut. Beütöm a 2 tojássárgáját és összedolgozom. Majdnem duplájára kelesztem. Addig megfőzöm a pudingot. Kinyújtom, megkenem a langyosra hűtött pudinggal. Feltekerem kettévágom és 2 őzgerinc formába rendezem őket. A sütőt nem melegítem elő, a formákat…
A kimért hozzávalókat tedd egy tálba és alaposan dagaszd ki a tésztát. Egy lágy tésztát kell, hogy kapj. Tedd olajos tálba és takard le 15 percre, az idő elteltével gömbölyítsd át, majd újra takard le 15 percre. Mérd ki a tésztát kb. 100 g-os darabokra és egy olajos papírra nyújtsd…
A tejet a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval bedagasztjuk. 1 óra alatt a duplájára kel. Kissé lisztezett felületre borítjuk, és 8-10 dkg-os gombócokra osztjuk. Minden gombócból kinyújtunk 10 cm-es kört A szemben lévő részeknél bevágjuk a tésztátnégy helyen Ügyeljünk arra, hogy a közepén maradjon annyi hely, hogy a tölteléket…
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy dagasztó tálba és a folyadékkal egy homogén tésztát készítünk. Letakarva 5 percet pihentetjük, majd 70 g-os darabokra osztjuk és felgömbölyítjük. Nyújtófával oválisra nyújtjuk, majd a cukorba és fahéjba forgatott almaszeletekkel díszítjük, végül barna cukorral az egészet leszórjuk. Letakarva kelesztjük meleg helyen legalább 40 percet. 185°C-os…
Mézeskalácsos krém (tésztába): A puha vajat keverd el a többi hozzávalóval. Almás töltelék (tetejére): Az összevágott almát a cukor felével forgasd át és párold meg, majd a cukor másik felét keverd el a pektinnel és állandó keverés mellett add hozzá az almához. Ha összekeverted kész is. ELKÉSZÍTÉS: A tészta hozzávalóit…
A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát. Oszd a tésztát kettő egyenlő részre, majd felgömbölyítve, letakarva pihentesd legalább 20 percet. Egy nyújtófával nyújtsd ki a tésztát kb. 40 cm átmérőjűre és 16 egyenlő részre vágd fel. Kend meg az olvasztott margarinnal és csavard fel…
A tészta nyersanyagait mérd össze és dagassz egy kissé kemény tésztát, amit letakarva kelessz 30 percig. Oszd a tésztát 100 g-os darabokra és nyújtsd ki úgy, hogy a tésztának a közepe vastagabb legyen, mint a két vége. Mindegyiket formázd meg perecnek és egyből tedd a szódabikarbónás forró vízbe úgy, hogy…
A tészta hozzávalóit gondosan mérd össze egy tálba és a langyos tejjel alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 40×30 cm méretűre. A töltelék hozzávalóit (csokicsepp kivételével) keverd simára pár perc alatt. Kend meg a tésztát a kakaós krémmel, majd szórd meg…
Töltelék elkészítése: Ribizli kivételével a töltelék hozzávalóit egy tálba mérjük és botmixerrel krémesre keverjük. Sütemény elkészítése: A tészta hozzávalóit összemérjük egy tálba és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva kelesztjük 30 percet. Kb. 60×40 cm-es téglalap alapúra nyújtjuk a tésztát és egyenletesen elkenjük rajta a túró tölteléket. Gazdagon…
Minden nyersanyagot készíts össze egy tálba és gyors mozdulatokkal gyúrd be a tésztát. További folyadék hozzáadása nem szükséges, mivel elég gazdag a tészta összetétele. Hűtőben letakarva pihentesd a tésztát kb. 1 órát, majd sodrófával nyújtsd ki 0,5 cm vastagságra és szaggasd ki vagy vágd fel egy éles késsel kb. olyan…
Az élesztőből, cukorból, a vízből, egy kanál liszt hozzáadásával kovászt készítünk (kb 15 perc amíg felfut). Ez megy először a kenyérsütőgépbe. Ehhez jön két kanál olaj. ezután a lisztet adjuk hozzá, majd a sót. Elindítjuk a gépet és hagyjuk ‘dolgozni’. Én alapprogramon sütöm félbarnára. 900g- os kenyér lesz belőle. Nincs…
