A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba vagy egy dagasztó gépbe és a langyos tej adagolásával selymesen lágy tésztát készítünk, 30 percet letakarva…
A tészta hozzávalóit összemérjük és közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva 20 percet pihentetjük. A mákot forró tejjel leforrázzuk, kihűlés után a lekvárral…
Minden hozzávalót összemérünk és csomómentes tésztát készítünk. 10 perc pihentetés után lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és kb. 1,5-2 cm-es kiszúróval…
A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas szobahőmérsékletű tésztát és letakarva pihentesd legalább 1 órát. Pihentetés után 60 grammos gombócokat készíts és tedd…
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis meleg tejben a cukorral. Ezután mindent egybemérünk és a felfuttatott élesztővel kelt tésztát készítünk. 30 percre letakarva…
A füstölt kolbászt egy serpenyőben lepirítjuk. Leszűrjük és a zsírt teljesen kihűtjük. A lisztet a sóval, élesztővel, disznózsírral és a kisütött kolbászzsírral…
Először készítsd el a concha tetejére kerülő linzer réteget. Ehhez a szobahőmérsékletű alapanyagokat jól keverd össze, amíg össze nem áll. Fólia alatt…
A tészta hozzávalóiból egy közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen 30 percet kelesztjük. 4 db egyenlő részre osztjuk a tésztát,…
Elkészítés: Öregtészta: Az öregtésztához való hozzávalókat összekeverjük egy edényben és letakarjuk, majd 5 napon át 1 evőkanál lisztet és 1 evőkanál vizet…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit dagasztást követően téglalap alakúra nyújtjuk és a hűtőbe helyezzük fólia alatt, legalább 30 percre. A…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk és letakarva 20 percet kelesztjük. 70 grammos darabokra osztjuk a tésztát és hosszúra sodorjuk. Kettő darab…
1. Az élesztőt kevés langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. 2. A vajat a cukorral kihabosítjuk, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, a…
A tészta hozzávalóiból egy közepesen lágy tésztát készítünk, dagasztást követően letakarva 15 percet pihentetjük. 12 egyenlő részre osztjuk a tésztát, felgömbölyítjük és…
Az élesztőt egy kevés tejben a cukor egy részével felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összemérjük és a felfutott élesztővel elkészítjük a tésztánkat. Dagasztás…
Kovász elkészítése: Legalább 24 órával a Panettone készítése előtt keverd be a hozzávalókból és meleg helyen letakarva pihentesd. Tészta elkészítése: A…
A hozzávalókból egy sűrű palacsintatésztát készítünk, ami meg tud tapadni a kenyereken. Ehhez egy habverő segítségével keverd csomómentesre a palacsinta hozzávalókat. Forgasd…
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk és hűtőben letakarva pihentetjük kb. 1 órát. Lisztezett asztalon 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kb.…
Elkészítés: A margarin kivételével a hozzávalókból selymes tésztát készítünk, majd felgömbölyítjük és egy kereszt vágást végzünk rajta. Letakarva pihentetjük 10 percet. Nyújtófával…
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal sima tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük legalább 20 percet. 10 egyenlő részre osztjuk a tésztát és…
Töltelék elkészítése: A diót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel leforrázzuk. Kenhető állagot kell, hogy kapjunk, ha túl kemény, még…
Töltelék elkészítése: A főzés nélküli vanília pudingport elkeverjük a csomagoláson javasolt tejmennyiség felével és hozzákeverjük a darabolt aszalt epret és a pirított…
Minden hozzávalót kimérünk egy dagasztó edénybe és egy viszonylag lágy tésztát készítünk. Kiolajozott tálban kelesztjük 2 órát, közben egyszer meghajtogatjuk (szellőztetjük) a…
A magokat egy lemezen megpirítjuk, majd alaposan kihűtjük. Ezután minden alapanyagot kimérünk és a pirított magokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva…
A céklát megtisztítjuk majd kis lyukú reszelőn lereszeljük és mikróban főzzük pár percet. Botmixerrel pépesítjük. A további palacsinta hozzávalókat habverővel simára keverjük,…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal tésztát készítünk. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és pogácsa szúróval kiszúrjuk. Tetejét egésztojással kenjük és sajtozzuk.…
Minden hozzávalót készíts össze egy tálba és gyors mozdulatokkal dagassz egy egynemű tésztát. 5 percet pihentesd olajos felületen, majd 70 g-os darabokra…
Töltelék elkészítése: A túróhoz mindent hozzáadunk, kivéve a gyümölcsöt és egy botmixerrel krémesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt is. Elkészítés: A…
Elkészítjük a kovászt. Az élesztőt a kr.cukorral 2 dl langyos tejbe 20 dkg liszttel elkeverjük, langyos helyen kelesztjük. (Kovászhoz a lisztet mindíg…
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy dagasztó tálba és a folyadékkal egy homogén tésztát készítünk. Letakarva 5 percet pihentetjük, majd 70 g-os darabokra…
