A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas szobahőmérsékletű tésztát és letakarva pihentesd legalább 1 órát. Pihentetés után 60 grammos gombócokat készíts és tedd sütőpapíros lemezre, majd letakarva keleszd kb. 30 percet. A tésztagombóc közepébe készíts egy mélyedést, amit egy apró darab vajjal és kristálycukorral tölts ki. A végső kelesztés kb. újabb…
A lisztet átszitáljuk és jól elkeverjük a sóval. Minden további hozzávalót belekeverünk a vaj kivételével. Egy kemény tésztát kell, hogy kapjunk. A szobahőmérsékletű vajat apránként belegyúrjuk a tésztába, míg egy selymes, közepesen lágy tésztát nem kapunk. Letakarva 1 órát kelesztjük, majd egyszer alaposan átgyúrjuk és éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük…
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba vagy egy dagasztó gépbe és a langyos tej adagolásával selymesen lágy tésztát készítünk, 30 percet letakarva pihentetjük. Muffin formát vagy kis gyümölcstorta formát kivajazunk és akkora tésztagombócot teszünk bele, ami a forma felét kitölti. Meleg helyen letakarva kelesztjük, míg a forma háromnegyedét el nem…
A tészta hozzávalóit összemérjük és közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva 20 percet pihentetjük. A mákot forró tejjel leforrázzuk, kihűlés után a lekvárral összekeverjük. Kenhető tölteléket kell kapnunk, amit 3 egyenlő részre osztunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük, majd vékony kör alakúra nyújtjuk. A 4 tészta közé 3 adag…
A tészta hozzávalóiból kézmeleg vízzel készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd legalább 30-40 percet. 80 g-os darabokra mérd ki a tésztát és formázz belőle karikát. A tésztát mártsd vízbe, majd a szezámmagba úgy, hogy az alja és a teteje is magos legyen. Tedd sütőpapíros lemezre és letakarva keleszd…
A tészta hozzávalóiból a langyos tejjel készíts egy kalácstésztát, amit letakarva kelessz kb. 30-40 percig. 40 grammos darabokra mérd ki a tésztát és 15-20 cm-es szálakat sodorj. Kettő szálat fonj össze, majd tedd sütőpapíros lemezre, letakarva keleszd legalább 45 percig. Sütés elött a felületét egésztojással kend le és 180 °C-os…
Minden hozzávalót összemérünk és csomómentes tésztát készítünk. 10 perc pihentetés után lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk és kb. 1,5-2 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapíros lemezre tesszük és letakarva legalább 30 percet kelesztjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 9-10 percet. Sütés előtt egésztojással lekenjük. Jó étvágyat kívánunk!
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis meleg tejben a cukorral. Ezután mindent egybemérünk és a felfuttatott élesztővel kelt tésztát készítünk. 30 percre letakarva pihentetjük. 2-3 mm vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán és kb. 5×5 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden tésztadarabba átlósan lekvárt helyezünk. Kissé nedvesítjük a tésztát és két ellentétes sarkot egymásra hajtunk,…
A tészta összes hozzávalóját mérd össze egy tálba és készíts egy közepesen lágy tésztát, melyet letakarva pihentess legalább 30-40 percet. A megkelt tésztát mérlegen mérd ki 20 grammos darabokra és gömbölyítsd fel. Egy 5 perces pihentetést követően egy szem mandulát nyomj a tészta közepébe és újra gömbölyítsd fel. Sütőpapíros lemezre…
A füstölt kolbászt egy serpenyőben lepirítjuk. Leszűrjük és a zsírt teljesen kihűtjük. A lisztet a sóval, élesztővel, disznózsírral és a kisütött kolbászzsírral elmorzsoljuk alaposan. Hozzáadjuk a többi nyersanyagot a pirított kolbász kivételével és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. A végén pár mozdulattal belegyúrjuk a kolbászt és letakarva hűtőbe…
A tészta hozzávalóiból egy közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen 30 percet kelesztjük. 4 db egyenlő részre osztjuk a tésztát, felgömbölyítjük és pihentetjük további 15 percet. A mángoldot apróra vágjuk olajon megfuttatjuk és sóval fokhagymával ízesítjük, fél marék sajttal elkeverjük. Tortaforma méretűre nyújtjuk a tésztákat, és elkezdjük a…
Kovász elkészítése: Legalább 24 órával a Panettone készítése előtt keverd be a hozzávalókból és meleg helyen letakarva pihentesd. Tészta elkészítése: A vaj és a mazsola kivételével a tészta hozzávalóit és a kovászt helyezd bele egy dagasztógépbe és lassú fokozaton dagaszd be a tésztát. Amikor selymes a tészta, akkor kis…
Először készítsd el a concha tetejére kerülő linzer réteget. Ehhez a szobahőmérsékletű alapanyagokat jól keverd össze, amíg össze nem áll. Fólia alatt hűtőben pihentesd. A tészta hozzávalóit mérd össze és készíts egy közepesen lágy tésztát, amit letakarva pihentess legalább 1 órát. Egyenként 90 grammos darabokra vágd a tésztát és gondosan…
Morzsa: A hozzávalókat addig morzsoljuk míg el nem érjük a kívánt állagot. A tészta hozzávalókból egy közepesen lágy kelt tésztát készítünk, melyet letakarva 30 percet meleg helyen pihentetünk. Ezután a tésztából 90 g-os gombócokat formálunk és egy nyújtófával kerekre nyújtjuk. Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük letakarva, majd a megtisztított,…
