Mérj ki minden hozzávalót és gyors mozdulatokkal, vagy dagasztógépben lassú sebességen alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd kb. 20 percig. Vágd fel 8 felé a tésztát, majd gömbölyítsd fel. Sodord ki a szálakat kb. 25 cm hosszúra és 4 darabot fonj össze, hogy egy kerek kenyér legyen belőle. Így…
A hozzávalókat gondosan mérd ki és dagaszd be a tésztát a langyos tejjel. Letakarva pihentesd 30 percet, majd mérd ki mérlegen egyenként a tésztákat. A nyuszi feje kb. 50 g/db, a fülei darabonként 15 g/db. A nagy tésztákat gömbölyítsd fel, a kicsi tésztákat sodord ki, majd hajlítsd meg és tedd…
Töltelék elkészítése: Minden töltelék hozzávalót készíts össze hidegen és állandó keverés mellett forrald fel, majd hűtsd ki. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki, majd tedd egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 20 percet. Mérd ki egyenként kb. 70 g-os darabokra a tésztát és…
Minden hozzávalót mérj ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 15 percet, majd 17 egyenlő részre oszd szét. Gömbölyítsd fel és kb. 1 cm vastagra nyújtsd el. Egy teflonos serpenyőt (olaj nélkül) melegíts át és oldalanként 3-4 percig süsd alacsony hőmérsékleten. Jó étvágyat kívánunk!
A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát. Oszd a tésztát kettő egyenlő részre, majd felgömbölyítve, letakarva pihentesd legalább 20 percet. Egy nyújtófával nyújtsd ki a tésztát kb. 40 cm átmérőjűre és 16 egyenlő részre vágd fel. Kend meg az olvasztott margarinnal és csavard fel…
Minden hozzávalót mérj ki (a tepertőkrém kivételével) és dagaszd be a tésztát. Egy rugalmas, nem túl lágy tésztát kell, hogy kapj. Hűtőben pihentesd legalább 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 60×40 cm-re és kend meg a tepertőkrémmel és hajts rá egy dupla hajtást. Ezt ismételd meg, majd újból tedd be…
A tészta hozzávalóit gondosan mérd össze egy tálba és a langyos tejjel alaposan dagaszd ki a tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 40×30 cm méretűre. A töltelék hozzávalóit (csokicsepp kivételével) keverd simára pár perc alatt. Kend meg a tésztát a kakaós krémmel, majd szórd meg…
A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát. Olajozd meg a tészta felületét és pihentesd 15 percet. Oszd el a tésztát 6 egyenlő részre és készítsd belőle gomócokat. A tésztákat nyújtsd ki a serpenyő átmérőjére, majd tegyél egy tésztát a serpenyőbe és közepes lángon süsd…
A burgonyát reszeld le almareszelőn és tedd rá a tésztába való sót. 5 perc várakozás után add hozzá a többi hozzávalót és alaposan dagaszd ki a tésztát. Egy nagyon lágy tésztát kell, hogy kapj. Letakarva pihentesd kb. 15 percet. Serpenyőben melegíts olajat, egy kanállal szaggasd bele a mackókat és mindkét…
Töltelékek elkészítése: Epres: Az epret a cukorral állandó keverés mellett főzd sűrűre, majd kihűlés után keverd át a mascarponéval. Nutellás: A mascarponét keverd ki a Nutellával. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd ki és készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. 1,5-2 cm…
A tészta hozzávalóit készítsd össze és dagaszd ki alaposan a fánkot. A tésztának közepesen lágynak kell lennie. Letakarva pihentesd 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki 2-3 mm vastagra és egy kb. 9 cm átmérőjű kerek kiszúróval szúrd ki a tésztát. Egy tésztalapra tegyél pár vékony karika banánt és egy kevés apróra…
A hagymát szálasra vágd fel és kevés cukron és zsíron alaposan pirítsd meg, majd hagyd kihűlni. A lisztet a vajjal morzsold össze, azután adj hozzá minden hozzávalót a hagyma kivételével és dagaszd ki a tésztát. A végén tedd bele a hagymát és még pár mozdulattal dolgozd bele. Hűtőben pihentesd letakarva…