A tészta hozzávalóit összekeverjük, egy egynemű tésztát gyúrunk, majd lefedve kb. 30 percig kelni hagyjuk. A tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, az egyik…
A tészta hozzávalóit összekeverjük alaposan egy tálban és kizsírozott sütőformába tesszük bekeverés után közvetlen. A tölteléket elkészítjük, azaz a vajat felolvasztjuk és…
Az összes szárazanyagot összemérjük egy tálba. A tökmagot sütőben világosra pirítjuk, kihűtjük és késsel összevágjuk. A tökmagolajat és a tejet a szárazanyagra…
A töltelékbe szánt mustár és a sonka kivételével közepesen kemény tésztát készítünk, melyet legalább 30 percig érni hagyunk letakarva. Ezután a tésztát…
Töltelék elkészítése: A tejszínt és a tojást egy botmixerrel alaposan elkeverjük, majd beletesszük a többi összevágott alapanyagot és fakanállal elkeverjük. Elkészítés: A…
A dióbelet sütőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. Az aszalt fügét kis darabokra vágjuk. A füge és dió kivételével az összetevőkből egy lágy kenyértésztát…
Első mozzanatként minden anyagot kimérünk. A lisztet átszitáljuk egy tálba, és a közepébe mélyedést készítünk, amibe a friss élesztőt belemorzsoljuk. A sót…
Töltelék elkészítése: Ribizli kivételével a töltelék hozzávalóit egy tálba mérjük és botmixerrel krémesre keverjük. Sütemény elkészítése: A tészta hozzávalóit összemérjük egy tálba…
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, összegyúrjuk a burgonyával, majd az…
Tészta készítése: A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 4dkg-os tésztadarabokra…
Minden hozzávalót összemérünk egy dagasztó tálba és gyors mozdulatokkal homogén tésztát készítünk! Letakarva kelesztjük 30-35 percet, majd olajos kézzel egységnyi gombócokat formázunk…
A kalács hozzávalóiból egy homogén, közepesen lágy tésztát készítünk és letakarva meleg helyen hagyjuk pihenni 10 percet. 150 g-os darabokra osztjuk a…
Töltelék elkészítése: A sonkát, olívabogyót, szárított paradicsomot vágd apróra és a reszelt sajttal, illetve pizzakrémmel alaposan keverd el. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal elkészítjük a tésztát. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és tojássárgával megkenjük, majd fagyasztóba helyezzük. Ha majdnem…
Minden hozzávalót belemérünk egy tálba és homogén tésztát készítünk. 30 percre hűtőbe helyezzük fólia alatt. Ezt követően egyszer átgyúrjuk és a tészta…
A cukros tejben az élesztőt megfuttatom, a margarint megolvasztom. A kimért liszthez hozzáadom a sót, elkeverem benne, majd hozzáöntöm a megfuttatott élesztőt,…
A hozzávalókat összegyúrom meleg helyen kelesztem 1órát kinyújtom megkenem olvasztott vajjal és rászórom az édesítős kakaóport kb 190-200fokon sütöm ha megsült meglocsolom…
Minden hozzávalót keverjünk össze egy tálban, és hagyjuk a tésztát kb. 3 órát a hűtőszekrényben pihenni. Pihentetés után kevés liszt segítségével formáljuk…
A tészta hozzávalóit kimérjük és a langyos tejjel közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet, majd téglalapra kinyújtjuk kb. 0,5 cm…
A meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük. A tepsit előkészítjük, kivajazzuk és lisztezzük. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet és…
A tésztát előző este kell elkészíteni. Az élesztőt a tejfölben feloldjuk. A liszttel elmorzsoljuk a zsiradékot, megsózzuk, omlós tésztát készítünk. Közepébe mélyedést…
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba és gyors mozdulatokkal selymes tésztát készítünk. Letakarva kelesztjük a tésztánkat 20 percet. Tetszőleges, de egyforma darabokra…
A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni.…
Az elkészítéshez szükséges anyagokat kimérjük egy dagasztó tálba és egynemű, homogén tésztát készítünk, melyet 10 percig letakarva pihentetünk. Nyújtófával kinyújtjuk kb. 1…
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal lágy tésztát készítünk. Kiolajozott tálban, letakarva pihentetjük 1 órát. A tésztát egy mérleg segítségével egyenlő…
Az összes hozzávalót -az olívabogyó nélkül- összemérjük és jó alaposan kidagasztjuk a tésztát. Ha kész, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyókat és gyengéd mozdulatokkal…
Az összes hozzávalóból homogén tésztát készítünk és alaposan eldolgozzuk. Dagasztás után 40 percig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk kb. 1,5-2 cm vastagságura és…
Töltelék elkészítése: A fetasajtot kockára vágjuk és elkeverjük az apróra vágott medvehagymával. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk és letakarva…
A burgonyát héjában megfőzzük, majd összetörjük, hagyjuk kihűlni. Az élesztőt felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát. Könnyű…
Előkészítés: A búzalisztet átszitáljuk. A száraz hozzávalókat (lisztek, só, cukor, magok) egy tálba kimérjük, összekeverjük. (Én most fekete szezámmagot nem tettem bele,…
A hajtogató vaj kivételével a hozzávalókból készíts egy rugalmas tésztát. Ügyelj rá, hogy minden hozzávalód hűtő hideg legyen! Az elkészített tésztát lapítsd…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.