Kovász készítése: Alaposan dolgozd el a lisztet a meleg vízzel, szőlőmag liszttel és a kefirrel, majd letakarva meleg helyen hagyd pihenni legalább 24 órát. Tészta készítése: Az elkészített kovászhoz add hozzá a tészta hozzávalóit és alaposan dolgozd ki, majd letakarva hagyd kelni a tésztát legalább 40 percig. A tésztát oszd…
Az édesburgonyát enyhén sós vízben megfőzzük és rendesen áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A lisztet átszitáljuk és elkeverjük a sóval, cukorral és a tetejére morzsoljuk az élesztőt. A burgonyát hozzáadjuk és óvatos adagolás mellett elkezdjük dagasztani a tésztát. Fontos, hogy nagyon sima tésztát készítsünk! Dagasztás után 10 percet letakarva pihentetjük, majd…
Elkészítés: Öregtészta: Az öregtésztához való hozzávalókat összekeverjük egy edényben és letakarjuk, majd 5 napon át 1 evőkanál lisztet és 1 evőkanál vizet keverünk mindennap a tésztánkhoz, így „etetjük”. Tészta: A langyos tej feléhez hozzáadjuk az élesztőt, a többi hozzávalóból pedig tésztát dagasztunk. Ehhez hozzáöntjük a maradék tejet és az öreg…
Minden hozzávalót kimérünk egy dagasztó edénybe és egy viszonylag lágy tésztát készítünk. Kiolajozott tálban kelesztjük 2 órát, közben egyszer meghajtogatjuk (szellőztetjük) a tésztát. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és kis vekniket formázunk. Pihentetjük a tésztát 15 percet és egy jó lisztes táblán a kenyereket megcsavarjuk és sütőpapíros lemezre helyezzük.…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, amit dagasztást követően téglalap alakúra nyújtjuk és a hűtőbe helyezzük fólia alatt, legalább 30 percre. A tésztát kivesszük a hűtőből és elkenjük rajta a tepertőkrémet, majd a tészta másik felével befedjük. Elnyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra és szimpla hajtást végzünk. Hűtőben pihentetjük 5 percet…
Töltelék elkészítése: A sütőtököt sütőben kb. 190 °C-on süsd puhára, majd kapard ki a belsejét és villával törd össze. A vaníliás pudingot főzd meg a tejjel és langyosan keverd a tökhöz. A többi hozzávalót is keverd bele. Tészta elkészítése: A lisztet a zsiradékkal morzsold el, majd add hozzá a többi…
1. Az élesztőt kevés langyos tejben egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. 2. A vajat a cukorral kihabosítjuk, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, sót, citromot. 3. Egy tálba szitáljuk a lisztet, ehhez tesszük a felfuttatott élesztőt, majd a vajas tojásos keveréket és elkezdjük dagasztani a tésztát, amihez folyamatosan adagoljuk…
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk és letakarva 20 percet kelesztjük. 70 grammos darabokra osztjuk a tésztát és hosszúra sodorjuk. Kettő darab tésztát összetekerünk és karikát formálunk belőle. Sütőpapíros lemezre tesszük és letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 40-45 percet. 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 15-20 percet. Sütés után átkenjük az…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal tésztát készítünk. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és pogácsa szúróval kiszúrjuk. Tetejét egésztojással kenjük és sajtozzuk. Sütőpapíros lemezre rakjuk és 15 percet meleg helyen kelesztjük. 200 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt.
Hozzávalók: Kelt tészta:, 450 g , 30 g friss , 45 g , 250 ml tej, 55 g cukor, 1 csipetnyi só, 1 tojás, 170 g barna cukor, 1 tk fahéj, 50 g olvasztott vaj A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, melegítjük és hűlni hagyjuk (a vaj-tej keveréket csak akkor…
A tészta hozzávalóiból egy közepesen lágy tésztát készítünk, dagasztást követően letakarva 15 percet pihentetjük. 12 egyenlő részre osztjuk a tésztát, felgömbölyítjük és nyújtófával oválisra kinyújtjuk. A tészta felületét megolajozzuk és a dió-cukor keverékébe mártjuk. Szorosan feltekerjük, mint egy kiflit úgy, hogy a töltelék a belső oldalon legyen. A feltekert kifli…
Az élesztőt egy kevés tejben a cukor egy részével felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összemérjük és a felfutott élesztővel elkészítjük a tésztánkat. Dagasztás után egyből szétmérjük 300 grammokra a tésztát és téglalapot formázunk belőle. Letakarva hűtőben pihentetjük 1-2 órát. Közben elkészítjük a kétféle tölteléket és 150 grammos adagokra mérjük. A tésztákat…
Kovász: Mérjünk ki 150 g lisztet és külön 170 ml hideg vizet, majd az ebben a vízben keverjük el az élesztőt (20 g). Ezután adjuk hozzá a liszthez és állítsuk össze az elő tésztánkat, majd lefóliázva tegyük hűtőbe 1 éjszakára. Tészta: Másnap vegyük elő a kész élesztős kovászunkat és mérjünk…
A hozzávalókból egy sűrű palacsintatésztát készítünk, ami meg tud tapadni a kenyereken. Ehhez egy habverő segítségével keverd csomómentesre a palacsinta hozzávalókat. Forgasd meg a benne a kenyérszeleteket, mint egy bundás kenyeret és egy pici olajban (nem bő olajban!) süsd mindkét oldalát aranybarnára. Ízlés szerint lekvárral, gyümölcsökkel tálald! Jó étvágyat!