A tészta hozzávalóit mérd ki és gyors mozdulatokkal dagaszd ki alaposan a tésztát. Kissé lágyabb tésztát kell, hogy kapj dagasztást követően. Egy tálat olajozz ki és tedd bele a tésztát, majd fóliázd le és tedd meleg helyre 45 percre. Mérd ki a tésztát egyenként 250 grammra és formázz belőle kis…
A kimért hozzávalókat tedd egy tálba és alaposan dagaszd ki a tésztát. Egy lágy tésztát kell, hogy kapj. Tedd olajos tálba és takard le 15 percre, az idő elteltével gömbölyítsd át, majd újra takard le 15 percre. Mérd ki a tésztát kb. 100 g-os darabokra és egy olajos papírra nyújtsd…
A babot alaposan főzd puhára, majd egy késsel aprítsd össze. A lisztet morzsold össze a zsírral, majd tedd hozzá a többi hozzávalót és dagaszd ki. A végén tedd bele a babot, hogy kevésbé törjön össze. Tedd 1 órára a hűtőbe, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki 0,5 cm vastagra, irdald be…
Minden nyersanyagot mérj ki és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd kb. 30-40 percet. Nyújtófával nyújtsd ki 3-5 mm vastagra és kb. 4×4 cm-es négyzetekre vágd fel a tésztát. Kivajazott muffin formába tegyél 4-5 db tésztát állítva, egymás mellé. Meleg helyen letakarva keleszd kb. 1 órát, majd…
Mártogatós elkészítés: A lisztet a vajon pirítsd meg, majd a tejjel apránként keverd el és a végén tedd bele a sajtot. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és pár perc alatt készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva meleg helyen pihentesd 30 percet. Nyújtófával nyújtsd ki kb. fél…
A tészta hozzávalóit mérd ki egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 45 percet. Közben készítsd el a tölteléket. A vajat melegítsd meg és keverd el benne az ízesítő anyagokat. A tésztát nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastag téglalap alakúra és 4 egyenlő részre…
A mazsola kivételével minden nyersanyagot mérj össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy lágy tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet meleg helyen. 50 g-os darabokra vágd fel a tésztát és gömbölyítsd fel, majd ismét pihentesd 10 percet. Nyújtsd ki kb. 15-20 cm hosszúra és formázz belőle egy nyolcas formát,…
Töltelék elkészítése: Az almát reszeld le és add hozzá a cukor felét. Kb. 30 perc múlva nyomd ki az almából a felesleges nedvességet. A vajat keverd ki a cukor másik felével és add hozzá a fahéjat, szegfűszeget, vaníliás cukrot és a darált kekszet is. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze…
Omlós tészta: A lisztet a vajjal, sóval, cukorral és vaníliás cukorral morzsold össze, ezt követően add hozzá a többi alapanyagot és készíts egy omlós tésztát. Fólia alatt pihentesd legalább 1 órát. Töltelék: A birsalmát tisztítsd meg és kockázd fel, majd a vízzel és a cukorral főzd puhára. Hűtsd ki használat…
A burgonyát főzd meg és törd át alaposan, majd hagyd kihűlni. Ezután minden nyersanyagot mérj a burgonyához és alaposan dagaszd ki. Egy közepesen lágy tésztát kell, hogy kapj, ami kissé ragacsos. 5-10 perc pihentetés után kb. ujjnyi vastagra nyújtsd ki a tésztát és egy pogácsaszaggatóval szaggasd ki. Letakarva keleszd kb.…
A magokat sütőben vagy egy serpenyőben enyhén pirítsd meg és hagyd kihűlni. A lisztet a zsiradékkal alaposan morzsold össze és add hozzá a többi hozzávalót, illetve a magokat is, és dagassz egy homogén tésztát. Letakarva pihentesd 20 percet, majd sodrófával nyújtsd ki kb. 1 ujjnyi vastagra és egy kb. 3…
Mérj ki minden hozzávalót és készíts egy homogén rugalmas tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 40 x 30 cm-es téglalapra, ami kb. 2-3 mm vastag. Kend meg a vajas töltelékkel és tekerd fel, mint egy csigát. Kettő ujjnyi vastagra szeleteld fel, majd egy kivajazott és…