Hozzávalók: Kovász: 500 g BL 80 liszt (kenyérliszt), 300 g víz , 200 g kovászos uborka lé, Kenyér: 500 g Bl 80 kenyérliszt, 20 g só, 10 g Budafoki élesztő, 150 g víz Kovász: Hozzávalókat összekeverjük. A kovászt legalább 24 órán át érleljük szobahőmérsékleten. Kenyér: Az elkészült kovászból és a…
A tészta összes hozzávalóját addig gyúrjuk, amíg egy sima tésztát kapunk, majd kb. 1 órát letakarva kelni hagyjuk. Ezután még egyszer alaposan átgyúrjuk, és egy 21×11 cm-es kizsírozott kenyérsütő formába helyezzük. Sütés előtt még egyszer 30 percre kelni hagyjuk, majd 170°C-os sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. A kész…
Töltelék elkészítése: A tarja mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöd, majd egy éles késsel vékony szeletekre vágod. A hagymát vágd apróra és kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a tarját és a paradicsomszószt az összezúzott fokhagymával és ízesítsd sóval, borssal. Fedő alatt párold kb. 10 percet és már kész is, de…
Így készíts isteni, ropogós pogácsát: Morzsold el a lisztet a zsírral, élesztővel, sóval, sajtkrémmel, majd add hozzá a tejfölt, a tejet és a tojást és végül gyúrd bele a tésztába a durvára reszelt sajtokat. Takard le 15 percre, majd nyújtófával kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtsd ki. Szaggasd ki a pogácsákat…
Töltelék: A padlizsánt sütőben süsd puhára, majd kapard ki a belsejét. A tojásokat főzés után pucold meg és vágd fel kockára, majd keverd össze a reszelt sajttal, a padlizsánnal és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és készíts kelttésztát. Letakarva…
A hozzávalókat összegyúrom meleg helyen kelesztem 1órát kinyújtom megkenem olvasztott vajjal és rászórom az édesítős kakaóport kb 190-200fokon sütöm ha megsült meglocsolom egy picit kókusztejjel Elkészítés lépései: A hozzávalókat összegyúrom meleg helyen kelesztem 1órát kinyújtom megkenem olvasztott vajjal és rászórom az édesítős kakaóport kb 190-200fokon sütöm ha megsült meglocsolom egy…
Töltelék elkészítése: A tejszínt és a tojást egy botmixerrel alaposan elkeverjük, majd beletesszük a többi összevágott alapanyagot és fakanállal elkeverjük. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból egy homogén tésztát készítünk és letakarva pihentetjük 10 percet. A tésztát kinyújtjuk és egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk. Rövid, 15 perces kelesztést követően 200…
A kimért összetevőket – az áfonyán kívül – simává dagasztjuk. Amikor kész a tészta, leveszünk belőle kb. 150 grammot, amiből gombócot formázunk és félretesszük. (ebből lesz a nyuszi dísz a tetejére) A nagyobb tésztarészt az áfonyával kíméletesen ismét átdagasztjuk. Dagasztás után az áfonyás tésztánkat 2 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük és…
Az összetevőket egy tálba mérjük, úgy, hogy az élesztő és a só ne keveredjen! Az összetevőkből tésztát gyúrunk, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett munkalapon egyenlő darabokra osztjuk és zsemlét formálunk, majd 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt a lehető legmelegebb hőfokra állítjuk és sütő tepsivel együtt melegítjük fel.…