Először készíts kovászt! A kovász hozzávalóit alaposan keverd el egy tálban és letakarva legalább 24 órán át pihentesd! Fontos, hogy langyos vizet használj! Ezt követően a többi hozzávalót mérd össze egy tálba és a kész kovászt hozzáadva készíts tésztát. Letakarva pihentesd 30 percet, majd oszd ketté és formázd gömbölyűre, és…
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal sima tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük legalább 20 percet. 10 egyenlő részre osztjuk a tésztát és mindegyiket felgömbölyítjük. A tésztákat kerekre nyújtjuk egy nyújtófával és egy adag tölteléket helyezünk a közepébe, majd összehatjuk, mint egy kagylót. 5 db töltött tésztát teszünk egy kenyér sütőformába,…
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát készítünk és hűtőben letakarva pihentetjük kb. 1 órát. Lisztezett asztalon 2-3 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk és olajozott fa vagy fém rúdra tekerjük a tésztát úgy, hogy kb. 1/3 részben mindig fedje az előző réteget. Felületét egésztojással kenjük és 30-40…
Elkészítés: A margarin kivételével a hozzávalókból selymes tésztát készítünk, majd felgömbölyítjük és egy kereszt vágást végzünk rajta. Letakarva pihentetjük 10 percet. Nyújtófával „lóhere” alakúra nyújtjuk. A margarint egyenletes négyzet alakúra nyújtjuk és tészta közepére helyezzük. A tésztával becsomagoljuk a margarint, majd kinyújtjuk kb. 5mm vastagra és egy szimpla hajtást végzünk.…
A kakaópor kivételével a többi hozzávalóból készíts egy kelt tésztát. Ezután mérd kettő felé a kész tésztát és az egyik felébe gyúrd bele a kakaót! Így pihentesd letakarva kb. 30 percet és mindkét tésztát mérd ki 30 g-os darabokra. Gömbölyítést követően nyújtófával nyújtsd ki a tésztákat oválisra kb. 3 mm…
A lencsét alaplében főzd rövid ideig, majd használat előtt alaposan hűtsd ki. A kenyér további hozzávalóit mérd össze és gyors mozdulatokkal készíts egy közepesen lágy tésztát és a végén gyúrd bele a vörös lencsét! Letakarva pihentesd legalább 1 órát. Vágd négy egyenlő részre és gömbölyítsd fel, majd helyezd sütőpapíros lemezre…
Töltelék elkészítése: A diót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel leforrázzuk. Kenhető állagot kell, hogy kapjunk, ha túl kemény, még kevés tejjel hígítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Tészta készítése: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd minden ízesítő anyagot hozzáadunk és a tojással meg a tejjel omlós tésztát készítünk.…
Töltelék elkészítése: A főzés nélküli vanília pudingport elkeverjük a csomagoláson javasolt tejmennyiség felével és hozzákeverjük a darabolt aszalt epret és a pirított darabolt mandulát. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból (szoba hőmérsékletűek legyenek) egy közepesen lágy tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen pihentetjük 30 percet. Egyenként 80 grammra mérjük a tésztát és…
A kenyér tetejére kerülő napraforgó kivételével mindent tégy egy dagasztó tálba és a langyos vízzel készíts tésztát. Ha a tészta elkészült, hagyd kelni kb. 30 percet. 150 grammos darabokra oszd a tésztát, majd felgömbölyítve és napraforgóba mártva tedd a kiolajozott porcelán bögrébe vagy sütésálló formába. Letakarva keleszd további 40-45 percet.…
A magokat egy lemezen megpirítjuk, majd alaposan kihűtjük. Ezután minden alapanyagot kimérünk és a pirított magokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet. 60 g-os darabokra osztjuk a tésztát és felgömbölyítjük, majd ismét pihentetjük 5 percet. Tetszés szerint formázzuk, fonjuk és felületét vizezzük, majd fekete és fehér szezám…
A tészta hozzávalóit kimérjük egy tálba és a langyos tejjel lágy tésztát készítünk. 35 percet pihentetjük letakarva. 10 egyenlő részre osztjuk a tésztánkat és minden egyes tésztadarabot megfonunk. Végül a szezám- mák keverékébe beleforgatjuk. Egy sütőtálba helyezzük a fonatokat, úgy, hogy egy karikát formálunk belőlük. A mártogatós hozzávalóit csak összekeverjük…
A céklát megtisztítjuk majd kis lyukú reszelőn lereszeljük és mikróban főzzük pár percet. Botmixerrel pépesítjük. A további palacsinta hozzávalókat habverővel simára keverjük, majd a végén a céklát is belekeverjük. Meleg helyen hagyjuk kelni kb. 20-30 percet. Előmelegített serpenyőben mindkét oldalát egyenletesen sütjük.