Minden hozzávalót mérj ki és dagasztógépben dagaszd be a tésztát. Letakarva pihentesd legalább 30 percet. Oszd a tésztát 70 g-os darabokra és gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után kb. 30 cm-es madzagokat vágj és kösd át vele lazán a zsemléket úgy, hogy tököt formázzon. 30-40 perc kelesztés után 190 °C-os…
A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy jól kidolgozott közepesen lágy tésztát! A tésztát oszd kettő részre, majd letakarva pihentesd kb. 30 percet. A tésztát nyújtsd ki négyzet alakúra, kb. 3-4 mm vastagra és vágd fel 5×5 cm-es négyzetekre. Ezt ismételd meg a másik tésztával…
A tészta hozzávalóiból dagassz egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd 20 percet. A tésztát oszd kettő részre és téglalap alakúra nyújtsd ki. Az összekevert mandulás krémmel kend meg a tészták közepét és erre tedd a vékony szeletekre vágott körtét. A tészta két szélét szálka alakban vágd be és ezzel-…
A tészta hozzávalóit mérd össze egy dagasztógép táljába és készíts homogén tésztát. Mérd ki egyenként a tésztákat 80 grammra, gömbölyítsd fel és sütőpapíros lemezre nyomkodd el lapos, ovális tésztalapokká. Kikevert tejföllel alaposan kend meg a tésztákat és szórd meg a baconnal és a reszelt sajttal. Süsd 180 °C-on 15 percig.…
A hozzávalókból készíts egy kelttésztát és letakarva pihentesd 30 percet. Egyenként 40 g-os darabokra oszd a tésztát, gömbölyítsd fel és tedd sütőpapíros lemezre. 40-45 perces kelesztés után, amikor már jól megkelt a semlor, tedd 200 °C-os előmelegített sütőbe és kb. 10 perc alatt süsd aranybarnára. A kihűlt sütemények tetejét vágd…
Töltelék: A padlizsánt sütőben süsd puhára, majd kapard ki a belsejét. A tojásokat főzés után pucold meg és vágd fel kockára, majd keverd össze a reszelt sajttal, a padlizsánnal és ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Elkészítés: A tészta hozzávalóit mérd össze egy tálba és készíts kelttésztát. Letakarva…
A nyersanyagokat mérd ki és langyos vízzel készíts egy kenyértésztát. Dagasztást követően egy sütőpapíros lemezre nyújtsd ki 0,5 cm vastag szögletes alakúra. 10 perc pihentetés után tetejét vizezd le és kukoricaliszttel szórd meg és egy éles késsel vágd fel 10×10 cm-es négyzet alakú lapokra. Letakarva keleszd kb. 30-40 percig és…
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal készíts egy rugalmas, jól kidolgozott tésztát és letakarva pihentesd kb. 20 percet. A tésztát oszd 4 felé és gömbölyítsd fel. Kézzel vagy nyújtófa segítségével nyújtsd ki a tésztákat kb. 20-25 cm-es kerek lapokká és kend meg egyenletesen a tejföllel. Szórd meg reszelt mozzarella sajttal és…
A burgonyát megpucolva sós vízben főzd puhára, törd össze villával, majd hagyd kihűlni. Minden további alapanyagot mérj össze egy tálba, add hozzá a burgonyát is, és gyors mozdulatokkal alaposan dagaszd ki a tésztát, majd letakarva pihentesd legalább 40 percet. A tésztát oszd először két felé, majd a feleket oszd el…
A lisztet és a zsiradékot alaposan morzsold el, majd a többi hozzávalót mérd bele és a folyadékkal készíts egy rugalmas tésztát! Letakarva hűtőben 1 órát pihentesd! Kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtsd ki, a tészta felületét irdald be és egy 6 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szúrd ki! Tedd sütőpapíros lemezre és…
Töltelék előkészítése: A töltelék minden hozzávalóját keverd össze egy tálba. Arra figyelj, hogy a margarin nagyon puha legyen! Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas tésztát. Letakarva 20 percig pihentesd, majd nyújtsd ki téglalap alakúra, kb. 2-3 mm vastagra. A tölteléket egyenletesen kend el a tészta felületén és a csigát…
Minden nyersanyagot mérj ki és egy robotgépben dagaszd ki alaposan! Egy lágy tésztát kell készíteni! Letakarva keleszd 30-40 percet, majd 50 g-os darabokra gombócozd ki a tésztát! Előmelegített gofri sütőben süsd aranybarnára! Jó étvágyat kívánunk!