Az összes szárazanyagot összemérjük egy tálba. A tökmagot sütőben világosra pirítjuk, kihűtjük és késsel összevágjuk. A tökmagolajat és a tejet a szárazanyagra öntjük. A langyos vizet fokozatosan adagoljuk a tésztához dagasztás közben a kívánt keménység eléréséig. Ezután letakarva 30 percre meleg helyre tesszük a tésztát. Az idő letelte után egyenlő,…
A tészta hozzávalóit összekeverjük, egy egynemű tésztát gyúrunk, majd lefedve kb. 30 percig kelni hagyjuk. A tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, az egyik felét megkenjük pestóval és megszórjuk mozzarellával. Ezután összehajtjuk és egy éles késsel csíkokra vágjuk. A csíkokat spirál alakban megcsavarjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 200°C-on kb. 15-17…
A tejet meglangyosítani, majd belekeverni a cukrot, belemorzsolni az élesztőt, és lefedve felfuttatni. Egy tálba beletenni a lisztet, a túrót, a sót és a zsírt, majd jól összemorzsolni. Ezután a közepébe kis mélyedést csinálni, majd beleütni egy egész tojást, és hozzáönteni a felfuttatott élesztőt. Jó alaposan összegyúrni. (addig gyúrni hogy…
A tészta hozzávalóit mérd ki, és készíts egy lágy tésztát. Tedd egy kiolajozott tálba és letakarva pihentesd kb. 40-50 percet. Vedd két felé a tésztát és olajos kézzel nyomkodd el sütőpapíros lemezre. Kend meg a tejföllel és gazdagon pakold meg a feltétekkel. Arra ügyelj, hogy a sütnivaló kolbászokat és a…
A dióbelet sütőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. Az aszalt fügét kis darabokra vágjuk. A füge és dió kivételével az összetevőkből egy lágy kenyértésztát készítünk. Letakarva 1 órát pihentetjük. Egy lisztezett deszkán lapos téglalapot formázunk a tésztából, majd egyenletesen megszórjuk a pirított, aprított dióval és szeletelt aszalt fügével. Szélei felől ráhajtogatjuk a…
Az élesztőt langyos vízben elmorzsoljuk hozzáadunk kiskanál cukrot 1 e.k.zablisztet letakarva 10 percig kelni hagyjuk.A zablisztet egy mély tálba tesszük mélyedést formálunk a közepébe ebbe öntjük a megkelt élesztőt és olajat.Alaposan összegyúrjuk néhányszor a deszkához csapjidjuk.A tetejét megszórjuk zabliszttel és egy órán keresztül letakarva szobahőmérsékleten kelni hagyjuk.Kilisztezett deszkán virág alakúra…
A töltelékbe szánt mustár és a sonka kivételével közepesen kemény tésztát készítünk, melyet legalább 30 percig érni hagyunk letakarva. Ezután a tésztát 60 g – os darabokra osztjuk és felgömbölyítve, letakarva pihentetjük 5 percig. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat és csíkokra vágott sonkát és mustárt teszünk rá, feltekerjük és a két…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal elkészítjük a tésztát. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és tojássárgával megkenjük, majd fagyasztóba helyezzük. Ha majdnem teljesen megfagyott, kivesszük és megvárjuk míg vágható lesz. Felületét megszórjuk ízlés szerint lenmaggal, szezámmal, napraforgóval és egy éles késsel daraboljuk kockára, téglatestre, háromszögre. Sütőpapíros lemezre tesszük és kelesztés…
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, összegyúrjuk a burgonyával, majd az összes többi hozzávalóval. Egynemű, ragadásmentes tésztát kapunk. Ezután kb 10 dkg-os gombócokat formázunk belőle, majd letakarva bő fél órát kelesztük. Ha megkelt, a gombócokat kör alakúvá lapítjuk, majd…