A lisztet összedolgozzuk a burgonyával, sóval. Az élesztőt 2 dl cukros vízben felfuttatjuk. Aztán hozzá adjuk a liszthez, kelesztjük. Közben a húst kockázzuk, és a fűszerrel sütjük. A tésztát tepsibe nyomkodjuk félig megsütjük. A tejfölben elkeverjük a fokhagymát, és a salátafűszert. A félkész tészta tetejére öntjük. Paradicsommal kirakjuk a tetejét,…
Minden hozzávalót készíts össze egy tálba és gyors mozdulatokkal dagassz egy egynemű tésztát. 5 percet pihentesd olajos felületen, majd 70 g-os darabokra vágd fel. Formázz rudakat, majd a reszelt sajt és tökmag keverékében forgasd meg a tésztákat, ezután tedd sütőpapíros lemezre. 30-40 perces kelesztést követően 190-180 °C-os sütőben 14-15 perc…
Mutatjuk, hogyan készíts ropogós zsúrkenyeret! Először készítsd el a kovászt! A lisztet a vízzel és a kefirrel alaposan keverd el, majd meleg helyen hagyd letakarva pihenni legalább 24 órát. Másnap a tészta hozzávalóit keverd össze a kovásszal és készíts közepesen lágy tésztát. Addig dagaszd amíg a tészta felülete sima nem…
Töltelék elkészítése: A túróhoz mindent hozzáadunk, kivéve a gyümölcsöt és egy botmixerrel krémesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a gyümölcsöt is. Elkészítés: A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba és a folyadékkal egy rugalmas tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet. Egyenként 150 grammra mérjük a tésztát és felgömbölyítjük. 5 perc pihentetés után…
Az élesztőt felfuttatjuk a cukor és a langyos rizstej egy részével. Ezután minden hozzávalót kimérünk egy tálba és az élesztős rizstejjel szép, közepesen lágy tésztát készítünk, melyet dagasztás után letakarva pihentetünk legalább 30-40 percet. Közben a tölteléket elkészítjük, azaz megmelegítjük a margarint, és belekeverjük a kakaóport, a cukrot és a…
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy dagasztó tálba és a folyadékkal egy homogén tésztát készítünk. Letakarva 5 percet pihentetjük, majd 70 g-os darabokra osztjuk és felgömbölyítjük. Nyújtófával oválisra nyújtjuk, majd a cukorba és fahéjba forgatott almaszeletekkel díszítjük, végül barna cukorral az egészet leszórjuk. Letakarva kelesztjük meleg helyen legalább 40 percet. 185°C-os…
A lisztet kimérem, közepébe teszem az élesztőt, cukrot és ráöntöm a langyos tejet. Megvárom még felfut. Beütöm a 2 tojássárgáját és összedolgozom. Majdnem duplájára kelesztem. Addig megfőzöm a pudingot. Kinyújtom, megkenem a langyosra hűtött pudinggal. Feltekerem kettévágom és 2 őzgerinc formába rendezem őket. A sütőt nem melegítem elő, a formákat…
Töltelék elkészítése: A száraz azuki babot öblítsd le és egy éjszakára áztasd be hideg vízbe. Másnap egy edényben tedd fel főni és 5 perc forralás után cseréld le a vizet rajta, majd ismét főzd, amíg meg nem puhul a bab. Leszűrés után egy robotgépben vagy botmixerrel aprítsd össze és a…
Elkészítjük a kovászt. Az élesztőt a kr.cukorral 2 dl langyos tejbe 20 dkg liszttel elkeverjük, langyos helyen kelesztjük. (Kovászhoz a lisztet mindíg a kimért egész adagból vesszük el.) A többi hozzávalót a vaj és a kakaó kivételével, a megkelt kovásszal jól kidolgozzuk.Az olvasztott vajat a végén dolgozzuk bele. A tésztát…
A tejet a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval bedagasztjuk. 1 óra alatt a duplájára kel. Kissé lisztezett felületre borítjuk, és 8-10 dkg-os gombócokra osztjuk. Minden gombócból kinyújtunk 10 cm-es kört A szemben lévő részeknél bevágjuk a tésztátnégy helyen Ügyeljünk arra, hogy a közepén maradjon annyi hely, hogy a tölteléket…
A kimért összetevőket – az áfonyán kívül – simává dagasztjuk. Amikor kész a tészta, leveszünk belőle kb. 150 grammot, amiből gombócot formázunk és félretesszük. (ebből lesz a nyuszi dísz a tetejére) A nagyobb tésztarészt az áfonyával kíméletesen ismét átdagasztjuk. Dagasztás után az áfonyás tésztánkat 2 egyenlő részre osztjuk, felgömbölyítjük és…
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk az alma és a sajt kivételével. Ha félig bedagasztottuk a tésztánkat, akkor rakjuk bele a reszelt almát és a reszelt sajtot. Homogén tésztává gyúrjuk és a hűtőbe helyezzük kb. 1 órára. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát 8 x…
Töltelék elkészítése: A tarja mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöd, majd egy éles késsel vékony szeletekre vágod. A hagymát vágd apróra és kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a tarját és a paradicsomszószt az összezúzott fokhagymával és ízesítsd sóval, borssal. Fedő alatt párold kb. 10 percet és már kész is, de…
Hozzávalók: Kovász: 500 g BL 80 liszt (kenyérliszt), 300 g víz , 200 g kovászos uborka lé, Kenyér: 500 g Bl 80 kenyérliszt, 20 g só, 10 g Budafoki élesztő, 150 g víz Kovász: Hozzávalókat összekeverjük. A kovászt legalább 24 órán át érleljük szobahőmérsékleten. Kenyér: Az elkészült kovászból és a…
A tészta hozzávalóit összekeverjük alaposan egy tálban és kizsírozott sütőformába tesszük bekeverés után közvetlen. A tölteléket elkészítjük, azaz a vajat felolvasztjuk és hozzákeverjük a barnacukrot és a mandulalisztet. Egyenletesen eloszlatjuk a süteményünk felületén, majd az áfonyával és a mandulával megszórjuk, letakarva kelesztjük 30-40 percet. 180 ℃-os előmelegített sütőben sütjük kb.…
Így készíts isteni, ropogós pogácsát: Morzsold el a lisztet a zsírral, élesztővel, sóval, sajtkrémmel, majd add hozzá a tejfölt, a tejet és a tojást és végül gyúrd bele a tésztába a durvára reszelt sajtokat. Takard le 15 percre, majd nyújtófával kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtsd ki. Szaggasd ki a pogácsákat…
A tészta összes hozzávalóját addig gyúrjuk, amíg egy sima tésztát kapunk, majd kb. 1 órát letakarva kelni hagyjuk. Ezután még egyszer alaposan átgyúrjuk, és egy 21×11 cm-es kizsírozott kenyérsütő formába helyezzük. Sütés előtt még egyszer 30 percre kelni hagyjuk, majd 170°C-os sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük. A kész…