Minden hozzávalót mérj össze és készíts egy alaposan kidagasztott tésztát. Dagasztás után pihentesd a tésztát 10-15 percig, majd mérd ki egyesével 100 g-os darabokra és felgömbölyítve tedd őket egy olajos tálcára. Felületét is olajozd, majd fóliázd le alaposan és egy éjszakára tedd a hűtőbe! Másnap a sütés megkezdése előtt kb.…
Töltelék elkészítése: A pudingport keverd el hidegen a meggybefőtt egyharmadával. A befőtt kétharmadát a friss meggyel, cukorral együtt forrald fel egy edényben, majd keverd bele a kikevert meggyes pudingport. Sűrűsödés után húzd le a tűzről és keverd bele a búzadarát, majd alaposan hűtsd ki. Tészta készítése: A margarin kivételével…
A hagymát vágd fel apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sonkát egy nagy lyukú reszelőn reszeld le, tedd a hagymához és párszor forgasd át vele, majd ízesítsd egy kevés sóval és borssal. A tészta többi hozzávalóját mérd össze és készíts belőle egy közepesen lágy tésztát és a dagasztás…
Minden nyersanyagot készíts össze egy tálba és gyors mozdulatokkal gyúrd be a tésztát. További folyadék hozzáadása nem szükséges, mivel elég gazdag a tészta összetétele. Hűtőben letakarva pihentesd a tésztát kb. 1 órát, majd sodrófával nyújtsd ki 0,5 cm vastagságra és szaggasd ki vagy vágd fel egy éles késsel kb. olyan…
Minden nyersanyagot mérj össze és készíts egy közepesen lágy kelttésztát. Letakarva keleszd kb. 40 percet, majd 80 grammos darabokra vágd fel a tésztát és gömbölyítsd fel. Letakarva pihentesd 10 percet, majd formázz belőle vekni alakú kis molnárkákat. Sütőpapíros lemezre tedd a tésztákat és letakarva keleszd kb. 50 percet. Kelesztés felénél…
A tészta nyersanyagait mérd össze és dagassz egy kissé kemény tésztát, amit letakarva kelessz 30 percig. Oszd a tésztát 100 g-os darabokra és nyújtsd ki úgy, hogy a tésztának a közepe vastagabb legyen, mint a két vége. Mindegyiket formázd meg perecnek és egyből tedd a szódabikarbónás forró vízbe úgy, hogy…
A tészta hozzávalóit mért össze egy tálba a kakaó kivételével és készíts egy kissé kemény kelttésztát. Mérlegen mérd két felé a tésztát és az egyik részébe dagaszd bele a kakaót. Letakarva keleszd legalább 30 percig. 1 db kosár aljához kell 2 db 40 grammos tészta: egy barna és egy fehér.…
A vaj és a töltelék kivételével minden hozzávalót mérj ki és készíts egy rugalmas, nem túl lágy tésztát. 3-4 mm vastagra nyújtsd ki téglalap alapúra és tedd be a hűtőbe letakarva legalább 30 percre. A vajat is nyújtsd ki sütőpapír között és tedd azt is hűtőbe feldolgozásig. A kinyújtott tésztára…
A banánt aprítsd fel és a cukorral, folyadékokkal turmixod össze. A többi hozzávalót mérd ki egy tálba és a banános péppel készíts egy homogén tésztát. Letakarva keleszd legalább 1 órát. Mérd ki a tésztát 350 g-os darabokra és formázz belőle hasábokat. Tedd sütőformába (22 cm x 7 cm x 10…
A káposztát reszeld le egy reszelővel vagy aprító gépben aprítsd össze. Egy kevés olajon 2 evőkanál cukorral pirítsd le a káposztát, ízesítsd sóval, borssal, majd hűtsd ki. A többi hozzávalóiból készítsd el a tésztát. Elsőként a zsírt, margarint és a lisztet elmorzsold el, majd add hozzá a többi összetevőt és…
Töltelék elkészítése: A hagymát vágd apróra és egy kevés olajon pirítsd üvegesre. A sárgarépát, gombát, parajt, fokhagymát aprítsd fel kis darabokra. Mindent hirtelen piríts meg úgy, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Kihűlésig tedd félre. Tészta elkészítése: Minden hozzávalót készíts össze és mérd bele egy tálba. Gyors mozdulatokkal dagaszd a…
Minden nyersanyagot készíts elő egy tálba és a langyos vízzel készíts egy homogén tésztát. Letakarva keleszd meleg helyen legalább 30 percig. 80 grammos darabokra vágd fel a tésztát és mindegyiket gömbölyítsd fel, majd letakarva 10 percet pihentesd. Nyújtsd ki a tésztát kb. 20 cm-re, majd formázz belőle karikát! Sütőpapíros lemezen…