Első mozzanatként minden anyagot kimérünk. A lisztet átszitáljuk egy tálba, és a közepébe mélyedést készítünk, amibe a friss élesztőt belemorzsoljuk. A sót is belerakjuk a lisztbe, de ügyeljünk rá, hogy ne kerüljön az élesztőhöz. Ezután kovászt készítünk: 30-35 ˙C-os vízből egy keveset öntünk az élesztőre és egy villa segítségével elkeverjük.…
Elkészítési idő: 1 nap Az élesztőt a tejben a kiskanál cukorral, kevés liszttel, felfuttatjuk. A liszt közepében mélyedést készítünk, ebbe tesszük; a két egész tojást, a két evőkanál zsírt, egy teáskanál sót, kettő evőkanál ecetet, a felfuttatott élesztőt. Majd annyi ásványvizet adunk hozzá, hogy rugalmas kelt tésztát kapjunk. Letakarva 15…
Tészta készítése: A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 4 dkg-os tésztadarabokra osztjuk, amelyekből golyókat formálunk. A golyókat egy enyhén lisztes konyhai kendővel letakart tálcára helyezzük. A tésztákat úgy kell sorban elhelyezni, hogy a kelésnél ne ragadjanak össze. Kb.…
A porcukor kivételével minden anyagot kimérünk egy tálba és langyos vízzel szép, sima, lágy tésztát készítünk. Ezután a tésztát meleg helyen, letakarva pihentetjük legalább 40 percig. A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk kb. 60 cm * 40 cm-re és tetszőleges darabokra vágjuk. Ismét pihentetjük letakarva kb. 30 percig, eközben pedig…
1. Az összes hozzávalót dagasztótálba helyezzük és géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát. 2. Az elkészült tésztát lisztezett felületre helyezzük, gömbölyítjük. Gömbölyítés után egy tálban kelesztjük. 3. A megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk, a darabokat gömbölyítjük, kilapítjuk és a közepébe lekvárt helyezünk. 4. A lekvárral töltött tésztát ismét gömbölyítjük…
A káposztát reszeld le egy reszelővel vagy aprító gépben aprítsd össze. Egy kevés olajon 2 evőkanál cukorral pirítsd le a káposztát, ízesítsd sóval, borssal, majd hűtsd ki. A többi hozzávalóiból készítsd el a tésztát. Elsőként a zsírt, margarint és a lisztet elmorzsold el, majd add hozzá a többi összetevőt és…
Minden nyersanyagot mérj össze és készíts egy közepesen lágy kelttésztát. Letakarva keleszd kb. 40 percet, majd 80 grammos darabokra vágd fel a tésztát és gömbölyítsd fel. Letakarva pihentesd 10 percet, majd formázz belőle vekni alakú kis molnárkákat. Sütőpapíros lemezre tedd a tésztákat és letakarva keleszd kb. 50 percet. Kelesztés felénél…
3 dl tejet a 3 evőkanál cukorral meglangyosítunk, beletesszük az élesztőt, felfuttatjuk. 25 szem szacharint 1/2 dl langyos tejben feloldunk. 60 dkg liszthez hozzá a sót, a feloldott szacharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl olajat. Jól kidolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a…
Minden hozzávalót belemérünk egy tálba és homogén tésztát készítünk. 30 percre hűtőbe helyezzük fólia alatt. Ezt követően egyszer átgyúrjuk és a tészta kétharmadával kibélelünk egy kb. 20 cm átmérőjű piteformát. Az almákat megmossuk, magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy kevés cukorral és fahéjjal átkeverjük és szépen szorosan egymás mellé helyezve…
Töltelék elkészítése: A sonkát, olívabogyót, szárított paradicsomot vágd apróra és a reszelt sajttal, illetve pizzakrémmel alaposan keverd el. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva tedd hűtőbe legalább 1 órára. Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra és egy kb. 4 cm-es pogácsa kiszúróval szúrd…