A tészta hozzávalóit összekeverjük, egy egynemű tésztát gyúrunk, majd lefedve kb. 30 percig kelni hagyjuk. A tésztát négyzet alakúra nyújtjuk, az egyik felét megkenjük pestóval és megszórjuk mozzarellával. Ezután összehajtjuk és egy éles késsel csíkokra vágjuk. A csíkokat spirál alakban megcsavarjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 200°C-on kb. 15-17…
Az összes szárazanyagot összemérjük egy tálba. A tökmagot sütőben világosra pirítjuk, kihűtjük és késsel összevágjuk. A tökmagolajat és a tejet a szárazanyagra öntjük. A langyos vizet fokozatosan adagoljuk a tésztához dagasztás közben a kívánt keménység eléréséig. Ezután letakarva 30 percre meleg helyre tesszük a tésztát. Az idő letelte után egyenlő,…
Az élesztőből, cukorból, a vízből, egy kanál liszt hozzáadásával kovászt készítünk (kb 15 perc amíg felfut). Ez megy először a kenyérsütőgépbe. Ehhez jön két kanál olaj. ezután a lisztet adjuk hozzá, majd a sót. Elindítjuk a gépet és hagyjuk ‘dolgozni’. Én alapprogramon sütöm félbarnára. 900g- os kenyér lesz belőle. Nincs…
Töltelék elkészítése: A tejszínt és a tojást egy botmixerrel alaposan elkeverjük, majd beletesszük a többi összevágott alapanyagot és fakanállal elkeverjük. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból egy homogén tésztát készítünk és letakarva pihentetjük 10 percet. A tésztát kinyújtjuk és egy kb. 30 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk. Rövid, 15 perces kelesztést követően 200…
A töltelékbe szánt mustár és a sonka kivételével közepesen kemény tésztát készítünk, melyet legalább 30 percig érni hagyunk letakarva. Ezután a tésztát 60 g – os darabokra osztjuk és felgömbölyítve, letakarva pihentetjük 5 percig. Egyenként kinyújtjuk a tésztákat és csíkokra vágott sonkát és mustárt teszünk rá, feltekerjük és a két…
A tejet meglangyosítani, majd belekeverni a cukrot, belemorzsolni az élesztőt, és lefedve felfuttatni. Egy tálba beletenni a lisztet, a túrót, a sót és a zsírt, majd jól összemorzsolni. Ezután a közepébe kis mélyedést csinálni, majd beleütni egy egész tojást, és hozzáönteni a felfuttatott élesztőt. Jó alaposan összegyúrni. (addig gyúrni hogy…
A dióbelet sütőben megpirítjuk, majd felaprítjuk. Az aszalt fügét kis darabokra vágjuk. A füge és dió kivételével az összetevőkből egy lágy kenyértésztát készítünk. Letakarva 1 órát pihentetjük. Egy lisztezett deszkán lapos téglalapot formázunk a tésztából, majd egyenletesen megszórjuk a pirított, aprított dióval és szeletelt aszalt fügével. Szélei felől ráhajtogatjuk a…
Töltelék elkészítése: Ribizli kivételével a töltelék hozzávalóit egy tálba mérjük és botmixerrel krémesre keverjük. Sütemény elkészítése: A tészta hozzávalóit összemérjük egy tálba és gyors mozdulatokkal egy közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva kelesztjük 30 percet. Kb. 60×40 cm-es téglalap alapúra nyújtjuk a tésztát és egyenletesen elkenjük rajta a túró tölteléket. Gazdagon…
Első mozzanatként minden anyagot kimérünk. A lisztet átszitáljuk egy tálba, és a közepébe mélyedést készítünk, amibe a friss élesztőt belemorzsoljuk. A sót is belerakjuk a lisztbe, de ügyeljünk rá, hogy ne kerüljön az élesztőhöz. Ezután kovászt készítünk: 30-35 ˙C-os vízből egy keveset öntünk az élesztőre és egy villa segítségével elkeverjük.…
Az élesztőt langyos vízben elmorzsoljuk hozzáadunk kiskanál cukrot 1 e.k.zablisztet letakarva 10 percig kelni hagyjuk.A zablisztet egy mély tálba tesszük mélyedést formálunk a közepébe ebbe öntjük a megkelt élesztőt és olajat.Alaposan összegyúrjuk néhányszor a deszkához csapjidjuk.A tetejét megszórjuk zabliszttel és egy órán keresztül letakarva szobahőmérsékleten kelni hagyjuk.Kilisztezett deszkán virág alakúra…
Az összetevőket egy tálba mérjük, úgy, hogy az élesztő és a só ne keveredjen! Az összetevőkből tésztát gyúrunk, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett munkalapon egyenlő darabokra osztjuk és zsemlét formálunk, majd 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt a lehető legmelegebb hőfokra állítjuk és sütő tepsivel együtt melegítjük fel.…
Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját, majd egy tálba szitáljuk a lisztet. Belekeverjük alaposan a sót és a vaníliás cukrot. A liszt közepén egy mélyedést képzünk, amibe beleöntjük a cukrot és 2 dl langyos tejet, majd rámorzsoljuk az élesztőt! A tojások sárgáját a liszt szélén helyezzük el, a fehérjét pedig…
Minden hozzávalót összemérünk és gyors mozdulatokkal elkészítjük a tésztát. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és tojássárgával megkenjük, majd fagyasztóba helyezzük. Ha majdnem teljesen megfagyott, kivesszük és megvárjuk míg vágható lesz. Felületét megszórjuk ízlés szerint lenmaggal, szezámmal, napraforgóval és egy éles késsel daraboljuk kockára, téglatestre, háromszögre. Sütőpapíros lemezre tesszük és kelesztés…
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, összegyúrjuk a burgonyával, majd az összes többi hozzávalóval. Egynemű, ragadásmentes tésztát kapunk. Ezután kb 10 dkg-os gombócokat formázunk belőle, majd letakarva bő fél órát kelesztük. Ha megkelt, a gombócokat kör alakúvá lapítjuk, majd…
Tészta készítése: A kimért anyagokat egy tálba vagy háztartási dagasztó gépbe öntjük és egyenletes sima tésztát dagasztunk. A kész tésztát 4dkg-os tésztadarabokra osztjuk, amelyekből golyókat formálunk. A golyókat egy enyhén lisztes konyhai kendővel letakart tálcára helyezzük. A tésztákat úgy kell sorban elhelyezni, hogy a kelésnél ne ragadjanak össze. Kb. 1…
Minden hozzávalót összemérünk egy dagasztó tálba és gyors mozdulatokkal homogén tésztát készítünk! Letakarva kelesztjük 30-35 percet, majd olajos kézzel egységnyi gombócokat formázunk a tésztából. 5 percet pihentetjük és forró olajban kisütjük!