A tészta összes hozzávalóját mérd össze egy tálba és gyors mozdulatokkal készíts egy kelttésztát. Letakarva meleg helyen keleszd legalább 30-40 percet. 50 grammos darabokra oszt a tésztádat és gömbölyítsd fel. 5 perces pihentetés után nyújtófával oválisra nyújtsd ki és kend meg egy adag Nutellával. Pizzavágóval 5-6 vágást készíts a tésztára…
Minden hozzávalót gondosan mérj ki és a langyos folyadékkal dagaszd be a tésztát, amíg el nem válik az edény falától. Letakarva pihentesd meleg helyen kb. 45 percet, majd oszd négy felé és formázd henger alakúra. Letakarva pihentesd 5 percet, majd egy edénybe tegyél bő vizet és egy kevés sót és…
Töltelék elkészítése: Az almát nagy lyukú reszelőn reszeld le és keverd el az ízesítőkkel, majd 10-15 perc után nyomkodd ki! Fánk elkészítése: A tészta hozzávalóit mérd ki és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát. Letakarva keleszd legalább 30-40 percet. 50 grammos darabokra oszd a tésztát és gömbölyítsd fel.…
A vaj kivételével a tészta többi hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk, melyet azonnal 4 egyenlő részre osztunk és igyekszünk négyzet alakúra formázni, majd letakarva legalább 40 percet pihentetjük. Minden egyes tésztadarabot kinyújtunk kb. 20×30 cm-re és a vajat 3 részre osztjuk, majd egyenletesen reszelővel eloszlatjuk a tészta felületén. A tésztákat…
1. Az összes hozzávalót dagasztótálba helyezzük és géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát. 2. Az elkészült tésztát lisztezett felületre helyezzük, gömbölyítjük. Gömbölyítés után egy tálban kelesztjük. 3. A megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk, a darabokat gömbölyítjük, kilapítjuk és a közepébe lekvárt helyezünk. 4. A lekvárral töltött tésztát ismét gömbölyítjük…
Minden hozzávalót mérj össze egy tálba és készíts egy rugalmas kenyértésztát. Letakarva érleld kb. 35 percet. Mérd ki a tésztát formától függően. Kb. csak félig rakd tele a formát, majd letakarva keleszd addig, amíg a forma teteje alatt nincs a tészta, kb. 1 ujjnyira. Tegyél rá egy sütőpapírt és egy…
A tészta hozzávalóit mérd ki, és a hagyma kivételével dagaszd be kézmeleg folyadékkal. A végén keverd bele a pirított hagymás is. Letakarva keleszd legalább 40 percig, majd 80 grammos darabokra vágd és gömbölyítsd fel. 5 perc pihentetés után 15 cm-es hosszúzsemléket formázz és tedd sütőpapíros lemezre. Letakarva keleszd kb. 50…
A gyümölcsök és magvak kivételével mindent készíts elő és alaposan dagaszd ki a tésztát. A dagasztás végén keverd bele a gyümölcsöket, magvakat. Letakarva meleg helyen keleszd legalább 1 órát. Kelesztést követően oszd 2 felé a tésztádat és gömbölyítsd fel, majd képezz a közepébe egy lyukat. Helyezd sütőpapírral bélelt lemezre és…
Mézeskalácsos krém (tésztába): A puha vajat keverd el a többi hozzávalóval. Almás töltelék (tetejére): Az összevágott almát a cukor felével forgasd át és párold meg, majd a cukor másik felét keverd el a pektinnel és állandó keverés mellett add hozzá az almához. Ha összekeverted kész is. ELKÉSZÍTÉS: A tészta hozzávalóit…
A tészta összes hozzávalóját mérd össze egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát, melyet letakarva pihentess legalább 30-40 percet. A megkelt tésztát mérlegen mérd ki 20 grammos darabokra és gömbölyítsd fel. Egy 5 perces pihentetést követően egy szem mandulát nyomj a tészta közepébe és újra gömbölyítsd fel. Sütőpapíros lemezre…
A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas szobahőmérsékletű tésztát és letakarva pihentesd legalább 1 órát. Pihentetés után 60 grammos gombócokat készíts és tedd sütőpapíros lemezre, majd letakarva keleszd kb. 30 percet. A tésztagombóc közepébe készíts egy mélyedést, amit egy apró darab vajjal és kristálycukorral tölts ki. A végső kelesztés kb. újabb…