A tészta hozzávalóit mérd ki, majd készíts egy alaposan kidagasztott lágy tésztát. Oszd el a tésztát 3 egyenlő részre és gömbölyítsd fel és egy olajos edényben letakarva keleszd 40 percen keresztül. Tedd a tésztákat sütőpapíros lemezre, majd olajos kézzel nyomkodd ki kb. 0,5 cm vastagra. Kend meg padlizsánkrémmel, majd bőségesen…
A cukros tejben az élesztőt megfuttatom, a margarint megolvasztom. A kimért liszthez hozzáadom a sót, elkeverem benne, majd hozzáöntöm a megfuttatott élesztőt, a vizet és az olvasztott margarint. Az egészet jól kidolgozom, ruhával letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát mégegyszer jól átgyúrom és formázom. kb 20×30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe…
Minden nyersanyagot mérj ki és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 30-40 percet. Nyújtófával nyújtsd ki 3-5 mm vastagra és kb. 4×4 cm-es négyzetekre vágd fel a tésztát. Kivajazott muffin formába tegyél 4-5 db tésztát állítva, egymás mellé. Meleg helyen letakarva keleszd kb. 1 órát, majd…
1. tészta: 30 dkg lisztet, 15 dkg vajat, 8 dkg cukrot, 1 cs. s. port, 1 csipet sót elmorzsoljuk, és hozzáadunk 1 tojást (linzer állagú tésztát kell gyúrjunk). Ha kell egy csöpp tejet/tejszínt tehetünk hozzá. Folpakkba csomagolva hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a többi hozzávalót. 2. tészta: A 10 dkg lisztet,…
2 dl vizet az élesztőt a csésze aljába teszem, majd a lisztet, sót és a másik 2 dl vizet. 3 óra mulva friss házi kenyeret kapunk. Elkészíthetjük ugyanezt sütőben is ha nincs kenyérsütőnk. Akkor ezeket a hozzávalókat kézzel ledagasztjuk, pihentetjük rövid ideig, majd formázzuk. ( hosszukás, vagy gömbölyű alakura) Sütőpapirral…
Az olíva és az olaj kivételével mindent mérj egybe egy dagasztótálba, majd a langyos vízzel alaposan dagaszd ki a tésztát. Vékony sugárban csurgasd hozzá az olajat is, és dagaszd el rendesen. Végén tedd bele az összevágott olívabogyót és dolgozd bele a tésztába. Meleg helyen letakarva pihentesd a tésztát 30-40…
A vaj és a töltelék kivételével minden hozzávalót mérj ki és készíts egy rugalmas, nem túl lágy tésztát. 3-4 mm vastagra nyújtsd ki téglalap alapúra és tedd be a hűtőbe letakarva legalább 30 percre. A vajat is nyújtsd ki sütőpapír között és tedd azt is hűtőbe feldolgozásig. A kinyújtott tésztára…
A meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük. A tepsit előkészítjük, kivajazzuk és lisztezzük. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a margarint/vajat elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a margarinos liszthez. Beletesszük a tojás sárgáját és a csipet sót. Rugalmas tésztává gyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába és hűtőben 1 órát…
A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas, de nyújtható tésztát és hűtőben pihentesd 45 percet. Egy nyújtófával nyújtsd ki 2-3 mm vastag téglalap alakúra és vágd fel 9 x 9 cm-es négyzetekre. Tégy egy adag bacont és pár szál zöldbabot a négyzetekre és hajtsd rá a tészta egyik oldalát, majd ezt…
Sütés előtti este: 40 dkg liszt bl80 1 dkg élesztő 3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…másnap adok hozzá 60 dkg liszt bl80 2 dkg só 2 dkg élesztő 3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó…
A tésztát előző este kell elkészíteni. Az élesztőt a tejfölben feloldjuk. A liszttel elmorzsoljuk a zsiradékot, megsózzuk, omlós tésztát készítünk. Közepébe mélyedést készítünk, hogy oda bele tudjuk ütni a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a tejfölös élesztőt, a rumot és a cukrot. Ezeket liszt nélkül homogénné gyúrjuk, majd beledolgozzuk a lisztet.…