Elkészítési idő: 1 nap Az élesztőt a tejben a kiskanál cukorral, kevés liszttel, felfuttatjuk. A liszt közepében mélyedést készítünk, ebbe tesszük; a két egész tojást, a két evőkanál zsírt, egy teáskanál sót, kettő evőkanál ecetet, a felfuttatott élesztőt. Majd annyi ásványvizet adunk hozzá, hogy rugalmas kelt tésztát kapjunk. Letakarva 15…
A kalács hozzávalóiból egy homogén, közepesen lágy tésztát készítünk és letakarva meleg helyen hagyjuk pihenni 10 percet. 150 g-os darabokra osztjuk a tésztát és alaposan átdolgozzuk, kinyújtjuk és 3 szálból kalácsot fonunk. Kiolajozott sütőformába tesszük és letakarva legalább duplájára kelesztjük. 180 °C-os előmelegített sütőben sütjük 35-40 percet.
Töltelék elkészítése: A sonkát, olívabogyót, szárított paradicsomot vágd apróra és a reszelt sajttal, illetve pizzakrémmel alaposan keverd el. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva tedd hűtőbe legalább 1 órára. Nyújtófával nyújtsd ki a tésztát 2-3 mm vastagságúra és egy kb. 4 cm-es pogácsa kiszúróval szúrd…
Minden hozzávalót belemérünk egy tálba és homogén tésztát készítünk. 30 percre hűtőbe helyezzük fólia alatt. Ezt követően egyszer átgyúrjuk és a tészta kétharmadával kibélelünk egy kb. 20 cm átmérőjű piteformát. Az almákat megmossuk, magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy kevés cukorral és fahéjjal átkeverjük és szépen szorosan egymás mellé helyezve…
A tészta hozzávalóiból készíts egy rugalmas, de nyújtható tésztát és hűtőben pihentesd 45 percet. Egy nyújtófával nyújtsd ki 2-3 mm vastag téglalap alakúra és vágd fel 9 x 9 cm-es négyzetekre. Tégy egy adag bacont és pár szál zöldbabot a négyzetekre és hajtsd rá a tészta egyik oldalát, majd ezt…
2 dl vizet az élesztőt a csésze aljába teszem, majd a lisztet, sót és a másik 2 dl vizet. 3 óra mulva friss házi kenyeret kapunk. Elkészíthetjük ugyanezt sütőben is ha nincs kenyérsütőnk. Akkor ezeket a hozzávalókat kézzel ledagasztjuk, pihentetjük rövid ideig, majd formázzuk. ( hosszukás, vagy gömbölyű alakura) Sütőpapirral…
A gyümölcsök és magvak kivételével mindent készíts elő és alaposan dagaszd ki a tésztát. A dagasztás végén keverd bele a gyümölcsöket, magvakat. Letakarva meleg helyen keleszd legalább 1 órát. Kelesztést követően oszd 2 felé a tésztádat és gömbölyítsd fel, majd képezz a közepébe egy lyukat. Helyezd sütőpapírral bélelt lemezre és…
A spárgát megmossuk és a talpából levágunk egy kis darabot. Egy serpenyőben olajon pár percig pirítjuk, sózzuk és borsozzuk, majd kihűtjük. A tészta hozzávalóit kimérjük és a langyos vízzel kelt tésztát készítünk. Letakarva 10 percet pihentetjük. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Egy-egy tésztadarabot a…
A tészta hozzávalóiból készíts egy közepesen lágy tésztát és letakarva pihentesd 20 percet. Nyújtófával 2-3 mm vastagra nyújtsd ki és egy kerek kiszúróval szúrd ki a tésztát. Minden második kerek tésztalapot egy rácsozó henger segítségével mintázz meg. A barackot vágd ketté, magozd ki és kristálycukros pektinbe forgasd meg. A barack…
A cukros tejben az élesztőt megfuttatom, a margarint megolvasztom. A kimért liszthez hozzáadom a sót, elkeverem benne, majd hozzáöntöm a megfuttatott élesztőt, a vizet és az olvasztott margarint. Az egészet jól kidolgozom, ruhával letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát mégegyszer jól átgyúrom és formázom. kb 20×30 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe…
A hozzávalókat összegyúrom meleg helyen kelesztem 1órát kinyújtom megkenem olvasztott vajjal és rászórom az édesítős kakaóport kb 190-200fokon sütöm ha megsült meglocsolom egy picit kókusztejjel Elkészítés lépései: A hozzávalókat összegyúrom meleg helyen kelesztem 1órát kinyújtom megkenem olvasztott vajjal és rászórom az édesítős kakaóport kb 190-200fokon sütöm ha megsült meglocsolom egy…
A tészta hozzávalóiból készíts közepesen lágy kelt tésztát, majd 30 percig letakarva pihentesd. Oszd 12 egyenlő részre a tésztát és nyújtsd oválisra. Helyezz minden tészta közepére 1 db virslit és ízlés szerint ketchuppal majonézzel, vagy mustárral ízesítsd. Félig tekerd fel a virslivel, majd a tészta végeit irdald be, és úgy…
1. A zsíros tepertőt ledaráljuk (ha nem elég zsíros, akkor tegyünk hozzá 2 tojásnyi zsírt), hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 evőkanál ecetet, jól összedolgozzuk, és téglalap alakúra formáljuk, hideg helyre tesszük pihenni. 2. A tejben elkeverjük a cukrot, és hozzáadjuk az élesztőt. Ha az élesztő a tej tetejére jön, akkor…
Minden hozzávalót keverjünk össze egy tálban, és hagyjuk a tésztát kb. 3 órát a hűtőszekrényben pihenni. Pihentetés után kevés liszt segítségével formáljuk a tésztát hosszúkás kenyéralakúra és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét többször vágjuk be ferdén, és süssük meg a kenyeret 200 fokon kb. 30 perc alatt. Elkészítés…