A tészta hozzávalóiból kézmeleg vízzel készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. 80 g-os darabokra mérd ki a tésztát és formázz belőle karikát. A tésztát mártsd vízbe, majd a szezámmagba úgy, hogy az alja és a teteje is magos legyen. Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd…
A tészta hozzávalóiból a langyos tejjel készíts egy kalácstésztát, amit letakarva kelessz kb. 30-40 percig. 40 grammos darabokra mérd ki a tésztát és 15-20 cm-es szálakat sodorj. Kettő szálat fonj össze, majd tedd sütőpapíros lemezre, letakarva keleszd legalább 45 percig. Sütés elött a felületét egésztojással kend le és 180 °C-os…
Töltelék elkészítése: A sütőtököt sütőben kb. 190 °C-on süsd puhára, majd kapard ki a belsejét és villával törd össze. A vaníliás pudingot főzd meg a tejjel és langyosan keverd a tökhöz. A többi hozzávalót is keverd bele. Tészta elkészítése: A lisztet a zsiradékkal morzsold el, majd add hozzá a többi…
Először készítsd el a concha tetejére kerülő linzer réteget. Ehhez a szobahőmérsékletű alapanyagokat jól keverd össze, amíg össze nem áll. Fólia alatt hűtőben pihentesd. A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát, amit letakarva pihentess legalább 1 órát. Egyenként 90 grammos darabokra vágd a tésztát és gondosan…
A hozzávalókból egy sűrű palacsintatésztát készítünk, ami meg tud tapadni a kenyereken. Ehhez egy habverő segítségével keverd csomómentesre a palacsinta hozzávalókat. Forgasd meg a benne a kenyérszeleteket, mint egy bundás kenyeret és egy pici olajban (nem bő olajban!) süsd mindkét oldalát aranybarnára. Ízlés szerint lekvárral, gyümölcsökkel tálald! Jó étvágyat!
A hajtogató margarin kivételével készíts egy rugalmas hűvös tésztát és letakarva pihentesd hűtőben 30 percet. A hajtogató margarint nyújtsd ki és csomagold bele a tésztába: Fordítsd el 90 fokkal, nyújtsd ki és végezz egy dupla hajtást: Ismét tedd hűtőbe 15 percre. A 15 perc elteltével ismételd meg a hajtást és…
Minden hozzávalót készíts össze egy tálba és gyors mozdulatokkal dagassz egy egynemű tésztát. 5 percet pihentesd olajos felületen, majd 70 g-os darabokra vágd fel. Formázz rudakat, majd a reszelt sajt és tökmag keverékében forgasd meg a tésztákat, ezután tedd sütőpapíros lemezre. 30-40 perces kelesztést követően 190-180 °C-os sütőben 14-15 perc…
A vajat vagy margarint morzsold el a liszttel, majd add hozzá a többi hozzávalót és készíts egy homogén tésztát. Fólia alatt pihentesd a hűtőben legalább 1-2 órát. 2-3 cm vastagra nyújtsd ki, ezután egy 4-5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szúrd ki és sütőpapíros lemezen keleszd kb. 40 percet. Tetejét egésztojással…
A hajtogató vaj kivételével a hozzávalókból készíts egy rugalmas tésztát. Ügyelj rá, hogy minden hozzávalód hűtő hideg legyen! Az elkészített tésztát lapítsd el és fólia alatt és helyezd hűtőbe 60 percre. A hajtogató vajat lapítsd el téglalap alakúra és helyezd a tésztádra, mellyel gondosan csomagold be. Újabb nyújtást követően végezz…
A tészta hozzávalóiból készíts egy közepesen lágy tésztát és 30 percig letakarva pihentesd. Nyújtsd ki négyzet alakúra a tésztát kb. 2-3 mm vastagra és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágd fel! Minden tésztába tegyél egy pektines kristálycukorba megforgatott fél fügét, és egy darab karamellizált pekándió-t nyomj bele a füge belsejébe.…
A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas, de nyújtható tésztát és hűtőben pihentesd 45 percet. Egy nyújtófával nyújtsd ki 2-3 mm vastag téglalap alakúra és vágd fel 9 x 9 cm-es négyzetekre. Tégy egy adag bacont és pár szál zöldbabot a négyzetekre és hajtsd rá a tészta egyik oldalát, majd ezt…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.