A tészta hozzávalóiból készíts közepesen lágy kelt tésztát, majd 30 percig letakarva pihentesd. Oszd 12 egyenlő részre a tésztát és nyújtsd oválisra. Helyezz minden tészta közepére 1 db virslit és ízlés szerint ketchuppal majonézzel, vagy mustárral ízesítsd. Félig tekerd fel a virslivel, majd a tészta végeit irdald be, és úgy…
A tészta hozzávalóiból készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd 20 percet. Nyújtófával 2-3 mm vastagra nyújtsd ki és egy kerek kiszúróval szúrd ki a tésztát. Minden második kerek tésztalapot egy rácsozó henger segítségével mintázz meg. A barackot vágd ketté, magozd ki és kristálycukros pektinbe forgasd meg. A barack…
A spárgát megmossuk és a talpából levágunk egy kis darabot. Egy serpenyőben olajon pár percig pirítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd kihűtjük. A tészta hozzávalóit kimérjük és a langyos vízzel kelt tésztát készítünk. Letakarva 10 percet pihentetjük. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Egy-egy tésztadarabot a…
A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgoztam, majd az egészet kinyújtottam. Megkentem nagyon vékonyan libazsírral, és rápakoltam a lila hagymát.…
1. A zsíros tepertőt ledaráljuk (ha nem elég zsíros, akkor tegyünk hozzá 2 tojásnyi zsírt), hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 evőkanál ecetet, jól összedolgozzuk, és téglalap alakúra formáljuk, hideg helyre tesszük pihenni. 2. A tejben elkeverjük a cukrot, és hozzáadjuk az élesztőt. Ha az élesztő a tej tetejére jön, akkor…
Így készítsd a kovászt: A kovász hozzávalóit keverd össze alaposan egy tálban és meleg helyen hagyd pihenni legalább 24 órát. Így késztsd a tésztát: A hozzávalókat mérd ki egy tálba és a kovász hozzáadásával készíts közepesen lágy tésztát. Letakarva meleg helyen 30 percet pihentesd. A tésztát oszd két részre és…
Minden hozzávalót keverjünk össze egy tálban, és hagyjuk a tésztát kb. 3 órát a hűtőszekrényben pihenni. Pihentetés után kevés liszt segítségével formáljuk a tésztát hosszúkás kenyéralakúra és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét többször vágjuk be ferdén, és süssük meg a kenyeret 200 fokon kb. 30 perc alatt. Elkészítés…
Töltelék elkészítése: A pudingport keverd el hidegen a meggybefőtt egyharmadával. A befőtt kétharmadát a friss meggyel, cukorral együtt forrald fel egy edényben, majd keverd bele a kikevert meggyes pudingport. Sűrűsödés után húzd le a tűzről és keverd bele a búzadarát, majd alaposan hűtsd ki. Tészta készítése: A margarin kivételével…
Hozzávalók: Kelt tészta:, 375 g finomliszt, 20 g Budafoki élesztő, 10 g só, 250 g víz, 10 g cukor, 10 g zsír, 100 g teavaj, Töltelék:, Fél fej káposzta reszelve, Só ízlés szerint, Fehér és fekete őrölt bors ízlés szerint, Kevés cukor, 1 fej hagyma, 1 csipet őrölt kömény ,…
A hozzávalókat készítsd össze egy tálba és a folyadékkal készíts pizza tésztát. 5 percet pihentesd, majd oszd két részre a tésztát, melyet nyújts kerekre. Kend meg paradicsompürével a tésztát és a feltéteket tedd rá. Kb. 15-20 percet kell keleszteni a tésztát, ami forró sütőben 230 °C-on, 10-12 perc alatt ropogósra…