3 dl tejet a 3 evőkanál cukorral meglangyosítunk, beletesszük az élesztőt, felfuttatjuk. 25 szem szacharint 1/2 dl langyos tejben feloldunk. 60 dkg liszthez hozzá a sót, a feloldott szacharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl olajat. Jól kidolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a…
A meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük. A tepsit előkészítjük, kivajazzuk és lisztezzük. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a margarint/vajat elmorzsoljuk. Miután felfutott az élesztő, hozzáadjuk a margarinos liszthez. Beletesszük a tojás sárgáját és a csipet sót. Rugalmas tésztává gyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába és hűtőben 1 órát…
A tészta hozzávalóit kimérjük és a langyos tejjel közepesen lágy tésztát készítünk. Letakarva pihentetjük 30 percet, majd téglalapra kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra. A sajtokat felkockázzuk vagy lereszeljük, összekeverjük a fűszerekkel, sóval, fokhagymával és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. Hosszanti irányba feltekerjük a tésztát, felületét egy kevés olívaolajjal átkenjük és letakarva…
Sütés előtti este: 40 dkg liszt bl80 1 dkg élesztő 3 dl víz ebből galuska szerűen fakanállal összekeverni, letakarva én kelesztő tálba raktam, a konyha pulton hagyni másnapig…másnap adok hozzá 60 dkg liszt bl80 2 dkg só 2 dkg élesztő 3 dl víz…összedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó…
Így készítsd a kovászt: A kovász hozzávalóit keverd össze alaposan egy tálban és meleg helyen hagyd pihenni legalább 24 órát. Így késztsd a tésztát: A hozzávalókat mérd ki egy tálba és a kovász hozzáadásával készíts közepesen lágy tésztát. Letakarva meleg helyen 30 percet pihentesd. A tésztát oszd két részre és…
A tészta hozzávalóiból készíts egy közepesen lágy tésztát és 30 percig letakarva pihentesd. Nyújtsd ki négyzet alakúra a tésztát kb. 2-3 mm vastagra és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágd fel! Minden tésztába tegyél egy pektines kristálycukorba megforgatott fél fügét, és egy darab karamellizált pekándió-t nyomj bele a füge belsejébe.…
A tésztát előző este kell elkészíteni. Az élesztőt a tejfölben feloldjuk. A liszttel elmorzsoljuk a zsiradékot, megsózzuk, omlós tésztát készítünk. Közepébe mélyedést készítünk, hogy oda bele tudjuk ütni a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a tejfölös élesztőt, a rumot és a cukrot. Ezeket liszt nélkül homogénné gyúrjuk, majd beledolgozzuk a lisztet.…
Ez a recept igazából a nagymamám és az én saját receptemnek a kombinációja. Kuglóffal kezdjük Tészta 1, A tejet melegítsük langyosra egy kanál cukorral és az élesztőt morzsoljuk bele majd hintsük meg a tetejet liszttel, hogy elfedje. 2, Amíg az élesztőnk fut keverjük ki a vajat a cukorral és ha…
három darabhoz A tészta összes hozzávalóját addig dagasztjuk, amíg egy sima tésztát kapunk, majd kb. 1 órát letakarva kelni hagyjuk. Ezután a tésztát harmadoljuk és gömbölyítjük. A tésztadarabokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 220°C-on 20-30 perc alatt megsütjük. A sütési idő első 10 percében megkenjünk a cipókat hideg vízzel,…
A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni. Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgoztam, majd az egészet kinyújtottam. Megkentem nagyon vékonyan libazsírral, és rápakoltam a lila hagymát.…
A tészta hozzávalóit összekészítjük egy tálba és gyors mozdulatokkal selymes tésztát készítünk. Letakarva kelesztjük a tésztánkat 20 percet. Tetszőleges, de egyforma darabokra osztjuk a tésztát és egy nyújtófával téglalapokat alakítunk. Minden tésztába egy kis adag tölteléket helyezünk, majd gondosan becsomagolva buktákat formálunk. Egy kizsírozott tepsibe helyezzük őket, egy kis ujjnyi…
Az elkészítéshez szükséges anyagokat kimérjük egy dagasztó tálba és egynemű, homogén tésztát készítünk, melyet 10 percig letakarva pihentetünk. Nyújtófával kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és egy pohárral vagy kiszúróval kiszúrjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük kb. 30 percet, de legalább duplájára, és előmelegített sütőolajban sütjük mindkét oldalát, amíg piros nem lesz.…
Az összes hozzávalót -az olívabogyó nélkül- összemérjük és jó alaposan kidagasztjuk a tésztát. Ha kész, hozzáadjuk a kimagozott olívabogyókat és gyengéd mozdulatokkal beledagasztjuk a tésztánkba. Ha megvan, letakarva hűtőbe tesszük éjszakára. Másnap elővesszük és várunk 1 órát, hogy kicsit átmelegedjen. Ezután óvatos mozdulatokkal négyszög alakúra széthúzzuk és 4-5 hosszúkás darabra…