Az összes hozzávalót -az olívabogyó nélkül- összemérjük és jó alaposan kidagasztjuk a tésztát. Ha kész, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyókat és gyengéd mozdulatokkal beledagasztjuk a tésztánkba. Ha megvan, letakarva hűtőbe tesszük éjszakára. Másnap elővesszük és várunk 1 órát, hogy kicsit átmelegedjen. Ezután óvatos mozdulatokkal négyszög alakúra széthúzzuk és 4-5 hosszúkás darabra…
Hozzávalók: 500 g , 25 g , 40 g cukor , 10 g vaníliás cukor , 5 g só, 25 g vaj , 230 g magas zsírtartalmú tej, kedvenc fagyink, néhány kartonlap , alufólia , étolaj a kenéshez, kristálycukor A kartonpapírból tölcsérformát hajtunk és tűzőgéppel összefogatjuk, majd az egészet becsavarjuk…
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba és gyors mozdulatokkal selymes tésztát készítünk. Letakarva kelesztjük a tésztánkat 20 percet. Tetszőleges, de egyforma darabokra osztjuk a tésztát és egy nyújtófával téglalapokat alakítunk. Minden tésztába egy kis adag tölteléket helyezünk, majd gondosan becsomagolva buktákat formálunk. Egy kizsírozott tepsibe helyezzük őket, egy kis ujjnyi…
három darabhoz A tészta összes hozzávalóját addig dagasztjuk, amíg egy sima tésztát kapunk, majd kb. 1 órát letakarva kelni hagyjuk. Ezután a tésztát harmadoljuk és gömbölyítjük. A tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 220°C-on 20-30 perc alatt megsütjük. A sütési idő első 10 percében megkenjünk a cipókat hideg vízzel,…
Ez a recept igazából a nagymamám és az én saját receptemnek a kombinációja. Kuglóffal kezdjük Tészta 1, A tejet melegítsük langyosra egy kanál cukorral és az élesztőt morzsoljuk bele majd hintsük meg a tetejet liszttel, hogy elfedje. 2, Amíg az élesztőnk fut keverjük ki a vajat a cukorral és ha…
A tészta hozzávalóiból készíts egy közepesen lágy tésztát és 30 percig letakarva pihentesd. Nyújtsd ki négyzet alakúra a tésztát kb. 2-3 mm vastagra és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágd fel! Minden tésztába tegyél egy pektines kristálycukorba megforgatott fél fügét, és egy darab karamellizált pekándió-t nyomj bele a füge belsejébe.…
Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a kétféle lisztet, keverjük bele a sót és morzsoljuk el benne a vajat. Ezután adjuk hozzá a szobahőmérsékletű (!), tojást, a tejfölt és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Tíz perc alatt dagasszunk belül közepesen lágy tésztát és letakarva, meleg helyen kb. egy óra alatt kelesszük…
Dagasszunk szép sima tésztát és letakarva pihentessük fél órát. Felezzük meg és gömbölyítsük a darabokat szép labdaformára. Letakarva hagyjuk pihenni még 20 percig, majd nyújtófával nyújtsuk el jó vékonyra. Helyezzük sütőpapíron tepsibe, ezután pedig villával szurkáljuk meg a tésztát egyenletesen mindenhol. Kenjük a tésztára a paradicsomszószt, de körben egy 1…
Töltelék elkészítése: A fetasajtot kockára vágjuk és elkeverjük az apróra vágott medvehagymával. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk és letakarva 20 percet pihentetjük. Nyújtófával 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden tésztadarab közepére helyezünk egy adag tölteléket és a négy sarkát összefogva becsomagoljuk őket. A…
Minden hozzávalót mérj ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 15 percet, majd 17 egyenlő részre oszd szét. Gömbölyítsd fel és kb. 1 cm vastagra nyújtsd el. Egy teflonos serpenyőt (olaj nélkül) melegíts át és oldalanként 3-4 percig süsd alacsony hőmérsékleten. Jó étvágyat kívánunk!
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.