A vaj kivételével a tészta többi hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk, melyet azonnal 4 egyenlő részre osztunk és igyekszünk négyzet alakúra formázni, majd letakarva legalább 40 percet pihentetjük. Minden egyes tésztadarabot kinyújtunk kb. 20×30 cm-re és a vajat 3 részre osztjuk, majd egyenletesen reszelővel eloszlatjuk a tészta felületén. A tésztákat…
Tészta, 1 kg búzaliszt, 700 ml víz, 22 g só, ½ kocka Budafoki élesztő, 30 ml olívaolaj, olíva (magozott), Feltét, prosciutto (sonka), mozzarella, paradicsom (friss vagy szárított), olíva, friss fűszerek, pesto Az összes hozzávalót összekeverjük, jól átgyúrjuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Következő nap kb. két órát állni hagyjuk,…
Hozzávalók: Tészta:, 250 g liszt, ½ kocka Budafoki élesztő, 1 tk cukor, 1 ek víz, 3 tojás, 100 ml tej, 20 ml olíva olaj, ½ tk só, bors, Töltelék díszítés:, 200 g juhsajt, 250 g passzírozott spenót, chili, étkezési olajspray, 1 tojás, fekete szezámmag (díszítéshez) Az élesztőt elkeverjük a cukorral…
A tészta hozzávalóit kimérjük és gyors mozdulatokkal lágy tésztát készítünk. Kiolajozott tálban, letakarva pihentetjük 1 órát. A tésztát egy mérleg segítségével egyenlő részekre osztjuk (kb. 250 g-os darabok) és felgömbölyítjük, majd a sütőpapírral ellátott lemezen újból pihentetjük. Kézzel alaposan megnyomkodjuk és a felvágott feltéteket egyenletesen elhelyezzük a tészta felületén. Letakarva…
Hozzávalók: Kelt tészta:, 375 g finomliszt, 20 g Budafoki élesztő, 10 g só, 250 g víz, 10 g cukor, 10 g zsír, 100 g teavaj, Töltelék:, Fél fej káposzta reszelve, Só ízlés szerint, Fehér és fekete őrölt bors ízlés szerint, Kevés cukor, 1 fej hagyma, 1 csipet őrölt kömény ,…
A hozzávalókat készítsd össze egy tálba és a folyadékkal készíts pizza tésztát. 5 percet pihentesd, majd oszd két részre a tésztát, melyet nyújts kerekre. Kend meg paradicsompürével a tésztát és a feltéteket tedd rá. Kb. 15-20 percet kell keleszteni a tésztát, ami forró sütőben 230 °C-on, 10-12 perc alatt ropogósra…
Az összekevert lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk a tésztánkat és 1 órára a hűtőbe tesszük. Közben a szobahőmérsékletű margarinban elkeverjük az apróra vágott medvehagymát. 1 óra után a hűtőből kivett tésztát lisztezett deszkára téve kinyújtjuk, a felét megkenjük a medvehagymás margarinnal, majd ráhajtjuk a tészta…
Az összes hozzávalóból homogén tésztát készítünk és alaposan eldolgozzuk. Dagasztás után 40 percig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk kb. 1,5-2 cm vastagságura és késsel a tetejét berácsozzuk. Tetszés szerinti méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. A pogácsákat sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd kb. 50 percig kelesztjük. Tej és tojás keverékével lekenjük a…
Töltelék elkészítése: A fetasajtot kockára vágjuk és elkeverjük az apróra vágott medvehagymával. Elkészítés: A tészta hozzávalóiból egy rugalmas tésztát készítünk és letakarva 20 percet pihentetjük. Nyújtófával 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk. Minden tésztadarab közepére helyezünk egy adag tölteléket és a négy sarkát összefogva becsomagoljuk őket. A…
A burgonyát héjában megfőzzük, majd összetörjük, hagyjuk kihűlni. Az élesztőt felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát. Könnyű tésztát gyúrunk. 45 percig hagyjuk kelni, meleg helyen. Rizsliszt-tel megszórt lapon kb. másfél cm vastagra nyújtjuk. Tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsibe tesszük. Újra kelni hagyjuk kb. 10…
A tészta minden hozzávalóját összekeverjük egy sima tésztává és kb. 20 percig kelni hagyjuk. Ezután 45 grammos darabokra osztjuk, gömbölyítjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tésztadarabokat 2-3 perc után az ujjainkkal egy kicsit laposra nyomkodjuk, végül letakarva, meleg helyen kb. 2 órát kelesztjük, majd egy levegős helyen száradni…
Hozzávalók: 300 g búzafinomliszt, 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 5 g só, 2 db tojás, 50 g Budafoki élesztő, 100 g laktózmentes vaj, kb. 120 ml kókusztej, 1 teáskanál szemcsés édesítőszer (Erythritol), Töltelék: 100 g kakaópor + 3 evőkanál édesítőszer+ kevés olaj a kenéshez A tészta hozzávalóit kimérjük és tésztát…
1. Az összes hozzávalót dagasztótálba helyezzük és géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát. 2. Az elkészült tésztát lisztezett felületre helyezzük, gömbölyítjük. Gömbölyítés után egy tálban kelesztjük. 3. A megkelt tésztát egyenlő részekre osztjuk, a darabokat gömbölyítjük, kilapítjuk és a közepébe lekvárt helyezünk. 4. A lekvárral töltött tésztát ismét gömbölyítjük…
Oldalunk sütiket használ, hogy jobb felhasználói élményt nyújthassunk. Ismerd meg, hogyan és milyen sütiket használunk adatvédelmi tájékoztatónkban. Elfogadom
Sütik
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.